Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χ. Αθανασίου: Δεν εκβιάζεται η Δικαιοσύνη
  • [02] Αντιπαράθεση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη Μέρκελ
  • [03] Νέοι έλεγχοι στο λιμάνι της Πάτρας
  • [04] Αύξηση των συντάξεων για το 2015 υποσχέθηκε ο Ρέντσι
  • [05] Το Κίεβο κάλεσε τη Μόσχα να σταματήσει "τις προκλητικές πράξεις" στην ανατολική Ουκρανία
  • [06] Ένοπλοι φιλορώσοι κατέσχεσαν όπλα από το αστυνομικό τμήμα που κατέλαβαν στην αν. Ουκρανία

  • [01] Χ. Αθανασίου: Δεν εκβιάζεται η Δικαιοσύνη

    Τη θέση ότι "οι ακραίες ιδεολογίες αντιμετωπίζονται στον πολιτικό στίβο και στην κοινωνία, κι όχι στις δικαστικές αίθουσες" διατυπώνει σε συνέντευξή του στη Real News, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου. Υπενθυμίζει ότι οι διώξεις στρέφονται κατά μελών της Χρυσής Αυγής "όχι του κόμματος εν τω συνόλω". Επισημαίνει πως η Δικαιοσύνη και οποιοσδήποτε θεσμός και "δεν πρέπει και δεν μπορεί να εκβιαστεί από αυτούς τους ανθρώπους". Τονίζει, αναφερόμενος στην υπόθεση Μπαλτάκου, ότι ο νόμος δεν επιτρέπει να αποτυπώνονται συνομιλίες χωρίς τη συναίνεση του άλλου.

    [02] Αντιπαράθεση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη Μέρκελ

    "Η επίσκεψη της καγκελαρίου της Γερμανίας αποδείχτηκε η πιο ηχηρή διάψευση των προσδοκιών που προσπάθησε να καλλιεργήσει η κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό", υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.

    Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, "αφού προηγουμένως η κυβέρνηση είχε φροντίσει να αποδυνάμωσει την οποιαδήποτε συζήτηση για το χρέος, πραγματοποιώντας μια «ακριβή» έξοδο στις αγορές, οι δηλώσεις Μέρκελ επιβεβαίωσαν την παραπομπή σχετικά με τη διευθέτησή του για μετά το φθινόπωρο.

    Οι κκ. Σαμαράς και Μέρκελ έθαψαν από κοινού το ζήτημα του χρέους. Ο κ. Σαμαράς διαβεβαίωσε με κάθε τρόπο τους δανειστές ότι δεν πρόκειται ούτε στιγμή να αμφισβητήσει την κυρίαρχη πολιτική της λιτότητας και να θέσει στο τραπέζι τα συμφέροντα της χώρας. Εξίσου απαράδεκτο ήταν ότι αφού η κυβέρνηση δήλωσε την υποταγή της στους δανειστές, έσπευσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μέσω διαρροών για το ότι τάχα έθεσε το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου πίσω από τις κλειστές πόρτες του πρωθυπουργικού γραφείου.

    Είναι προσβλητικό για τον ελληνικό λαό να αντιμετωπίζεται με τέτοιο απαξιωτικό τρόπο. Τα επικοινωνιακά παιχνίδια δεν μπορούν να συγκαλύψουν το μνημονιακό έγκλημα. Γι' αυτό και το μόνο που αποκόμισε ο κ. Σαμαράς από την επίσκεψη της κα. Μέρκελ είναι τη δική της ψήφο εμπιστοσύνης πριν τις εκλογές, μια ψήφο για την ισοπέδωση της Ελλάδας και των ανθρώπων της. Την κέρδισε με την αξία του", καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση των κ.κ. Σαμαρά και Μέρκελ, δήλωσε: "Προτάσεις δεν έχει. Πρόγραμμα δεν έχει. Σε λίγο δεν θα έχει και μνημόνιο. Γι αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ βυθίζεται όλο και πιο πολύ στο παραλήρημα της μιζέριας του?".

    [03] Νέοι έλεγχοι στο λιμάνι της Πάτρας

    Ευρεία αστυνομική επιχείρηση, για ελέγχους φορτηγών, πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Πάτρας, στην οποία συμμετείχαν, αστυνομικοί, υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, λιμενικοί, καθώς και υπάλληλοι του ΙΚΑ, της επιθεώρησης εργασίας, του τελωνείου και της διεύθυνσης μεταφορών της περιφερειακής ενότητας Αχαΐας.

    Ειδικότερα, ελέγχθηκαν 25 φορτηγά αυτοκίνητα, διεθνών μεταφορών, από τα οποία τα 21 είχαν ξένες πινακίδες κυκλοφορίας.

    Κατά τη διάρκεια των ελέγχων βεβαιώθηκαν 11 παραβάσεις, ενώ η βαρύτητα δόθηκε σε αδικήματα που αφορούσαν τις διεθνείς μεταφορές, την έλλειψη συνοδευτικών εγγράφων, έλεγχο από ΚΤΕΟ, και παραβίαση ωραρίου εργασίας των οδηγών.

    [04] Αύξηση των συντάξεων για το 2015 υποσχέθηκε ο Ρέντσι

    Το 2015 η κυβέρνησή μου θα προχωρήσει σε αυξήσεις των συντάξεων που δεν ξεπερνούν τα χίλια ευρώ", υποσχέθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, σε σημερινή ομιλία του στο Τορίνο. Κατά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, στην βορειοδυτική Ιταλία ενόψει των Ευρωεκλογών, ο Ρέντσι πρόσθεσε ότι «η αριστερά που δεν αλλάζει μετατρέπεται σε δεξιά και χάνει την αξιοπιστία της προοδευτικής της ταυτότητας».

    «Στόχος μας είναι να πάμε στην Ευρώπη για να αλλάξουμε την Ευρώπη αυτή των τεχνοκρατών και των τραπεζών, για να μπορέσει να μετατραπεί σε μια Ευρώπη των οικογενειών», υπογράμμισε παράλληλα

    Ο 39χρονος επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης και πρώην δήμαρχος της Φλωρεντίας θέλησε να αναφερθεί και στην απόφασή του να μειώσει το όριο των ετήσιων αποδοχών των μάνατζερ του δημοσίου στις 238.000 ευρώ.

    «Ζητάμε μια θυσία από τους μάνατζερ, δεν πρόκειται για τιμωρία. Είναι απαράδεκτο να έχουν αυξηθεί, οι μισθοί αυτοί, κατά 170%. Εγώ νόμιζα ότι θα δεχόμουν κριτικές για το ακριβώς αντίθετο, για ότι το ετήσιο όριο που ορίσαμε θα μπορούσε να θεωρηθεί πολύ υψηλό», τόνισε ο Ματέο Ρέντσι.

    [05] Το Κίεβο κάλεσε τη Μόσχα να σταματήσει "τις προκλητικές πράξεις" στην ανατολική Ουκρανία

    Ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών κάλεσε σήμερα τη Ρωσία να σταματήσει "τις προκλητικές πράξεις"-όπως τις χαρακτήρισε- στην ανατολική Ουκρανία,ύστερα από την κατάληψη από φιλορώσους ενόπλους δύο κτιρίων στην πόλη Σλαβιάνσκ.

    Ο Αντρίι Ντεστσίτσια δήλωσε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.Η Ρωσία αρνείται ότι παρέχει στήριξη στους φιλορώσους ενόπλους.

    [06] Ένοπλοι φιλορώσοι κατέσχεσαν όπλα από το αστυνομικό τμήμα που κατέλαβαν στην αν. Ουκρανία

    Ένοπλοι φιλορώσοι κατέσχεσαν τουλάχιστον 400 περίστροφα και 20 αυτόματα όπλα από το αστυνομικό τμήμα το οποίο κατέλαβαν νωρίτερα στην πόλη Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    "Ο στόχος της κατάληψης ήταν τα όπλα. Μοιράζουν αυτά τα όπλα σε αυτούς που διαμαρτύρονται στο Σλαβιάνσκ", αναφέρει ανακοίνωση της αστυνομίας η οποία εκδόθηκε από την πρωτεύουσα Κίεβο. Φωτογράφος του Ρόιτερς που βρίσκεται στο κτίριο δήλωσε ότι δεν είδε τους ενόπλους να μοιράζουν όπλα.

    Παράλληλα, η ίδια ομάδα φιλορώσων ενόπλων κατέλαβε ένα δεύτερο κτίριο στην πόλη Σλαβιάνσκ, το οποίο στεγάζει το τοπικό αρχηγείο της κρατικής Υπηρεσίας Ασφαλείας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 12 April 2014 - 14:30:23 UTC