Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του προέδρου της Βουλής
  • [02] Την υποψηφιότητά του για τον δήμο Πειραιά, ανακοίνωσε ο Β. Μιχαλολιάκος
  • [03] Κλειστοί αύριο το απόγευμα οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα και Ακρόπολη
  • [04] Ο Μανουέλ Βαλς νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας
  • [05] Διευρυμένο ωράριο σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους
  • [06] Βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη ο Πλατανιάς

  • [01] Σε εξέλιξη η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του προέδρου της Βουλής

    Νομικώς και ουσιαστικώς αβάσιμη χαρακτήρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρόεδρο της Βουλής, όπως και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει το διάβημά του, καταλογίζοντας ευθύνες στον κ. Μεϊμαράκη για υποβάθμιση, ευτελισμό και απαξίωση του κοινοβουλίου.

    Κατά τη συζήτηση επί της πρότασης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, αφού έκανε λόγο για αόριστη πρόταση δυσπιστίας κατά του προέδρου της Βουλής, επιχειρηματολόγησε και υπέρ της απόρριψης της πρότασης δυσπιστίας προς τον υπουργό Οικονομικών και κατά της πρότασης δυσπιστίας στον πρόεδρο της Βουλής.

    Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Μητρόπουλος τόνισε ότι το κόμμα του με την πρόταση μομφής δεν στοχεύει στο πρόσωπο του προέδρου της Βουλής, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, αλλά «στη λειτουργία του κοινοβουλίου κατά τη σκοτεινή μνημονιακή περίοδο, τον Μεσαίωνα αυτό στη μεταμοντέρνα εκδοχή του, όπου η Δημοκρατία και η κοινοβουλευτική δημοκρατία διαρκώς υποβαθμίζονται».

    [02] Την υποψηφιότητά του για τον δήμο Πειραιά, ανακοίνωσε ο Β. Μιχαλολιάκος

    Πρέπει να βάλουμε την πόλη μας στην πρώτη ταχύτητα και να της δώσουμε την υπεραξία που έχει, καθώς ο Πειραιάς είναι ναυτιλία, πολιτισμός, εμπόριο και παράδοση, δήλωσε το απόγευμα στον ΟΛΠ, ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο οποίος σε μια μεγάλη συγκέντρωση, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το δήμο, έκανε απολογισμό του έργου του και γνωστοποίησε τους βασικούς του στόχους.

    Ο κ.Μιχαλολιάκος είπε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του επιτεύχθηκαν σημαντικοί στόχοι όπως η καθαριότητα του Πειραιά, η απομάκρυνση του ΟΚΑΝΑ αλλά και ο διαχειριστικός έλεγχος στα οικονομικά του δήμου σε βάθος δεκαπενταετίας.

    Ανέφερε ότι πλέον οι εργαζόμενοι όπως και όσοι έχουν οικονομικές σχέσεις με τον δήμο πληρώνονται στην ώρα τους, ενώ επεσήμανε ότι πλέον κανείς πολίτης στον Πειραιά δεν είναι μόνος και ότι ο δήμος έχει στηρίξει με κάθε τρόπο τους αδύναμους οικονομικά πολίτες.

    [03] Κλειστοί αύριο το απόγευμα οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα και Ακρόπολη

    Κλειστοί θα είναι αύριο το απόγευμα οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα και Ακρόπολη με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω της άτυπης Συνόδου του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων στο Ζάππειο.

    Συγκεκριμένα, ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα θα κλείσει από τις 17.30 και ο σταθμός στην Ακρόπολη από τις 18.30.

    Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς, χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις.

    Οι σταθμοί θα ανοίξουν και πάλι κατόπιν εντολής της ΕΛ.ΑΣ.

    [04] Ο Μανουέλ Βαλς νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας

    Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ διόρισε σήμερα τον Μανουέλ Βαλς πρωθυπουργό της χώρας και επικεφαλής μιας «κυβέρνησης μάχης», ανακοινώνοντας τον ανασχηματισμό της γαλλικής κυβέρνησης έπειτα από τη μεγάλη ήττα των Σοσιαλιστών στις δημοτικές εκλογές.

    «Εμπιστεύθηκα στον Μανουέλ Βαλς την αποστολή να ηγηθεί της κυβέρνησης της Γαλλίας» δήλωσε ο Ολάντ, απευθυνόμενος στον γαλλικό λαό σε ένα σύντομο τηλεοπτικό του διάγγελμα.

    Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι άκουσε το «ξεκάθαρο» μήνυμα των Γάλλων και υποσχέθηκε ένα μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα.

    Ο Μανουέλ Βαλς, που μέχρι τώρα ήταν υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, είναι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ο πιο δημοφιλής υπουργός με δημοτικότητα που φτάνει το 46%, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα του Ipsos, διπλάσια από αυτή του Ολάντ και του απερχόμενου πρωθυπουργού Ζαν-Μαρκ Ερό.

    [05] Διευρυμένο ωράριο σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους

    Με σειρά μουσικών εκδηλώσεων σε 15 περιοχές σε όλη την Ελλάδα και σε 17 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, εγκαινιάζεται η έναρξη του διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας, από αύριο σε 33 Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Το πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει συναυλίες και παραστάσεις στα Προπύλαια της Ακρόπολης, στην αυλή του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, στο αίθριο του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας, στην είσοδο του Αρχαιολογικού Χώρου του Μυστρά, στον Αρχαιολογικό Χώρο Παλαμηδίου, αλλά και στη Δήλο, τις Μυκήνες, την Επίδαυρο, την Ρόδο, την Κέρκυρα, την Σαντορίνη, το Ηράκλειο και το Λασίθι ξεκινάει το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των Μουσείων, συμβολίζοντας έτσι την καινούργια αρχή.

    Ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, μετά την σύσκεψη που είχε με εκπροσώπους του Τουρισμού, τόνισε μεταξύ άλλων: «Με πολύ κόπο και προσπάθεια ξεκινάμε την εφαρμογή του εθνικού πιλοτικού προγράμματος για την αναβάθμιση των 33 πρώτων σε επισκεψιμότητα Μουσείων και αρχαιολογικών χώρων στην Ελλάδα. Είναι ένα σχέδιο εθνικής σημασίας και η αναβάθμιση αφορά πάνω από όλα στο νέο ωράριο λειτουργίας. Οι χώροι αυτοί από 1 Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου, στην αποκορύφωση της τουριστικής κίνησης, θα δουλεύουν επτά ημέρες την εβδομάδα από τις 08:00 έως τις 20:00. Η αναβάθμιση όμως δεν περιλαμβάνει μόνο το ωράριο, επίσης ενισχύεται το προσωπικό και θα προσπαθήσουμε ταυτόχρονα να βελτιώσουμε τα πωλητήρια, να διευρύνουμε τα πωλητήρια, να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες στα αναψυκτήρια, να βελτιώσουμε την πρόσβαση και την προσβασιμότητα, να βελτιώσουμε τους χώρους υγιεινής και γενικά να παρουσιάσουμε μια κατάσταση σαφώς καλύτερη από αυτή που υπάρχει σήμερα».

    [06] Βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη ο Πλατανιάς

    Νίκη παραμονής για τον Πλατανιά, που επικράτησε 3-2 της Ξάνθης στα Πηγάδια για την 32η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Τα γκολ για την ομάδα των Χανίων πέτυχαν οι Τόρες (4΄), Βλαχοδήμος (35΄), Κάταϊ (77΄), ενώ σκόρερ της Ξάνθης, που μπήκε σε... περιπέτειες, ήταν οι Σολτάνι (48΄), Σολάρι (79΄-πέναλτι).
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 31 March 2014 - 20:30:22 UTC