Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νικήτας Κακλαμάνης: «Κανείς από τη ΝΔ δεν μας είπε ότι είναι ψήφος εμπιστοσύνης»
  • [02] Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη στο γάλα, εξέφρασε ο Μ. Χαρακόπουλος
  • [03] Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ευάγγελο Βενιζέλο
  • [04] O Φρ. Ολάντ δέχεται πιέσεις να αναλάβει δράση μετά την ήττα των σοσιαλιστών στις δημοτικές εκλογές
  • [05] Επιτάφιος στην κατεχόμενη Αμμόχωστο
  • [06] Κατηγορείται για «εσχάτη προδοσία» ο πρώην προέδρος του Πακιστάν, Μουσάραφ
  • [07] Αυξημένος κίνδυνος βλαβών στα μάτια για όσους κάνουν υπέρμετρη χρήση των «έξυπνων» κινητών

  • [01] Νικήτας Κακλαμάνης: «Κανείς από τη ΝΔ δεν μας είπε ότι είναι ψήφος εμπιστοσύνης»

    Την οριστική του απόφαση να καταψηφίσει το πρώτο άρθρο του πολυνομοσχεδίου την πήρε το βράδυ της Κυριακής, δήλωσε ο διαγραφείς βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ενώ σημείωσε πως, πίστευε ότι την τελευταία στιγμή θα υπήρχαν αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο.

    «Χθες ακούω από τον κ. Βενιζέλο να λέει ότι η ψήφος στο νομοσχέδιο είναι ψήφος εμπιστοσύνης. Ο κ. Βενιζέλος είναι αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι αρχηγός της ΝΔ. Κανείς από το κόμμα το δικό μας δεν μας είπε ότι είναι ψήφος εμπιστοσύνης. Στους βουλευτές τέτοιου είδους γραμμές δίνονται από τον γραμματέα της ΚΟ».

    [02] Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη στο γάλα, εξέφρασε ο Μ. Χαρακόπουλος

    Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη στην υπόθεση της διάρκειας ζωής του γάλακτος, εξέφρασε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος.

    Σε δήλωσή του σήμερα το πρωί υπογράμμισε την ικανοποίησή του, που και με την παραίτησή του από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως σημείωσε, συνέβαλε στο να βρεθεί μια σαφώς καλύτερη λύση στο ζήτημα που ανέκυψε με το φρέσκο γάλα. «Μια λύση», όπως σημείωσε, «με σαφή χρονικό περιορισμό της διάρκειας ζωής του -όπως σθεναρά υποστηρίζαμε επί μήνες- και η οποία μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου παρουσιαζόταν ως αδύνατη».

    [03] Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ευάγγελο Βενιζέλο

    Τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης μετά την ψήφιση του πολυνομοσχέδιου στη Βουλή, αλλά και η αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup, αναμένεται να συζητηθούν στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [04] O Φρ. Ολάντ δέχεται πιέσεις να αναλάβει δράση μετά την ήττα των σοσιαλιστών στις δημοτικές εκλογές

    Την επομένη της βαριάς ήττας των Γάλλων σοσιαλιστών στις δημοτικές εκλογές, ο Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δέχεται πιέσεις, ακόμη και από την παράταξή του, να αλλάξει κυβέρνηση και πολιτική και ο σοσιαλιστής γερουσιαστής και στενός σύμμαχος του Ολάντ Φρανσουά Ρεμπσαμέν δήλωσε προς το πρακτορείο Ρόιτερς πως ο πρόεδρος θα απευθυνθεί σήμερα στους Γάλλους από την τηλεόραση. Ο Ρεμπσαμέν πρόσθεσε πως ο Ολάντ μπορεί να αναφερθεί στην ομιλία του στο μέλλον του πρωθυπουργού Ζαν-Μαρκ Ερό και σ' έναν ευρύτερο ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

    «Ο Πρόεδρος είναι γυμνός» ήταν σήμερα το πρωί ο τίτλος της (αριστερής) «Λιμπερασιόν», η οποία υπογραμμίζει πως ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος απεχθάνεται να ενεργεί υπό πίεση, δεν θα μπορέσει «να ξεφύγει» και «θα πρέπει να αποκαλύψει τις προθέσεις του πολύ γρήγορα». «Ήττα», «χαστούκι», «τιμωρία, «κλωτσιά στον πισινό», «ξυλοδαρμός», «αποκήρυξη»... Οι λέξεις που χρησιμοποιεί ο Τύπος δείχνουν την έκταση της καταστροφής που υπέστη ο αρχηγός του κράτους, για τον οποίο οι δημοτικές εκλογές ήταν η πρώτη εκλογική δοκιμασία μετά την άνοδό του στην εξουσία, το Μάιο του 2012. Το στρατόπεδο των σοσιαλιστών, χάνοντας τουλάχιστον 155 πόλεις άνω των 9.000 κατοίκων, ορισμένες από τις οποίες ελέγχονταν από την αριστερά εδώ και πάνω από 100 χρόνια, άφησε στη δεξιά τη θέση του ως πρώτης τοπικής δύναμης την οποία είχε κατακτήσει στις δημοτικές εκλογές του 2008.

    [05] Επιτάφιος στην κατεχόμενη Αμμόχωστο

    Μετά από 57 χρόνια θα τελεστεί η ακολουθία της Αποκαθήλωσης και θα ψαλούν τα εγκώμια του Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή, στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Η ακολουθία θα γίνει στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του Εξορινού, όπου από τον περασμένο Δεκέμβριο με άδεια του τουρκοκυπριακού καθεστώτος τελείται μια Κυριακή τον μήνα η Θεία Λειτουργία. Της ακολουθίας της Αποκαθήλωσης και του Επιταφίου θα προαστεί ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας- Αμμοχώστου, Βασίλειος. Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου είναι κτίσμα, που τοποθετείται στον 15ο αιώνα και βρίσκεται μέσα στα μεσαιωνικά τείχη της Αμμοχώστου.

    Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας- Αμμοχώστου, Βασίλειος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαρακτήρισε την εξέλιξη πολύ σημαντική. «Μας χαροποιεί», ανέφερε και πρόσθεσε ότι γίνονται εντατικές προετοιμασίες για την ακολουθία, η οποία θα τελεστεί μετά από πολλές δεκαετίες. «Μάλιστα γίνονται διευθετήσεις για να καταστεί δυνατή και η λιτάνευση του Επιταφίου σε κάποιους δρόμους της εντός των τειχών Αμμοχώστου» είπε. Ο δήμαρχος, Αλέξης Γαλανός, μας δήλωσε ότι θα είναι «μια μεγάλη μέρα για την Εκκλησία και την συμφιλίωση».Επίσης, είπε ότι θα προσκληθούν ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι αξιωματούχοι και ξένοι πρέσβεις. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρίστος Στυλιανίδης, συνεχάρη του δύο δημάρχους για την πρωτοβουλία τους. Μιλώντας στο ΡΙΚ είπε ότι η κυβέρνηση στηρίζει τέτοιες ενέργειες, γιατί είναι στο πνεύμα των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

    [06] Κατηγορείται για «εσχάτη προδοσία» ο πρώην προέδρος του Πακιστάν, Μουσάραφ

    Κατηγορία για «εσχάτη προδοσία» απαγγέλθηκε σήμερα από ειδικό δικαστήριο σε βάρος του πρώην ηγέτη του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ και είναι η πρώτη φορά που η κατηγορία αυτή απαγγέλλεται εναντίον πρώην αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων σ' αυτή τη χώρα. Στη διάρκεια ακροαματικής συνεδρίασης του τριμελούς ειδικού δικαστηρίου που συνεδριάζει στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ, ο 70χρονος Μουσάραφ κατηγορήθηκε για προδοσία επειδή το 2007 είχε επιβάλει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και είχε αναστείλει την ισχύ του Συντάγματος.

    Η δικαστής Ταχίρα Σαφντάρ ανέγνωσε το κατηγορητήριο σε βάρος του πρώην ισχυρού άνδρα της χώρας, ο οποίος βρισκόταν στην εξουσία από το πραξικόπημα που πραγματοποίησε το Νοέμβριο του 1999, ως την καθαίρεσή του το καλοκαίρι του 2008. Η ακροαματική διαδικασία είχε αναβληθεί πολλές φορές κυρίως για λόγους ασφαλείας.

    [07] Αυξημένος κίνδυνος βλαβών στα μάτια για όσους κάνουν υπέρμετρη χρήση των «έξυπνων» κινητών

    Τον κώδωνα του κινδύνου για όσους χρησιμοποιούν υπέρμετρα τα «έξυπνα» κινητά τους τηλέφωνα και τους υπολογιστές - ταμπλέτες κρούουν οπτικοί από τη Βρετανία, σύμφωνα με το BBC. «Το φως που εκπέμπουν οι έξυπνες συσκευές είναι τοξικό για το πίσω μέρος των ματιών» δηλώνει στο βρετανικό δίκτυο, ο οπτικός Άντι Χέπγουορθ. «Σε βάθος χρόνου, μπορεί να προκαλέσει βλάβες στα μάτια. Το γεγονός ότι οι χρήστες έξυπνων συσκευών δεν ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους συχνά σε συνδυασμό με το ότι φέρνουν τη συσκευή πολύ κοντά στο πρόσωπό τους, κουράζει τα μάτια» προσθέτει ο ίδιος.

    Πρόσφατη επιστημονική έρευνα στη Βρετανία, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι κάτω των 25 ετών, έδειξε ότι οι νέοι «τσεκάρουν» το «έξυπνο» κινητό τους τηλέφωνο κατά μέσο όρο 32 φορές την ημέρα. Την έρευνα διεξήγαγε ομάδα ανεξάρτητων οπτικών, σύμφωνα με τους οποίους, ένας νέος άνθρωπος περνάει περίπου επτά ώρες την ημέρα μπροστά από μια οθόνη («έξυπνου» κινητού τηλεφώνου, υπολογιστή - ταμπλέτα ή και επίπεδων τηλεοράσεων τελευταίας τεχνολογίας). Στοιχεία της μελέτης δείχνουν ότι το 43% των ατόμων έως 25 ετών αισθάνονται πίεση και άγχος όταν δεν έχουν πρόσβαση στο «έξυπνο» κινητό τους τηλέφωνο. Η οπτικός Αμάντα Σέιντ συμβουλεύει: «Κάντε συχνά εξετάσεις στα μάτια σας και παράλληλα μεγάλα διαλείμματα καθώς χρησιμοποιείται έξυπνες συσκευές και υπολογιστές».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 31 March 2014 - 8:30:23 UTC