Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προφυλακιστέος ο γραμματέας της ΤΟ Πειραιά της Χρυσής Αυγής
  • [02] Σε αργία έξι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας
  • [03] Μέσω ΓΓΠΣ η πληρωμή των συντάξεων
  • [04] Β. Σόιμπλε: Είμαστε στον σωστό δρόμο
  • [05] Η ρευστότητα στο επίκεντρο της συνάντησης της Άγγελας Μέρκελ με εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων
  • [06] Εύσημα στην Ελλάδα από τον Fitch
  • [07] Η Ελλάδα πιθανόν θα χρειαστεί κι άλλη χρηματοοικονομική στήριξη μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, εκτιμά το ΔΝΤ
  • [08] Άγγελα Μέρκελ: Διασφάλιση της διαφάνειας στη χρηματοδότηση της επιχειρηματικότητας
  • [09] Στο ΤΑΙΠΕΔ το 17% της ΔΕΗ
  • [10] Οι υπουργοί Οικονομικών της G7 συμφώνησαν να συνεργαστούν για να διευθετηθεί η κρίση της Ουκρανίας

  • [01] Προφυλακιστέος ο γραμματέας της ΤΟ Πειραιά της Χρυσής Αυγής

    Μία ακόμη προφυλάκιση για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής αποφάσισαν οι ανακρίτριες της υπόθεσης και ο αρμόδιος εισαγγελέας. Πρόκειται για τον γραμματέα της τοπικής οργάνωσης του κόμματος στον Πειραιά, Θωμά Μπαρέκα, ο οποίος απολογήθηκε στις εφέτες Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου για την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

    Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικαστικής έρευνας, φέρεται να εμπλέκεται σε επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών, ενέργειες στις οποίες ο ίδιος αρνήθηκε κάθε συμμετοχή, κατά τη διάρκεια της απολογίας του ενώπιον των ανακριτριών. Στη δικογραφία τού αποδίδεται συμμετοχή στην επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη τον Ιούλιο του 2013 που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ατόμων μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά. Κατηγορείται επίσης για εμπλοκή του σε επίθεση σε βάρος δικηγόρου και δημοτικού συμβούλου στις εκλογές του Ιουνίου του 2012.

    [02] Σε αργία έξι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας

    Από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου τέθηκαν σε αργία οι έξι προφυλακισθέντες σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας Σερρών, οι οποίοι κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι.

    Υπενθυμίζεται, ότι ο Ιλία Καρέλι την 25η Μαρτίου 2014 με αυτοσχέδιο μαχαίρι τραυμάτισε θανάσιμα στις φυλακές Μαλανδρίνου τον 46χρόνο υπαρχιφύλακα Γεώργιο Τσιρώνη. Μετά το γεγονός αυτό ο Καρέλι ξυλοκοπήθηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους και στη συνέχεια βρέθηκε νεκρός μέσα στο κελί του.

    [03] Μέσω ΓΓΠΣ η πληρωμή των συντάξεων

    Μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων θα γίνεται η πληρωμή των συντάξεων και η παρακράτηση φόρου για το σύνολο των συντάξιμων αποδοχών, ενώ παράλληλα θα γίνεται ηλεκτρονικά η έκδοση των μηνιαίων βεβαιώσεων, σύμφωνα με κοινή απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας.

    Ο νέος τρόπος πληρωμής θα ισχύσει με την καταβολή των συντάξεων Μαΐου, υποχρεωτικά μέσω τραπεζικού λογαριασμού, ενώ θεσπίζονται και άμεσες διαδικασίες διακοπής της σύνταξης σε περίπτωση θανάτου του δικαιούχου.

    Τέλος, οι συντάξεις κάθε μήνα θα πιστώνονται στους οικείους λογαριασμούς την προτελευταία εργάσιμη του προηγούμενου μήνα.

    [04] Β. Σόιμπλε: Είμαστε στον σωστό δρόμο

    Η επιτυχής επιστροφή της Ελλάδας στις χρηματαγορές δείχνει ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

    Αυτό δεν σημαίνει ότι για τη χώρα «έχει περάσει η μπόρα», «αλλά δείχνει ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε από την Ουάσιγκτον, στο περιθώριο συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με υπουργούς Οικονομικών και κεντρικούς τραπεζίτες.

    [05] Η ρευστότητα στο επίκεντρο της συνάντησης της Άγγελας Μέρκελ με εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων

    Το θέμα της ρευστότητας απασχόλησε τη συνάντηση της Καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ με τους θεσμικούς εκπροσώπους και εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων, χωρίς όμως να δοθούν απαντήσεις, όπως σχολίασαν οι ίδιοι οι επιχειρηματίες μετά τη συνάντηση.

    Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τους επιχειρηματίες στο θέμα του ενεργειακού κόστους, ενώ η καγκελάριος σημείωσε ότι η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές δεν ήταν συμβολική αλλά ουσιαστική κίνηση που αλλάζει την ψυχολογία στην αγορά και σηματοδοτεί επιστροφή στις αγορές.

    Η Γερμανίδα καγκελάριος ρώτησε για την προσαρμογή της Cosco στα ευρωπαϊκά δεδομένα και στο πλαίσιο του διαλόγου σημείωσε ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι η κινητήριος δύναμη της αγοράς. «Ξέρω τη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας» συμπλήρωσε. Σημείωσε ακόμη ότι χαίρεται που οι νέοι Έλληνες επιχειρηματίες θέλουν να πάρουν ρίσκα.

    [06] Εύσημα στην Ελλάδα από τον Fitch

    Η επιστροφή της Ελλάδας στη διεθνή αγορά ομολόγων βοηθά στην κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του δημοσίου της και τονίζει το μέγεθος της δημοσιονομικής και οικονομικής προσαρμογής της χώρας στο πλαίσιο του προγράμματος της ΕΕ και του ΔΝΤ, αναφέρει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch σε ανακοίνωσή του.

    Ο οίκος σημειώνει ότι παραμένουν σημαντικοί κίνδυνοι για το αξιόχρεο του ελληνικού δημοσίου και ότι παραμένει υψηλός ο πολιτικός κίνδυνος, ενώ προσθέτει ότι το ισοζύγιο των επιτευγμάτων και των κινδύνων αντανακλάται στο αξιόχρεο της Ελλάδας Β- με σταθερή προοπτική.

    [07] Η Ελλάδα πιθανόν θα χρειαστεί κι άλλη χρηματοοικονομική στήριξη μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, εκτιμά το ΔΝΤ

    Η Ελλάδα είναι πιθανό να χρειαστεί περισσότερη χρηματοδοτική βοήθεια από την ευρωζώνη μέσα στα επόμενα δύο χρόνια παρά την επιτυχή επιστροφή της στις αγορές αυτή την εβδομάδα, δήλωσε σήμερα ο Ρεζά Μογαντάμ, ο επικεφαλής της διεύθυνσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου η οποία είναι αρμόδια για την Ευρώπη.

    «Οι χρηματοδοτικές ανάγκες [της Ελλάδας] για τα επόμενα δύο χρόνια παραμένουν πολύ μεγάλες. Θα συνεχίσει να υπάρχει ανάγκη στήριξης» της χώρας, είπε ο Μογαντάμ σε συνέντευξη Τύπου κατά την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.

    [08] Άγγελα Μέρκελ: Διασφάλιση της διαφάνειας στη χρηματοδότηση της επιχειρηματικότητας

    Τη διασφάλιση της διαφάνειας στη χρηματοδότηση της επιχειρηματικότητας ώστε τα χρήματα να μην πηγαίνουν στους ίδιους και τους ίδιους ή στις πολυεθνικές, επισήμανε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ, στη συζήτηση μίας ώρας που είχε με τους εκπροσώπους καινοτόμων και νεοφυών επιχειρήσεων της χώρας.

    Όπως προκύπτει από πληροφορίες, από την πλευρά των επιχειρηματιών, σχετικά με όσα αναφέρθηκαν στη συνάντηση, η καγκελάριος έκανε αρκετές ερωτήσεις και επισήμανε ότι και στη Γερμανία υπάρχουν προβλήματα, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συζήτηση ήταν στοχευμένη και κρατήθηκαν σημειώσεις.

    Η κ. Μέρκελ φέρεται να άκουσε με ενδιαφέρον την πρόταση των εκπροσώπων των ελληνικών επιχειρήσεων να αναπτυχθεί στην Ευρώπη μιά νέα εταιρική μορφή που να αφορά τις επιχειρήσεις τεχνολογίας την «ενιαία ευρωπαϊκή επιχείρηση». Ακόμη αναφέρθηκε ότι θα πρέπει να υπάρξουν κίνητρα φορολογικά και κυρίως οι επιχειρηματίες ζήτησαν μείωση της γραφειοκρατίας και της φορολόγησης.

    [09] Στο ΤΑΙΠΕΔ το 17% της ΔΕΗ

    Τη μεταβίβαση άνευ ανταλλάγματος από το Ελληνικό Δημόσιο 39.440.000 μετοχών ΔΕΗ (ποσοστό 17%) στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ΑΕ γνωστοποίησε η ΔΕΗ ΑΕ.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η μεταβολή στα δικαιώματα ψήφου επήλθε, κατόπιν εκτέλεσης εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής.

    Μετά την ως άνω μεταβολή, το ποσοστό του Ελληνικού Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΗ ΑΕ διαμορφώνεται στο 34,123% και το ποσοστό του ΤΑΙΠΕΔ στο 17%. Το Ελληνικό Δημόσιο ελέγχει κατά 100% το ΤΑΙΠΕΔ και, ως εκ τούτου, ελέγχει έμμεσα τα ανωτέρω δικαιώματα ψήφου.

    [10] Οι υπουργοί Οικονομικών της G7 συμφώνησαν να συνεργαστούν για να διευθετηθεί η κρίση της Ουκρανίας

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι ο ίδιος και κορυφαία στελέχη κυβερνήσεων των κρατών μελών της Ομάδας των Επτά (G7) πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά κρατών του πλανήτη συμφώνησαν να συνεργαστούν για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία και πρόσθεσε ότι η Ρωσία πρέπει να αποτελέσει μέρος της λύσης.

    Ο Σόιμπλε τόνισε ακόμη πως αναμένει να γίνουν αναφορές στην Ουκρανία στα τελικά ανακοινωθέντα των εργασιών της Ομάδας των Είκοσι (G20) πιο ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών του κόσμου και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 April 2014 - 16:30:26 UTC