Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο
  • [02] Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις ευρωεκλογές
  • [03] Με την πρόεδρο της ιταλικής βουλής συναντήθηκε ο Κ. Παπούλιας
  • [04] Διευθετείται η εκκρεμότητα για το παστεριωμένο γάλα
  • [05] Αλλαγές στη λειτουργία φαρμακείων προβλέπει το πολυνομοσχέδιο
  • [06] «Μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου η δόση»
  • [07] Μπ. Ομπάμα: Ενδεχόμενες νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας θα πλήξουν και τη Δύση
  • [08] Μάλαγα-Ολυμπιακός 34-41 στο ημίχρονο
  • [09] Μόνος δεύτερος ο ΠΑΟΚ

  • [01] Φ. Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο

    Θα καταψηφίσει η ΔΗΜΑΡ στη Βουλή τη συμφωνία με την τρόϊκα, είπε ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υποχώρησε και δεν διαπραγματεύθηκε, στη διάρκεια ομιλίας του σε συγκέντρωση της Δημοκρατικής Αριστεράς- Προοδευτική Συνεργασία, στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" της ΔΕΘ.

    "Η Δημοκρατική Αριστερά θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, διότι εμφορείται από υποχωρήσεις και από μέτρα τα οποία δεν έχουν καμιά σχέση ούτε με τις δημοκρατικές και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, αλλά ούτε με όλα εκείνα τα οποία χρειάζεται ο τόπος" δήλωσε, προσερχόμενος στη συγκέντρωση ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε: "Η κυβέρνηση υποχώρησε, η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύθηκε και το αποτέλεσμα είναι η χώρα να συνεχίζει να βρίσκεται στη δίνη της οικονομικής κρίσης, της ύφεσης, της λιτότητας. Να βρίσκεται δέσμια σε ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής με ασφυξία. Ολα αυτά πρέπει να αλλάξουν. Και πρέπει να αλλάξουν και με βάση τα όσα πρόκειται να υπάρξουν στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ενωσης".

    [02] Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις ευρωεκλογές

    Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την «εκλογή των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και άλλες διατάξεις». Με το νομοσχέδιο ευθυγραμμίζονται οι κανόνες και οι περιορισμοί για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές με αυτούς που ισχύουν για τους βουλευτές, ορίζεται η ελεύθερη ενημέρωση των πολιτών μέσω των δημοσκοπήσεων και καθορίζεται η κατανομή της εκλογικής χρηματοδότησης. Επίσης, ρυθμίζονται θέματα που αφορούν τον χρόνο, τη συγκρότηση και τη σύνθεση της Διακομματικής Επιτροπής Εκλογών.

    Αναλυτικότερα, στο νομοσχέδιο ορίζεται ότι η εκλογή των ευρωβουλευτών θα γίνεται με σταυρό προτίμησης. Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι οι πολίτες θα μπορούν να επιλέξουν έως τέσσερεις υποψηφίους. Όπως σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση, δεδομένου ότι το Ευρωκοινοβούλιο ασκεί πλέον αυξημένες αρμοδιότητες στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και έχοντας υπόψη ότι συνδέεται η ψήφος των πολιτών της ΕΕ με την εκλογή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, γίνεται σαφές ότι η ψήφος αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα.

    Επίσης, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, ο αριθμός των υποψηφίων κάθε συνδυασμού αυξάνεται στο διπλάσιο του συνολικού αριθμού των εκλεγομένων κάθε φορά μελών στο Ευρωκοινοβούλιο. Όπως σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση, αυτό γίνεται για να διευρυνθούν οι επιλογές των ψηφοφόρων και να συγκροτηθούν αντιπροσωπευτικότερα ψηφοδέλτια.

    [03] Με την πρόεδρο της ιταλικής βουλής συναντήθηκε ο Κ. Παπούλιας

    Με την πρόεδρο της ιταλικής βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα στη Ρώμη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος βρίσκεται στην ιταλική πρωτεύουσα για τα εγκαίνια της έκθεσης «Κλασσική Εποχή και Ευρώπη. Το πεπρωμένο της Ελλάδας και της Ιταλίας» και συνοδεύεται από τον υπουργό Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο και τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

    «Ύστερα από την τελευταία συνάντηση με την πρόεδρο της ιταλικής βουλής στην Αθήνα, τον περασμένο Νοέμβριο, συνέβησαν πολλά. Αρχίζοντας από την εκλογή του νέου Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, ο οποίος θέλει να αλλάξει πολλά πράγματα και του ευχόμαστε να πετύχει. Υπάρχουν, επίσης, επιτυχίες και στην ελληνική οικονομία, χάρη στις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού. Κάτι διαφαίνεται στον ορίζοντα και ελπίζουμε να έλθουν καλύτερες ημέρες» δήλωσε ο κ. Παπούλιας μετά τη θερμή υποδοχή της Λάουρα Μπολντρίνι.

    Αύριο το πρωί ο κ. Παπούλιας θα έχει συνάντηση με τον πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, ενώ το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Ιταλό Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο. Οι δύο Πρόεδροι , στην συνέχεια, θα εγκαινιάσουν, από κοινού, την έκθεση «Κλασσική Εποχή και Ευρώπη. Το πεπρωμένο της Ελλάδας και της Ιταλίας» στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο.

    [04] Διευθετείται η εκκρεμότητα για το παστεριωμένο γάλα

    Προς διευθέτηση βαίνει και το ζήτημα της διάρκειας ζωής του παστεριωμένου γάλακτος. Μετά από σχετική πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμου Χαρακόπουλου που υιοθετείται από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, στη ρύθμιση θα ορίζεται πως η διάρκεια συντήρησης του παστεριωμένου γάλακτος θα καθορίζεται από τη βιομηχανία, αλλά μετά από έγκριση των αρμόδιων ελεγκτικών φορέων με βάση τη κοινοτική νομοθεσία.

    Παράλληλα, η υιοθέτηση του ελληνικού σήματος αλλά και η αναγραφή της χώρας προέλευσης, είναι δύο στοιχεία που αναμένεται να συμβάλουν στην σωστή ενημέρωση του καταναλωτή.

    [05] Αλλαγές στη λειτουργία φαρμακείων προβλέπει το πολυνομοσχέδιο

    Ησύσταση ομόρρυθμης ή ετερόρρυθμης εταιρείας μόνο μεταξύ φαρμακοποιών, η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων και η απελευθέρωση της τιμής των ΜΥΣΥΦΑ από 1 Ιανουαρίου 2017, περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή.

    Όσον αφορά τα ΜΥΣΥΦΑ, οι τιμές πώλησης τους (χονδρική, νοσοκομειακή και λιανική) καθορίζονται ελεύθερα, από την 1η Ιανουαρίου 2017, ενώ για όσα κυκλοφορούν ήδη στην Ελλάδα ή θα κυκλοφορήσουν μετά τη δημοσίευση του νόμου, οι τιμές δεν αυξάνονται έως και την 31η Δεκεμβρίου 2016.

    Στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται επίσης, ότι όλα τα φαρμακεία μπορούν να λειτουργούν κατά τις απογευματινές ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή, καθώς και το Σάββατο. Η επιλογή και τήρηση τυχόν διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας φαρμακείου γίνεται ελεύθερα από τον εκάστοτε αδειούχο φαρμακοποιό. Το διευρυμένο ωράριο δεν είναι υποχρεωτικό να δηλωθεί εκ των προτέρων στους οικείους φαρμακευτικούς συλλόγους και στον αρμόδιο περιφερειάρχη και δεν είναι απαραίτητο να ταυτίζεται ή να συμπίπτει με αυτό των εφημεριών, όπως αυτές ορίζονται από τον οικείο φαρμακευτικό σύλλογο.

    [06] «Μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου η δόση»

    Την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από την Ελληνική Βουλή αναμένει το Eurogroup, προκειμένου να κλείσει επίσημα η τέταρτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και να εγκριθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης.

    Όπως εξήγησε ο αξιωματούχος της ευρωζώνης, στόχος είναι να υπάρξει καταρχήν πολιτική συμφωνία για το κλείσιμο της αξιολόγησης στο Εurogroup στην Αθήνα την 1η Απριλίου και η τελική απόφαση για την εκταμίευση να ληφθεί εντός του δεύτερου δεκαπενθημέρου του Απριλίου.

    Σε ό,τι αφορά την εκταμίευση της δόσης, ο αξιωματούχος της ευρωζώνης δήλωσε ότι το μεγαλύτερο τμήμα της θα πραγματοποιηθεί πριν από τα μέσα Μαΐου, ούτως ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να εξυπηρετήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις (ομόλογα που λήγουν περί τα μέσα Μαΐου) και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν μία ή δύο δόσεις, πιθανότητα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Οι τρεις δόσεις στο σύνολό τους θα είναι της τάξεως των 10 δισ. ευρώ, δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος, σημειώνοντας, πάντως ότι η πρώτη δόση που θα εκταμιευθεί το Μάιο θα είναι η σημαντικότερη.

    Διαβάστε επίσης:

    ΔΝΤ: Πάνω από 1,8 δισ. ευρώ η δόση στην Ελλάδα

    [07] Μπ. Ομπάμα: Ενδεχόμενες νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας θα πλήξουν και τη Δύση

    Τυχόν οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας θα έχουν επιπτώσεις και στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, όμως συνεχίζονται οι διεργασίες για να «ελαχιστοποιηθούν», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

    Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εξετάζουν ποιες κυρώσεις «πιθανόν θα είχαν σημαντικές επιπτώσεις» στη Μόσχα, σημείωσε ο Ομπάμα στη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στη Ρώμη.

    «Καμία από αυτές (τις κυρώσεις) δεν θα έχει μηδενική επίπτωση σε εμάς γιατί η Ρωσία είναι μέρος της παγκόσμιας οικονομίας» πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος.

    [08] Μάλαγα-Ολυμπιακός 34-41 στο ημίχρονο

    [09] Μόνος δεύτερος ο ΠΑΟΚ

    Μόνος στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, μετά την ολοκλήρωση της 31ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας βρέθηκε ο ΠΑΟΚ μετά την ισοπαλία 3-3 με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη. Ο "Δικέφαλος του Βορρά" προηγήθηκε 3-0 με τους Λούκας (16΄πεν., 27΄), Κατσικά (37΄), όμως η "Ελαφρά Ταξιαρχία" κατάφερε να πάρει τουλάχιστον έναν βαθμό με σκόρερ τους Πετρόπουλο (40΄πεν., 86΄) και Δεληζήση (45΄).

    ΠΑΣ Γιάννινα-Πανθρακικός 1-1

    ΠΑΣ Γιάννινα και Πανθρακικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στους «Ζωσιμάδες», σε αναμέτρηση για την 31η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Ιγκόρ (26΄), ενώ για τον ΠΑΣ ισοφάρισε ο Τζημόπουλος (38΄).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 27 March 2014 - 20:30:24 UTC