Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβληματισμένοι για την πορεία του Κυπριακού εμφανίστηκαν οι Αλ. Τσίπρας και Αν. Κυπριανού
  • [02] Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, υποψήφιος για τον δήμο Αθηναίων
  • [03] Έκλεισαν τα φαρμακεία στην Αττική - «Λουκέτο» επ΄αόριστον των φαρμακοποιών
  • [04] Στον εισαγγελέα καλείται, ως ύποπτος, δικηγόρος από το γραφείο του οποίου εστάλη φαξ στις φυλακές Κέρκυρας
  • [05] Κατολισθήσεις βράχων μέσα στον οικισμό του Μόλυβου
  • [06] Συνταξιούχος αστυνομικός απανθρακώθηκε στο σπίτι του, στο Ηράκλειο
  • [07] Το ευρώ υποχωρεί, μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής
  • [08] «Η ύφεση δημιουργεί ένα κύμα από ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις»
  • [09] Αγωγή κατά της Boeing και της Malaysia Airlines κατέθεσε αμερικανική δικηγορική εταιρεία
  • [10] Οι ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, μια ελπίδα για τη δημιουργία θέσεων εργασίας στον Τύπο
  • [11] Νέες φωτογραφίες από συντρίμμια που πιθανόν ανήκουν στο Boeing
  • [12] Έφυγε ο Λάκης Παππάς του Νέου Κύματος

  • [01] Προβληματισμένοι για την πορεία του Κυπριακού εμφανίστηκαν οι Αλ. Τσίπρας και Αν. Κυπριανού

    Ιδιαίτερα προβληματισμένοι για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, εμφανίστηκαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο γγ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, με δηλώσεις τους, αμέσως μετά τη σημερινή συνάντησή τους. Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία βιώνει μια διπλή ομηρία, αυτή της κατοχής, και οικονομική ομηρία με τις πολιτικές που εφαρμόζει η τρόικα, επιβάλλοντας καταστροφικές πολιτικές στον λαό. Σε αυτό το πλαίσιο, η προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού αποκτά νέα χαρακτηριστικά, πρόσθεσε και σημείωσε ότι πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι οι συνομιλίες είναι πάντα αποδεκτές, εντούτοις, η κρισιμότητα των στιγμών επιβάλλει ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μην οδηγηθούμε σε μια άδικη λύση. Η λύση που θα βρεθεί, τόνισε, πρέπει να είναι αποδεκτή από τον κυπριακό λαό.

    [02] Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, υποψήφιος για τον δήμο Αθηναίων

    Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα ανακοίνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Άρης Σπηλιωτόπουλος. «Όταν δίνεις την ψυχή σου στην Αθήνα, δεν έχεις την πολυτέλεια παρά να παραιτηθείς από το βουλευτικό αξίωμα» δήλωσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, ολοκληρώνοντας την ομιλία του σε εκδήλωση για τη διεκδίκηση της δημαρχίας της πρωτεύουσας.

    [03] Έκλεισαν τα φαρμακεία στην Αττική - «Λουκέτο» επ΄αόριστον των φαρμακοποιών

    Σε απεργία διαρκείας, προχωρούν από σήμερα οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας.

    Τα φαρμακεία της Αθήνας έκλεισαν στις 14:30. Αμέσως μετά, ξεκινούν απεργία διαρκείας, οπότε θα λειτουργούν μόνο τα διημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα.

    Το απόγευμα στις 16:00, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνώνθα πραγματοποιήσει γενική συνέλευση, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στον «αιφνιδιασμό της κυβέρνησης, που με ύπουλο τρόπο φέρνει την τελευταία στιγμή, στο νομοσχέδιο που συμφώνησε με την τρόικα, αλλαγές στο καθεστώς των φαρμακείων, οδηγώντας τον κλάδο των 12.000 φαρμακείων σε καταστροφή και τη Δημόσια Υγεία σε κίνδυνο».

    [04] Στον εισαγγελέα καλείται, ως ύποπτος, δικηγόρος από το γραφείο του οποίου εστάλη φαξ στις φυλακές Κέρκυρας

    Ως ύποπτος για τη διάπραξη αδικήματος καλείται ο δικηγόρος από το γραφείο του οποίου εστάλη, στις φυλακές Κέρκυρας, φαξ το οποίο φέρεται να καλούσε σε αντιδράσεις τους κρατούμενους, με αφορμή την κατασκευή φυλακών υψίστης ασφαλείας. Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλλιόπη Νταγιάντα, καλεί ενώπιόν της, τη Δευτέρα, τον δικηγόρο προκειμένου να καταθέσει ως ύποπτος για την διάπραξη του αδικήματος, της πρόκλησης σε τέλεση κακουργήματος και ειδικότερα αυτό της προτροπής κρατουμένων σε στάση.

    [05] Κατολισθήσεις βράχων μέσα στον οικισμό του Μόλυβου

    Λόγω της δυνατής, χθεσινής, πρωινής νεροποντής, στο κεντρικό σημείο της Μήθυμνας (ή Μόλυβος) προκλήθηκε σημαντική αποκόλληση βράχων, επί των οποίων, ως γνωστόν, έχουν οικοδομηθεί κυρίως υπερυψωμένα καταστήματα. Οι βράχοι κατέπεσαν στο οδόστρωμα, χωρίς τραυματισμούς και χωρίς να προκληθούν ζημιές σε αυτοκίνητα.

    Ο αντιδήμαρχος Μήθυμνας, Ιγνάτης Χατζηχρήστος, ειδοποίησε αμέσως μετά το συμβάν τον δήμαρχο Λέσβου Δημήτρη Βουνάτσο. Ήδη εργολαβικές εταιρείες που εργάζονται στην περιοχή και εκ μέρους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, εξετάζουν τη πραγματοποίηση των νόμιμων και επιβαλλόμενων εργασιών αποκατάστασης.

    [06] Συνταξιούχος αστυνομικός απανθρακώθηκε στο σπίτι του, στο Ηράκλειο

    Συνταξιούχος αστυνομικός βρήκε σήμερα το πρωί τραγικό θάνατο από πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι του, στο χωριό Σκούρβουλα, της περιοχής του Χάρακα Ηρακλείου, κάτω από άγνωστες συνθήκες. Μόλις ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο με τρία οχήματα και οκτώ άνδρες όπου έσβησαν τη φωτιά και ανέσυραν απανθρακωμένο το πτώμα του συνταξιούχου αστυνομικού.

    [07] Το ευρώ υποχωρεί, μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής

    Το ευρώ υποχωρεί, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν μετά τις συνεχείς δηλώσεις αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), με τον «ιέρακα» του Διοικητικού Συμβουλίου της να υπαινίσσεται μία ριζική χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.Η ισοτιμία του ενιαίου νομίσματος διολίσθησε χθες σε χαμηλό τριών εβδομάδων, φθάνοντας στα 1,3749 δολάρια, μετά τη δήλωση του Προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας (Μπούντεσμπανκ) Γενς Βάιντμαν ότι η θέσπιση αρνητικών επιτοκίων (για τις καταθέσεις από τις τράπεζες στην ΕΚΤ) αποτελεί μία δυνατότητα για να περιορισθεί η ισχύς του ευρώ. Ο κ. Βάιντμαν πρόσθεσε ότι δεν αποκλείεται ούτε η ποσοτική χαλάρωση (quantitative easing) για να αντιμετωπίσει η ΕΚΤ τον αποπληθωρισμό.

    Η ισοτιμία του ευρώ - που είχε φθάσει σε υψηλό 2,5 ετών στα μέσα Μαρτίου καθώς υποχωρούσαν οι προσδοκίες για περαιτέρω χαλάρωση της πολιτικής από την ΕΚΤ - ανέκαμψε λίγο μετά από νέα δήλωση του κ. Βάιντμαν ότι η τρέχουσα ισοτιμία του ευρώ δεν απαιτεί τη λήψη μέτρων νομισματικής πολιτικής.

    [08] «Η ύφεση δημιουργεί ένα κύμα από ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις»

    Δημοσίευμα με τίτλο «η ύφεση δημιουργεί ένα κύμα από ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις» φέρει η «International New York Times» με ανταπόκρισή της από την Αθήνα. Στην εισαγωγή του άρθρου επισημαίνεται ότι για τη Ναταλία Κόντου, η οποία έχει ιδρύσει τη δικό της start up στον τομέα του τουρισμού, η ύφεση ίσως είναι μεταμφιεσμένη ευλογία. Δεδομένης της οικονομικής κατάστασης, πολλοί Έλληνες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Σύμφωνα με την ΜΚΟ Endeavor Greece, που υποστηρίζει την επιχειρηματικότητα, 144 εταιρίες από ένα σύνολο 41.000 εταιριών που ιδρύθηκαν πέρσι αφορούν σε νεοφυείς επιχειρήσεις start up. O αριθμός αυτός είναι μάλιστα τριπλάσιος από τις εταιρίες που ιδρύθηκαν το 2010. Στο δημοσίευμα αναφέρονται εταιρίες «εκκολαπτήρια» όπως η Enter Grow Go και οι οποίες αναζητούν επιχειρηματικές ιδέες, βοηθώντας με συμβουλές για μείωση του κόστους και άλλες βελτιστοποιήσεις.

    [09] Αγωγή κατά της Boeing και της Malaysia Airlines κατέθεσε αμερικανική δικηγορική εταιρεία

    Η αμερικανική δικηγορική εταιρεία Ribbeck Law ανακοίνωσε ότι κατέθεσε χθες αγωγή ενώπιον της δικαιοσύνης κατά της αεροπορικής εταιρείας Malaysia Airlines και κατά της κατασκευάστριας εταιρείας Boeing εκπροσωπώντας τον πατέρα ενός από τους επιβάτες της πτήσης MH370, με το επιχείρημα ότι το αεροπλάνο συνετρίβη εξαιτίας μηχανικής βλάβης. Η εταιρεία αναμένει ότι στην αγωγή θα ενταχθούν οι οικογένειες μεγάλου μέρους των επιβατών του μαλαισιανού αεροπλάνου.

    Την ώρα που τα συντρίμμια του αεροπλάνου δεν έχουν εντοπισθεί και οι συνθήκες της εξαφάνισής του παραμένουν άγνωστες, και ενώ ανακοινώθηκε ότι η πτήση MH370 κάτεληξε στα βάθη του Ινδικού Ωκεανού, αντικείμενο της αγωγής που κατατέθηκε ενώπιον δικαστηρίου του Ιλινόι εξ ονόματος του πατέρα του επιβάτη Φίρμαν Σιρεγκάρ, 25 ετών, ινδονησιακής υπηκοότητας, είναι να διαπιστωθεί εάν κατασκευαστικό σφάλμα ή μηχανική βλάβη μπορεί να καταλογισθεί στην εταιρεία Boeing ή εάν σφάλμα μπορεί να καταλογισθεί στην αεροπορική εταιρεία. Αν και στην αγωγή αναφέρονται τόσο η Boeing, όσο και η Malaysia Airlines, το βάρος πέφτει στην κατασκευάστρια εταιρεία, διότι η Ribbeck Law θεωρεί ότι το αεροπορικό δυστύχημα οφείλεται σε μηχανική βλάβη, δήλωσαν δικηγόροι της εταιρείας του Σικάγο.

    [10] Οι ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, μια ελπίδα για τη δημιουργία θέσεων εργασίας στον Τύπο

    Τα νέα αμερικανικά διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης δημιούργησαν περί τις 5.000 θέσεις εργασίας μέσα σε μερικά χρόνια, γεννώντας ελπίδες για τον Τύπο ο οποίος προσπαθεί να προσαρμοστεί στις τεχνολογικές αλλαγές, σύμφωνα με μελέτη του ερευνητικού κέντρου Pew που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

    Οι δημοσιογράφοι εργάζονται ακόμη στην πλειοψηφία τους στις παραδοσιακές εφημερίδες. Ωστόσο ο αριθμός αυτών των θέσεων εργασίας μειώθηκε κατά 6,4% το 2012 και το κέντρο Pew αναμένει επίσης υποχώρηση για για το έτος 2013, για το οποίο τα οριστικά στοιχεία δεν είναι ακόμη γνωστά. Ο τομέας των μέσων ενημέρωσης εξαρτάται ακόμη σε μεγάλο βαθμό από τη διαφήμιση, η οποία παράγει το 70% των περίπου 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων του ετήσιου κύκλου εργασιών του. Ωστόσο τα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης αναπτύσσονται δυναμικά και αφήνουν να διαφανούν νέα μοντέλα δραστηριότητας.

    [11] Νέες φωτογραφίες από συντρίμμια που πιθανόν ανήκουν στο Boeing

    Εκατόν είκοσι δύο αντικείμενα που επιπλέουν στον νότιο Ινδικό Ωκεανό και ενδεχομένως να είναι συντρίμμια από το αγνοούμενο αεροσκάφος της Malaysia Airlines αποκάλυψαν νέες φωτογραφίες από δορυφόρο, ανακοίνωσε σήμερα ο εκτελών χρέη υπουργού Μεταφορών της Μαλαισίας. Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Χισχαμουντίν Χουσέιν είπε ότι οι φωτογραφίες ελήφθησαν στις 23 Μαρτίου από την εταιρεία Airbus Defence and Space, η οποία εδρεύει στη Γαλλία. Σύμφωνα με το BBC, τα αντικείμενα αυτά έχουν μήκος μέχρι και 23 μέτρα και η σύστασή τους είναι από κάποιο συμπαγές υλικό. Αυτή είναι η τέταρτη φορά που φωτογραφίες από δορυφόρο εμφανίζουν πιθανά συντρίμμια του Μπόινγκ σε ένα απομακρυσμένο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού, σχεδόν 2.500 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Περθ της Αυστραλίας και εικάζεται ότι ανήκουν στο εξαφανισμένο αεροπλάνο, αλλά αυτή τη φορά τα ευρήματα θεωρούνται τα πιο αξιόπιστα.

    Διαβάστε επίσης:Αγωγή κατά της Boeing και της Malaysia Airlines κατέθεσε αμερικανική δικηγορική εταιρεία

    [12] Έφυγε ο Λάκης Παππάς του Νέου Κύματος

    «Μη κουραστείς να μ΄αγαπάς», «'Ηταν καμάρι της Αυγής» «Μανούλα μου», «Ο Έκτορας κι η Ανδρομάχη», «Πάει κι αυτή η Κυριακή», «Έλα μαζί μου», «Ρίχνω την καρδιά μου στο πηγάδι». Ερμηνευτής των πιο αισθαντικών τραγουδιών του Νέου Κύματος ο Λάκης Παππάς πέθανε σήμερα το πρωί σε ηλικία 76 ετών. Γεννήθηκε το 1938 στην Πρέβεζα και έκανε την πρώτη του καλλιτεχνική εμφάνιση το 1959, ενώ αναδείχθηκε στον καλλιτεχνικό χώρο με την «Οδό Ονείρων» του Μάνου Χατζιδάκι -ο οποίος και ήταν από τους πρώτους που διέγνωσαν το ταλέντο του στην κιθάρα και την ερμηνεία, τον «Ματωμένο Γάμο» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα πάλι σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι και το «Παραμύθι χωρίς όνομα» σε στίχους του Ιάκωβου Καμπανέλλη (μουσική: Μάνος Χατζιδάκις).
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 26 March 2014 - 12:30:26 UTC