Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παρατείνεται η προσωρινή κράτηση των Χρ. Παππά και Ι. Λαγού
  • [02] Ν. Καραθανασόπουλος: Το ΚΚΕ θέλει να φύγει η κυβέρνηση, αλλά όχι να 'ρθει κάποιος άλλος χαλίφης στη θέση του χαλίφη
  • [03] Γ. Παπανδρέου: Η Ελλάδα δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα της ευρωζώνης
  • [04] Κατά 3 βαθμίδες αναβάθμισε τη ΔΕΗ η Standard & Poor's

  • [01] Παρατείνεται η προσωρινή κράτηση των Χρ. Παππά και Ι. Λαγού

    Την παράταση της προσωρινής κράτησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού, που οδηγήθηκαν στη φυλακή τον περασμένο Σεπτέμβριο κατηγορούμενοι για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών.

    Με βούλευμά του το δικαστικό συμβούλιο, που συνεδρίασε ενόψει της λήξης του πρώτου εξαμήνου κράτησης των κατηγορουμένων, διατάσσει να συνεχιστεί για ακόμη ένα εξάμηνο η προσωρινή κράτηση τους κρίνοντας, ότι δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι για τους οποίους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

    Και οι δύο είναι στην ομάδα των βουλευτών για τους οποίους οι ανακρίτριες ζήτησαν την άρση της ασυλίας τους για επιπλέον αδικήματα με βάση το υλικό που προέκυψε από την έρευνα τους.

    [02] Ν. Καραθανασόπουλος: Το ΚΚΕ θέλει να φύγει η κυβέρνηση, αλλά όχι να 'ρθει κάποιος άλλος χαλίφης στη θέση του χαλίφη

    «Το ΚΚΕ θέλει να ηττηθεί η κυβερνητική πολιτική, να φύγει η κυβέρνηση. Αλλά όχι μόνο να φύγει η κυβέρνηση και να 'ρθει κάποιος άλλος χαλίφης στη θέση του χαλίφη» τονίζει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Αντιπαλεύουμε την κυβερνητική πολιτική, όχι μόνο μες στο Κοινοβούλιο, αλλά και έξω στους δρόμους προσπαθώντας να οργανώσουμε τη λαϊκή παρέμβαση από τα κάτω» σημειώνει ο κ.Καραθανασόπουλος και προσθέτει: «Αντιπαλεύουμε όχι μόνο τα κόμματα που σήμερα βρίσκονται στην κυβέρνηση, αλλά και συνολικότερα μια πολιτική η οποία είναι άδικη, η οποία είναι αντιλαϊκή, μια πολιτική η οποία εφαρμόζει τις πολιτικές της ΕΕ».

    Ερωτηθείς για τον ισχυρισμό Μπαλτάκου πως «ό,τι έκανε το έκανε για το καλό της χώρας», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ τονίζει ότι «ο ισχυρισμός μάλλον θυμηδία προκαλεί». Ο κ. Καραθανασόπουλος προσθέτει μάλιστα ότι «δεν μπορεί να γνωρίζει αν ήξερε ή δεν ήξερε ο πρωθυπουργός. Είναι όμως ιδιαίτερα αποκαλυπτική η υπόθεση αυτή από την άποψη ότι αποκαλύπτεται πλέον πως η Χρυσή Αυγή στηρίζεται από το σύστημα από τη στιγμή που έχει συνομιλίες με το γ.γ. του Υπουργικού Συμβουλίου, με τον κατεξοχήν συντονιστή του κυβερνητικού έργου, άρα με τα υψηλά κλιμάκια. Στηρίχθηκε και αναδείχθηκε μέσα από αυτή τη διαδικασία. Πρόκειται για ένα συστημικό, στην κυριολεξία, κόμμα, το οποίο αξιοποιείται σαν εκτελεστικός βραχίονας του συστήματος».

    [03] Γ. Παπανδρέου: Η Ελλάδα δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα της ευρωζώνης

    «Η Ελλάδα δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα της ευρωζώνης», δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε συνέδριο της γνωστής δεξαμενής σκέψης CEPS με θέμα «Μετράει η Ευρώπη;» («Does Εurope Matter?»). Κληθείς να σχολιάσει την εσωτερική κατάσταση στην Ελλάδας και συγκεκριμένα αν η χώρα αντέχει μια ακόμη πολιτική κρίση και αν έχει χρόνο για έναν άλλο εκλογικό κύκλο, ο Γιώργος Παπανδρέου απάντησε τα εξής: «Εκλογικοί κύκλοι θα συνεχίσουν να υπάρχουν και ο λαϊκισμός δεν μπορεί να κερδίζει πάντα, αν υπερασπιζόμαστε με θάρρος αυτό που πιστεύουμε».

    Εξ άλλου, απαντώντας σε ερώτηση ελλήνων δημοσιογράφων στο περιθώριο της τοποθέτησής του στο CEPS, για το κατά πόσο το ΠΑΣΟΚ πρέπει να άρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση, σε συνέχεια της δήλωσής του ότι η παραίτηση του Π. Μπαλτάκου από τη θέση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης δεν είναι αρκετή, ο Γ. Παπανδρέου απέφυγε να απαντήσει και αρκέστηκε να δηλώσει τα εξής: «Το μόνο που θέλω είναι να βοηθήσω. Δεν έχω καμία προσωπική φιλοδοξία. Θέλω να δω την Ελλάδα να πετυχαίνει».

    [04] Κατά 3 βαθμίδες αναβάθμισε τη ΔΕΗ η Standard & Poor's

    Την αναβάθμιση κατά 3 βαθμίδες από την Standard & Poor's (σε "B" από "CCC") ανακοίνωσε η ΔΕΗ ΑΕ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η σημαντική αυτή αναβάθμιση αποτελεί σταθμό στην προσπάθεια που κατέβαλε η μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας, για να ανταπεξέλθει στις πιο αντίξοες συνθήκες της μεγαλύτερης κρίσης, που γνώρισε η χώρα, τις τελευταίες δεκαετίες.

    Όπως αναφέρει ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor?s στην έκθεσή του, το σκεπτικό της αναβάθμισης βασίστηκε κυρίως:

    - Στη ?σύναψη του πενταετούς διάρκειας κοινοπρακτικού δανείου με τις ελληνικές τράπεζες, ύψους 2,2 δισ. ευρώ, καθώς και στην πρόσφατη σύναψη των δανείων με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και με κοινοπραξία ξένων τραπεζών, της οποίας ηγείται η γερμανική τράπεζα KfWii, - στο ?σημαντικό περιορισμό του κινδύνου αναχρηματοδότησης μέχρι το 2019, γεγονός που επιτρέπει στη ΔΕΗ το χρονικό περιθώριο, για να βελτιώσει την κερδοφορία της και να ενισχύσει την κεφαλαιακή της διάρθρωση?.

    - Στις ?σταθερές προοπτικές? για τη ΔΕΗ, αλλά και στην εκτίμησή της ότι ?η ΔΕΗ θα περιορίσει τα επόμενα δύο χρόνια τους επιχειρηματικούς και οικονομικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει?.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 April 2014 - 16:30:26 UTC