Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα Γ. Καμίνη, Ι. Μπουτάρη και Ι. Σγουρού, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO
  • [02] Στο επίκεντρο του οικονομικού ενδιαφέροντος η Αθήνα
  • [03] Απολύσεις στις Οδικές Συγκοινωνίες, ύστερα από ελέγχους, για πλαστά πιστοποιητικά σπουδών
  • [04] Συγκεντρώσεις διοργανώνουν τα συνδικάτα στο κέντρο της Αθήνας
  • [05] Κλειστά τα Τέμπη σήμερα και αύριο
  • [06] Κλειστοί σήμερα το απόγευμα οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα και Ακρόπολη
  • [07] Απαγόρευση συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας
  • [08] Άνοιξαν τα φαρμακεία
  • [09] Συντριβή μη επανδρωμένου αεροσκάφους σε νοτιοκορεατικό νησί
  • [10] Στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ
  • [11] Για το πρώτο χρυσό νόμισμα του Μ. Αλεξάνδρου, μιλάει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο δρ. Όσμουντ Μποπεράτσι

  • [01] Προβάδισμα Γ. Καμίνη, Ι. Μπουτάρη και Ι. Σγουρού, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO

    Προβάδισμα του Γιώργου Καμίνη στον Δήμο Αθηναίων, δείχνει δημοσκόπηση της εταιρίας GPO που παρουσίασε το βράδυ της Δευτέρας ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA. Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου για τον Δήμο Αθηναίων, ο νυν δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης προηγείται με 22,4%. Ακολουθούν ο 'Αρης Σπηλιωτόπουλος με 13,6%, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης με 12,5%, ο Νικήτας Κακλαμάνης με 11,8%, ο Ηλίας Κασιδιάρης με 9%, ο Νίκος Σοφιανός με 6,5% και ο Βασίλης Καπερνάρος με 2,2%. 'Αλλον (υποψήφιο) επιλέγει το 3,2% του δείγματος.

    Η κατηγορία «'Ακυρο/Λευκό/Αποχή» συγκεντρώνει 2,4%, ενώ 16,4% δηλώνουν αναποφάσιστοι ή δεν απαντούν. Στην πρόθεση ψήφου για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο νυν δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης προηγείται με 36,3% έναντι του 16,9% που συγκεντρώνει ο Σταύρος Καλαφάτης. Ακολουθούν ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης (ΣΥΡΙΖΑ) με 8,5%, ο Γιάννης Δελλής (ΚΚΕ) με 3,8% και ο Χάρης Παπαγεωργίου (ΑΝ.ΕΛ.) με 2,4%. 'Αλλον υποψήφιο επιλέγει το 4,2% του δείγματος. Η κατηγορία «'Ακυρο/Λευκό/Αποχή» συγκεντρώνει 3,9%, ενώ το 24% του δείγματος δηλώνουν αναποφάσιστοι ή δεν απαντούν.

    Τέλος, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για την Περιφέρεια Αττικής, ο νυν περιφερειάρχης, Γιάννης Σγουρός προηγείται με 22,5% έναντι του 16,5% που συγκεντρώνει η Ρένα Δούρου. Ακολουθούν ο Παύλος Χαϊκάλης με 9%, ο Θανάσης Παφίλης με 8,2%, ο Γιώργος Κουμουτσάκος με 8%, ο Ηλίας Παναγιώταρος με 5%, ο Πέτρος Μαντούβαλος με 3,5%, ο Θάνος Τζήμερος με 2,5% και η Μαρία Γιαννακάκη με 1,5%. 'Αλλον υποψήφιο επιλέγει το 1,3% του δείγματος.

    Η κατηγορία «'Ακυρο/Λευκό/Αποχή» συγκεντρώνει 5,1%, ενώ το 16,9% του δείγματος δηλώνουν αναποφάσιστοι ή δεν απαντούν.

    [02] Στο επίκεντρο του οικονομικού ενδιαφέροντος η Αθήνα

    Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας διεξάγονται σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο το Eurogroup και το Ecofin. Η Ελλάδα θα βρίσκεται στο επίκεντρο του οικονομικού ενδιαφέροντος, καθώς στην Αθήνα θα βρεθούν οι υπουργoί Οικονομικών της Ευρώπης και κεντρικοί τραπεζίτες, δήλωσε ο Ι. Στουρνάρας ενώ εξέφρασε την ελπίδα πως σήμερα θα αναγνωριστούν οι προσπάθειες του ελληνικού λαού.

    Σημειώνετια πως στις συναντήσεις της Ευρωομάδας (Eurogroup) μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης, δηλαδή των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες έχουν υιοθετήσει το ευρώ ως το νόμισμά τους. Στη συνάντηση συμμετέχουν ο πρόεδρος της Ευρωομάδας, οι υπουργοί οικονομικών των χωρών μελών της Ευρωζώνης, ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ο Προεδρεύων της Επιτροπής Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων Ομάδας Εργασίας του Eurogroup, επίσης, παρίσταται στις συναντήσεις, για να παρουσιάσει τις προπαρασκευαστικές εργασίες που έχουν επιτευχθεί στην Ομάδα. Το Eurogroup δημιουργήθηκε για να ικανοποιήσει την ανάγκη για πιο ενισχυμένο συντονισμό των οικονομικών πολιτικών στα κράτη μέλη που χρησιμοποιούν το κοινό νόμισμα, το ευρώ.

    Το Συμβούλιο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων (Ecofin) είναι αρμόδιο για την οικονομική πολιτική της ΕΕ, τα θέματα φορολογίας και τον κανονισμό των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Στην αρμοδιότητά του εμπίπτουν επίσης τα νομικά και πρακτικά θέματα αναφορικά με το ευρώ, ο συντονισμός των θέσεων της ΕΕ για τις συναντήσεις διεθνούς επιπέδου και τα χρηματοοικονομικά ζητήματα των διεθνών διαπραγματεύσεων των μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Το ECOFIN συνέρχεται μια φορά το μήνα και συγκροτείται από Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών από όλα τα κράτη μέλη (28 σήμερα).

    [03] Απολύσεις στις Οδικές Συγκοινωνίες, ύστερα από ελέγχους, για πλαστά πιστοποιητικά σπουδών

    Απολύονται από την ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) οι πρώτοι 77 εργαζόμενοι, οι οποίοι εντοπίστηκαν, ύστερα από ελέγχους, να έχουν καταθέσει πλαστά ή παραποιημένα πιστοποιητικά σπουδών κατά την πρόσληψη τους στην εταιρεία. Συγκεκριμένα, στη Διαύγεια ανακοινώνονται τα ονόματα των 77 εργαζόμενων στις συγκοινωνίες που «λόγω καταγγελίας της σύμβασης βάσει σχετικών εγκυκλίων του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης (έλεγχος νομιμότητας πτυχίων , πλαστών πιστοποιητικών και λοιπών στοιχείων) διαγράφονται σήμερα 1η Απριλίου, από τη δύναμη του προσωπικού της εταιρείας. Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους που αποχωρούν από την ΟΣΥ είναι κατά πλειοψηφία οδηγοί, ενώ στη λίστα με τα ονόματα υπάρχουν και ελάχιστοι τεχνίτες, φύλακες, ελεγκτές και εργάτες.

    Πάντως, για δύο απ΄αυτές τις περιπτώσεις έχουν ήδη κατατεθεί ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να μην ισχύσουν, καθώς οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι τα πιστοποιητικά τους δεν είναι παραποιημένα, αλλά έγιναν λάθη στην εγγραφή από την επιτροπή των διαγωνισμών. Σημειώνεται, πάντως, ότι στο τέλος Απριλίου αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες απολύσεις, κάποιοι κάνουν λόγο και για 250, δεδομένου ότι από τους ελέγχους που εξακολουθούν να διενεργούνται, εντοπίζονται περιπτώσεις υποβολής πλαστών ή παραποιημένων πιστοποιητικών.

    [04] Συγκεντρώσεις διοργανώνουν τα συνδικάτα στο κέντρο της Αθήνας

    Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιήσουν στο κέντρο της Αθήνας, συνδικάτα, κόμματα και φορείς στην πλατεία Κλαυθμώνος, την Ομόνοια και τα Προπύλαια, με αφορμή τη συνεδρίαση του Eurogroup και Ecofin στο Ζάππειο Μέγαρο, σήμερα και αύριο, παρά την απαγόρευση των συγκεντρώσεων με απόφαση του γενικού διευθυντή της ΓΑΔΑ. Συλλαλητήριο «καταγγελίας της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης» διοργανώνουν στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος η ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Εργατικό Κέντρο Αθηνών, ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι φορείς.

    Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους «ν? απαντήσουν στον εντεινόμενο κυβερνητικό αυταρχισμό και στην απόπειρα τρομοκράτησης με μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση» στην Ομόνοια, στις 7 το απόγευμα, ενώ συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί και στα Προπύλαια από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    [05] Κλειστά τα Τέμπη σήμερα και αύριο

    Κλειστή θα μείνει η κοιλάδα των Τεμπών, σήμερα κα αύριο, Τετάρτη, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, προκειμένου να διεξαχθούν οι εργασίες της απαραίτητης εξαμηνιαίας συντήρησης βραχοπροστασίας της περιοχής από την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου». Μετά τις 8 το βράδυ, ο δρόμος θα δίνεται και πάλι στην κυκλοφορία, στο συγκεκριμένο τμήμα της ΠΑΘΕ. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας, με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης (Π.Α.Θ.Ε.), από τον κόμβο της Γυρτώνης μέχρι τη διασταύρωση του Στομίου.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις οδηγίες της Αστυνομίας, τα ΙΧ επιβατικά καθώς και τα φορτηγά έως 3, 5 τόνους που κατευθύνονται προς Θεσσαλονίκη θα εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης και θα συνεχίζουν στην επαρχιακή οδό Γυρτώνης- Αμπελώνα- Τυρνάβου- Ελασσόνας- Μικρού Ελευθεροχωρίου και από εκεί είτε θα κατευθύνονται μέσω Ε.Ο Ελασσόνας- Αγ. Δημητρίου- Κατερίνης και θα εισέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε., είτε θα κατευθύνονται μέσω Κοζάνης στην Εγνατία οδό και στη συνέχεια θα εισέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε. στο Κλειδί Ημαθίας. Ενώ προτείνεται και εναλλακτική διαδρομή, από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας προς την περιφερειακή οδό Λάρισας- Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω Ε.Ο. Λάρισας- Τρικάλων- Καλαμπάκας- Γρεβενών, θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό. Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας προς την περιφερειακή οδό Λάρισας-Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω Ε.Ο. Λάρισας -Τρικάλων - Καλαμπάκας - Γρεβενών, θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό η, από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης όπου θα συνεχίζουν στην Επαρχιακή Οδό Γυρτώνης - Αμπελώνα - Τυρνάβου - Ελασσόνας -Κοζάνης - Εγνατία οδό και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος κλειδί Ημαθίας.

    [06] Κλειστοί σήμερα το απόγευμα οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα και Ακρόπολη

    Κλειστοί θα είναι σήμερα το απόγευμα οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα και Ακρόπολη με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω της άτυπης Συνόδου του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων στο Ζάππειο.

    Συγκεκριμένα, ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα θα κλείσει από τις 17:30 και ο σταθμός στην Ακρόπολη από τις 18:30. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς, χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις. Οι σταθμοί θα ανοίξουν και πάλι κατόπιν εντολής της ΕΛ.ΑΣ.

    [07] Απαγόρευση συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας

    Λόγω της διεξαγωγής του Eurogroup και του Ecofin στο Ζάππειο Μέγαρο, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοινώθηκε από την αστυνομία ότι δεν επιτρέπονται σήμερα και αύριο (από τις 06:00 μέχρι τις 23:00 και από τις 06:00 μέχρι τις 15:00 αντίστοιχα) οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στους εξής δρόμους:

    Αμερικής (από τη συμβολή της με την οδό Σταδίου) - δεξιά Ακαδημίας - αριστερά Κανάρη - Πλ. Φιλικής Εταιρείας - Καψάλη - Καρνεάδου - δεξιά Μαρασλή - αριστερά Υψηλάντου - αριστερά Μονής Πετράκη - δεξιά Ραβινέ - δεξιά Βλ. Μπένση - δεξιά Βασ. Σοφίας - αριστερά Ηριδανού - αριστερά Ίωνος Δραγούμη - δεξιά Δημητρέσσα - αριστερά Αντιφίλου - δεξιά Αλκμάνος - συνέχεια Ταξίλης - αριστερά Γαζιάς - δεξιά Αλκαίου - δεξιά Ούλωφ Πάλμε - δεξιά Ευφρονίου - αριστερά Σπύρου Μερκούρη - δεξιά Ευτυχίδου - Πλ. Πλαστήρα - Αρχιμήδους - δεξιά Μ. Μουσούρου - αριστερά Αρδηττού - Καλλιρρόης - αριστερά Πίσσα - δεξιά Θαρύπου - αριστερά Κασομούλη - δεξιά Σφιγγός - δεξιά Λαγουμιτζή - αριστερά Ευρυδάμαντος - δεξιά Γαλαξία - δεξιά Συγγρού - αριστερά Φραγκούδη - δεξιά Χαρ. Τρικούπη - συνέχεια Δημητρακοπούλου - αριστερά Δράκου - δεξιά Γαριβάλδι - αριστερά Ροβέρτου Γκάλλι - συνέχεια Θεωρίας - δεξιά Πρυτανείου - Στράτωνος - αριστερά Θέσπιδος - Κυδαθηναίων - αριστερά Κόδρου - Βουλής - δεξιά Κολοκοτρώνη μέχρι την συμβολή της με την οδό Σταδίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Συγκεντρώσεις διοργανώνουν τα συνδικάτα στο κέντρο της Αθήνας

    Κλειστοί σήμερα το απόγευμα οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα και Ακρόπολη

    [08] Άνοιξαν τα φαρμακεία

    Ανοιξαν σήμερα τα φαρμακεία, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, (ΠΦΣ), σε σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων, δηλώνοντας ωστόσο, ότι «ο αγώνας των φαρμακοποιών κατά των συμφερόντων που μεθοδεύουν την εξόντωση των φαρμακείων και την εμπορευματοποίηση της φαρμακευτικής περίθαλψης, συνεχίζεται».Επίσης, την επαναλειτουργία των φαρμακείων αποφάσισε σε έκτακτη γενική συνέλευση και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής. Τα φαρμακεία του λεκανοπεδίου της Αττικής θα λειτουργήσουν έως τις 2 μετά το μεσημέρι, οπότε και θα ξανακλείσουν, στο πλαίσιο στάσης εργασίας 14:00 με 20:00, προκειμένου οι φαρμακοποιοί να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενάντια στη συνεδρίαση του ΕΚΟΦΙΝ.

    [09] Συντριβή μη επανδρωμένου αεροσκάφους σε νοτιοκορεατικό νησί

    Αγνωστης ταυτότητας μη επανδρωμένο αεροσκάφος συνετρίβη χθες σε νοτιοκορεατικό νησί, κοντά στα διαφιλονικούμενα θαλάσσια σύνορα ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα, μετέδωσε σήμερα το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενο νοτιοκορεάτη κυβερνητικό αξιωματούχο. Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατέπεσε στο νησί Μπενγκνιόνγκ χθες, όταν οι δυνάμεις της Βόρειας Κορέας εκτόξευσαν εκατοντάδες οβίδες στα θαλάσσια περιοχή κοντά στα διαφιλονικούμενα σύνορα με τη Νότια Κορέα, προκαλώντας απάντηση των νοτιοκορεατικών δυνάμεων.

    Η εθνικότητα και η αποστολή του αεροσκάφους δεν αποκαλύφθηκαν, ωστόσο το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι ο στρατός της Νότιας Κορέας ερευνά πιθανή σχέση του με τις κατασκοπευτικές δραστηριότητες της Πιονγκγιάνγκ.

    [10] Στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ

    Οι υπουργοί Εξωτερικών των 28 χωρών- μελών του ΝΑΤΟ συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες, για να εξετάσουν τη στρατηγική της Ατλαντικής Συμμαχίας στην Ανατολική Ευρώπη και ενώ η Ρωσία διατηρεί την πίεση της στο ζήτημα της Ουκρανίας. Πριν από τη σύνοδο των υπουργών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλες το αποκαλούμενο «Τρίγωνο της Βαϊμάρης », που περιλαμβάνει τους επικεφαλής της γερμανικής της γαλλικής και τη πολωνικής διπλωματίας θα έχει συνάντηση στη βελγική πρωτεύουσα.

    Ταυτόχρονα σχεδόν, την Τρίτη, διεξάγεται αεροπορική άσκηση του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας καθώς η Ατλαντική Συμμαχία επιθυμεί να κάνει αισθητή την παρουσία της στον ουρανό των Βαλτικών χωρών οι οποίες εκφράζουν έντονη ανησυχία για την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία. Στην άσκηση θα λάβουν μέρος σουηδικά και αμερικανικά αεροσκάφη.

    Εν τω μεταξύ οι Ηνωμένες Πολιτείες, παραμένουν επιφυλακτικές γύρω από το θέμα της απόσυρσης των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων από τα σύνορα της Ουκρανίας, αναφέροντας ότι οι πληροφορίες σχετικά με την απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων πρέπει να ελεγχθούν. Ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Τσακ Χάγκελ ανέφερε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει οτιδήποτε τονίζοντας όμως ότι η απομάκρυνση των ρωσικών δυνάμεων «θα ήταν ένα βήμα» για να γίνει μια σοβαρή συζήτηση «για την αποκλιμάκωση».

    Η παρουσία των ρωσικών δυνάμεων - 20.000 σύμφωνα με την Ουάσινγκτον - έχει εγείρει φόβους εισβολής στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, όπου υπάρχει κυρίως ρωσόφωνος πληθυσμός, και μια επανάληψη του σεναρίου που οδήγησε στην προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας μια περιοχή την οποία επισκέφτηκε τη Δευτέρα ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

    [11] Για το πρώτο χρυσό νόμισμα του Μ. Αλεξάνδρου, μιλάει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο δρ. Όσμουντ Μποπεράτσι

    Το μοναδικό σωζόμενο χρυσό νόμισμα με το πορτραίτο του Αλεξάνδρου, που κυκλοφόρησε κατά τη διάρκεια της ζωής του μεγάλου στρατηλάτη, πιστεύει ακράδαντα ότι ανακάλυψε μέσα από περιπετειώδεις διαδρομές ο δρ. Όσμουντ Μποπεράτσι (Osmund Bopearachchi), καθηγητής των Πανεπιστημίων Σορβόννης και Μπέρκλεϊ, διευθυντής του Τμήματος Αρχαιολογίας «Ελληνισμός και Πολιτισμοί της Ανατολής» του Γαλλικού Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (CNRS-ENS). Και δεν είναι το μόνο, που έχει να καταθέσει. Η παρουσία του σε ταραχώδεις περιοχές του Αφγανιστάν και του Πακιστάν τον συνδέει με την ανακάλυψη νομισμάτων, που φέρουν ονόματα άγνωστων έως πρότινος Ελληνο-ινδών βασιλιάδων, με τον εντοπισμό αρχαίων ελληνικών πόλεων, καθώς και με την εξερεύνηση ενός θησαυρού νομισμάτων 4 τόνων, από τους μεγαλύτερους που έχουν βρεθεί ποτέ. Ο δρ. Μποπεράτσι ήρθε πρόσφατα στην Ελλάδα για να εγκαινιάσει την έκθεση «Τα ελληνικά βασίλεια της Βακτρίας και της Ινδίας» στο Νομισματικό Μουσείο, που θα διαρκέσει ως τις 16 Ιουνίου 2014.

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ μίλησε με τον ερευνητή, που σαν σύγχρονος «Ιντιάνα Τζόουνς» ψάχνει στα παζάρια της Κεντρικής και Νότιας Ασίας, αλλά και σε ιδιωτικές συλλογές, ενώ εμπορικοί οίκοι τον καλούν συχνά για να εκτιμήσει την αυθεντικότητα αρχαίων νομισμάτων. Αυτά που ανακαλύπτει συχνά ξεπερνούν τη φαντασία, όπως το χρυσό νόμισμα (μετάλλιο) με τον Μέγα Αλέξανδρο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 April 2014 - 6:30:25 UTC