Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Σταθάκης: Αναγκαστική η μείωση του χρέους
  • [02] Σε εξέλιξη η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο στην Ολομέλεια
  • [03] Π. Μοσκοβισί: Στο πλευρό των Ελλήνων η Ευρώπη
  • [04] Εξαρθρώθηκε «σπείρα» που έκανε αγορές με πλαστές πιστωτικές κάρτες, στη Θεσσαλονίκη
  • [05] Συλλαλητήρια το απόγευμα κατά της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου
  • [06] Μικρής έκτασης επεισόδια τα ξημερώματα στο κέντρο της Πάτρας
  • [07] Προβληματισμός για τον έλεγχο του ΤΧΣ αναφορικά με την πώληση μετοχών
  • [08] «Έτοιμη να στηρίξει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας η ΕΤΕ»
  • [09] Για 30 αγνοούμενους από την κατολίσθηση στην Ουάσιγκτον, μιλούν τώρα οι Αρχές
  • [10] Ο πρώην αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Αυστραλίας, επικεφαλής των ερευνών για το Boeing
  • [11] Περιουσιακά στοιχεία αξίας 15 δισ. δολαρίων έχουν κατασχέσει οι Αρχές της Κίνας από τον πρώην «τσάρο» των μυστικών υπηρεσιών
  • [12] Οι Αρχές της Βραζιλίας «καθαρίζουν» τις φαβέλες ενόψει Μουντιάλ
  • [13] Στο Βέλγιο ο Κινέζος πρόεδρος
  • [14] Η Πιονγκγιάνγκ απειλεί να πραγματοποιήσει και τέταρτη πυρηνική δοκιμή
  • [15] Δημοτικές εκλογές με καθοριστική σημασία για τις πολιτικές εξελίξεις, στην Τουρκία
  • [16] Άνοιξε η Λεβέντειος Πινακοθήκη στην Κύπρο με έργα Μονέτ, Σαγκάλ, Μόραλη κ.α.
  • [17] F1: Νικητής ο Χάμιλτον στο GP της Μαλαισίας

  • [01] Γ. Σταθάκης: Αναγκαστική η μείωση του χρέους

    «Η συμφωνία απομείωσης του χρέους είναι αναγκαστική, μιας και το χρέος είναι εξόφθαλμα μη βιώσιμο», δηλώνει στον «Τύπο της Κυριακής» ο τομεάρχης ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης. Σημειώνει ότι μένει να δούμε ποιοί θα είναι οι όροι της αναθεώρησης, «καθώς και εάν θα συνοδεύονται από κάποιο νέο Μνημόνιο. Σε κάθε περίπτωση η χώρα πρέπει να βγει από την μόνιμη παγίδα του δημοσίου χρέους που την έχουν παγιδεύσει». Υπογραμμίζει ότι μάλλον η κυβέρνηση «βιάζεται να πει ότι το Μνημόνιο και τα δημοσιονομικά μέτρα τελείωσαν» αφού όπως αναφέρει, προβλέπονται ήδη μέτρα για το 2015 και 2016 στο Μεσοπρόθεσμο ενώ αν δεν αρκέσουν αυτά για να δημιουργηθεί πλεόνασμα 4,5% του ΑΕΠ τότε θα πρέπει να ληφθούν πρόσθετα.

    [02] Σε εξέλιξη η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο στην Ολομέλεια

    Με τις σοβαρότατες ενστάσεις των κομμάτων της Αντιπολίτευσης ξεκίνησε στην Ολομέλεια η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι το κόμμα του δεν αναγνωρίζει τέτοιες διαδικασίες που είναι έκνομες και άρα δεν παράγουν και έννομα αποτελέσματα και επανέλαβε ότι «έχουμε ένα πολίτευμα, δικτατορία της τρόικας». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Νότης Μαριάς κατήγγειλε τη διαδικασία του κατεπείγοντος, επισημαίνοντας πως όταν ο Κανονισμός της Βουλής συμπεριέλαβε τη διαδικασία του κατεπείγοντος δεν είχε λάβει υπόψη του ότι θα έρχονται σε ένα νομοσχέδιο τεράστια Μνημόνια. «Η αντιλαϊκή πολιτική συνδέεται άμεσα με αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και ζήτησε να δοθεί η δυνατότητα για περισσότερους ομιλητές και πιο άνετη συζήτηση.

    [03] Π. Μοσκοβισί: Στο πλευρό των Ελλήνων η Ευρώπη

    «Οι ήδη καταβληθείσες προσπάθειες είναι σημαντικές αλλά έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε. Η Ευρώπη βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων σε αυτήν την δοκιμασία» δηλώνει στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί. Ο κ. Μοσκοβισί δηλώνει ότι ο στόχος να καλυφθούν χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας, εφόσον δεν δύναται η ίδια με προνομιακό επιτόκιο, παραμένει ο ίδιος αν και όπως λέει δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση. «Βλέπω την επιστροφή μιας θετικής δυναμικής και τις μελλοντικές προοπτικές , οι οποίες θα υποστηρίξουν τις επενδύσεις και τη δημιουργία θέσεων εργασίας» αναφέρει ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών ο οποίος υπογραμμίζει πως το 2014 θα πρέπει να σηματοδοτήσει την επιστροφή στην ανάπτυξη ενώ σημειώνει και την βελτίωση των δημόσιων οικονομικών.

    [04] Εξαρθρώθηκε «σπείρα» που έκανε αγορές με πλαστές πιστωτικές κάρτες, στη Θεσσαλονίκη

    Αγορές άνω των 30.000 ευρώ με εκατοντάδες πλαστές πιστωτικές κάρτες, σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς, έκανε 5μελής «σπείρα» που εξαρθρώθηκε από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης με τη σύλληψη τριών μελών του κυκλώματος. «Εγκέφαλός» του, σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν ένας 25χρονος υπήκοος Σουηδίας ο οποίος εκμεταλλευόμενος τις άριστες γνώσεις που διέθετε στον τομέα της τεχνολογίας υπολογιστών και συμμετέχοντας σε διαδικτυακές συζητήσεις στη χώρα του, εντόπισε ιστοσελίδες που διέθεταν προς πώληση αριθμούς πιστωτικών καρτών που είχαν κλαπεί διαδικτυακά από τους νόμιμους κατόχους. Χρησιμοποιώντας εικονικά διαδικτυακά νομίσματα (bitcoins), ο δράστης αγόρασε τουλάχιστον (1.085) τέτοιους αριθμούς.

    [05] Συλλαλητήρια το απόγευμα κατά της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου

    Να δώσουν δυναμικό και αγωνιστικό παρών στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σήμερα στο Σύνταγμα με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου καλεί τους εργαζόμενους, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ).

    Σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία υποστηρίζει ότι το πολυνομοσχέδιο με τις διατάξεις που περιλαμβάνει «στέλνει στη γκιλοτίνα εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, ολόκληρη την ελληνική κοινωνία» ενώ «καταργεί στην ουσία κάθε παροχή κοινωνικής ασφάλειας από το ήδη στραπατσαρισμένο κοινωνικό κράτος».

    Το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είναι στις18:30 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος, ενώ στις19:00 το απόγευμα οργανώνει συγκέντρωση στην Ομόνοια, το ΠΑΜΕ.

    Διαβάστε επίσης:

    Κινητοποιήσεις φαρμακοποιών, γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία

    [06] Μικρής έκτασης επεισόδια τα ξημερώματα στο κέντρο της Πάτρας

    Μικρής έκτασης επεισόδια προκλήθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στο κέντρο της Πάτρας, όταν η Αστυνομία επιχείρησε να απομακρύνει ομάδα αντιεξουσιαστών που έκαναν υπαίθριο πάρτι, διότι η ένταση της μουσικής, είχε προκαλέσει προηγουμένως τις διαμαρτυρίες κατοίκων. Ειδικότερα, όταν εμφανίστηκε στην πλατεία η διμοιρία των ΜΑΤ, οι νεαροί εκτόξευσαν εναντίον των αστυνομικών μπουκάλια και άλλα αντικείμενα, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση καπνογόνου. Οι αντιεξουσιαστές απομακρύνθηκαν προς την οδό Καρόλου και στην συνέχεια η διμοιρία των ΜΑΤ έφυγε από την πλατεία. Όμως, έπειτα από λίγη ώρα οι αντιεξουσιαστές επέστρεψαν στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, οπότε εμφανίστηκε και πάλι η διμοιρία των ΜΑΤ. Ακολούθησε νέος γύρος μικροεπεισοδίων, όπου οι νεαροί εκτόξευσαν εναντίον των αστυνομικών μία βόμβα μολότοφ. Οι αστυνομικοί απομάκρυναν και πάλι τους αντιεξουσιαστές από την πλατεία και έκαναν και μία προσαγωγή. Ας σημειωθεί, ότι κατά των μικροεπεισοδίων δεν προκλήθηκαν ζημιές.

    [07] Προβληματισμός για τον έλεγχο του ΤΧΣ αναφορικά με την πώληση μετοχών

    Προβληματισμό και ως προς τη διάταξη που ρυθμίζει ζητήματα ελέγχου της διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας όταν αυτή αποφασίζει να διαθέτει το σύνολο ή μέρος των μετοχών πιστωτικού ιδρύματος που κατέχει, σε τιμές χαμηλότερες της τιμής κτήσης ή της τρέχουσας χρηματιστηριακής αξίας του, διατυπώνει το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής. Ειδικότερα, το Επιστημονικό Συμβούλιο αναφέρεται στη διάταξη σύμφωνα με την οποία «οι αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής, εφόσον λαμβάνονται σύμφωνα με τον παρόντα νόμο, θεωρούνται σύμφωνες με το σκοπό του Ταμείου και το δημόσιο συμφέρον, επωφελείς και συμφέρουσες για το Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο και υπηρετούσες τη χρηστή διαχείριση της περιουσίας του Ταμείου, όσον αφορά στην αστική ευθύνη των μελών του Γενικού Συμβουλίου, της Εκτελεστικής Επιτροπής καθώς και του προσωπικού του Ταμείου, έναντι τρίτων και έναντι του Ελληνικού Δημοσίου» και επισημαίνει ότι «στο βαθμό που δια της εισαγωγής του ανωτέρου μαχητού τεκμηρίου προκαλείται αντιστροφή του βάρους της απόδειξης εγείρει προβληματισμό σε σχέση με το άρθρο 4 παρ.1 του Συντάγματος, η άνευ ειδικής αιτιολόγησης στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, προτεινόμενη διαφορετική μεταχείριση των οργάνων του Ταμείου. Αυτό δε ιδίως ενόψει της προτεινόμενης δυνατότητας του Ταμείου να διαθέτει το σύνολο ή μέρος των μετοχών πιστωτικού ιδρύματος που κατέχει σε τιμές χαμηλότερες της τιμής κτήσης τους ή της τρέχουσας χρηματιστηριακής αξίας, καθώς και του αμιγώς ιδιωτικού χαρακτήρα».

    [08] «Έτοιμη να στηρίξει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας η ΕΤΕ»

    Η Εθνική Τράπεζα είναι έτοιμη να στηρίξει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας χρηματοδοτώντας το νέο παραγωγικό και εξωστρεφές μοντέλο που εδραιώνεται στη χώρα, τονίζει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας, Αλέξανδρος Τουρκολιάς. Αναφέρει ότι η τράπεζα ήδη προχωρά σε νέες χρηματοδοτήσεις με τον γενικό κανόνα "60-40", δηλαδή την υποχρεωτική συμμετοχή του επιχειρηματικού φορέα κατά 40%. Επισημαίνει ότι οι ελληνικές τράπεζες μετά την ανακεφαλαιοποίηση είναι απολύτως ασφαλείς. Ο κ. Τουρκολιάς λέει ότι «η μεγάλη δύναμη της Εθνικής είναι η ικανότητα της να δημιουργεί εσωτερικό κεφάλαιο μέσω της κερδοφορίας του ομίλου».

    [09] Για 30 αγνοούμενους από την κατολίσθηση στην Ουάσιγκτον, μιλούν τώρα οι Αρχές

    Ο αριθμός των αγνοουμένων από την φονική κατολίσθηση που έγινε πριν από μία εβδομάδα στην πολιτεία της Ουάσιγκτον στις βορειοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκε από 90 σε 30, ανέφερε επίσημη πηγή. Αντιθέτως ο επίσημος αριθμός των νεκρών από την κατολίσθηση που έπληξε το χωριό Όσο στην περιοχή του Σιάτλ το περασμένο Σάββατο, αυξήθηκε σε 18 από 17, διευκρίνισε επίσης η ίδια πηγή. Ένα πτώμα που έχει ανασύρθηκε από το λασπωμένο πεδίο αλλά δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί δεν αποτελεί μέρος του επίσημου αριθμού των νεκρών, καθώς οι αμερικανικές Αρχές περιμένουν πρώτα την αναγνώριση του πτώματος. Ο ανεπίσημος αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 27.

    [10] Ο πρώην αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Αυστραλίας, επικεφαλής των ερευνών για το Boeing

    Ο πρώην αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Αυστραλίας ανέλαβε από σήμερα να συντονίζει τις έρευνες για την ανεύρεση της πτήσης ΜΗ370 που εξαφανίστηκε πριν από τρεις εβδομάδες στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας. Ο Άνγκους Χιούστον θα συντονίζει τις επιχειρήσεις που διεξάγονται στη θάλασσα, σε απόσταση περίπου 1.850 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Περθ, στις οποίες συμμετέχουν πλοία και στρατιωτικά αεροσκάφη από επτά χώρες: την Αυστραλία, την Κίνα, τη Μαλαισία, την Ιαπωνία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ. Υπεύθυνη συνολικά για την έρευνα παραμένει η Μαλαισία.

    [11] Περιουσιακά στοιχεία αξίας 15 δισ. δολαρίων έχουν κατασχέσει οι Αρχές της Κίνας από τον πρώην «τσάρο» των μυστικών υπηρεσιών

    Οι κινεζικές Αρχές έχουν κατασχέσει περιουσιακά στοιχεία ύψους τουλάχιστον 90 δισεκατομμυρίων γουάν (περίπου 14,5 δισ. δολάρια) από συγγενείς και συνεργάτες του πρώην «τσάρου» των υπηρεσιών εσωτερικής ασφάλειας της Κίνας Ζου Γιονγκάνγκ ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο του μεγαλύτερου σκανδάλου διαφθοράς που έχει γνωρίσει η χώρα τα τελευταία εξήντα χρόνια. Σύμφωνα με δύο πηγές που μίλησαν στο πρακτορείο Ρόιτερς περισσότεροι από 300 συγγενείς, πολιτικοί συνεργάτες, προστατευόμενοι και υπάλληλοι του Ζου έχουν συλληφθεί ή ανακριθεί τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

    [12] Οι Αρχές της Βραζιλίας «καθαρίζουν» τις φαβέλες ενόψει Μουντιάλ

    Η αστυνομία του Ρίο ντε Ζανέιρο και ο στρατός της Βραζιλίας εισήλθαν σήμερα τα χαράματα στο απέραντο συγκρότημα από φαβέλες του Μαρέ για να προχωρήσουν στον έλεγχο και την «ειρήνευσή» του, 74 ημέρες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου. Εστία του λαθρεμπορίου ναρκωτικών και μία από τις πιο επικίνδυνες περιοχές του Ρίο, το Συγκρότημα του Μαρέ βρίσκεται σ' ένα στρατηγικό σημείο της πόλης απ' όπου θα περνούν τα πλήθη των οπαδών στη διάρκεια του Μουντιάλ. Μια μονάδα του Τάγματος Ειδικών Αστυνομικών Επιχειρήσεων (BOPE) και 15 τεθωρακισμένα οχήματα του στρατού εισήλθαν από τη λεωφόρο Μπραζίλ σ' αυτό το συγκρότημα από 16 φαβέλες όπου ζουν 130.000 άνθρωποι και το οποίο βρίσκεται σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από το διεθνές αεροδρόμιο του Ρίο. Οι αστυνομικοί έστρεφαν κατά διαστήματα τα όπλα προς τις σκεπές ή τα άδεια δρομάκια. Στην είσοδο του Μαρέ υπήρχαν μερικά ανοικτά μπαρ και κάτοικοι που έδειχναν μάλλον αδιάφοροι για την επιχείρηση των αστυνομικών. Οι δυνάμεις ασφαλείας ελέγχουν από σήμερα το πρωί «15 φαβέλες» μέσα στο Συγκρότημα του Μαρέ, διευκρίνισε η διεύθυνση ασφαλείας της Πολιτείας του Ρίο σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

    [13] Στο Βέλγιο ο Κινέζος πρόεδρος

    Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ έφτασε σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες, τον τελευταίο σταθμό της ευρωπαϊκής περιοδείας του, για τριήμερη επίσκεψη στο Βέλγιο και την πρώτη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Κινέζος πρόεδρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατά την πρώτη ημέρα παραμονής του στο Βέλγιο ο Κινέζος πρόεδρος θα εγκαινιάσει το απόγευμα στο ζωολογικό πάρκο του Παϊρί Νταϊζά ένα περίπτερο στο οποίο φιλοξενούνται τα δύο γιγαντιαία πάντα που «δάνεισε» το Πεκίνο στο Βέλγιο για τα επόμενα 15 χρόνια στο πλαίσιο της «διπλωματίας των πάντα».

    Αύριο το πρωί, ο Σι Τζινπίνγκ θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Κατόπιν αιτήματός του δεν πρόκειται να δοθεί καμία συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες που θα έχει με την ευρωπαϊκή ηγεσία, οι οποίες θα επικεντρωθούν σε οικονομικά ζητήματα. Αργά το πρωί της Τρίτης ο Σι θα εκφωνήσει μια ομιλία με θέμα τις σχέσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κίνας.

    [14] Η Πιονγκγιάνγκ απειλεί να πραγματοποιήσει και τέταρτη πυρηνική δοκιμή

    Η Βόρεια Κορέα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε μια τέταρτη πυρηνική δοκιμή, απαντώντας κατ' αυτόν τον τρόπο στις απειλές που, όπως υποστηρίζει, συνιστούν οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ αλλά και στην καταδίκη της από τον ΟΗΕ. Το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε ότι δεν αποκλείεται να πραγματοποιήσει η χώρα μια νέα πυρηνική δοκιμή «με στόχο την ενίσχυση των πυρηνικών όπλων αποτροπής» που διαθέτει, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο KCNA.

    [15] Δημοτικές εκλογές με καθοριστική σημασία για τις πολιτικές εξελίξεις, στην Τουρκία

    Η ανάδειξη των τοπικών Αρχών είναι το θέμα των σημερινών εκλογών στην Τουρκία, αλλά το αποτέλεσμα θα έχει άμεση και καθοριστική επίδραση στις πολιτικές εξελίξεις, αφού όσα διαδραματίστηκαν ειδικά τους τελευταίους τρεις μήνες κατέστησαν τη σημερινή διαδικασία δημοψήφισμα για την κυβέρνηση. Οι 52.695.832 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν σήμερα για την ανάδειξη των δημάρχων και των δημοτικών συμβουλίων σε πόλεις και επαρχίες, των κοινοταρχών και των νομαρχιακών συμβουλίων. Το ποσοστό για τα νομαρχιακά συμβούλια θεωρείται ισάξιο με αυτό των βουλευτικών εκλογών, αφού οι ψηφοφόροι ψηφίζουν κόμματα. Αυτό θα είναι και το κριτήριο για την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, αφού θα πρόκειται για άρτια «δημοσκόπηση» βουλευτικών εκλογών. Στην εκλογική διαδικασία η οποία άρχισε στην ανατολική Τουρκία στις 7 το πρωί και στη δυτική στις 8 και θα ολοκληρωθεί στις 4 και στις 5 το απόγευμα αντίστοιχα, παίρνουν μέρος 26 κόμματα. Εκτός από το συγκεντρωτικό αποτέλεσμα, μεγάλη σημασία θα έχει και το αποτέλεσμα στην 'Αγκυρα, την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη. Στις πρώτες δύο περιπτώσεις, το πολιτικό Ισλάμ ελέγχει τη δημοτική Αρχή από το 1994. Η Σμύρνη θεωρείται κάστρο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος. Ενδεχόμενη απώλεια της 'Αγκυρας ή της Κωνσταντινούπολης θα είναι για λογαριασμό του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης σημαντικό πλήγμα. Στη Σμύρνη δεν αναμένεται να υπάρξει αλλαγή. Οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι είναι στην Κωνσταντινούπολη 9.997.024, στην 'Αγκυρα 3.607.785 και στη Σμύρνη 3.030.462. Μέχρι τις 6 το απόγευμα απαγορεύεται η μετάδοση πληροφοριών σχετικά με τις εκλογές, ενώ μέχρι τις 9 το βράδυ θα μπορούν να μεταδίδονται μόνο ανακοινώσεις της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής.

    [16] Άνοιξε η Λεβέντειος Πινακοθήκη στην Κύπρο με έργα Μονέτ, Σαγκάλ, Μόραλη κ.α.

    Άνοιξε αυτή την εβδομάδα στο κοινό η Λεβέντειος Πινακοθήκη, η μοναδική στην Κύπρο που φιλοξενεί περισσότερα από 800 έργα από την ευρωπαϊκή ιστορία της τέχνης. Η Πινακοθήκη βρίσκεται στην καρδιά της Λευκωσίας, επί της οδού Αναστασίου Γ. Λεβέντη (πρώην Λεωνίδου) και με την λειτουργία της πήρε «σάρκα και οστά» το όραμα του αείμνηστου Αναστάσιου Γ. Λεβέντη. Η πινακοθήκη θα έχει στόχο να καταστεί ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα το οποίο θα βοηθά τους επισκέπτες να κατανοήσουν την τέχνη θα επιδιώξει την προώθηση της εκπαίδευσης, τη διδασκαλία, την έρευνα, τα δημόσια προγράμματα και τις εκδόσεις σε όλους τους σχετικούς τομείς. Θα στεγάζει μόνιμα τρεις συλλογές: τη «Συλλογή του Παρισιού» που επιμελήθηκε η Μυρτώ Χατζάκη, την «Ελληνική Συλλογή», που επιμελήθηκε η Εβίτα Αράπογλου και την «Κυπριακή Συλλογή» που επιμελήθηκε η Ελένη Νικήτα. Οι συλλογές απηχούν πάνω από 400 χρόνια ιστορίας και τέχνης και παρουσιάζουν έργα κορυφαίων καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων οι Καναλέτο, Φραγκονάρ, Κορό, Ρενουάρ, Μονέτ, Σινιάκ, Σαγκάλ, Βρυζάκη, Βολανάκη, Ράλλη, Μόραλη, Τσαρούχη, Γκίκα, και τους Κυπρίους Κισσονέργη, Διαμαντή και Κάνθο.

    [17] F1: Νικητής ο Χάμιλτον στο GP της Μαλαισίας

    Ο Βρετανός Λούις Χάμιλτον ήταν ο νικητής του δεύτερου αγώνα της Φόρμουλα Ένα, στην πίστα της Μαλαισίας, με τον ομόσταυλό του Γερμανό πιλότο Νίκο Ρόσμπεργκ να παίρνει τη δεύτερη θέση κι έτσι η Μερσέντες έκανε το "ένα-δύο". Τρίτος τερμάτισε ο Σεμπάστιαν Φέτελ με τη Red Bull και πήρε τους πρώτους πόντους της σεζόν.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 30 March 2014 - 10:30:27 UTC