Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καταθέτει στον εισαγγελέα ο Π. Μπαλτάκος για το βίντεο
  • [02] Συνελήφθη δημοσιογράφος, ύστερα από μήνυση της βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ., Ραχήλ Μακρή
  • [03] Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα λιμάνια
  • [04] Τη νίκη του κόμματός του στις εκλογές, ανήγγειλε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας
  • [05] Πρωτοεμφανιζόμενος και κεντροαριστερός o νέος πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, Σολίς
  • [06] Ξεκίνησε στην Ινδία η μεγαλύτερη εκλογική διαδικασία στον κόσμο
  • [07] Εντοπίστηκαν νέα ηχητικά σήματα, που ενδέχεται να προέρχονται από το χαμένο Boeing
  • [08] «Έφυγε» ο βετεράνος Αμερικανός ηθοποιός Μίκι Ρούνεϊ
  • [09] Ένας στους τρεις ασθενείς βγαίνει με κατάθλιψη από τις μονάδες εντατικής

  • [01] Καταθέτει στον εισαγγελέα ο Π. Μπαλτάκος για το βίντεο

    Σήμερα καλείται να καταθέσει ο τέως γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, ως μάρτυρας στο πλαίσιο της έρευνας της Εισαγγελίας με αφορμή το βίντεο που έδωσε στη Βουλή ο βουλευτής της ΧΑ Η. Κασιδιάρης. Η εισαγγελέας Κ. Νταγιάντα θα πρέπει να διαπιστώσει εάν εκ μέρους του βουλευτή έχει τελεστεί το κακούργημα της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

    [02] Συνελήφθη δημοσιογράφος, ύστερα από μήνυση της βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ., Ραχήλ Μακρή

    Συνελήφθη χθες το απόγευμα, ύστερα από μήνυση που υπέβαλε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή, η δημοσιογράφος και αρχισυντάκτρια στο ελεύθερο ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου» Δέσποινα Κονταράκη, για άρθρο που δημοσιεύεται στο φύλλο του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής». Στο άρθρο γίνεται αναφορά σε δηλώσεις της Ραχήλ Μακρή, σχετικά με τη σύλληψη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, το οποίο, όπως προκύπτει από τις εξελίξεις, δεν άρεσε στη βουλευτή, η οποία θεωρεί ότι τη θίγει. Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» αναζητούνται για να συλληφθούν για τον ίδιο λόγο και ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουβαράς, καθώς και ο εκδότης της εφημερίδας Αλέξης Σκαναβής.

    Η δημοσιογράφος Δέσποινα Κονταράκη, η οποία συνελήφθη μέσα στην εφημερίδα, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Νέου Ηρακλείου χωρίς να κάνει καμιά προσπάθεια να αποφύγει το αυτόφωρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε εντολή από τον εισαγγελέα, μετά την απολογία της η δημοσιογράφος να αφεθεί ελεύθερη. Από αστυνομική πηγή έγινε γνωστό ότι η μήνυση που έχει υποβάλει η κ. Μακρή στρέφεται, εκτός από τους δύο δημοσιογράφους και τον εκδότη της εφημερίδας, και κατά του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη και του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη, για ανάλογο δημοσίευμα.

    «Είναι απαράδεκτο για ένα πολιτικό πρόσωπο να απαντά στην κριτική δημοσιογράφων με μηνύσεις και συλλήψεις. Η λογική της κατρακύλας είναι ο πάτος» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή τις μηνύσεις εναντίον δημοσιογράφων από τη βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. κ. Ραχήλ Μακρή που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη της δημοσιογράφου του Ελεύθερου Τύπου, Δέσποινας Κονταράκη.

    [03] Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα λιμάνια

    Σε κινητοποιήσεις απο σήμερα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, προχωρούν η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας «ΟΜΥΛΕ» και η Ενωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ.

    Αφορμή, στάθηκε η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Κοινοβουλίου την περασμένη Παρασκευή, ότι αύριο Τρίτη 8 Απριλίου στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής στις 5 το απόγευμα κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, θα γίνει ενημέρωση από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη αλλά και ακρόαση από τη Διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.) σχετικά με τη διαδικασία αξιοποίησης της συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου στην Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία "Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε."

    Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας ΟΜΥΛΕ και η Ενωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ, πραγματοποιούν σήμερα στάση εργασίας από τις 07.00 το πρωί έως τις 11.00 και συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ στις 08.30, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών.

    Επίσης την ημέρα της συζήτησης στη Βουλή, που προγραμματίστηκε για το απόγευμα της Τρίτης, θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία, συγκέντρωση στις 4 μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή.

    Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια θα συμμετέχουν και στην 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014.

    Οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ την ημέρα αυτή θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 10:30 πμ στο χώρο μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και πορεία στο κέντρο της πόλης με κατάληξη στο κτίριο του ΟΛΠ.

    «Τα Λιμάνια εδώ και καιρό βρίσκονται στο στόχαστρο της ιδιωτικοποίησης. Πρώτα ο ΟΛΠ με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που έχει δημοσιευθεί και εν συνεχεία ο ΟΛΘ και τα άλλα λιμάνια απειλούνται με ιδιωτικοποίηση και ξεπούλημα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας ΟΜΥΛΕ και αναφέρει ότι «η εξέλιξη αυτή θα έχει οδυνηρές συνέπειες για τους εργαζόμενους, τις τοπικές κοινωνίες, τις κρίσιμες δραστηριότητες της οικονομίας, όπως ο Τουρισμός, η Ακτοπλοΐα, το Εμπόριο, οι Μεταφορές».

    «Επιχειρούν αιφνιδιαστικά να προχωρήσουν σε μία συζήτηση παρωδία, όπως έκαναν και στην περίπτωση του ΟΛΠ, ώστε να πάρουν το πράσινο φως για την δρομολόγηση εκποίησης του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΘ» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών του ΟΛΠ.

    [04] Τη νίκη του κόμματός του στις εκλογές, ανήγγειλε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας

    Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, ανακοίνωσε την νίκη του κόμματός του στις εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή, λέγοντας ότι η ψηφοφορία έδειξε πως η Ουγγαρία είναι το πιο ενωμένο έθνος στην Ευρώπη. Ο Ορμπάν δήλωσε πως το αποτέλεσμα δείχνει την υποστήριξη του λαού στην πολιτική της κυβέρνησής του για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την στήριξη των οικογενειών και τη μάχη για την εθνική κυριαρχία, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

    «Δεν ήταν απλά μια περίεργη νίκη. Έχουμε επιτύχει μια συνολική νίκη, την σημασία της οποίας δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πλήρως απόψε», δήλωσε ο Ορμπάν κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που είχε οργανωθεί στα κεντρικά γραφεία του κόμματός του, Fidesz. Τόνισε ότι οι ψηφοφόροι απάντησαν όχι στο μίσος και όχι στην έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Επιβεβαίωσαν ότι η θέση της Ουγγαρίας βρίσκεται εντός της ΕΕ, αλλά μόνο εάν υπάρχει μια ισχυρή εθνική κυβέρνηση», δήλωσε ο Ορμπάν.

    [05] Πρωτοεμφανιζόμενος και κεντροαριστερός o νέος πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, Σολίς

    Ο κεντροαριστερός υποψήφιος Λουίς Γκιγέρμο Σολίς αναδείχτηκε νικητής στον χθεσινό δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν στην Κόστα Ρίκα αποσπώντας το 77,87% των ψήφων με καταμετρημένο το 91,7%. Ο υποψήφιος του κυβερνώντος δεξιού Εθνικού Απελευθερωτικού Κόμματος (PLN) της απερχόμενης προέδρου Λάουρα Τσιντσίγια, ο Τζόνι Αράγια, συγκέντρωσε το 22,3%, σύμφωνα με τα επίσημα πρώτα αποτελέσματα. Ο Αράγια είχε αποσυρθεί από τη μάχη εξαιτίας των άσχημων επιδόσεών του στις δημοσκοπήσεις.

    Ενσαρκώνοντας τις ελπίδες των Κοσταρικανών για αλλαγή, ο 56χρονος Σολίς, ιστορικός και πανεπιστημιακός, δεσμεύθηκε προεκλογικά να πολεμήσει τη διαφθορά, να ενθαρρύνει την καλύτερη κατανομή του πλούτου μπροστά στις αυξανόμενες κοινωνικές ανισότητες, αλλά και να ανατάξει την οικονομία. Ο Σολίς θα είναι ο πρώτος πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, της μικρής αυτής χώρας της Λατινικής Αμερικής που θεωρείται από τις πιο σταθερές πολιτικά της περιοχής, που δεν θα ανήκει σε κάποιο από τα δύο κόμματα της δεξιάς, το PLN και την Κοινωνική Χριστιανική Ένωση (PUSC), που μοιράζονται την εξουσία από τη δεκαετία του 1960.

    [06] Ξεκίνησε στην Ινδία η μεγαλύτερη εκλογική διαδικασία στον κόσμο

    Ξεκίνησε λίγο μετά τις 7:00 τοπική ώρα στην Ινδία η μεγαλύτερη εκλογική διαδικασία που έχει πραγματοποιηθεί στον κόσμο, όπου 815 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να αναδείξουν τη νέα κυβέρνηση της χώρας, που κατά πάσα πιθανότητα θα συγκροτηθεί από έναν συνασπισμό κομμάτων με επικεφαλής το ινδουιστικό εθνικιστικό κόμμα. Ηλκιωμένες γυναίκες με σάρι και νεαροί με τζιν παντελόνια συγκεντρώθηκαν έξω από ένα αθλητικό κέντρο, που μετατράπηκε σε εκλογικό κέντρο, νωρίς σήμερα το πρωί προτού ξεκινήσει η ψηφοφορία στο κρατίδιο Ντεμπρουγκάρ, που μαζί με το Άσαμ είναι τα δύο μικρά κρατίδια στα βορειοανατολικά της χώρας, κοντά στην Μιανμάρ, από τα οποία ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία.

    Η ψηφοφορία, η οποία θα διεξαχθεί σε εννέα στάδια σε διάστημα πέντε εβδομάδων, θα συνεχιστεί στα παγωμένα οροπέδια των Ιμαλαΐων, στις δυτικές ερημικές περιοχές και στον τροπικό νότο και θα ολοκληρωθεί στις 12 Μαΐου, όταν θα ψηφίσουν οι πυκνοκατοικημένες βόρειες πεδινές περιοχές. Τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά στις 16 Μαΐου.

    [07] Εντοπίστηκαν νέα ηχητικά σήματα, που ενδέχεται να προέρχονται από το χαμένο Boeing

    Ένα αυστραλιανό πλοίο που συμμετέχει στις έρευνες για το αγνοούμενο αεροσκάφος της Malaysia Airlines εντόπισε δύο νέα ηχητικά σήματα τα οποία ενδέχεται να προέρχονται από τα μαύρα κουτιά του Boeing 777 μέσα σε διάστημα δύο ωρών, ανακοίνωσαν οι αυστραλιανές αρχές.

    Ο πτέραρχος εν αποστρατεία Άνγκους Χιούστον, ο επικεφαλής της αυστραλιανής υπηρεσίας που συντονίζει την έρευνα για τον εντοπισμό της πτήσης MH370, περιέγραψε την εξέλιξη αυτή ως «την πιο πολλά υποσχόμενη μέχρι στιγμής» στην επιχείρηση αναζήτησης του αεροσκάφους.

    [08] «Έφυγε» ο βετεράνος Αμερικανός ηθοποιός Μίκι Ρούνεϊ

    Ο Αμερικανός ηθοποιός Μίκι Ρούνεϊ, που έγραψε ιστορία στον κινηματογράφο ως παιδί- θαύμα τις δεκαετίες '30 και '40, απεβίωσε χθες Κυριακή σε ηλικία 93 ετών, όπως μετέδωσε η ιστοσελίδα με καλλιτεχνικές ειδήσεις TMZ. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι ο Ρούνεϊ ήταν άρρωστος εδώ και αρκετό καιρό, αλλά δεν διευκρινίζει τα αίτια θανάτου του.

    Ο Ρούνεϊ άφησε εποχή πρωταγωνιστώντας μαζί με την Τζούντι Γκάρλαντ στο κινηματογραφικό μιούζικαλ του 1939 «Babes in Arms», ενώ πρωταγωνίστησε και στο πλευρό της Ελίζαμπεθ Τέιλορ στην ταινία του 1944 «Εθνικό Βελούδο» με την οποία η Τέιλορ ξεκίνησε την καριέρα της. Ο Ρούνεϊ πρωταγωνίστησε σε δεκάδες ταινίες ως Αντι Χάρντι, έπαιξε δίπλα στη λαμπερή Τζούντι Γκάρλαντ και απασχόλησε πολλές φορές τα μέσα ενημέρωσης με τους οκτώ γάμους του -μία από τις συζύγους του για μικρό διάστημα ήταν και η Αβα Γκάρντνερ προτού γίνει διάσημη. Ερωτηθείς κάποτε αν θα ξαναπαντρευόταν όλες τις πρώην συζύγους του, απάντησε: «Φυσικά. Τις αγάπησα όλες τους».

    [09] Ένας στους τρεις ασθενείς βγαίνει με κατάθλιψη από τις μονάδες εντατικής

    Το ένα τρίτο τουλάχιστον των ασθενών που εισήχθησαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων για κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας και οι οποίοι τελικά επιζούν, εμφανίζουν στη συνέχεια κατάθλιψη, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη αμερικανική επιστημονική έρευνα.

    Οι επιζώντες από την εντατική έχουν τριπλάσια πιθανότητα να εμφανίσουν κατάθλιψη σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό, ενώ η κατάθλιψη είναι τέσσερις φορές πιο συχνή από ό,τι το μετατραυματικό στρες σε όσους βίωσαν την κρίσιμη εμπειρία της εντατικής. Μια δεύτερη νορβηγική έρευνα εξάλλου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατάθλιψη αυξάνει κατά 40% τον κίνδυνο καρδιοπάθειας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 April 2014 - 6:30:27 UTC