Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Δεν υπάρχει θέμα Μπαλτάκου, υπάρχει θέμα Σαμαρά
  • [02] «Να καλέσουμε τη Ρωσία σε ένα κοινό τραπέζι με τη Ουκρανία»
  • [03] Απαγορεύονται οι κάμερες σε χώρους εργασίας, εστίασης και αναψυχής
  • [04] Ρόιτερς: Η αναβάθμιση από τη Moody's ίσως διευκολύνει την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές
  • [05] "Πράσινο φως" για τον South Stream από το βουλγαρικό κοινοβούλιο

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Δεν υπάρχει θέμα Μπαλτάκου, υπάρχει θέμα Σαμαρά

    «Δεν υπάρχει θέμα Μπαλτάκου, υπάρχει θέμα Σαμαρά. Ο πρωθυπουργός είναι ελεγχόμενος για τη σχέση του στενού του περιβάλλοντος με την ακροδεξιά και τη Χρυσή Αυγή» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το θέμα Μπαλτάκου.

    «Δε μπορεί να παριστάνει τον τιμητή, το λιγότερο που έχει να κάνει είναι να έρθει στη Βουλή και να δώσει εξηγήσεις για τον διεθνή διασυρμό της χώρας» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

    Η δήλωση του κ. Τσίπρα έγινε στο περιθώριο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

    [02] «Να καλέσουμε τη Ρωσία σε ένα κοινό τραπέζι με τη Ουκρανία»

    Με ευρεία συναίνεση υπέρ του πολιτικού διαλόγου και της διπλωματικής οδού, και ειδικότερα υπέρ της προσπάθειας να καθίσουν γύρω από ένα κοινό τραπέζι για άμεση επαφή Ρωσία και Ουκρανία, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της πρώτης μέρας του Άτυπου Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που διεξάγεται στο Ζάππειο Μέγαρο. Αυτό τόνισε η υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Φεντερίκα Μογκερίνι, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε απόψε.

    Η κ. Μογκερίνι αποσαφήνισε, επίσης, ότι «η τρίτη φάση κυρώσεων για τη Ρωσία δεν έχει ξεκινήσει, είναι σε εξέλιξη προετοιμασίας, αλλά θα ξεκινήσει εάν και εφόσον υπάρξουν περαιτέρω βήματα αποσταθεροποίησης», προσθέτοντας ότι η «Ευρώπη κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, αλλά η αληθινή της δουλειά και η μέγιστη προτεραιότητα της είναι να αποφύγει την κλιμάκωση και το "ντόμινο" της κρίσης». «Εάν ο δρόμος αυτός αποτύχει θα έχει αποτύχει η δική μας πολιτική» σημείωσε.

    [03] Απαγορεύονται οι κάμερες σε χώρους εργασίας, εστίασης και αναψυχής

    Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με την υπ' αριθμ. 13/2014 απόφασή της υπογραμμίζει ότι απαγορεύεται η τοποθέτηση εικονοληπτικών μηχανών στους χώρους εργασίας, εστίασης, αναψυχής, κλπ, εκτός από συγκεκριμένες εξαιρέσεις.

    Η Αρχή, με την απόφασή της, καθορίζει σε ποιους χώρους εργασίας απαγορεύεται η τοποθέτηση κάμερας και κάτω από ποιες προϋποθέσεις αυτή μπορεί να τοποθετηθεί και να λειτουργήσει.

    Η Αρχή αναφέρει ότι απαγορεύεται η λειτουργία των εν λόγω μηχανών σε χώρους εστίασης και αναψυχής, στα δοκιμαστήρια, στις τουαλέτες και στους χώρους όπου εργάζονται υπάλληλοι καταστήματος και δεν είναι προσιτοί στο κοινό.

    Αντίθετα, υπογραμμίζει η Αρχή, μπορεί να υπάρχουν κάμερες, σε χώρους που βρίσκονται τα ταμεία επιχειρήσεων ή υπάρχουν χρηματοκιβώτια ή ηλεκτρομηχανικός εξοπλισμός υπό τον όρο όμως ότι οι κάμερες θα εστιάζουν στο αντικείμενο που προστατεύεται και όχι στους χώρους των εργαζομένων.

    [04] Ρόιτερς: Η αναβάθμιση από τη Moody's ίσως διευκολύνει την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές

    Το ράλι το οποίο καταγράφουν τα ελληνικά κρατικά ομόλογα ενδέχεται να ενταθεί εάν, όπως προβλέπουν ορισμένοι αναλυτές, ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Moody's Investors Service αναβαθμίσει το κρατικό αξιόχρεο της Ελλάδας, γεγονός που θα συνέβαλε να γίνει πιο ομαλή η σχεδιαζόμενη επάνοδος της χώρας στις αγορές, δύο χρόνια μετά την αναδιάρθρωση του χρέους της, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

    Ο Moody's αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα μια ανακοίνωση για την επικαιροποίηση του κρατικού αξιόχρεου της Ελλάδας απόψε μετά το κλείσιμο των χρηματαγορών, με τράπεζες όπως η RBS να προβλέπουν την αναβάθμισή του έως και κατά δύο βαθμίδες.

    Αν και τα ελληνικά κρατικά ομόλογα δεν θα ανέβουν σε κατηγορία επένδυσης με μια τέτοια αναβάθμιση, εάν επιβεβαιωθεί η εξέλιξη αυτή θα συμβάλλει στα σχέδια της Αθήνας να εκδώσει τίτλους, προχωρώντας σε μια κίνηση που θα αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την αναστροφή της κατάστασης της οικονομίας της. Η συζήτηση περί της επανόδου της Ελλάδας στις αγορές συνεχίζεται μία ημέρα αφότου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα άφησε να εννοηθεί χθες πως μπορεί να αγοράσει κρατικούς τίτλους για να αποτρέψει το ενδεχόμενο αποπληθωρισμού, αναζωογονώντας το ενδιαφέρον των επενδυτών για τα κρατικά ομόλογα των χωρών της ευρωζώνης.

    [05] "Πράσινο φως" για τον South Stream από το βουλγαρικό κοινοβούλιο

    Το "πράσινο φως" για την υλοποίηση του σχεδίου του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου South Stream εντός της βουλγαρικής επικράτειας, "άναψε" το κοινοβούλιο, ψηφίζοντας τροπολογία του Ενεργειακού Νόμου, η οποία καθιερώνει ειδικό καθεστώς του έργου.

    Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν 113 βουλευτές του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, του φιλελεύθερου Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών και του εθνικιστικού Ατάκα, ενώ κατά ψήφισαν 64 βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, GERB.

    Σε δηλώσεις του, ο επικεφαλής του GERB Μπόικο Μπορίσοφ κατηγόρησε, για άλλη μια φορά, την πλειοψηφία για "απόπειρα παράκαμψης της ευρωπαϊκής νομοθεσίας".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 April 2014 - 18:30:23 UTC