Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έντονες αντιδράσεις συλλόγων και φορέων για το πολυνομοσχέδιο
  • [02] Στο επίπεδο-ρεκόρ του 117% του ΑΕΠ θα φθάσει φέτος το δημόσιο χρέος των μεγαλύτερων αναπτυγμένων οικονομιών
  • [03] Άντληση κεφαλαίων έως 1,2 δισ. ευρώ για την Alpha Bank
  • [04] Ο Γενς Στόλτενμπεργκ νέος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ

  • [01] Έντονες αντιδράσεις συλλόγων και φορέων για το πολυνομοσχέδιο

    Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσαν σήμερα, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, οι εκπρόσωποι του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου, της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων Περιχώρων και του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, σχετικά με τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν τους κλάδους τους, που -όπως είπαν- διαλύουν τον παραγωγικό ιστό, καθιστώντας τη χώρα «κινεζοποιημένη επαρχία» της ΝΑ Ευρώπης. «Τα μέτρα που επιχειρεί να θέσει σε ψήφιση η κυβέρνηση με εκβιαστικά διλήμματα προς την ελληνική Βουλή, δεν έχουν μόνο καταστροφικές συνέπειες για τους κλάδους μας, ουσιαστικά αποτελούν συνολικό κίνδυνο για την ελληνική κοινωνία και την οικονομία της χώρας» ανέφεραν. Άφησαν σαφείς αιχμές για οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται, όπως είπαν, πίσω από τις αλλαγές που προωθούνται, εκφράζοντας αμφιβολίες για την παρέμβαση των εκπροσώπων της τρόικας στα συγκεκριμένα μέτρα. «Η κυβέρνηση τα κάνει από μόνη της και όχι κατόπιν εντολής της τρόικας, εξυπηρετώντας συμφέροντα» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΦΣΑ Κώστας Λουράντος.

    [02] Στο επίπεδο-ρεκόρ του 117% του ΑΕΠ θα φθάσει φέτος το δημόσιο χρέος των μεγαλύτερων αναπτυγμένων οικονομιών

    Το συνολικό δημόσιο χρέος των μεγαλύτερων αναπτυγμένων οικονομιών του κόσμου θα υπερβεί φέτος τα επίπεδα - ρεκόρ του τέλους του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου, αυξάνοντας την πίεση στις κυβερνήσεις που πρέπει να το αναχρηματοδοτούν, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Το ακαθάριστο δημόσιο χρέος στις χώρες του ΟΟΣΑ, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα ιστορικά στοιχεία, θα ξεπεράσει το 116% του ΑΕΠ τους, που είναι το υψηλότερο επίπεδο που καταγράφηκε στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, καθώς εκτιμάται ότι θα φθάσει φέτος το 117% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ.

    Δεν είναι μόνο το επίπεδο του χρέους υψηλά, αλλά και ένα μεγάλο ποσοστό του λήγει την επόμενη τριετία, με το 30% σχεδόν του μακροπρόθεσμου χρέους να πρέπει να αναχρηματοδοτηθεί έως το τέλος του 2016, αναφέρει ο ΟΟΣΑ στην ετήσια έκθεσή του για τον κρατικό δανεισμό. Αν και ένα τόσο υψηλό επίπεδο αναχρηματοδότησης δεν είναι πρωτοφανές, η μετακύλιση του χρέους θα γίνει πιο πολύπλοκη από τις αβεβαιότητες που προκαλούνται από την απόσυρση του προγράμματος αγοράς ομολόγων από την Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), δήλωσε ο επικεφαλής του Οργανισμού για θέματα διαχείρισης δημόσιου χρέους κ. Χανς Μπλομεστάιν.

    [03] Άντληση κεφαλαίων έως 1,2 δισ. ευρώ για την Alpha Bank

    Η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Alpha Bank ενέκρινε την άντληση κεφαλαίων έως του ποσού των 1,2 δισ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένης της υπέρ το άρτιο αναλογούσης διαφοράς), δι' αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου αυτής, με καταβολή μετρητών. Επίσης αποφάσισε: - Τη κατάργηση των δικαιωμάτων προτιμήσεως των υφισταμένων (κοινών και προνομιούχων) μετοχών. - Την έκδοση και διανομή υπό της Τραπέζης 1.846.153.846 νέων κοινών, ονομαστικών, μετά δικαιώματος ψήφου, άυλων μετοχών, ονομαστικής αξίας ίσης προς 0,30 ευρώ εκάστης και τιμής διάθεσης 0,65 ευρώ ανά νέα μετοχή και διάθεση του συνόλου των νέων μετοχών διά ιδιωτικής τοποθετήσεως σε ειδικούς επενδυτές Ακόμα, παρείχε εξουσία στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας να επιμεληθεί της συνολικής αύξησης και να ρυθμίσει συναφή περί την αύξηση θέματα.

    [04] Ο Γενς Στόλτενμπεργκ νέος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ

    Οι πρεσβευτές των κρατών-μελών του NATO ενέκριναν τον διορισμό του πρώην πρωθυπουργού της Νορβηγίας Γενς Στόλτενμπεργκ στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, όπως ανακοίνωσε ο διεθνής αυτός οργανισμός σήμερα. Ο 55χρονος Στόλτενμπεργκ θα διαδεχθεί από την 1η Οκτωβρίου τον Άντερς Φο Ράσμουσεν για μια 5ετή θητεία, σύμφωνα με ανακοίνωση της συμμαχίας.

    Ο Ράσμουσεν έγραψε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι ο Στόλτενμπεργκ είναι «ο σωστός άνθρωπος για να συνεχίσει την πορεία δύναμης και επιτυχίας» του Συμφώνου, επισημαίνοντας παράλληλα πως η κρίση στην Ουκρανία έδειξε πόσο αναγκαίο είναι το NATO να έχει σταθερή, σθεναρή, αποφασισμένη ηγεσία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 March 2014 - 16:30:23 UTC