Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Παλέρμο ο Αλέξης Τσίπρας
  • [02] Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων
  • [03] Διευκρινίσεις για τις αποδοχές που δεν εισπράχθηκαν το 2013
  • [04] Στην τελική ευθεία οι συμβάσεις για έρευνες υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα
  • [05] Bομβιστική επίθεση κατά της αυτοκινητοπομπής του Μουσάραφ, στο Πακιστάν
  • [06] Τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό συζήτησαν Νίκος Αναστασιάδης και Μπαν Κι Mουν
  • [07] Νέος ισχυρός σεισμός στη Χιλή
  • [08] Στρατιώτης σκότωσε τρεις πριν αυτοκτονήσει, σε στρατιωτική βάση στις ΗΠΑ

  • [01] Στο Παλέρμο ο Αλέξης Τσίπρας

    Επίσκεψη στο Παλέρμο της Ιταλίας θα πραγματοποιήσει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με την ελληνική κοινότητα και τοπικούς φορείς, καθώς και με κοινωνικά κινήματα και οργανώσεις της αριστεράς, οι οποίες συμμετέχουν στη λίστα για τις ευρωεκλογές «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα». Το βράδυ ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση.

    [02] Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων

    Κανονικά πραγματοποιούνται από το πρωί τα δρομολόγια των πλοίων, καθώς χθες η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων. Μέλη της διοίκησης της ΠΝΟ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπαν, ότι πολλά από τα θέματά τους, όπως αυτό της υπογραφής νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας δεν έχουν ακόμα επιλυθεί και θα επανέλθουν με νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και με προοπτική κλιμάκωσης, την ερχόμενη Τετάρτη 9 Απριλίου, ημέρα της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ.

    [03] Διευκρινίσεις για τις αποδοχές που δεν εισπράχθηκαν το 2013

    Στην εφορία τους ενδέχεται να χρειαστεί να προσφύγουν χιλιάδες μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί το σύνολο των αποδοχών τους στη διάρκεια του 2013. Με δεδομένο ότι το υπουργείο Οικονομικών κατοχύρωσε νομοθετικά την απαλλαγή των εισοδημάτων που δεν καταβλήθηκαν το 2013 ( θα φορολογηθούν στο έτος στο οποίο θα καταβληθούν) μόλις την περασμένη Κυριακή και η προθεσμία για την υποβολή βεβαιώσεων αποδοχών έληξε στις 28 Μαρτίου, πολλές επιχειρήσεις έχουν υποβάλει βεβαιώσεις για το σύνολο των αποδοχών που δικαιούνταν οι εργαζόμενοι ακόμα και αν μέρος αυτών δεν έχει εξοφληθεί.

    Οι φορολογικές δηλώσεις όμως θα είναι προσυμπληρωμένες με τα στοιχεία των μισθών, χωρίς δυνατότητα διόρθωσης από το φορολογούμενο. Όπως διευκρινίζουν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, σε αυτή την περίπτωση οι φορολογούμενοι αρχικά θα πρέπει να ζητήσουν από το λογιστήριο της επιχείρησης να υποβάλλει τροποποιητική βεβαίωση με τις αποδοχές που πραγματικά καταβλήθηκαν. Αν δεν το κάνει το λογιστήριο της επιχείρησης, οι φορολογούμενοι θα υποβάλλουν τις δηλώσεις τους με επιφύλαξη και θα κληθούν από τη ΔΟΥ να προσκομίσουν τα στοιχεία για τις αμοιβές που εισέπραξαν κατά τη διάρκεια του 2013.

    [04] Στην τελική ευθεία οι συμβάσεις για έρευνες υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα

    Στην τελική ευθεία για την υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης περιοχών της Δυτικής Ελλάδας για έρευνες υδρογονανθράκων βρίσκεται το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ξεπεραστεί τα τεχνικά-νομικά εμπόδια στις διαπραγματεύσεις με τις Κοινοπραξίες που αναδείχθηκαν προτιμητέοι επενδυτές, στο πλαίσιο των διαγωνισμών που προκηρύχθηκαν το 2012 με τη μέθοδο του «open door». Οι συμβάσεις αφορούν τις περιοχές Ιωαννίνων και Πατραϊκού Κόλπου, ενώ ακολουθεί και η αντίστοιχη για την περιοχή Κατάκολου. Πρόκειται για περιοχές που είχαν ερευνηθεί και στα τέλη της δεκαετίας του '90 χωρίς επιτυχία.

    Σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις, τα εκτιμώμενα απολήψιμα αποθέματα στον Πατραϊκό κόλπο (ανάδοχος είναι η Κοινοπραξία ΕΛΠΕ-Edison-Petroceltic) είναι 200 εκατ. βαρέλια, στην Ήπειρο 50 - 80 εκατ. (η ανάδοχος Κοινοπραξία Energean - Petra έχει κάνει λόγο και για 100 εκατ.) και στο Κατάκολο (ανάδοχος η Κοινοπραξία Energean Oil & Gas / Trajan Oil & Gas Limited/ Schlumberger) 3 εκατ. βαρέλια. Τα αναμενόμενα έσοδα του Δημοσίου από τις δύο πρώτες περιοχές σε βάθος 25ετίας εκτιμώνται σε 11 δισ. ευρώ.

    [05] Bομβιστική επίθεση κατά της αυτοκινητοπομπής του Μουσάραφ, στο Πακιστάν

    Ο πρώην πρόεδρος του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ, ο οποίος κατηγορείται για «εσχάτη προδοσία», διέφυγε βομβιστικής επίθεσης κατά της αυτοκινητοπομπής του στο Ισλαμαμπάντ, ανακοίνωσε η αστυνομία. Βόμβα τοποθετημένη κάτω από γέφυρα εξερράγη είκοσι λεπτά πριν από τη διέλευση της αυτοκινητοπομπής που κατευθυνόταν προς την κατοικία του, σύμφωνα με την αστυνομία.

    [06] Τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό συζήτησαν Νίκος Αναστασιάδης και Μπαν Κι Mουν

    Την παρούσα κατάσταση και τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για μια συνολική διευθέτηση του Κυπριακού ζητήματος, συζήτησαν ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, κατά τη χθεσινή συνάντησή τους στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του γγ, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, «ο γγ ενθάρρυνε τον κ. Αναστασιάδη να διατηρηθεί η παρούσα δυναμική, που δημιουργήθηκε μετά την επανέναρξη των ολοκληρωμένων διαπραγματεύσεων, το Φεβρουάριο».

    Τέλος, ανέφερε ότι «ο γγ τόνισε τη συνεχή προσωπική του προσπάθεια και τη δέσμευση των Ηνωμένων Εθνών να βοηθήσουν, ώστε οι πλευρές να καταλήξουν σε συνολική διευθέτηση του Κυπριακού. Ο γγ και ο κ. Αναστασιάσης συμφώνησαν για τη σπουδαιότητα της εφαρμογής αμοιβαίων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) στο νησί».

    [07] Νέος ισχυρός σεισμός στη Χιλή

    Νέα πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση 7,8 βαθμών έπληξε την περιοχή της βόρειας Χιλής σύμφωνα με το γεωφυσικό ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS). Οι αρχές της χώρας διέταξαν την προληπτική εκκένωση των παράκτιων περιοχών αμέσως μετά την εκδήλωση του νέου μεγάλου μετασεισμού. Η υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων της Χιλής ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή υλικές ζημίες μετά τον νέο σεισμό, που έπληξε το βόρειο τμήμα της χώρας και προκάλεσε την έκδοση προειδοποιήσεων για τσουνάμι και την εκκένωση παράκτιων περιοχών στη Χιλή και το γειτονικό Περού.

    Η δόνηση ήταν η ισχυρότερη της μετασεισμικής ακολουθίας μετά τον σεισμό μεγέθους 8,2 βαθμών που έπληξε την ίδια περιοχή την Τρίτη προκαλώντας τον θάνατο έξι ανθρώπων.

    Τα πρώτα παλιρροϊκά κύματα έφθασαν στις ακτές της Χιλής μετά τον σεισμό μεγέθους 7,8 βαθμών που έπληξε την πόλη Ικίκε, ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό της Χιλής και ήταν ύψους 0,7 του μέτρου, σύμφωνα με το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού Ωκεανού. Κατά συνέπεια, ήρθη ο συναγερμός για τσουνάμι στη Χιλή και το Περού.

    [08] Στρατιώτης σκότωσε τρεις πριν αυτοκτονήσει, σε στρατιωτική βάση στις ΗΠΑ

    Αμερικανός στρατιώτης με ψυχικές διαταραχές σκότωσε σήμερα τρεις στρατιώτες πριν αυτοκτονήσει στη στρατιωτική βάση Φορτ Χουντ του Τέξας, όπου 13 στρατιώτες είχαν σκοτωθεί σε ανάλογο περιστατικό το 2009. Ο δράστης και αυτόχειρας είχε υπηρετήσει για τέσσερις μήνες στο Ιράκ το 2011 και υπέφερε από "ψυχολογικά προβλήματα" για τα οποία βρισκόταν υπό ιατρική παρακολούθηση, δήλωσε ο διοικητής της βάσης Μάρκ Μίλεϊ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. "Στο στάδιο αυτό δεν υπάρχουν στοιχεία ότι το περιστατικό συνδέεται με τρομοκρατία", πρόσθεσε ο στρατηγός Μίλεϊ.

    Δεκαέξι ακόμη άνθρωποι έχουν τραυματισθεί και τουλάχιστον τέσσερις από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο άνδρας εισέβαλε οπλισμένος σε ένα κτίριο της βάσης και άνοιξε πυρ με ημιαυτόματο Smith & Wesson που είχε προμηθευτεί πρόσφατα από κατάστημα της περιοχής και είχε εισαγάγει παράνομα στη βάση. Στη συνέχεια επιβιβάσθηκε σε στρατιωτικό όχημα με το οποίο μετακινήθηκε προς άλλο άλλο κτίριο όπου και πάλι άνοιξε πυρ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 April 2014 - 6:30:25 UTC