Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τον θαυμασμό της για τη δύσκολη πορεία της Ελλάδας εξέφρασε η Άγ. Μέρκελ
  • [02] Το όραμά τους για τον δήμο Αθηναίων περιγράφουν οι υποψήφιοι Α. Σπηλιωτόπουλος και Γ. Σακελλαρίδης
  • [03] «Το μέλλον της Κριμαίας είναι μέλλον και της Ουκρανίας» λέει η Κ. Άστον
  • [04] Στον εισαγγελέα του ναυτοδικείου η δικογραφία για τον Δ. Μπαλτάκο

  • [01] Τον θαυμασμό της για τη δύσκολη πορεία της Ελλάδας εξέφρασε η Άγ. Μέρκελ

    Τον μεγάλο θαυμασμό της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ για τον δύσκολο δρόμο της Ελλάδας, εξέφρασε ο εκπρόσωπός της, Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψή της, στις 11 Απριλίου, στην Αθήνα. «Η καγκελάριος έχει εκφραστεί, επανειλημμένα, δημοσίως για το με πόσο θαυμασμό βλέπει την ελληνική πορεία, για το ότι η ίδια έχει επίγνωση του πόσο δύσκολος είναι για μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού αυτός ο δρόμος, ο οποίος, όμως, δείχνει τώρα τις πρώτες επιτυχίες. Και για αυτό είναι μια καλή ευκαιρία να μιλήσει επιτόπου, με τον κ. Σαμαρά και άλλους» δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι «δεν χρειάζεται ιδιαίτερος λόγος» για να επισκεφθεί η κ. Μέρκελ την Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε στη στενή σχέση συνεργασίας των δύο χωρών. «Η Ελλάδα είναι στενός εταίρος της Γερμανίας, υπάρχει στενή συνεργασία. Κατά την περίοδο της κρίσης του ευρώ αυτή η συνεργασία ήταν ιδιαίτερα στενή» δήλωσε.

    Όπως ανακοίνωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, η συνάντηση της καγκελαρίου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της επόμενης Παρασκευής, ενώ οι υπόλοιπες επαφές της Άγγελα Μέρκελ στην Αθήνα θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, ενόψει της επίσκεψης. Απαντώντας σε ερώτηση εάν η κ. Μέρκελ πρόκειται να συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Ζάιμπερτ δήλωσε ότι το πλήρες πρόγραμμα της επίσκεψης δεν είναι ακόμη διαθέσιμο, αλλά διευκρίνισε ότι πρόκειται για μια επίσκεψη για επαφές με την ελληνική κυβέρνηση και οικονομικούς παράγοντες της χώρας.

    [02] Το όραμά τους για τον δήμο Αθηναίων περιγράφουν οι υποψήφιοι Α. Σπηλιωτόπουλος και Γ. Σακελλαρίδης

    «Να αφήσουμε πίσω τον κ. Καμίνη μαζί με τα μνημόνια και την εποχή της κρίσης» τονίζει σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Άρης Σπηλιωτόπουλος, που υποστηρίζεται από τη ΝΔ.Περιγράφοντας το όραμά του για την Αθήνα ο κ. Σπηλιωτόπουλος τονίζει ότι «όλη η Αθήνα μπορεί να γίνει μία γειτονιά, όχι χωρισμένη σε γκέτο, αλλά ένας απέραντος κήπος πολυπολιτισμικός, ένας απέραντος κήπος αρχαιοτήτων, να υπάρχουν περίπατοι πολιτισμικοί, και να μπορούν οι επισκέπτες να έρχονται, γοητευμένοι από τον Αττικό ουρανό, κι απ' το κλίμα μας και πραγματικά να γεύονται την Αθήνα, ν' αφήνουν το πολύτιμο συνάλλαγμά τους κι η Αθήνα να ζει μ' αξιοπρέπεια απ' αυτό. Ο δικός μου ο στόχος είναι να κάνω την Αθήνα ξανά αυτό που ήτανε. Δηλαδή μία 'ολική επαναφορά'. Ένα σημείο εκκίνησης και πάλι προκειμένου η Αθήνα να ξαναγίνει μία πόλη υποδειγματική». Στο πλαίσιο αυτό προτείνει η λεωφόρος Πειραιώς να μετατραπεί σε λεωφόρο Μοντέρνας Τέχνης. Υπάρχει αυτή τη στιγμή όλη η δυνατότητα αυτής της μετατροπής, με Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, με το να μεταφερθεί εκεί το υπουργείο Πολιτισμού, είναι εκεί το Ίδρυμα Κακογιάννη, υπάρχουν αίθουσες με καινούρια εκθέματα. Αυτά μπορούν να γίνουν, είναι στόχος εφικτός και δεν θέλουν πόρους.

    «Ο Δήμος Αθηναίων πρέπει να αποτελέσει μια ασπίδα κοινωνικής προστασίας για όλα τα νοικοκυριά, για όλες τις μικρές επιχειρήσεις που νιώθουν να χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους» τονίζει σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, και προσθέτει: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η κοινωνική κατάσταση, την οποία βιώνουν οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες». Περιγράφοντας το όραμά του, ο κ. Σακελλαρίδης λέει:«Πρέπει να δοθεί έμφαση στις γειτονιές της πόλης μας. Αυτή τη στιγμή η Αθήνα, κάτω από την Ομόνοια, από την Ομόνοια και πέρα, μέχρι τα Πατήσια, Κολωνό, Σεπόλια, Ακαδημία Πλάτωνος, Μεταξουργείο, είναι περιοχές, οι οποίες φαντάζουν ρημαγμένες, τριτοκοσμικές και σε πάρα πολλές περιπτώσεις οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν προβλήματα καθημερινότητας πολύ βασικά, όπως είναι τα ζητήματα της ασφάλειας. Για μένα είναι πολύ σημαντικό να μπορέσουμε να δώσουμε σε καθεμιά από αυτές τις περιοχές μια συγκεκριμένη ταυτότητα, να μπορέσουμε μέσα από δράσεις να εκμεταλλευθούμε την πολύ μεγάλη ανάγκη πολλών νέων για πολιτιστική έκφραση και δημιουργία και να μετατρέψουμε αυτή την ανάγκη σε ένα συγκριτικό πλεονέκτημα της πόλης μας. Να χτίσουμε τη νέα πολιτιστική ταυτότητα της Αθήνας πάνω στις υπάρχουσες πολιτιστικές δυνατότητες».

    [03] «Το μέλλον της Κριμαίας είναι μέλλον και της Ουκρανίας» λέει η Κ. Άστον

    Την άρση των εμπορικών περιορισμών μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ουκρανίας, αρχής γενομένης από τον τρέχοντα Απρίλιο, ανακοίνωσε η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Κάθριν Άστον, σε ομιλία της στην 4η Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την Κοινή Ευρωπαϊκή Εξωτερική και Αμυντική πολιτική της ΕΕ, που πραγματοποιείται στο Καβούρι της Αττικής. Η κίνηση αυτή της ΕΕ, σύμφωνα με την κ. Άστον, αποσκοπεί στην εμπέδωση της οικονομικής σταθερότητας και της ανάπτυξης στην Ουκρανία- τομείς ωστόσο «στους οποίους θα έχει καθοριστική συμβολή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

    Η κ. Άστον κατηγόρησε στην ομιλία της τη Ρωσία, για παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και της εδαφικής ακεραιότητας τς Ουκρανίας, χαρακτηρίζοντας «αδιανόητο» και το δημοψήφισμα που διενεργήθηκε στην Κριμαία υπέρ της ένωσης της χερσονήσου με τη Ρωσία. «Το μέλλον της Κριμαίας είναι μέλλον και της Ουκρανίας» δήλωσε η κ. Άστον. «Επιβάλλεται να υπάρξουν καλές σχέσεις της Ουκρανίας με τη Ρωσία, αλλά η ίδια η Ουκρανία είναι αυτή που θα επιλέξει το μέλλον της» σημείωσε.

    [04] Στον εισαγγελέα του ναυτοδικείου η δικογραφία για τον Δ. Μπαλτάκο

    Στον εισαγγελέα του ναυτοδικείου παραδόθηκε, το μεσημέρι, η δικογραφία από το αστυνομικό τμήμα Συντάγματος, που αφορά το επεισόδιο που σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή, μεταξύ του σημαιοφόρου του Λιμενικού Σώματος Δημήτρη Μπαλτάκου, γιου του τέως γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, και βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

    Η εισαγγελία του ναυτοδικείου χαρακτήρισε ελλιπή τη δικογραφία, καθώς περιλαμβάνει μόνο τις καταθέσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και όχι αυτοπτών μαρτύρων που βρίσκονταν μπροστά στο περιστατικό, ενώ έχει ζητηθεί και ιατροδικαστική έκθεση από τους μηνυτές, που φέρονται ότι ενεπλάκησαν στο επεισόδιο. Η δικογραφία όταν θα ολοκληρωθεί θα παραδοθεί στον αντιεισαγγελέα του ναυτοδικείου, ο οποίος αναμένεται να καλέσει σε απολογία τον Δημήτρη Μπαλτάκο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 April 2014 - 14:30:22 UTC