Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να επιστρέψει σε κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά»
  • [02] Β. Σόιμπλε: Τρίτο πακέτο ίσως, αλλά «κούρεμα» ποτέ ξανά
  • [03] Ι. Στουρνάρας: Ένα μεγάλο στοίχημα κερδήθηκε
  • [04] Νετανιάχου: «Ναι» στις ειρηνευτικές συνομιλίες, αλλά «όχι με οποιοδήποτε κόστος»
  • [05] Η Αφρική κράτησε τα σκήπτρα στον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»
  • [06] Σε εξέλιξη ο 21ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας

  • [01] «Η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να επιστρέψει σε κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά»

    «Η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να επιστρέψει σε κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά» απαντά στον πρωθυπουργό ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real Νews, προειδοποιώντας πως οι προεδρικές εκλογές θα αποτέλεσουν το απώτερο όριο του βίου της, αν η κυβέρνηση δεν αλλάξει πολιτική. Αποκλείει επίσης ένα σχήμα ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΠΟΤΑΜΙ μετά τις ευρωεκλογές και καταγγέλει ότι η κυβέρνηση , μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, υιοθέτησε ένα σχέδιο προσεταιρισμού ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής, στο οποίο ρόλο πρωταγωνιστή διαδραμάτισε ο Παναγιώτης Μπαλτάκος.

    Αναφορικά με την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Κουβέλης, τονίζει «Δεν αποτελεί ένα ξεχωριστό διαδικαστικό θέμα. Δεν είναι αυτόνομο πολιτικά. Συνδέεται με τις ασκούμενες πολιτικές και με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Επειδή λοιπόν οι πολιτικές είναι αυτές που είναι δεν εκτιμώ ότι μπορεί από την παρούσα Βουλή να συγκεντρωθεί απαιτούμενη πλειοψηφία των 180 ψήφων για την εκλογή Προέδρου». Για το σχήμα της Ελιάς, ο Φώτης Κουβέλης, διευκρινίζει:Η δημιουργία της Ελιάς υπακούει στην αντίληψη μιας διαχειριστικής Κεντροαριστεράς ''βολικής''θα έλεγα που θα σπεύδει ως πρόθυμος εταίρος στην εξυπηρέτηση και υλοποίηση πολιτικών με συντηρητικό πρόσημο. Εμείς δεν επιδιώκουμε να είμαστε η Κεντροαριστερά άλλοθι. Θέλουμε και προσπαθούμε να μετατοπίσουμε τον άξονα της πολιτικής ζωής προς προοδευτική κατεύθυνση».

    [02] Β. Σόιμπλε: Τρίτο πακέτο ίσως, αλλά «κούρεμα» ποτέ ξανά

    « Τρίτο πακέτο; ίσως. Κούρεμα; Ποτέ ξανά. Επιμήκυνση και μείωση επιτοκίων. Πιθανότατα». Για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας μίλησε στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφανγκ Σόιμπλε, και παραδέχθηκε ότι ίσως ή χώρα του «δεν προσπάθησε να δείξει τη συμπάθειά του προς τον ελληνικό λαό από την έναρξη της κρίσης μέχρι σήμερα».

    Τέλος , λίγες μέρες πριν από την άφιξη της καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα, υποσχέθηκε ότι η γερμανική ηγεσία θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα. «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις επόμενες εκλογές θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα ίδια ερωτήματα με τα οποία βρέθηκε ο κ. Παπανδρέου. Αν επιθυμεί κανείς παραμονή στην Ευρωζώνη θα πρέπει να τηρεί τους κανόνες» τονίζει ο κ.Σόιμπλε.

    Και στην ερώτηση για αναδιάρθρωση και κούρεμα μέσω της επιμήκυνσης αποπληρωμής και μείωσης επιτοκίων, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, αφού ξεκαθαρίζει ότι απεχθάνεται στον όρο «κούρεμα» λέει:«'Ολοι έχουμε συμφέρον να τα καταφέρει η Ελλάδα σ΄αυτήν την πορεία. Η Ευρώπη είναι δυνατή μόνο όταν είναι όλοι δυνατοί».

    [03] Ι. Στουρνάρας: Ένα μεγάλο στοίχημα κερδήθηκε

    «Έπειτα από επίπονες διαπραγματεύσεις επτά μηνών με την τρόικα, ένα μεγάλο στοίχημα για τη χώρα, τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και εμένα προσωπικά, κερδήθηκε», αναφέρει σε άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

    «Πριν από λίγες μέρες, το Eurogroup, έδωσε εδώ στην Αθήνα το πράσινο φως για την έναρξη των κοινοβουλευτικών διαδικασιών στα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, για την εκταμίευση της δόσης του Μαΐου. Για πρώτη φορά, ύστερα από πολλά χρόνια, ακούγονται και γράφονται τόσο θετικές διαπιστώσεις για την προσπάθεια του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για την ανόρθωση της οικονομίας». Ο υπουργός Οικονομικών στο άρθρο του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «μετά από τέσσερα χρόνια δημοσιονομικής εξυγίανσης και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, η ελληνική οικονομία έχει αρχίσει να δείχνει τα πρώτα ενθαρρυντικά σημάδια ισορροπίας και ανάκαμψης».

    [04] Νετανιάχου: «Ναι» στις ειρηνευτικές συνομιλίες, αλλά «όχι με οποιοδήποτε κόστος»

    Ο Iσραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, στα πρώτα σχόλιά του μετά την κρίση που ξέσπασε στις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων, δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις αλλά «όχι με οποιοδήποτε κόστος». Ο Νετανιάχου, μιλώντας μετά το εβδομαδιαίο υπουργικό συμβούλιο, προειδοποίησε επίσης ότι το Ισραήλ θα απαντήσει λαμβάνοντας μέτρα, αν οι Παλαιστίνιοι προχωρήσουν σε μονομερείς κινήσεις για την αναγνώριση ενός κράτους.

    «Από την πλευρά μας θα απαντήσουμε με μονομερή μέτρα σε οποιαδήποτε μονομερή μέτρα λάβουν εκείνοι (οι Παλαιστίνιοι)», υπογράμμισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. Μετά την άρνηση του Ισραήλ να απελευθερώσει στις 29 Μαρτίου την τελευταία ομάδα παλαιστίνιων κρατουμένων, όπως είχε συμφωνηθεί κατά τη διάρκεια των ειρηνευτικών συνομιλιών με πρωτοβουλία του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι τον Ιούλιο του 2013, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς υπέγραψε την Τρίτη αιτήματα για την ένταξη των Παλαιστινίων σε 15 διεθνείς συμβάσεις και συνθήκες.

    [05] Η Αφρική κράτησε τα σκήπτρα στον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»

    Η Αφρική κράτησε τα σκήπτρα στον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος». Για τρίτη συνεχή χρονιά το χρυσό μετάλλιο της διοργάνωσης στους άνδρες θα ταξιδέψει στη μακρινή ήπειρο, στην προκειμένη με τον Κενυάτη, Κίμελι Βίκτορ Κιπρόνο, ο οποίος τερμάτισε πρώτος στα 42 χλμ της διαδρομής που άρχισε από την Πέλλα και ολοκληρώθηκε στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης (σ.σ. τις δυο προηγούμενες χρονιές η πρωτιά ανήκε στην Αιθιοπία). Η τρίτη θέση είχε ελληνικό χρώμα με τον Κυριάκο Συμηριώτη. Ξεχώρισε στη διαδρομή η παρουσία του παραολυμπιονίκη, Μάκη Καλάρα, από την Κομοτηνή, ο οποίος ήταν με πείσμα και επιμονή σταθερά κοντά στην πρώτη τριάδα.

    Την πρωτιά στις γυναίκες, όπως συνέβη και στον περυσινό Μαραθώνιο, είχε η 38χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, Μάγδα Γαζέα. Δεκάδες εθελοντές βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή του μαραθωνίου, ομάδες υποστήριξης παρείχαν τα απαραίτητα εφόδια στο δρόμο στους αθλητές, αλλά και λόγια ενισχυτικά, προκειμένου να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους.

    [06] Σε εξέλιξη ο 21ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας

    Σε εξέλιξη βρίσκεται ο 21ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας που διοργανώνεται από το Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου (ΟΠΑΝΔΑ) και φέτος είναι αφιερωμένος στην Παγκόσμια Ημέρα Υγείας με μήνυμα «Αγαπάς την υγεία σου... πάρε ποδήλατο». Η εκκίνηση δόθηκε στις 10 το πρωί στην Πλατεία Κοτζιά και οι τρεις διαδρομές του Γύρου είναι των 9χλμ., 3χλμ. και 900 μέτρων για Α.με.Α. και παιδιά. Λόγω του Ποδηλατικού Γύρου, θα πραγματοποιηθούν σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας.

    Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές διακοπές ισχύουν σε:

    - Πειραιώς, στο τμήμα της από την Ιερά Οδό έως την πλατεία Ομονοίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

    - Αθηνάς, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

    - Πλατεία Ομονοίας

    - Πλατεία Συντάγματος

    - Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο

    - Λεωφόρο Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

    - Λ. Συγγρού, στο τμήμα της από την οδό Αθ. Διάκου έως τη Λ. Αμαλίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

    - Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα

    - Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Κων/νου έως τη Λ. Αμαλίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

    - Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της από τη Λ. Αλεξάνδρας έως τη Β.Αλεξάνδρου- Λ. Βασ. Κων/νου και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα

    - Ακαδημίας, στο τμήμα της από την οδό Κανάρη έως τη Λ. Βασ. Σοφίας

    Πανεπιστημίου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 6 April 2014 - 10:30:23 UTC