Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απάντηση Αρ. Ντινόπουλου στη Ρ. Δούρου
  • [02] Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση στον ΟΗΕ για την ονομασία της ΠΓΔΜ
  • [03] Την πρόταση των αγελαδοτρόφων για το γάλα στηρίζει ο βουλευτής της ΝΔ Τ. Κοψαχείλης
  • [04] ΣτΕ: Δεν μπορεί να γίνει κατάσχεση τραπεζικού λογαριασμού αν δεν το γνωρίζει ο οφειλέτης
  • [05] Αμετανόητος ο δολοφόνος του αρχιφύλακα των φυλακών Μαλανδρίνου
  • [06] «Η Siemens θα συνεχίσει να επενδύει στη Ρωσία»
  • [07] Στο 80% η δημοτικότητα του Βλ. Πούτιν
  • [08] Η ρωσική κυβέρνηση αντικαθιστά τα iPad της με ταμπλέτες Samsung
  • [09] Υποβιβάστηκε ο Άρης

  • [01] Απάντηση Αρ. Ντινόπουλου στη Ρ. Δούρου

    Σε δήλωση, στην οποία κάνει λόγο για «αριστερή κουτοπονηριά», προέβη ο Αργύρης Ντινόπουλος μετά την αγωγή που κατέθεσε σε βάρος του η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

    Στη δήλωσή του ο κ. Ντινόπουλος, μεταξύ άλλων, καλεί την κ. Δούρου να απαντήσει «πόσο ακριβώς χρόνο υπηρέτησε στο περίφημο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων, ποια χρονική περίοδο και με ποια προσόντα, αφού το πτυχίο της δασκάλας δεν ταιριάζει και πολύ με τις αρμοδιότητες της Άμυνας.Και -κυρίως!- να μας πει, τι ακριβώς υπηρεσίες προσέφερε»

    Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο Αργ. Ντινόπουλος εμφάνισε την κ. Δούρου ως σύμβουλο του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου, την περίοδο μάλιστα των εξοπλιστικών προγραμμάτων

    [02] Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση στον ΟΗΕ για την ονομασία της ΠΓΔΜ

    Χωρίς νέες ιδέες και με κανένα αποτέλεσμα για το θέμα της ονομασίας ολοκληρώθηκε ακόμη μια κοινή συνάντηση του προσωπικού απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, με τους αντιπροσώπους Ελλάδας και ΠΓΔΜ, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Ζόραν Γιόλεφσκι, αντίστοιχα.

    Οκ. Βασιλάκης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι «επωφεληθήκαμε της ευκαιρίας για να δούμε που βρισκόμαστε. Εγώ είχα την ευκαιρία και πριν από λίγο καιρό να συναντηθώ, εδώ στην έδρα του ΟΗΕ, με το Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού και τον κ. Νίμιτς, τους οποίους ενημέρωσα για την επίσκεψη του αντιπροέδρου και υπουργού Εξωτερικών κ. Βενιζέλου στα Σκόπια. Από εκεί και πέρα, επειδή και οι δυο πλευρές ζήτησαν την ενεργοποίηση της διαδικασίας των Ηνωμένων Εθνών, νομίζω ότι ο κ. Νίμιτς σκέφτεται να κάνει μια συνάντηση στη Νέα Υόρκη, ίσως το Μάιο, μετά τις εκλογές στα Σκόπια. Στη συνέχεια, σκέπτεται, ίσως, να επισκεφθεί την περιοχή, προς τα τέλη Ιουνίου».

    [03] Την πρόταση των αγελαδοτρόφων για το γάλα στηρίζει ο βουλευτής της ΝΔ Τ. Κοψαχείλης

    Ένας ακόμη βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο βουλευτής Γρεβενών Τιμολέων Κοψαχείλης, έρχεται να εκφράσει την υποστήριξή του στην κοινή πρόταση φορέων της αγελαδοτροφίας για το γάλα. Σε δήλωσή του ανέφερε ότι «κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και οφείλουμε να την εξετάσουμε». Το ζητούμενο, όπως είπε προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι η προστασία του παραγωγικού και διατροφικού προτύπου της χώρας και κατά συνέπεια η προστασία του Έλληνα καταναλωτή.

    Νωρίτερα την υποστήριξή τους στην κοινή πρόταση των αγελαδοτρόφων εξέφρασαν με δηλώσεις τους οι βουλευτές της ΝΔ Ανδρέας Μαρίνος και Γεώργιος Στύλιος.

    [04] ΣτΕ: Δεν μπορεί να γίνει κατάσχεση τραπεζικού λογαριασμού αν δεν το γνωρίζει ο οφειλέτης

    Η πενταμελής σύνθεση του ΣΤ' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, επαναλαμβάνοντας παλαιότερη απόφασή της, έκρινε, ότι το Δημόσιο, το ΙΚΑ, κ.λπ. δεν μπορούν να προβαίνουν σε κατασχέσεις χρημάτων που βρίσκονται σε Τραπεζικούς λογαριασμούς λόγω οφειλών, εάν προηγουμένως δεν έχει ενημερωθεί ο οφειλέτης, προκειμένου να μπορεί να ασκήσει τα προβλεπόμενα ένδικα μέτρα ενώπιον των δικαστηρίων ή να εξοφλήσει την οφειλή του.

    Όμως, λόγω σπουδαιότητας του ζητήματος, η πενταμελής σύνθεση του ΣΤ' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄αριθμ. 366/2014 απόφασή της παρέπεμψε το ζήτημα στην αυξημένη 7μελή σύνθεση του ίδιου Τμήματος για νέα κρίση και η υπόθεση θα συζητηθεί την 5η Μαΐου 2014, με εισηγητή τον πάρεδρο Δημήτριο Τομαρά.

    [05] Αμετανόητος ο δολοφόνος του αρχιφύλακα των φυλακών Μαλανδρίνου

    Ενώπιον του εισαγγελέα Άμφισσας εμφανίστηκε ο Αλβανός βαρυποινίτης Ιλί Καρέλι, ο οποίος χθες το μεσημέρι στις φυλακές Μαλανδρίνου με αυτοσχέδιο μαχαίρι δολοφόνησε τον 46χρόνο υπαρχιφύλακα Γεώργιου Τσιρώνη, πατέρα δυο παιδιών.

    Σε ερώτηση του εισαγγελέα «γιατί το έκανες αυτό;» ο Καρέλι απάντησε:«Γιατί εμένα μου στερήσατε δυο ζωές». Όπως έγινε γνωστό από το περιεχόμενο της δικογραφίας και την κατάθεση σωφρονιστικού υπαλλήλου, το τραγικό συμβάν διαδραματίστηκε χθες στις 12:10 το μεσημέρι. Σύμφωνα με την κατάθεση του συγκεκριμένου σωφρονιστικού υπαλλήλου, εκείνος βρισκόταν στον 1ο όροφο των κελιών της Β' Πτέρυγας μαζί με δύο συναδέλφους του και έκλειναν στα κελιά και στο ισόγειο βρισκόταν ο άτυχος Τσιρώνης, μαζί με δυο άλλους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και έκλειναν εκεί τα κελιά.

    Ξαφνικά, λέει ο σωφρονιστικός υπάλληλος, ακούστηκαν φωνές και βοήθεια. Αμέσως έτρεξα κάτω. Είδα τον Τσιρώνη αιμόφυρτο στο πάτωμα. Του έβαλα μια πετσέτα στον λαιμό για να σταματήσει το αίμα και τον τραβήξαμε με έναν κρατούμενο στο διάδρομο. Και συνεχίζει ο σωφρονιστικός υπάλληλος: ο Αλβανός Καρέλι μας έδωσε εκεί ένα σημείωμα που ήταν γεμάτο αίματα. Το σημείωμα, σύμφωνα με περιγραφές, το κρατούσε στα χέρια του ο άτυχος υπαρχιφύλακας, καθώς του το είχε δώσει ο δράστης, ώστε να του αποσπάσει την προσοχή.

    [06] «Η Siemens θα συνεχίσει να επενδύει στη Ρωσία»

    Η μεγάλη γερμανική εταιρεία Siemens θα συνεχίσει τις επενδύσεις στη Ρωσία, διαβεβαίωσε σήμερα ο επικεφαλής της, Γιόζεφ Κέζερ, τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν παρά την ένταση μεταξύ της Μόσχας και της Δύσης για την Ουκρανία.

    «Η Ζίμενς ήδη επενδύει στη γερμανική οικονομία περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ και θα συνεχίσουμε τις επενδύσεις μας στο μέλλον, στοχεύοντας σε μια μακροπρόθεσμη συνεργασία» δήλωσε ο Κέζερ στη διάρκεια μιας συνάντησης με τον Πούτιν στην οικία του τελευταίου σε προάστιο της Μόσχας.

    «Η Ζίμενς θα συνεχίσει (. . .) την παραγωγή της (στη Ρωσία) και την εκβιομηχάνιση της χώρας σας» πρόσθεσε ο ίδιος, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, οι οποίες αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του Κρεμλίνου.

    Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε αφού Αμερικανοί και Ευρωπαίοι επέβαλαν την προηγούμενη εβδομάδα κυρώσεις στη Μόσχα για την προσάρτηση της Κριμαίας, ενώ απείλησαν το Κρεμλίνο ότι ενδέχεται να λάβουν και πιο αυστηρά μέτρα.

    [07] Στο 80% η δημοτικότητα του Βλ. Πούτιν

    Τέσσερις στους πέντε Ρώσους εγκρίνουν τις ενέργειες του προέδρου της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν, η δημοτικότητά του οποίου πλησίασε το "ρεκόρ όλων των εποχών" μετά την ενσωμάτωση της Κριμαίας στη Ρωσία, γεγονός που πυροδότησε μια έκρηξη πατριωτισμού και νοσταλγίας για την πρώην Σοβιετική Ένωση.

    Το 80% των Ρώσων που απάντησαν στη δημοσκόπηση του ανεξάρτητου Κέντρου Λεβάντα, η οποία διενεργήθηκε στο διάστημα 21-24 Μαρτίου και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, δήλωσαν ότι "εγκρίνουν την πολιτική του Βλαντίμιρ Πούτιν".

    Το ποσοστό αυτό είναι το δεύτερο μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί μετά την επέμβαση, τον Αύγουστο του 2008, των ρωσικών δυνάμεων στη Νότια Οσετία, την αποσχισθείσα δημοκρατία της Γεωργίας, εξήγησε ο δημοσκόπος Ντένις Βολκόφ υπενθυμίζοντας ότι τότε η δημοτικότητα του Πούτιν είχε φτάσει το 88%.

    [08] Η ρωσική κυβέρνηση αντικαθιστά τα iPad της με ταμπλέτες Samsung

    Τα μέλη της ρωσικής κυβέρνησης πρόσφατα αντικατέστησαν τις ταμπλέτες τους iPad, που κατασκευάζει ο αμερικανικός γίγαντας της πληροφορικής, η Apple, με τις ταμπλέτες της Samsung, που κατασκευάζει ο ομώνυμος κορεατικός όμιλος, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Τηλεπικοινωνιών Νικολάι Νικιφόροφ, επικαλούμενος τους κινδύνους κατασκοπείας.

    Οι ταμπλέτες αυτές «αποτελούν ειδικά προστατευμένο εξοπλισμό, τον οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να εργαστούμε με εμπιστευτικές πληροφορίες» εξήγησε ο Νικιφόροφ, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.Ένα μέρος των πληροφοριών που ανταλλάσσονται κατά τη διάρκεια των υπουργικών συμβουλίων «έχει εμπιστευτικό χαρακτήρα και αυτές οι συσκευές της Samsung ανταποκρίνονται απόλυτα σε αυτές τις απαιτήσεις» σημείωσε ο ίδιος.

    [09] Υποβιβάστηκε ο Άρης

    Για 3η φορά ο Άρης βιώνει μία από τις πιο «μαύρες σελίδες» στην ιστορία του, τον υποβιβασμό στη Β΄ Εθνική. Τρεις «στροφές» πριν το φινάλε της σεζόν, η ομάδα της Θεσσαλονίκης «αποχαιρέτησε» και μαθηματικά τη Σούπερ Λίγκα, μετά την εντός έδρας ήττα από τον αδιάφορο Εργοτέλη με 2-0, στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Τα γκολ της ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη, η οποία έμεινε στο 87΄ με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Στοΐκοβιτς, πέτυχαν οι Σαρρής (28΄) και Διαμαντάκος (30΄).

    ΟΦΗ-Ατρόμητος 2-0

    Με πρωταγωνιστές τους δύο Βραζιλιάνους, Ζε Εντουάρντο και Ντουντού, ο ΟΦΗ νίκησε στο Ηράκλειο τον Ατρόμητο με 2-0, στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Στο 57΄ και 67΄ οι Ζε Εντουάρντο και Ντουντού αντίστοιχα, βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα του Σηφάκη και χάρισαν στους Κρητικούς το 7ο εντός έδρας «τρίποντο» και 10ο συνολικό στη σεζόν.

    Πανιώνιος-Παναιτωλικός 1-1

    Στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης Πανιώνιος και Παναιτωλικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 σε αναμέτρηση για την 31η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Αραβίδη (29΄) ενώ για τους Αγρινιώτες ισοφάρισε ο Μαρτίνες (69΄).

    Διαβάστε επίσης:

    Βαθμολογική «ανάσα» για Πλατανιά και Βέροια


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 26 March 2014 - 18:30:26 UTC