Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποπέμφθηκε ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας για την απώλεια της Κριμαίας

  • [01] Αποπέμφθηκε ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας για την απώλεια της Κριμαίας

    Στο Κίεβο επικρατεί μια αίσθηση κρίσης, καθώς η διχασμένη νέα κυβέρνηση απέπεμψε τον μεταβατικό υπουργό Άμυνας για την απώλεια της Κριμαίας. Οι επικριτές του κατηγόρησαν τον Ιγκόρ Τενιούκ, τον υπουργό Άμυνας, για έλλειψη ηγεσίας και του επέρριψαν την ευθύνη για την αναίμακτη κατάληψη της χερσονήσου από τους Ρώσους. Ο στρατηγός Μιχαήλ Κοβάλ διορίστηκε διάδοχός του. Ορισμένοι βουλευτές κάλεσαν και τον μεταβατικό πρόεδρο Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ να παραιτηθεί, αφού χθες διέταξε 6.500 στελέχη του ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού να απομακρυνθούν από την Κριμαία, όπου στην πλειονότητά τους οι κάτοικοι είναι ρωσόφωνοι. Ωστόσο, η Βουλή τον στήριξε με οριακή πλειοψηφία.

    Παράλληλα, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν έφοδο σήμερα στο τελευταίο πολεμικό πλοίο στο οποίο ανεμίζει η ουκρανική σημαία στην Κριμαία, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Βλάντισλαβ Σελεζνιόφ. Οι επιτιθέμενοι επιβιβάστηκαν στο κατάστρωμα του ναρκαλιευτικού σκάφους Τσερκάσι, στη λίμνη Ντονουζλάβ, ενώ το πλήρωμά του έχει κλειστεί στο εσωτερικό του πλοίου, ανέφερε ο εκπρόσωπος στη σελίδα του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook. Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν χθες το μεγάλο αποβατικό Κονσταντίν Ολσάνσκι. Ουκρανικά σκάφη βρίσκονται αποκλεισμένα στη λίμνη Ντονουζλάβ καθώς ο ρωσικός στόλος έχει αποκλείσει με δικά του πλοία τη διέλευση προς τη Μαύρη Θάλασσα. Αφού κατέλαβαν χθες το πρωί μια βάση των Πεζοναυτών στη Φεοντόσια, οι Ρώσοι ουσιαστικά ελέγχουν πλήρως την Κριμαία.

    Πάντως, αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα σχετικά με το πώς ένας από τους ηγέτες των υπερεθνικιστών σκοτώθηκε σε μια επιχείρηση της ουκρανικής αστυνομίας. Ο Ολεξάντρ Μουζίτσκο του Δεξιού Τομέα συνελήφθη και σκοτώθηκε με μια σφαίρα στο στήθος, σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ. Ωστόσο το υπουργείο Εσωτερικών της μεταβατικής κυβέρνησης ανέφερε ότι οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν ενώ προσπαθούσε να διαφύγει και ότι άνοιξε πυρ εναντίον των αστυνομικών που προσπαθούσαν να τον συλλάβουν. Οι ρωσικές αρχές είχαν εκδώσει ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του στελέχους αυτού της ουκρανικής ακροδεξιάς, που κατηγορούσαν ότι πολέμησε με τους αντάρτες την δεκαετία του 1990 στην Τσετσενία. Στην Ουκρανία, οι αρχές τον καταζητούσαν για εκβιασμούς. Πρόσφατα είχε αναμιχθεί στην στρατολόγηση νέων μελών του κινήματος Δεξιός Τομέας, το οποίο αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος στις βίαιες κινητοποιήσεις εναντίον του φιλορώσου πρώην προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς που απέβησαν στην αποπομπή του. Ο Δεξιός Τομέας ορκίστηκε εκδίκηση για το θάνατό του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 March 2014 - 20:30:22 UTC