Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Οι εκλογές είναι στιγμή συστράτευσης
  • [02] Τρεις υπάλληλοι της Βουλής καταθέτουν αύριο για την υπόθεση του "βίντεο Κασιδιάρη"
  • [03] Γιούνκερ, Σουλτς και Ντολ χαιρετίζουν την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές
  • [04] Θετικά τα σχόλια του αμερικανικού Τύπου για την «επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές»
  • [05] Οι εύλογες μηνιαίες δαπάνες διαβίωσης για τη ρύθμιση δανείων με Τράπεζες
  • [06] Daily Telegraph: Η Ελλάδα επιστρέφει από την εξορία
  • [07] Λα Ρεπούμπλικα: Η επιστροφή της Ελλάδας γιορτάζεται με έκρηξη της ζήτησης

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Οι εκλογές είναι στιγμή συστράτευσης

    Τη σημερινή εξέλιξη, της επανόδου της χώρας στις αγορές, που «επιβεβαιώνει με τον πιο πανηγυρικό και χειροπιαστό τρόπο την αλλαγή σελίδας και την επάνοδο στην ομαλότητα» συνέδεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τις προσπάθειες και το κόστος που κατέβαλε «πρωτίστως» και «μόνο του για μεγάλο διάστημα» το ΠΑΣΟΚ και οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κυβερνήσεών του σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, ώστε να αναδείξει τον ρόλο τού ΠΑΣΟΚ στις εξελίξεις.

    Σε αυτό το πλαίσιο, μιλώντας στη συνεδρίαση της Εκλογικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, στη Χαρ. Τρικούπη, ο κ. Βενιζέλος τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης του προοδευτικού πόλου μέσω της εκλογικής ενίσχυσης της Ελιάς, απευθύνοντας κάλεσμα για συστράτευση σε όλα τα στελέχη και κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα «ιστορικά» στελέχη, αλλά και όλες τις δυνάμεις της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης. Ο κ. Βενιζέλος άσκησε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, που «εκφράζουν τη λύπη και τη βαθιά ενόχλησή τους για την επιτυχία της χώρας» και που «ζουν ως πολιτικά παράσιτα λόγω του μνημονίου».

    [02] Τρεις υπάλληλοι της Βουλής καταθέτουν αύριο για την υπόθεση του "βίντεο Κασιδιάρη"

    Καταθέσεις τριών υπαλλήλων της Βουλής θα λάβει αύριο η εισαγγελέας Καλλιόπη Νταγιάντα, που ερευνά την υπόθεση του βίντεο με τον τέως γγ της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο, που κατέγραψε και δημοσιοποίησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

    Οι τρεις μάρτυρες υποδείχθηκαν στην εισαγγελική λειτουργό από τον κ. Μπαλτάκο, ο οποίος φέρεται να τους επικαλέστηκε και να ζήτησε να καταθέσουν, προκειμένου να καταδείξει ότι η παρανόμως καταγραφείσα συνάντηση και συνομιλία του με τον κατηγορούμενο βουλευτή δεν ήταν κρυφή και με μυστικό χαρακτήρα αλλά αντίθετα «με ανοιχτές πόρτες», όπως ο ίδιος ανέφερε σε δημοσιογράφους, μετά την προχθεσινή κατάθεση του. Σύμφωνα με τον κ. Μπαλτάκο οι υπάλληλοι αυτοί είχαν μπει στο γραφείο του κατά την διάρκεια της επίμαχης συνομιλίας του με τον κ. Κασσιδιάρη.

    Να σημειωθεί ότι αντικείμενο της έρευνας της κ. Νταγιάντα είναι αν έχει διαπραχθεί εκ μέρους του κ. Κασιδιάρη το αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος της παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Η εισαγγελέας αναμένεται τις επόμενες ημέρες να αποφασίσει αν και με ποια ιδιότητα θα καλέσει ενώπιον της τον βουλευτή. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, είτε δηλαδή για την απαγγελία κατηγορίας σε βάρος του, είτε για την κλήση του σε ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτος για την διάπραξη αδικήματος, θα πρέπει να ζητηθεί από τη Βουλή η άρση της ασυλίας του.

    [03] Γιούνκερ, Σουλτς και Ντολ χαιρετίζουν την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

    Την έξοδο της Ελλάδας για δανεισμό στις αγορές χαιρέτησαν, με γραπτές ανακοινώσεις που εξέδωσαν σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρτιν Σουλτς, ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ζοζέφ Ντολ.

    Ο Μ. Σουλτς υπογράμμισε πως είναι ένα σημάδι εμπιστοσύνης αλλά και ένα βήμα επιστροφής στην ομαλότητα, τονίζοντας ωστόσο ότι η πλήρης επιτυχία θα έλθει όταν ο ελληνικός λαός δει το βιοτικό του επίπεδο να βελτιώνεται και όταν σημειωθεί μείωση της ανεργίας.

    Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τόνισε ότι η κοινή συνταγή της Ευρώπης αρχίζει να λειτουργεί και ότι η Ελλάδα αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της οικογένειας της ευρωζώνης, ενώ ο Ζ. Ντολ ανέφερε ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού αποδίδουν και χαιρέτισε τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

    [04] Θετικά τα σχόλια του αμερικανικού Τύπου για την «επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές»

    «Η Ελλάδα επιστρέφει!», «εντυπωσιακό γεγονός», «ορόσημο η επιστροφή στις αγορές», «θα υπάρξει ευρεία προσέλκυση επενδυτών», «σαφής ένδειξη για την επιστροφή της εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα» και «καλή είδηση για την Ελλάδα και την ευρωζώνη» είναι μερικές από τις απόψεις που παρουσιάζονται σήμερα από αμερικανικά ΜΜΕ, αναλυτές και οικονομικούς παράγοντες.

    Παράλληλα υπογραμμίζεται η αναγκαιότητα εξεύρεσης λύσης για το χρέος και αντιμετώπισης του «τεράστιου προβλήματος» της ανεργίας, επισημαίνοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει επιδείξει εντυπωσιακή αντοχή, αλλά οι πολιτικοί κίνδυνοι παραμένουν υψηλοί».

    Η κάλυψη της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές είναι ευρεία από ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς και ιστοσελίδες) στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Η «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» αναφέρει ότι έπειτα από τέσσερα χρόνια, δύο δάνεια και τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους στην ιστορία, η Ελλάδα ετοιμάζεται σήμερα να επιστρέψει στις αγορές μ' ένα πενταετές ομόλογο περίπου 2 δισ. ευρώ. Όπως σημειώνεται, η συμφωνία αναμένεται να έχει απόδοση ύψους περίπου 5% και αυτό αποτελεί «καλή είδηση για την Ελλάδα και την ευρωζώνη», αλλά επίσης και μια υπενθύμιση για τον τρόπο με τον οποίο μια χαλαρή νομισματική πολιτική έχει οδηγήσει τις αποδόσεις ομολόγων.

    [05] Οι εύλογες μηνιαίες δαπάνες διαβίωσης για τη ρύθμιση δανείων με Τράπεζες

    Στο ποσό των 1.347 ευρώ καθαρά, δηλαδή χωρίς δαπάνες για φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, ενοίκια ή δόσεις δανείου, όρισε το Συμβούλιο Ιδιωτικού Χρέους «τις εύλογες μηνιαίες δαπάνες διαβίωσης» για μία τετραμελή οικογένεια. Το επίπεδο αυτό θα ισχύσει από το 2015 και σκοπός είναι να διευκολύνει τη διαπραγμάτευση μεταξύ δανειοληπτών και τραπεζών σχετικά με τη ρύθμιση των πάσης φύσεως δανείων.

    Αντίστοιχα για έναν ενήλικα οι ελάχιστες δαπάνες διαβίωσης καθορίζονται στα 537 ευρώ το μήνα, για δύο ενήλικες με ένα παιδί στα 1.126 ευρώ, για δύο ενήλικες με τρία παιδιά στα 1.568 ευρώ. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία για ένα άτομο οι εύλογες μηνιαίες δαπάνες διαβίωσης ανάλογα με την ομάδα που ανήκει είναι από 537 ευρώ έως 682 ευρώ, για ένα ζευγάρι από 906 ευρώ έως 1.160 ευρώ, για έναν ενήλικα με ένα παιδί από 758 ευρώ έως 962 ευρώ, για ένα ζευγάρι με ένα παιδί από 1.126 ευρώ έως 1.440 ευρώ, για ένα ζευγάρι με δυο παιδιά 1.347 ευρώ έως 1.720 ευρώ, για ένα ζευγάρι με δυο παιδιά και επιπλέον εξαρτώμενο μέλος από 1.555 ευρώ έως 2.016 ευρώ. Για ένα ζευγάρι με τρία παιδιά από 1.568 ευρώ έως 2000 ευρώ για ζευγάρι με τρία παιδιά και ένα εξαρτώμενο μέλος από 1.776 ευρώ έως 2.296 ευρώ και τέλος για ζευγάρι με 4 παιδιά 1788 ευρώ έως 2.280 ευρώ.

    Ο υπολογισμός των εύλογων δαπανών διαβίωσης έγινε από εμπειρογνώμονες των υπουργείων Ανάπτυξης και Οικονομικών και στηρίχθηκε στα στοιχεία της Έρευνας Οικογενειακών Προϋπολογισμών (ΕΟΠ) που διενεργείται κάθε χρόνο από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Η έρευνα αυτή συγκεντρώνει αναλυτικές πληροφορίες από αντιπροσωπευτικό δείγμα νοικοκυριών της χώρας ανεξάρτητα από το αν έχουν δάνειο ή όχι, σχετικά με τις δαπάνες διαβίωσής τους. Τα αγαθά και οι υπηρεσίες που καταναλώνουν τα νοικοκυριά ταξινομούνται σε ομάδες ανάλογα με το ποσό απαραίτητα είναι για τη διαβίωση. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιείται ειδική διεθνής κλίμακα ταξινόμησης (COICOP).

    [06] Daily Telegraph: Η Ελλάδα επιστρέφει από την εξορία

    Άρθρο - σχόλιο με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Η Ελλάδα επιστρέφει από την εξορία, αντλώντας 3 δισ. ευρώ», που υπογράφει ο James Titcomb, δημοσιεύει η εφημερίδα «Daily Telegraph», με αφορμή την επιστροφή της χώρας στις διεθνείς αγορές.

    Ο αρθρογράφος παραθέτει, μεταξύ άλλων, τις δηλώσεις του επικεφαλής του ΔΝΤ επί του ελληνικού προγράμματος διάσωσης, Poul Thomsen: «Κυρίαρχος στόχος του προγράμματος ήταν να επιστρέψει η Ελλάδα στις αγορές και η σημερινή κίνηση αποτελεί ορόσημο της προσπάθειας αυτής, επιβεβαιώνοντας την επιτυχία του προγράμματος».

    [07] Λα Ρεπούμπλικα: Η επιστροφή της Ελλάδας γιορτάζεται με έκρηξη της ζήτησης

    «Η επιστροφή της Ελλάδας, μετά από τέσσερα χρόνια, γιορτάζεται από τις αγορές με έκρηξη της ζήτησης» γράφει η ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα.

    Η ιταλική εφημερίδα προσθέτει ότι «η υποδοχή των επενδυτών ήταν ενθουσιώδης, με την προσφορά να ξεπερνά κατά είκοσι φορές την ζήτηση» και την απόδοση να διαμορφώνεται στο 4,75%, σαφώς σε πιο χαμηλά επίπεδα από το 6,1% του 2010, πριν, δηλαδή, «η θύελλα του δημόσιου χρέους πλήξει τον Παρθενώνα».

    Η Λα Ρεπούμπλικα τονίζει, επίσης, ότι «πρόκειται για το πρώτο βήμα ενός ευρύτερου σχεδίου που θα πρέπει να επιτρέψει στην Ελλάδα να εξασφαλίσει πέντε δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου και να κλείσει, με τον τρόπο αυτό, πιθανές τρύπες του προϋπολογισμού της».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 April 2014 - 16:30:22 UTC