Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατατίθεται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο
  • [02] Ορκίστηκε βουλευτής Β΄ Αθήνας της ΝΔ, η Τάνια Ιακωβίδου
  • [03] Επιστολή Ευ. Βενιζέλου σε φορείς της Κρήτης, για τα χημικά της Συρίας
  • [04] Θα ξεπεράσει τα 6 εκατ. ευρώ η ασφαλιστική κάλυψη προς την Κεφαλονιά
  • [05] Bloomberg: «Γειά σου! Η Ελλάδα κατορθώνει μια απίστευτη ανάκαμψη»
  • [06] Ο Γιανουκόβιτς, ως «πρόεδρος» ζητά δημοψηφίσματα σε «κάθε περιοχή της Ουκρανίας»
  • [07] Καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των τρένων Eurostar εξαιτίας πυρκαγιάς που προκλήθηκε από κεραυνό
  • [08] Αναβλήθηκε για τις 7 Απριλίου η δίκη του Όσκαρ Πιστόριους
  • [09] Προσδέθηκε το Σογιούζ στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
  • [10] Οι έφηβοι του ευρωπαϊκού Νότου είναι λιγότερο υγιείς και πιο παχουλοί από τους συνομηλίκους τους του Βορρά

  • [01] Κατατίθεται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο

    Στη Βουλή κατατίθεται σήμερα το πολυνομοσχέδιο, το οποίο θα συζητηθεί το Σαββατοκύριακο και θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια τα μεσάνυχτα της Κυριακής. To Eurogroup, αναμένει την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, προκειμένου να κλείσει επίσημα η τέταρτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και να εγκριθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης.

    Η χώρα βγαίνει από την κρίση και από τα μνημόνια και αυτό είναι κάτι που ξέρουν οι βουλευτές, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι και το έχουν αποδείξει, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στέλνοντας μήνυμα σε πολλές κατευθύνσεις, ενόψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου.

    [02] Ορκίστηκε βουλευτής Β΄ Αθήνας της ΝΔ, η Τάνια Ιακωβίδου

    Ορκίστηκε βουλευτής της Β΄ Αθήνας της ΝΔ, η Τάνια Ιακωβίδου, η οποία καταλαμβάνει τη θέση του 'Αρη Σπηλιωτόπουλου. Η κ. Ιακωβίδου είναι δεύτερη αναπληρωματική μετά τον κ. Σπηλιωτόπουλο αλλά ορκίστηκε σήμερα βουλευτής καθώς ο πρώτος επιλαχών για να καταλάβει τη βουλευτική έδρα, Γιάννης Παπαθανασίου, δήλωσε ότι δεν αποδέχεται την έδρα επειδή ανέλαβε πρόσφατα καθήκοντα προέδρου στα ΕΛΠΕ.

    Η κ. Ιακωβίδου είναι δημοσιογράφος και αναπληρώτρια γραμματέας της Γραμματείας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της ΝΔ.

    [03] Επιστολή Ευ. Βενιζέλου σε φορείς της Κρήτης, για τα χημικά της Συρίας

    Με επιστολή του προς εκκλησιαστικούς, αυτοδιοικητικούς και κοινωνικοοιονομικούς φορείς της Κρήτης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, εκφράζει τον "φόβο" ότι "οι υπεύθυνοι φορείς της Κρήτης δεν έχουν πλήρη ενημέρωση" για τις προσπάθειες του υπουργείου Εξωτερικών, γύρω από το ζήτημα της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο και τις διασφαλίσεις που εξασφάλισε.

    Στην επιστολή του, ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι η Ελλάδα, διά του υπουργείου Εξωτερικών, επεδίωξε ευθύς εξαρχής - με έντονα διπλωματικά διαβήματα και σειρές επαφών - να μην πραγματοποιηθεί στη Μεσόγειο, αλλά στον Ατλαντικό, η εν πλω υδρόλυση του τμήματος του χημικού οπλοστασίου της Συρίας, το οποίο πρέπει επιστημονικά να υπαχθεί στη διαδικασία αυτή. Δυστυχώς, συνεχίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, παρά την ύπαρξη προσφοράς πορτογαλικού λιμένα στις Αζόρες, αυτό δεν κατέστη δυνατό, διότι η Ιταλία είχε ήδη διαθέσει λιμάνι στην Καλαβρία για τη μεταφόρτωση των υλικών, αλλά και, κυρίως, γιατί δεν υπήρξε από άλλες μεσογειακές χώρες αντίδραση αντίστοιχη με την ελληνική και διότι η διαδρομή στη Μεσόγειο είναι μικρότερη, καθώς το συριακό λιμάνι εκκίνησης βρίσκεται στη Μεσόγειο και οι καιρικές συνθήκες κρίνονται από τον ΟΑΧΟ (Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων).

    Η Αθήνα, αφ' ης στιγμής δεν κατέστη εφικτή η αποφυγή της εν πλω υδρόλυσης στη Μεσόγειο, εστίασε την προσοχή της στην ύπαρξη εγγυήσεων ασφαλείας σε σχέση με το θαλάσσιο περιβάλλον της Μεσογείου.

    [04] Θα ξεπεράσει τα 6 εκατ. ευρώ η ασφαλιστική κάλυψη προς την Κεφαλονιά

    Θα ξεπεράσουν τα 6 εκατομμύρια ευρώ οι αποζημιώσεις της ασφαλιστικής αγοράς για το σεισμό που έγινε τον Ιανουάριο του 2014 στην Κεφαλονιά, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη που πραγματοποίησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ). Συνολικά δηλώθηκαν 415 ζημιές σε ασφαλισμένα κτίρια. Οι καλύψεις στις οποίες δηλώθηκαν οι περισσότερες ζημιές αφορούσαν κτιριακές εγκαταστάσεις (321 περιπτώσεις). Τα ασφαλισμένα κεφάλαια στα κτίρια στα οποία προκλήθηκαν ζημιές ανέρχονται σε 211 εκατ. ευρώ.

    [05] Bloomberg: «Γειά σου! Η Ελλάδα κατορθώνει μια απίστευτη ανάκαμψη»

    Εγκωμιαστικό σχόλιο για την ελληνική οικονομία, υπό τον τίτλο «Γειά σου! Η Ελλάδα κατορθώνει μια απίστευτη ανάκαμψη» δημοσιεύει το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg Businessweek. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που υπογράφει ο Πίτερ Κόι, το διάγραμμα της διακύμανσης των spreads των ελληνικών ομολόγων μας αφηγείται μια αξιοθαύμαστη ιστορία. Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου είχε φθάσει στο τιμωρητικό και απαγορευτικό 30%. Σήμερα είναι κάτω από 7%, σημάδι πως οι επενδυτές εμπιστεύονται όλο και περισσότερο την δυνατότητα της χώρας να αποπληρώνει τα χρέη της. Είναι σπάνιο μια χώρα να αποκαθιστά την εικόνα της προς τους πιστωτές τόσο γρήγορα. Η προσοχή του κόσμου στράφηκε αλλού από την εποχή της έναρξης της ελληνικής κρίσης χρέους (έχουν συμβεί πολλά από τότε), όμως αξίζει να σταθούμε για λίγο και να εξετάσουμε όσα σωστά έγιναν, καθώς και τις τεράστιες προκλήσεις που απομένουν.

    Σε αδρές γραμμές, αυτό που έγινε σωστά είναι ότι η τρόικα των δανειστών χορήγησε στην ελληνική κυβέρνηση φθηνά δάνεια, ώστε να μην είναι αναγκασμένη να δανείζεται με εξωφρενικά επιτόκια από τις αγορές. Και η ελληνική κυβέρνηση υπήρξε αναπάντεχα επιτυχής στη μείωση των δαπανών, που ήταν ουσιώδης για να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών. Η Ελληνική Δημοκρατία κατόρθωσε να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα ένα χρόνο νωρίτερα του προγραμματισμένου και τώρα ελπίζει να επανέλθει στις αγορές πριν από την διεξαγωγή των ευρωεκλογών.

    [06] Ο Γιανουκόβιτς, ως «πρόεδρος» ζητά δημοψηφίσματα σε «κάθε περιοχή της Ουκρανίας»

    Ο έκπτωτος πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς ζήτησε σήμερα τη διενέργεια δημοψηφισμάτων σε κάθε μία περιοχή της Ουκρανίας για να καθορισθεί το καθεστώς τους, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass. «Ως πρόεδρος...απευθύνομαι σε κάθε λογικό ουκρανό πολίτη: μην αφήσετε τους απατεώνες να σάς εκμεταλλευθούν! Απαιτείστε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το καθεστώς κάθε περιοχής της Ουκρανίας» δήλωσε ο Γιανουκόβιτς σε μήνυμά του προς τον ουκρανικό λαό.

    [07] Καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των τρένων Eurostar εξαιτίας πυρκαγιάς που προκλήθηκε από κεραυνό

    Μεγάλες καθυστερήσεις σημειώθηκαν από τη νύκτα στην κυκλοφορία των τρένων Eurostar έπειτα από πυρκαγιά που προκλήθηκε από κεραυνό και εκδηλώθηκε στην βρετανική πλευρά της υποθαλάσσιας σήραγγας που συνδέει τη Γαλλία με τη Βρετανία. Σύμφωνα με μήνυμα στον λογαριασμό της Eurostar στο Twitter, διακόπηκε η ηλεκτροδότηση της σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή του Ασφορντ στη νοτιο-ανατολική Αγγλία, μετά την πτώση κεραυνού σε μετασχηματιστή του συστήματος χθες το βράδυ. Ταξί και ξενοδοχεία διατίθενται στους επιβάτες "αλλά ελπίζουμε ότι σύντομα η κατάσταση θα εξομαλυνθεί', δήλωσε εκπρόσωπος της Eurostar.

    [08] Αναβλήθηκε για τις 7 Απριλίου η δίκη του Όσκαρ Πιστόριους

    Η δίκη του Nοτιοαφρικανού παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους αναβλήθηκε σήμερα, ημέρα κατά την οποία επρόκειτο να καταθέσει ο ίδιος. Όπως ανακοίνωσε η δικαστής Θοκοζίλε Μασίπα, η δίκη, η οποία θα επαναληφθεί στις 7 Απριλίου, αναβλήθηκε επειδή ασθένησε ένα από τα μέλη του δικαστηρίου. Όπως διευκρίνισε η δικαστής, χωρίς αμφότερα τα συγκεκριμένα μέλη, δηλαδή τους ειδικούς νομικούς που έχει ορίσει η ίδια ως βοηθούς στη δίκη, η διαδικασία δεν μπορεί να προχωρήσει σωστά.

    Στη δίκη, στην οποία δεν υπάρχουν ένορκοι, έχουν καταθέσει τις τελευταίες 15 μέρες μάρτυρες κατηγορίας και σήμερα θα ξεκινούσαν οι καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης, με πρώτο τον ίδιο τον Πιστόριους. Ο Πιστόριους αρνείται ότι σκότωσε εκ προθέσεως την σύντροφό του Ρίβα Στέενκαμπ τον Φεβρουάριο του 2013 και υποστηρίζει ότι την πέρασε για διαρρήκτη. Όπως έχει ισχυριστεί ο αθλητής, νόμιζε ότι η Στέενκαμπ βρισκόταν στο κρεβάτι όταν την πυροβόλησε έξω από την κλειστή πόρτα της τουαλέτας. Αν κριθεί ένοχος, ο 27χρονος αθλητής αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 25 ετών.

    [09] Προσδέθηκε το Σογιούζ στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

    Ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ που μετέφερε δύο Ρώσους και έναν Αμερικανό προσδέθηκε σήμερα στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, με καθυστέρηση δύο ημερών λόγω τεχνικού προβλήματος. Το διαστημόπλοιο «ΤMA-12M» με πλήρωμα τους Ρώσους Αλεξάντρ Σκβορτσόφ και Ολεγκ Αρτέμγεφ και τον αμερικανό αστροναύτη Στίβεν Σουάνσον πέτυχε την πρόσδεση την προγραμματισμένη ώρα στις 03.53΄ώρα Μόσχας (01.53' ώρα Ελλάδος), ανακοίνωσε η ρωσική διαστημική υπηρεσία.

    «Η πρόσδεση του επανδρωμένου διαστημοπλοίου στον ΔΔΣ πραγματοποιήθηκε. Όλα τα συστήματα λειτουργούν κανονικά», ανακοίνωσε η Roskosmos, ενώ η ρωσική τηλεόραση μετέδιδε απευθείας εικόνες από την πρόσδεση. Οι τρεις αστροναύτες αναμένονταν κανονικά στον ΔΔΣ το πρωί της Τετάρτης, έξι ώρες μόνο μετά την απογείωση του Σογιούζ από το Καζακστάν, αλλά το διαστημόπλοιό τους παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα κατά την προσέγγισή του ενώ ήταν σε τροχιά. Το πλήρωμα αναμένεται να πραγματοποιήσει αποστολή 170 ημερών κατά τις οποίες θα προβεί σε τουλάχιστον 100 επιστημονικά πειράματα για τη Ρωσία και τις ΗΠΑ.

    [10] Οι έφηβοι του ευρωπαϊκού Νότου είναι λιγότερο υγιείς και πιο παχουλοί από τους συνομηλίκους τους του Βορρά

    Οι έφηβοι των πόλεων του ευρωπαϊκού Νότου είναι πιο παχείς και έχουν γενικά χειρότερη υγεία σε σχέση με τους εφήβους του ευρωπαϊκού Βορρά, όπως δείχνει μια νέα ευρωπαϊκή έρευνα με ελληνική συμμετοχή.

    Στο πλαίσιο του προγράμματος «Υγιεινός τρόπος ζωής στην Ευρώπη μέσω διατροφής στην εφηβεία», οι επιστήμονες πήραν δείγματα αίματος για ανάλυση και, παράλληλα, αξιολόγησαν τη σωματική ικανότητα των νέων (δύναμη, ταχύτητα, καρδιαναπνευστική λειτουργία), το πάχος (ολικό και κοιλιακό), καθώς και τον καρδιομεταβολικό κίνδυνο (μετρώντας το επίπεδο των λιπιδίων, της αρτηριακής πίεσης, της ινσουλινοαντοχής κ.α.). Όλοι σχεδόν οι ανωτέρω δείκτες έδειξαν ότι οι νοτιοευρωπαίοι έφηβοι είναι σε χειρότερη σωματική «φόρμα» και πιο παχείς από τους βορειοευρωπαίους συνομηλίκους τους. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι ασκούνται λιγότερο, πράγμα που εξηγεί σε μεγάλο βαθμό γιατί υστερούν σε ταχύτητα και καρδιαναπνευστική λειτουργία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 March 2014 - 10:30:28 UTC