Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ι. Στουρνάρας: Μάχη οπισθοφυλακών δίνει ο Αλ. Τσίπρας
  • [02] Φ. Κουβέλης: Καταψηφίζουμε γιατί υπονομεύεται η προοπτική μιας πραγματικής ανάκαμψης
  • [03] Αλ. Παπαρήγα: «Μπάτε σκύλοι αλέστε» η πολιτική προσέλκυσης επενδύσεων
  • [04] Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Βουλής
  • [05] Αλ. Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανέλθει στη βουλή για την ονομαστική ψηφοφορία
  • [06] «Η αξιωματική αντιπολίτευση υπονομεύει την αξιοπιστία της χώρας»
  • [07] Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια
  • [08] Κλειστός ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα
  • [09] Σαφές προβάδισμα του Ερντογάν έναντι της αντιπολίτευσης
  • [10] Νίκησαν Λεβαδειακός, Εργοτέλης και Απόλλων

  • [01] Ι. Στουρνάρας: Μάχη οπισθοφυλακών δίνει ο Αλ. Τσίπρας

    Δριμύ κατηγορώ κατά του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας από το βήμα της Ολομέλειας, κατηγορώντας τον ότι «δίνει μια μάχη οπισθοφυλακών, χαμένη όμως πια».

    Σχολιάζοντας την πρόταση μομφής που κατέθεσε εναντίον του ο κύριος Τσίπρας, ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και υποστήριξε ότι στόχος του ήταν να μην συζητηθεί στο μεθαυριανό Eurogroup το χρονοδιάγραμμα της εκταμίευσης της τελευταίας δόσης τον Μάιο.

    «Με πιάσανε με την γίδα στη πλάτη; Όχι. Παίρνω επίδομα για την ενήλικη κόρη μου; Όχι», είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Στουρνάρας και απέδωσε σε «κουτοπονηριά» την πρόταση μομφής εναντίον του.

    «Η κυβέρνηση λειτουργεί αποστομωτικά για όσους μικρόψυχους επέλεξαν τον λαϊκισμό. Δεν πρέπει να αγνοούμε ότι οι προσπάθειες της χώρας αναγνωρίζονται διεθνώς», επεσήμανε ο κύριος Στουρνάρας.

    Διαβάστε επίσης:

    Χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ η συζήτηση στη Βουλή

    [02] Φ. Κουβέλης: Καταψηφίζουμε γιατί υπονομεύεται η προοπτική μιας πραγματικής ανάκαμψης

    «Είμαστε αντίθετοι με την κυβερνητική πολιτική που συνδυάζει την οικονομική αναποτελεσματικότητα με την κοινωνική αδικία. Διαφωνούμε βέβαια και με την πολιτική που αρκείται σε εύκολους αφορισμούς, αντιτίθεται σε αναγκαίες αλλαγές, αθροίζει συντεχνιακά ζητήματα και εμφορείται από έναν παρωχημένο κρατισμό» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης αντιπαραβάλλοντας την εναλλακτική συγκεκριμένη και υπεύθυνη στρατηγική του κόμματός του για τη δημοκρατική έξοδο από την κρίση με ένα εθνικό σχέδιο προοδευτικής ανασυγκρότησης της χώρας.

    Σχετικά με την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, ο κ. Κουβέλης είπε πως περιλαμβάνει προτάσεις που κάποιες είναι σε σωστή κατεύθυνση εξορθολογισμού, όμως, εξήγησε ότι η κυριακάτικη αργία, η ενιαία τιμή του βιβλίου, το φρέσκο ψωμί στους φούρνους, τα φαρμακεία, η προστασία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών δεν αποτελούν στρεβλώσεις του ανταγωνισμού. «Είναι αναγκαίες αυτές οι ρυθμίσεις προκειμένου να αποτραπούν μονοπωλιακές καταστάσεις και κοινωνικά ανεπιθύμητα αποτελέσματα» τόνισε. Ειδικώς για το θέμα του γάλακτος ο κ. Κουβέλης είπε ότι «παρά τον χλευασμό που επέλεξαν κάποιοι να το αντιμετωπίσουν» η αντιμετώπιση των ιδιαίτερα ψηλών τιμών στην αγορά απαιτεί διαρθρωτικές παρεμβάσεις στο κύκλωμα παραγωγής και εμπορίας, όχι μέτρα που θα χτυπήσουν την ελληνική παραγωγή, αυξάνοντας κατακόρυφα τις εισαγωγές. Ακόμη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε ότι πρέπει να δοθεί λύση στο υψηλό κόστος της ενέργειας με την υιοθέτηση ειδικού τιμολογίου, να εξυγιανθεί ο τρόπος καθορισμού των τιμών να ενισχυθούν οι δράσεις για την δημιουργία οικονομιών κλίμακας μέσα από συλλογικές μορφές δραστηριοποίησης των παραγωγών. Επανέλαβε δε, την αναγκαιότητα μείωσης στις τιμές του ΦΠΑ στις ζωοτροφές και τα κτηνιατρικά φάρμακα.

    Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κατέληξε δηλώνοντας πως το κόμμα του καταψηφίζει το νομοσχέδιο καθώς είπε πως είναι αντίθετος με αυτά που η κυβέρνηση δέχθηκε και αποφασίστηκαν γιατί υπονομεύουν την προοπτική μιας πραγματικής ανάκαμψης και καθηλώνουν την πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών.

    [03] Αλ. Παπαρήγα: «Μπάτε σκύλοι αλέστε» η πολιτική προσέλκυσης επενδύσεων

    Για πολιτική του «μπάτε σκύλοι αλέστε» κατηγόρησε την κυβέρνηση η επικεφαλής της ΚΟ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας απόψε στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου. Ταυτόχρονα όμως κατηγόρησε και τον ΣΥΡΙΖΑ για ψευδεπίγραφα διλήμματα που κρύβουν την πραγματικότητα. Η κ. Παπαρήγα χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο κράχτη που λέει «μπείτε στο παιχνίδι εγχώριοι επενδυτές και ελάτε και οι ξένοι επενδυτές διότι θα έχετε εξασφαλισμένο κέρδος και πάμφθηνη χειραγωγημένη εργατική δύναμη» και υπογράμμισε ότι έχει έρθει η ώρα ανατροπής του καπιταλισμού.

    «Κάθε φορά που ο κ. Μηταράκης μιλάει, κατεβάζει και ένα κατάλογο επενδυτών. Δεν τον αμφισβητούμε. Οι επενδυτές αν δούνε ότι μπορούνε να βγάλουνε μεγάλο κέρδος θα ΄ρθούνε» ανέφερε η Αλέκα Παπαρήγα και σχολίασε πως «αυτά που λέει η κυβέρνηση και αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σα να παίρνεις τον Τσελεμεντέ και δύο ή τρεις συνταγές για το σπανακόρυζο και το κατσικάκι στο φούρνο. Η ΝΔ λέει ελάτε να επενδύσετε και αυτό είναι ανάπτυξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ τι λέει; Θα έχω και ένα κρατικό τιμόνι. Λέει θα βρω και κάποιες άλλες συνεργατικές μορφές. Όπως με τα φωτοβολταϊκά δηλαδή, έτσι θα γίνει και εδώ».

    [04] Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Βουλής

    Κατατέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Βουλής Ε. Μεϊμαράκη. Η πρόταση θα πρέπει να συζητηθεί σε μια από τις δύο επόμενες συνεδριάσεις της Βουλής στην οποία ασκείται κοινοβουλευτικός έλεγχος, δηλαδή είτε αύριο Δευτέρα είτε Παρασκευή.

    [05] Αλ. Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανέλθει στη βουλή για την ονομαστική ψηφοφορία

    Στην πλατεία Συντάγματος κατέβηκε πριν από λίγο η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αλ. Τσίπρα , μετά την αποχώρησή της από την κοινοβουλευτική διαδικασία και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως η ΚΟ θα επανέλθει για να λάβει μέρος στην ονομαστική ψηφοφορία.

    Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για έγκλημα που συντελείται για άλλη μια φορά μέσα στη βουλή και υποστήριξε ότι στο κοινοβούλιο συντελείται κοινοβουλευτικό πραξικόπημα .

    «Η κυβέρνηση απέρριψε τη δυνατότητα να συζητηθεί πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Γ . Στουρνάρα και αυτό ενώ η κυβέρνηση την είχε αποδεχθεί για να ακολουθήσει τριήμερη συζήτηση, στη συνέχεια υπαναχώρησε επικαλούμενη σειρά νομικίστικων επιχειρημάτων. Δεν λογαριάζει το σύνταγμα, την κοινοβουλευτική διαδικασία ούτε τη δημοκρατία . Διαλύει τις επαγγελματικές τάξεις και τις εργατικές σχέσεις την ώρα που δίνει τα πάντα στις τράπεζες. Αποχωρήσαμε για να μην νομιμοποιήσουμε τη διαδικασία αλλά θα επανέλθουμε και θα λάβουμε μέρος στην ονομαστική ψηφοφορία. Ο λαός καλείται να δώσει τέλος στην κυβέρνηση των εθελόδουλων στην ντόπια και ξένη ολιγαρχία» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

    [06] «Η αξιωματική αντιπολίτευση υπονομεύει την αξιοπιστία της χώρας»

    «Είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία, που η Αξιωματική Αντιπολίτευση ευθέως υπονομεύει την αξιοπιστία της Χώρας, την υπόστασή της, και τον ιερό Θεσμό του Κοινοβουλίου.

    Δεν της πέρασε» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών Γ.Στουρνάρα.

    «Μένει όμως η πικρή γεύση, ένα ελληνικό κόμμα να είναι με τόσο φανατισμό εναντίον των συμφερόντων της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού» καταλήγει η δήλωση του πρωθυπουργού.

    [07] Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια

    «Όσο θα μεγαλώνει η σύγκλιση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε ουσιαστικά και στρατηγικά ζητήματα που αφορούν την ίδια την λυκοσυμμαχία της ΕΕ, που αφορούν τα διαπιστευτήριά τους προς τον ΣΕΒ, το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια, τόσο θα δυναμώνει και μέσα στην Βουλή η σικέ αντιπαράθεση για επιμέρους διαδικαστικά ζητήματα, θα μεγαλώνουν οι κοκορομαχίες στις οποίες ο ελληνικός λαός η εργατική τάξη οι άνεργοι, οι μικροί επαγγελματίες, η φτωχή αγροτιά οι νέοι και οι γυναίκες θα πρέπει να γυρίσουν την πλάτη, θα πρέπει να οργανώσουν την δική γνήσια λαϊκή πάλη μέσα στους τόπους δουλειάς, την δική τους λαϊκή συμμαχία, με ενότητα και αγώνα και με ισχυροποίηση στις επόμενες εκλογικές μάχες του ΚΚΕ που είναι η μόνη ουσιαστικά εγγύηση ότι θα μπορέσει έτσι να ανοίξει ένας δρόμος καλύτερος για τον λαό μας , για τα παιδιά μας, για την πατρίδα μας» δήλωσε στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

    Οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ μετά την συγκέντρωση στην Ομόνοια πραγματοποίησαν πορεία προς το Σύνταγμα.

    [08] Κλειστός ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα

    [09] Σαφές προβάδισμα του Ερντογάν έναντι της αντιπολίτευσης

    Το κόμμα του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει σαφές προβάδισμα έναντι της αντιπολίτευσης στις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στην Τουρκία, οι οποίες θεωρούνται καθοριστικές για το μέλλον της κυβέρνησής του, σύμφωνα με τα πρώτα μερικά αποτελέσματα που δημοσιοποιήθηκαν από τα μμε.

    Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) απέσπασε ποσοστό 48 έως 49,6% σε εθνικό επίπεδο μετά την καταμέτρηση τουλάχιστον του 10% των ψήφων, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα NTV και CNN-Turk.

    Aκολουθούν το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα με 27,9% και το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος με 13%. Τα ποσοστά αυτά αφορούν τα νομαρχιακά συμβούλια, όπου οι ψηφοφόροι ψηφίζουν κόμματα και ως εκ τούτου το ποσοστό θεωρείται ισάξιο με αυτό των βουλευτικών εκλογών.

    Στην Κωνσταντινούπολη όπου υπάρχουν 9,9 εκατομμύρια ψηφοφόροι επί συνόλου 52 εκατομμυρίων, τα αποτελέσματα που μεταδίδονται εμφανίζουν τον υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος πρώτο με ποσοστό 50% και ακολουθεί ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος με 37%. Ωστόσο μεταδίδονται και αποτελέσματα που δείχνουν μικρότερη διαφορά. Στην Άγκυρα προηγείται μεν ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος, αλλά με μικρότερη διαφορά.

    [10] Νίκησαν Λεβαδειακός, Εργοτέλης και Απόλλων

    Ένα ημίχρονο διήρκεσε ουσιαστικά το παιχνίδι του Λεβαδειακού με τον ΟΦΗ, το πρώτο, καθώς σε αυτό το διάστημα έγιναν τα πάντα στην αναμέτρηση που έληξε με νίκη 2-1 (8΄ Κονέ, 32΄ Μάντζιος - 30΄ Μακρής) των «πράσινων» της Βοιωτίας, οι οποίοι εξασφάλισαν, ουσιαστικά, την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα, δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος.

    Εργοτέλης-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

    Ο Εργοτέλης επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 με πέναλτι του Χαντί στο 72΄, στην αναμέτρηση του «Παγκρήτιου» που διεξήχθη στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής και με 41 βαθμούς έφτασε στην έκτη θέση ΟΦΗ και Πανθρακικό, ενώ η ομάδα της Ηπείρου, που έμεινε στους 37, ολοκλήρωσε τη συνάντηση με παίκτη λιγότερο καθώς στο 71ο λεπτό αποβλήθηκε ο Τζημόπουλος.

    Πανθρακικός-Απόλλων Σμύρνης 2-3

    Νίκη που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική στη μάχη της παραμονής στη Σούπερ Λίγκα πέτυχε σήμερα ο Απόλλων Σμύρνης, επικρατώντας στην Κομοτηνή 3-2 του Πανθρακικού, στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής. Για την «ελαφρά ταξιαρχία», που πανηγύρισε τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα και βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού, δύο γκολ πέτυχε ο Πετρόπουλος (27΄ και 76΄ με πέναλτι) και ένα ο Κόρμπος (17΄), ενώ για τους γηπεδούχους σκόραραν ο Τζάνης στο 11΄ και ο Κανακούδης (αυτογκόλ) στο 60΄.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 30 March 2014 - 18:30:25 UTC