Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την άρση της ασυλίας τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας
  • [02] Αγωγή της Ρένας Δούρου κατά του βουλευτή Αργ. Ντινόπουλου
  • [03] Σε αναμονή η Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Ταξί
  • [04] Μπ. Ομπάμα: Ο κόσμος είναι πιο σίγουρος όταν Ευρώπη και ΗΠΑ είναι αλληλέγγυες
  • [05] Φρ. Ολάντ: Η κυβέρνηση θα αντλήσει τα διδάγματα από τα άσχημα αποτελέσματα του α' γύρου
  • [06] Βαθμολογική «ανάσα» για Πλατανιά και Βέροια

  • [01] Την άρση της ασυλίας τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας

    Υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Νικόλαου Μίχου, Αντώνιου Γρέγου, Αρτέμιου Ματθαιόπουλου και Ευστάθιου Μπούκουρα, εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής στην Ολομέλεια, με τις θετικές ψήφους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δήλωσαν «παρών» και η Χρυσή Αυγή καταψήφισε.

    Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ενώπιον της Επιτροπής, ο Ν. Μίχος- για τον οποίο υπάρχει αίτημα παραβίασης του νόμου περί ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή- δήλωσε ότι κατείχε όπλο για την προσωπική του ασφάλεια, ενώ τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα εν αγνοία του στο σπίτι που ενοικιάζει.

    [02] Αγωγή της Ρένας Δούρου κατά του βουλευτή Αργ. Ντινόπουλου

    Αγωγή για προσβολή της προσωπικότητάς της από τις ψευδείς και συκοφαντικές δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Αργύρη Ντινόπουλου, κατέθεσε η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο Αργ. Ντινόπουλος εμφάνισε την κ. Δούρου ως σύμβουλο του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου, την περίοδο μάλιστα των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Με την αγωγή της η κ. Δούρου ζητά αποζημίωση 260.000 ευρώ για ηθική βλάβη από την προσβολή της προσωπικότητάς της. Το ποσό αυτό, όπως είπε η ίδια, θα διατεθεί στις δομές αλληλεγγύης της Περιφέρειας.

    [03] Σε αναμονή η Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Ταξί

    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ), με ανακοίνωσή της μετά και τη δέσμευση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη ότι «θα αποσυρθούν οι διατάξεις που αποτελούσαν αιτία πολέμου», δηλώνει «αναμονή μέχρι την κατάθεση του τελικού κειμένου, όπου θα είναι ξεκάθαρες οι οριστικές προτάσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου Ανάπτυξης».

    «Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί πλήρους εξίσωσης του ΕΙΧ με το ΕΔΧ αποδείχτηκαν ανακριβείς κάτι που παραδέχτηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του. Επιμένουμε στον διακριτό ρόλο και την αποστολή του κάθε μέσου με όρους και προϋποθέσεις και δεν πρόκειται να δεχθούμε την ασυδοσία και την ισοπέδωση των πάντων από τους λίγους που έχουν συμφέρον. Σε κάθε περίπτωση ο κλάδος είναι έτοιμος να δώσει οποιαδήποτε μάχη χρειαστεί για να υπερασπιστεί τα δίκαια αιτήματά του», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕΙΑΤΑ.

    [04] Μπ. Ομπάμα: Ο κόσμος είναι πιο σίγουρος όταν Ευρώπη και ΗΠΑ είναι αλληλέγγυες

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα μετά το πέρας της συνόδου ΕΕ-ΗΠΑ ότι ο κόσμος είναι «πιο σίγουρος και πιο δίκαιος όταν η Ευρώπη και οι ΗΠΑ είναι αλληλέγγυες».

    «Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη είναι ενωμένες» όσον αφορά την ουκρανική κρίση και «η Ρωσία είναι μόνη της» πρόσθεσε ο Ομπάμα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    Ο Ομπάμα εκτίμησε ότι η ουκρανική κρίση αποδεικνύει την ανάγκη η Ευρώπη να διαφοροποιήσει τις πηγές από όπου προμηθεύεται ενέργειά, καθώς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου.

    Εξάλλου, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η χώρα του συζητά με την Ευρώπη για το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων εναντίον του ενεργειακού τομέα της Ρωσίας, στην περίπτωση που η Μόσχα προχωρήσει περαιτέρω στο έδαφος της Ουκρανίας.

    [05] Φρ. Ολάντ: Η κυβέρνηση θα αντλήσει τα διδάγματα από τα άσχημα αποτελέσματα του α' γύρου

    Η γαλλική κυβέρνηση θα «αφουγκραστεί τους Γάλλους» και θα «αντλήσει διδάγματα» από τα άσχημα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών, σημείωσε σήμερα κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Ο πρόεδρος «υπογράμμισε ότι χωρίς να περιμένει την Κυριακή, συμφωνεί να ακούσει τους Γάλλους», σημείωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ναζάτ Βαλό-Μπελκασέμ, η οποία επικαλέστηκε τις δηλώσεις του Ολάντ.

    «Η κυβέρνηση οφείλει να αντλήσει ένα δίδαγμα από αυτές τις δημοτικές εκλογές, το οποίο είναι ότι πρέπει να εργαστεί για την αναδιάρθρωση αυτής της χώρας με μεγαλύτερη ταχύτητα, μεγαλύτερη ισχύ, μεγαλύτερη συνοχή και κοινωνική δικαιοσύνη», σημείωσε, μετά το «χαστούκι» που δέχθηκε η σοσιαλιστική κυβέρνηση στις εκλογές της Κυριακής οι οποίες σηματοδοτήθηκαν από επιτυχίες της ακροδεξιάς.

    [06] Βαθμολογική «ανάσα» για Πλατανιά και Βέροια

    Από τον... πάγκο ήρθε η νίκη-βάλσαμο του Πλατανιά απέναντι στον Λεβαδειακό. Η ομάδα των Χανίων επικράτησε 2-0 των Βοιωτών, στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής για τη Σούπερ Λίγκα, χάρη στα τέρματα του Κατάι και πήρε βαθμολογική «ανάσα», στον αγώνα που δίνει για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Ο Κατάι, ο οποίος είχε μπει ως αλλαγή στη θέση του τραυματία Μπέλιτς στο 35', κατάφερε να σκοράρει δις, αρχικά στο 39ο και εν συνεχεία στο 71ο λεπτό.

    Εξάλλου, βαθμολογική «ανάσα», στην προσπάθεια που καταβάλλει για να παραμείνει στην κατηγορία, πήρε και η Βέροια. Με τέρματα των Όστοιτς (5'), Μπαργκάν (58') και Παυλίδη (70'), η ομάδα της Ημαθίας επικράτησε 3-2 της Ξάνθης, ωστόσο χρειάζεται ανάλογη συνέχεια στις εναπομείνασες αγωνιστικές για να μπορέσει να «κλειδώσει» την παραμονή. Τα γκολ της Ξάνθης, η οποία έμεινε με 10 παίκτες στο 42`, σημείωσαν οι Βασιλακάκης (33') και Νάκας (90+4').


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 26 March 2014 - 16:30:23 UTC