Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Η κ. Μέρκελ έρχεται για να στηρίξει τους μερκελιστές της
  • [02] Δένουν τα πλοία την Τετάρτη
  • [03] Αυτοβούλως προσέγγιζε τη ΧΑ ο Π. Μπαλτάκος κα δεν ενημέρωνε κανέναν
  • [04] Στα 833 ευρώ το επίδομα για οικογένεια με δύο παιδιά
  • [05] Ανακήρυξη της "Ανεξάρτητης Δημοκρατίας του Ντονέτσκ" από φιλορώσους διαδηλωτές

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Η κ. Μέρκελ έρχεται για να στηρίξει τους μερκελιστές της

    "Την απόφαση για το αν θα γίνουν και πότε θα γίνουν εθνικές εκλογές δεν θα την πάρει ο Αντώνης Σαμαράς. Θα την πάρει η κ. Μέρκελ, που έρχεται να τον στηρίξει, τώρα που έχει προβλήματα. Έρχεται να στηρίξει τους μερκελιστές της. Και αναμένεται ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος να την καλωσορίσουν και να της πουν «κυρία καγκελάριε ιδού η αποικία σας, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των μέτρων που εσείς ζητάτε»".

    Τα παραπάνω υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ 3, που συνεχίζει να εκπέμπει πρόγραμμα διαδικτυακά, ο οποίος επιτέθηκε στον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ για την κυβέρνηση είπε ότι "παραπαίει" κι έρχονται οι Γερμανοί να τη στηρίξουν "με νύχια και με δόντια".

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε τους τόνους σχετικά με την υπόθεση του κ. Μπαλτάκου και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είναι ο "αρχηγός" μιας "ακροδεξιάς δράκας" στο Μαξίμου που κυβερνά την Ελλάδα.

    [02] Δένουν τα πλοία την Τετάρτη

    Δεμένα στα περισσότερα λιμάνια της χώρας, θα είναι τα πλοία την Τετάρτη 9 Απριλίου, λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

    Η ΠΝΟ με ανακοίνωσή της έχει προειδοποιήσει ότι δεν αποκλείεται να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της, αν οι ακτοπλόοι δεν υπογράψουν με τη συνομοσπονδία των ναυτικών, νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, που έληξε στα τέλη του 2013.

    Σημειώνεται ότι για το θέμα αυτό υπήρξε πρόσφατα συνάντηση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) με τη διοίκηση της ΠΝΟ, χωρίς, ωστόσο να ληφθεί, κάποια συγκεκριμένη απόφαση.

    Το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, με ρύθμιση που πέρασε πρόσφατα στο πολυνομοσχέδιο «Μέτρα Στήριξης και Ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας» δίνει τη δυνατότητα υπογραφής επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και στη ναυτική εργασία.

    [03] Αυτοβούλως προσέγγιζε τη ΧΑ ο Π. Μπαλτάκος κα δεν ενημέρωνε κανέναν

    Αυτοβούλως προσέγγιζε τη Χρυσή Αυγή και δεν ενημέρωνε κανέναν για τις επαφές του, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο τ. γγ της Κυβέρνησης, Παναγιώτης Μπαλτάκος, εξερχόμενος του γραφείου της εισαγγελέως Καλλιόπης Νταγιάντα, όπου κατέθεσε επί περίπου δυόμιση ώρες, για την υπόθεση του βίντεο, που δημοσιοποίησε ο κατηγορούμενος για «εγκληματική οργάνωση» βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

    Ο Π. Μπαλτάκος δήλωσε πως ήταν μία «κίνηση ρίσκου». «Ήταν κίνδυνος θάνατος» είπε και πρόσθεσε πως «ο πρωθυπουργός είχε να παλέψει με τη Μέρκελ και τον Μπαρόζο» και πως δεν ήθελε να τον αφήσει «να παλεύει και με τον Κασιδιάρη». «Εγώ γιατί ήμουν εκεί; Για να υπογράφω ΦΕΚ και δοκίμια;» σημείωσε.

    Υποστήριξε πως ό,τι είπε στο βίντεο, ήταν ήδη δημοσιευμένο ή μη ορθό και μάλιστα πως μετά την υποκλαπείσα συνομιλία τούς κάλεσε (σσ. βουλευτές της ΧΑ) ο ίδιος και τους είπε «μη βλέπετε φαντάσματα, τα στοιχεία είναι στοιχεία», σημειώνοντας πως «η δολοφονία Φύσσα ήταν υπέρ-αρκετή για να καταστραφεί η Χρυσή Αυγή. Δεν χρειάζονταν τα υπόλοιπα...».

    [04] Στα 833 ευρώ το επίδομα για οικογένεια με δύο παιδιά

    Στα 500 ευρώ ανά άτομο, το οποίο αυξάνεται σε 833 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά, ορίζεται το επίδομα από το κοινωνικό μέρισμα, το οποίο θα καταβληθεί εφάπαξ εντός του Μαΐου.

    Αυτό προκύπτει έως τώρα από τη νέα σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππου Σαχινίδη, Χρήστου Πρωτόπαπα και Γιώργου Κουτρουμάνη. Το επίδομα αφορά σε χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, υπερήλικες, μακροχρόνια άνεργους, ελεύθερους επαγγελματίες και λοιπά.

    Δικαιούχοι του βοηθήματος εκτιμάται ότι μπορεί να είναι όσα νοικοκυριά έχουν ισοδύναμο εισόδημα (φορολογική δήλωση 2013) έως 6.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας (ΦΑΠ) έως 125.000 ευρώ για τον άγαμο ή 250.000 για δύο ή περισσότερα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού. Δηλαδή, για μία τετραμελή οικογένεια, το όριο ορίζεται στις 10.000 ευρώ. Το εισόδημα αναφοράς ορίζεται ως το άθροισμα των συνολικών εισοδημάτων όλων των μελών του νοικοκυριού που χρησιμοποιείται στη δήλωση Α21 (συμπεριλαμβάνει τόσο πραγματικά όσο και τεκμαρτά εισοδήματα).

    [05] Ανακήρυξη της "Ανεξάρτητης Δημοκρατίας του Ντονέτσκ" από φιλορώσους διαδηλωτές

    Οι διαδηλωτές που έχουν καταλάβει από χθες, Κυριακή, το κτίριο της τοπικής διοίκησης στο Ντονέτσκ, στη ρωσόφωνη ανατολική Ουκρανία, ανακήρυξαν σήμερα μια "κυρίαρχη δημοκρατία", δήλωσε ένας από τους αντιπροσώπους τους στους δημοσιογράφους που βρίσκονται επιτόπου.

    Δεν δόθηκε άδεια στους δημοσιογράφους να μπουν στο κτίριο, αλλά ο αντιπρόσωπος αυτός τους ανακοίνωσε την είδηση το μεσημέρι μπροστά από την κεντρική είσοδο.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ, οι διαδηλωτές αποφάσισαν να οργανώσουν ένα δημοψήφισμα για την περιφερειακή κυριαρχία τους πριν από τις 11 Μαΐου.

    Ο ιστότοπος τοπικών ειδήσεων Ostrov ανέφερε από την πλευρά του πως αποφάσισαν να ζητήσουν να ενταχθούν στη Ρωσική Ομοσπονδία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 April 2014 - 16:30:22 UTC