Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Δεν εξαιρoύνται οι αποσπασμένοι υπάλληλοι στη Βουλή από έλεγχο για πλαστά δικαιολογητικά»
  • [02] Δ. Κουτσούμπας: «Σπάμε τα δεσμά της Ευρωπαϊκή Ένωσης και των μονοπωλίων»
  • [03] Στο υπουργείο Παιδείας συγκεντρώνονται το μεσημέρι, οι δάσκαλοι
  • [04] Τη χορήγηση 18 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία πρότειναν οι υπουργοί Οικονομικών της G7
  • [05] Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν από σύγκρουση φορτηγού με λεωφορείο, στις ΗΠΑ
  • [06] Σεισμός 6,4 βαθμών στη Νικαράγουα
  • [07] Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα - Μέρκελ για την Ουκρανία
  • [08] Tα γυαλιά - υπολογιστές της Google θα πωλούνται πειραματικά στο κοινό

  • [01] «Δεν εξαιρoύνται οι αποσπασμένοι υπάλληλοι στη Βουλή από έλεγχο για πλαστά δικαιολογητικά»

    Κατηγορηματικός ότι οι αποσπασμένοι υπάλληλοι του Δημοσίου στη Βουλή δεν πρόκειται να εξαιρεθούν από τον έλεγχο νομιμότητας του διορισμού τους και τον έλεγχο για τον εντοπισμό τυχόν πλαστών δικαιολογητικών, είναι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή. Το έγγραφο του κ. Μητσοτάκη διαβιβάστηκε στη Βουλή, ύστερα από ερώτηση που του είχε απευθύνει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γιάννης Πανούσης, μετά την ψήφιση τροπολογίας στον Κώδικα Μετανάστευσης με θέμα την αξιολόγηση αποσπασμένων δημοσίων υπαλλήλων σε βουλευτικά γραφεία. Ο βουλευτής καλούσε τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης να επιβεβαιώσει ότι η συγκεκριμένη κατηγορία αποσπασμένων δημοσίων υπαλλήλων δεν θα εξαιρεθεί από τμήματα του ελέγχου που υφίστανται όλοι οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι και θα αξιολογηθεί/ελεγχθεί, με βάση τις ίδιες ακριβώς διαδικασίες που ισχύουν για το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων.

    Στο έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή, στις 9 Απριλίου, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται στην έκδοση εγκυκλίων με τις οποίες έχουν κληθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες Διοικητικού/Προσωπικού να προβούν αρχικά σε επικαιροποίηση του προσωπικού μητρώου των υπαλλήλων και εν συνεχεία σε έλεγχο γνησιότητας των πιστοποιητικών και στοιχείων που περιλαμβάνονται σε αυτό και στοιχειοθετούν τη νομιμότητα του διορισμού ή της πρόσληψής τους και της υπηρεσιακής τους κατάστασης.

    [02] Δ. Κουτσούμπας: «Σπάμε τα δεσμά της Ευρωπαϊκή Ένωσης και των μονοπωλίων»

    «Σπάμε τα δεσμά της Ευρωπαϊκή Ένωσης και των μονοπωλίων. Στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών, τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ πρέπει να ενισχυθούν αποφασιστικά. Θα δώσουμε τη μάχη με όλες μας τις δυνάμεις». Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του το βράδυ της Πέμπτης σε ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας, στο Αγρίνιο. «Η ενίσχυση του ΚΚΕ και στις τρεις κάλπες, μπορεί να επιβάλει μέτρα ανακούφισης και να ανοίξει δρόμο για ριζικές αλλαγές» τόνισε ο κ. Κουτσούμας, ενώ αναφερόμενος ειδικότερα στις ευρωεκλογές υπογράμμισε πως «η ψήφος στο ΚΚΕ αποτυπώνει γνήσια, τη λαϊκή αποδοκιμασία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην τρόικα και στα μνημόνια διαρκείας».

    Όπως είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας «το ΚΚΕ παραμένει η μοναδική συνεπής πολιτική δύναμη, με την πιο καθαρή θέση για αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση του πλούτου, με τον λαό στην εξουσία». Όσον αφορά την έξοδο της χώρας στις αγορές, ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «η κυβέρνηση λέει ψέματα όταν ισχυρίζεται ότι η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα», ενώ κατηγόρησε και την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «λέει ψέματα, όταν ισχυρίζεται ότι το πρόβλημα είναι ο χρόνος και το ύψος του δανεισμού, κρύβοντας όλα τα υπόλοιπα».

    [03] Στο υπουργείο Παιδείας συγκεντρώνονται το μεσημέρι, οι δάσκαλοι

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι δάσκαλοι, στις 2 μετά το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Παιδείας, αντιδρώντας στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Σε ανακοίνωσή της, η ΔΟΕ κάνει λόγο για «αξιολόγηση - χειραγώγηση που επιχειρεί να επιβάλει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, κατηγοριοποιώντας τα σχολεία και τιμωρώντας τους εκπαιδευτικούς».

    Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στη συγκέντρωση, η Διδασκαλική Ομοσπονδία έχει κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας (για τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού και τις 3 πρώτες ώρες του απογευματινού κύκλου).

    [04] Τη χορήγηση 18 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία πρότειναν οι υπουργοί Οικονομικών της G7

    Οι υπουργοί Οικονομικών και οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών πραγματοποίησαν συνάντηση όπου συζήτησαν τη χορήγηση ενός πακέτου διάσωσης στην Ουκρανία από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στο πλαίσιο μιας σειράς συνεδριάσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Ουάσινγκτον. Η ομάδα των Επτά (G7) πρότεινε τη χορήγηση ενός πακέτου ύψους 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε διάστημα 2 ετών, προκειμένου να βοηθηθεί η Ουκρανία, ενώ προτάθηκαν και διεθνή μέτρα για την σταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα μετά από μήνες αναταραχών και την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία.

    Στη συνεδρίαση δεν συμπεριλήφθηκε η Ρωσία.

    [05] Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν από σύγκρουση φορτηγού με λεωφορείο, στις ΗΠΑ

    Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 32 τραυματίστηκαν χθες το απόγευμα στη βόρεια Καλιφόρνια όταν ο οδηγός ενός φορτηγού εταιρείας ταχυμεταφορών, που εκινείτο σε αυτοκινητόδρομο, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα όπου συγκρούστηκε με λεωφορείο το οποίο μετέφερε μαθητές Γυμνασίου, σύμφωνα με την εφημερίδα San Francisco Chronicle. Το δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στην πόλη Όρλαντ, που απέχει περίπου 250 χιλιόμετρα βορείως του Σαν Φρανσίσκο.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το λεωφορείο μετέφερε μεταξύ 44 με 48 μαθητές Γυμνασίου από το Λος Άντζελες και τρεις ή τέσσερις συνοδούς σε κολλέγιο της βόρειας Καλιφόρνιας. Η εκπρόσωπος της Τροχαίας των Αυτοκινητοδρόμων της Καλιφόρνιας, η Φραν Κλέιντερ, δήλωσε ότι το φορτηγό της εταιρείας ταχυ?εταφορών FedEx πέρασε τη διαχωριστική γραμμή του αυτοκινητοδρόμου Interstate 5 και πρώτα συγκρούστηκε με ένα αυτοκίνητο προτού συγκρουστεί με το λεωφορείο. Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, μεταξύ των νεκρών είναι επτά μαθητές και οι δύο οδηγοί, του λεωφορείου και του φορτηγού της FedEx. Οι μαθητές θα πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο πανεπιστήμιο Humboldt.

    [06] Σεισμός 6,4 βαθμών στη Νικαράγουα

    Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,4 βαθμών σημειώθηκε σήμερα κοντά στην πρωτεύουσα της Νικαράγουα, Μανάγκουα, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS). Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε βόρεια της Μανάγκουα, 22,5 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης Ναγκαρότε. Το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης ήταν ιδιαίτερα μικρό μόλις 10 χιλιόμετρα, ενώ σημειώθηκε στις 23:27 τοπική ώρα (02:37 ώρα Ελλάδος).

    Αρχικά είχε αναφερθεί ότι ο σεισμός ήταν της τάξης των 6,2 βαθμών. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή θύματα.

    [07] Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα - Μέρκελ για την Ουκρανία

    Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το βράδυ της Πέμπτης, ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα και η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ, κατά την οποία συζήτησαν την πιθανότητα να επιβληθούν περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία σχετικά με τις ενέργειές της στην Ουκρανία, καλώντας για μία ακόμα φορά τη Μόσχα να αποσύρει τα στρατεύματά της από την παραμεθόρια περιοχή, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

    Αναφέρεται επίσης ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές, «προφανώς με την στήριξη της Μόσχας», προκαλούσαν την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην Ουκρανία μέσω «μιας συντονισμένης εκστρατείας υποκίνησης και δολιοφθοράς». «Ο πρόεδρος τόνισε την ανάγκη για τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους άλλους παγκόσμιους εταίρους να προετοιμαστούν για την αντιμετώπιση μιας περαιτέρω κλιμάκωσης από την πλευρά της Ρωσίας, με πρόσθετες κυρώσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου σχετικά με την τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχαν Ομπάμα και Μέρκελ.

    [08] Tα γυαλιά - υπολογιστές της Google θα πωλούνται πειραματικά στο κοινό

    Τα Google Glass, τα «έξυπνα» γυαλιά-υπολογιστές που συνδέονται στο διαδίκτυο, θα διατεθούν για αγορά στους καταναλωτές στις ΗΠΑ, για μια περιορισμένη χρονική περίοδο, που θα ξεκινήσει στις 15 Απριλίου. Όποιος θέλει, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, θα καταβάλει 1.500 ευρώ και θα ενταχτεί πλέον στη συνεχώς διευρυνόμενη ομάδα των «πρωτοπόρων» χρηστών που έχει ήδη αρχίσει να δημιουργεί η αμερικανική εταιρεία, προκειμένου να δοκιμάσει τα γυαλιά της, προτού τα διαθέσει σε ευρεία κυκλοφορία στην αγορά.

    «Οι "εξερευνητές" είναι μαμάδες, καλλιτέχνες, χειρουργοί, ροκ τραγουδιστές και ο καθένας τους έχει φέρει μια νέα προοπτική, που κάνει καλύτερα τα γυαλιά μας. Όμως καθημερινά δεχόμαστε αιτήματα από εκείνους από εσάς, οι οποίοι δεν έχετε ενταχτεί ακόμη στο πρόγραμμά μας και θέλουμε επίσης τη δική σας συνεισφορά», δήλωσε η Google. Έτσι, από τις 15 Απριλίου, όποιος ζει στις ΗΠΑ, θα έχει την ευκαιρία να γίνει κάτοχος των Google Glass για μία περιορισμένη χρονική περίοδο, που δεν διευκρινίστηκε πόσο θα διαρκέσει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 April 2014 - 8:30:24 UTC