Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αδ. Γεωργιάδης: Η χώρα αποκτά τη δημοσιονομική της κυριαρχία
  • [02] Κ. Χατζηδάκης: Πρωταγωνιστής του κινήματος της ακρίβειας ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [03] Π. Καμμένος: Παράνομες, αντισυνταγματικές και άκυρες οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου
  • [04] Αύριο η συζήτηση της πρότασης μομφής κατά του προέδρου της Βουλής
  • [05] Στις 7 ημέρες η ημερομηνία λήξης του παστεριωμένου γάλακτος
  • [06] Η δεξιά αντιπολίτευση στη Γαλλία δηλώνει ότι νίκησε
  • [07] Στο 84' πήρε τη νίκη ο Ολυμπιακός

  • [01] Αδ. Γεωργιάδης: Η χώρα αποκτά τη δημοσιονομική της κυριαρχία

    «Ούτε στην τρόικα υπακούμε, ούτε στον ΟΟΣΑ. Αποφασίζουμε και κάνουμε την πολιτική επιλογή να πάει ο τόπος μπροστά. Βαρεθήκαμε πια τα ίδια και τα ίδια, που μας έφεραν στην χρεοκοπία» τόνισε ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης, επισημαίνοντας πως το νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα είναι η μεγαλύτερη συγκεντρωμένη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που έγινε στη χώρα τα τελευταία 50 χρόνια.

    «Το ψηφίζουμε με εξαιρετική περηφάνια διότι περιέχει όσα έπρεπε να γίνουν εδώ και θα έπρεπε να γίνουν εδώ και πολλά χρόνια» ανέφερε σημειώνοντας πως μια κριτική δίκαιη που θα μπορούσε να γίνει στην κυβέρνηση είναι ότι προχώρησε με λιγότερο τολμηρά βήματα. Αλλά - όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης - «έπρεπε να σταθμίσουμε και το γεγονός ότι η κοινωνία είναι κουρασμένη από όλη αυτή την πορεία».

    Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι η σημερινή ημέρα θα καταχωρηθεί στο μέλλον ως την μέρα που η χώρα εξήλθε του εφιάλτη της χρεοκοπίας που ξεκίνησε τον Μάιο του 2010. Όπως είπε χαρακτηριστικά είναι η μέρα που η χώρα ανακτά τη δημοσιονομική της κυριαρχία και πάντως όχι για να επαναλάβει τα κακά του παρελθόντος. «Όχι για να κατηγορούμε τον επόμενο υπουργό Υγείας ότι δεν έχει γάζες. Αλλά για να βρούμε λύσεις στα πραγματικά προβλήματα όπως κάνουν στον πραγματικό κόσμο όπως έχουν κάνει τόσα κράτη πριν από εμάς και τα οποία πρέπει να ακολουθήσουμε» υπογράμμισε.

    [02] Κ. Χατζηδάκης: Πρωταγωνιστής του κινήματος της ακρίβειας ο ΣΥΡΙΖΑ

    Σε θέση πρωταγωνιστή του κινήματος της ακρίβειας τοποθέτησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος μιλώντας απόψε στην Ολομέλεια ενημέρωσε ότι σε λίγο ανακοινώνονται περιορισμένες βελτιωτικές τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο, βελτιώσεις στο πλαίσιο της λογικής και των νομικών υποχρεώσεων της χώρας.

    «Τις τελευταίες ημέρες επ' αφορμή της ψηφίσεως αυτού του νομοσχεδίου είδαμε να αναπτύσσεται ένα πρωτόφαντο κίνημα, το κίνημα της ακρίβειας και μάλιστα από δυνάμεις που μας κάνουν μαθήματα κοινωνικής ευαισθησίας και είναι αυτές οι δυνάμεις που θέλουν να κρατήσουν ψηλά τις τιμές» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης σημειώνοντας ότι πρόκειται για τις δυνάμεις αυτές που κατηγορούν την κυβέρνηση επειδή θα επιτρέψει να καταργηθεί το εγγυημένο κέρδος 34% των φαρμακοποιών. «Μα βέβαια! πρέπει να γίνει πρόταση μομφής σε όλους μας γι΄ αυτό το έγκλημα» σχολίασε ο υπουργός και κατηγόρησε την αντιπολίτευση και ιδίως τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ενοχλείται επειδή τα βιβλία δεν θα πωλούνται 50% και 100% πάνω από τις τιμές σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Ενοχλείται ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλες δυνάμεις επειδή θα επιτρέπονται οι εκπτώσεις στα outlets, επειδή καταργούνται μια σειρά περιορισμοί για να παίρνουν φθηνότερα απορρυπαντικά οι νοικοκυρές, επειδή η κυβέρνηση επιτρέπει να μην κάνουν εμπόριο τσιμέντου δύο τρεις βιομηχανίας αλλά να μπορούμε να παίρνουμε φθηνότερο τσιμέντο».

    [03] Π. Καμμένος: Παράνομες, αντισυνταγματικές και άκυρες οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου

    Παράνομες, αντισυνταγματικές και άκυρες χαρακτήρισε τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ζητώντας από τον κόσμο να συγκροτηθεί σε συντακτική εθνοσυνέλευση «για να ανατραπούν τα νομοθετήματα που φέρνουν οι δανειστές». Ο κ. Καμμένος είπε πως το πρώτο κιόλας βράδυ που θα είναι στη Βουλή με εντολή του ελληνικού λαού θα καταργήσει όλα τα Μνημόνια και δεν θα αναγνωρίσει καμία δανειακή σύμβαση.

    Ανέφερε ότι η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ έχει την υπογραφή του Οργανισμού αυτού, αλλά που τα συνέταξε ο ΙΟΒΕ ο οργανισμός δηλαδή στον οποίο προϊστάμενος ήταν ο κ. Στουρνάρας.

    [04] Αύριο η συζήτηση της πρότασης μομφής κατά του προέδρου της Βουλής

    Αύριο θα συζητηθεί η πρόταση μομφής κατά του προεδρείου της Βουλής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Χατζηδάκης.

    Παράλληλα ο κ. Χατζηδάκης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας τον «κίνημα υπέρ της ακρίβειας».

    [05] Στις 7 ημέρες η ημερομηνία λήξης του παστεριωμένου γάλακτος

    Ημερομηνία λήξης στις 7 ημέρες από την ημερομηνία παρασκευής του, θα έχει το παστεριωμένο γάλα, σύμφωνα με τη νέα διατύπωση της επίμαχης διάταξης του πολυνομοσχεδίου, που ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.

    Άλλες νομοτεχνικές βελτιώσεις που ανακοίνωσε ο κος Χατζηδάκης, αφορούν την αναλυτική διατύπωση του ορισμού των "λογοτεχνικών βιβλίων" που διατηρούν την ενιαία τιμή βιβλίου, την μείωση σε τρεις (και όχι "τουλάχιστον τρεις") των τουριστικών περιοχών στις οποίες θα εφαρμοστεί πιλοτικά η κυριακάτικη εργασία για 52 Κυριακές το χρόνο, την κατάργηση του ερωτηματολογίου που όφειλε να καταθέσει ο διακινητής τσιμέντου προκειμένου να μην το αποθηκεύσει σε κέντρο διανομής (αντικαθίσταται με υπεύθυνη δήλωση), την κατάργηση της ηλεκτρονικής καταχώρησης απορρυπαντικών, την άρση του περιορισμού των εταιρειών να μην αυξάνουν την τιμή πώλησης των προϊόντων τους ενόψει του επικείμενου κώδικα δεοντολογίας που θα ρυθμίζει τα θέματα προστασίας του καταναλωτή κ.ά..

    [06] Η δεξιά αντιπολίτευση στη Γαλλία δηλώνει ότι νίκησε

    Ο Ζαν-Φρανσουά Κοπέ, αρχηγός του δεξιού αντιπολιτευόμενου κόμματος UMP, δήλωσε σήμερα ότι το κόμμα του κατήγαγε "μεγάλη νίκη" στις δημοτικές εκλογές στη Γαλλία, επικρατώντας σε πολλές πόλεις, στις οποίες μέχρι πρότινος επικρατούσε το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα.

    Αντίθετα, η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Ναζάτ Βαλό-Μπελκασέμ παραδέχτηκε ότι "τα αποτελέσματα δεν είναι καλά για την Aριστερά".

    [07] Στο 84' πήρε τη νίκη ο Ολυμπιακός

    Σε έναν από τους χειρότερους -ποιοτικά- αγώνες της φετινής Σούπερ Λίγκας, ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τον Αρη στο "Γ.Καραϊσκάκης" με γκολ του Βαλντές στο 84΄. Το ματς έγινε στο πλαίσιο της 32ης ημέρας και ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, καθώς οι "ερυθρόλευκοι" είναι ήδη πρωταθλητές, ενώ ο Αρης έχει υποβιβαστεί και μαθηματικά.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 30 March 2014 - 20:30:26 UTC