Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ΚE του ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε τους 36 από τους 42 υποψηφίους ευρωβουλευτές
  • [02] Αντ. Σαμαράς: «Η Ελλάδα βγαίνει από την περίοδο των μνημονίων»
  • [03] Η προστασία των ανηλίκων στην ψηφιακή εποχή, σε συνδιάσκεψη στο Ζάππειο
  • [04] Κινητοποιήσεις στο Αττικό Νοσοκομείο
  • [05] Συμψηφισμοί με την εφορία και για οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία
  • [06] Π. Τόμσεν: «Σημαντικό ορόσημο» η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές
  • [07] ΗΠΑ: Τα πτώματα νεογέννητων που σκότωσε η μητέρα τους ανακαλύφθηκαν σε γκαράζ
  • [08] Kηλίδες καυσίμων εντοπίστηκαν στη ζώνη των ερευνών για το Boeing
  • [09] Τζ. Ναπολιτάνο: Η ΕΕ δεν μπόρεσε να απαντήσει ικανοποιητικά στην οικονομική κρίση
  • [10] Άκαρπη η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, για την Ουκρανία
  • [11] «Μικρά βήματα προόδου» για τον M. Σουμάχερ

  • [01] Η ΚE του ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε τους 36 από τους 42 υποψηφίους ευρωβουλευτές

    Αναδείχθηκαν οι 36 από τους 42 υποψηφίους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από ψηφοφορία που έληξε τις πρώτες πρωινές ώρες. Πιθανότατα την Τετάρτη θα οριστικοποιηθεί το ψηφοδέλτιο.

    Οι συνεργαζόμενοι υποψήφοι είναι:

    Ακης Αρχοντόπουλος, συνδικαλιστής στην ΕΥΑΘ

    Δημήτρης Βαρνάβας, πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών

    Γιώργος Κατρούγκαλος, συνταγματολόγος

    Στέλιος Κούλογλου, δημοσιογράφος

    Θέμης Κοτσιφάκης, πρόεδρος της ΟΛΜΕ

    Κωσνταντίνα Κούνεβα, συνδικαλίστρια

    Δήμητρα Μανώλη, συνδικαλίστρια καθαρίστρια

    Νίκος Ξυδάκης, δημοσιογράφος

    Μάνια Παπαδημητρίου, ηθοποιός

    Σάββας Ρομπόλης, ΙΝΕ-ΓΣΕΕ

    Σατιχά Σουλεϊμάν, ακτιβίστρια Ρομά

    Αλεξάνδρα Χρηστακάκη, απολυμένη δημοσιογράφος της ΕΡΤ

    Δημήτρης Χριστόπουλος, καθηγητής Παντείου

    Κώστας Χρυσόγονος, Συνταγματολόγος

    Κομματικά στελέχη

    Σια Αναγνωστοπούλου

    Νατάσα Θεοδωρακοπούλου

    Σόφη Παπαδόγιαννη

    Πέτυ Πέρκα

    Σοφία Σακοράφα

    Ράνια Σβίγκου

    Δέσποινα Σπανού

    Μάγδα Σπηλιοπούλου

    Ελένη Σωτηρίου

    Τασία Χριστοδουλοπούλου

    Χάρης Γολέμης

    Αλέκος Καλύβης

    Χρήστος Λάσκος

    Σωτήρης Μάρταλης

    Γιάννης Μηλιός

    Αλέξης Μπένος

    Γιάννης Μπουρνούς

    Δημήτρης Παπαδημούλης

    Γιάννης Τόλιος

    Νίκος Χουντής

    [02] Αντ. Σαμαράς: «Η Ελλάδα βγαίνει από την περίοδο των μνημονίων»

    Τη διαπίστωση ότι το κοινωνικό και οικονομικό κλίμα αλλάζει, αλλά και την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει, εκφράζει με το άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής ο πρωθυπουργός κ Αντώνης Σαμαράς.

    "Τον Ιούνιο του 2012, όταν αναλάμβανε η κυβέρνησή μας, όλοι οι «οιωνοί» ήταν εναντίον μας" σημειώνει και προσθέτει: "Σήμερα όλα αυτά φαίνονται πια τόσο μακρινά? Βήμα βήμα, αλλάξαμε το κλίμα έξω από την Ελλάδα, σταθεροποιήσαμε τη χώρα, κερδίσαμε το στοίχημα της δημοσιονομικής προσαρμογής, κερδίζουμε το στοίχημα των μεταρρυθμίσεων. Αυτό αναγνωρίστηκε σιγά σιγά απ' όλους τους παλαιούς επικριτές μας. Αναγνωρίστηκε από το σύνολο της Ευρώπης. Τώρα αναγνωρίστηκε, με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο, από τον πιο δύσκολο «κριτή»: τις διεθνείς αγορές! Με την εξαιρετικά επιτυχημένη προχθεσινή έκδοση νέου ελληνικού 5ετούς ομολόγου, την πρώτη, ουσιαστικά, από τον Φεβρουάριο του 2010".

    Υπογραμμίζει ότι μετά τα μνημόνια που επιβλήθηκαν η χώρα επιστρέφει στην ομαλότητα και συμπληρώνει: "Από εδώ και εμπρός προτεραιότητα έχει η στροφή στην ανάπτυξη. Η ανακούφιση όσων πληγώθηκαν, η αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν. Από 'δω και μπρος προτεραιότητά μου, να είμαι δίπλα στην Ελλάδα που πληγώθηκε. Σ' αυτούς που κράτησαν την Ελλάδα όρθια?".

    Επισημαίνει ότι την τελευταία διετία αντιμετώπισε προκλήσεις και η Δημοκρατία και εξηγεί: "Από μια ανεύθυνη αντιπολίτευση που προσπαθούσε να «ξεσηκώσει τον λαό» κατά της παραμονής της χώρας στο ευρώ. Αλλά κι από μιαν εγκληματική οργάνωση, που με την κάλυψη της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης εξαπέλυε πρωτοφανές κύμα βίας. Καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε και τις δύο αυτές προκλήσεις. Με την ωριμότητά του ο ελληνικός λαός απομόνωσε τη δημαγωγία και τον λαϊκισμό κάθε είδους. Και εμείς στείλαμε την εγκληματική οργάνωση στη Δικαιοσύνη. Κάτι που δεν έχει προηγούμενο στην Ελλάδα..."

    Διαμηνύει ακόμη πώς: "Δεν θα αφήσουμε κανένα να θέσει σε κίνδυνο αυτήν την πορεία. Δεν θα αφήσουμε κανένα να μας ξαναβάλει πάλι σε κρίση, τώρα που αρχίσαμε να την ξεπερνάμε..."

    Ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει λέγοντας πως: "Κάποιοι έκαναν «επάγγελμά» τους για χρόνια την «καταγγελία» του Μνημονίου. Και τώρα που η χώρα επανέρχεται σιγά σιγά στην ομαλότητα τα 'χουν χαμένα... Μέχρι πριν από λίγο καιρό επικαλούνταν τα αρνητικά δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου για την Ελλάδα. Τώρα θλίβονται για τα εγκωμιαστικά του σχόλια... Μέχρι πριν από λίγο κατήγγελλαν ότι το Μνημόνιο μας δάνειζε με... «τοκογλυφικά επιτόκια». Τώρα ανακάλυψαν ότι μας δάνειζε με 1,5%... Μέχρι τώρα μας έλεγαν ότι θα έλθει «και τρίτο Μνημόνιο». Τώρα, που η έξοδος της χώρας στις διεθνείς αγορές διαψεύδει το «τρίτο Μνημόνιο», αμήχανα σέρνονται από τις εξελίξεις".

    Ο πρωθυπουργός συνεχίζει απαντώντας στην κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ. "Μας λένε ότι τάχα «θα αυξηθεί το κόστος δανεισμού» της χώρας. Αλλά με την πλήρη αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα μειώνονται όλα τα επιτόκια. Και η μείωση του κόστους δανεισμού θα φτάσει εκατοντάδες εκατομμύρια κάθε χρόνο! Τα 'χουν χαμένα ακόμα και στην απλή αριθμητική...".

    Υπογραμμίζει πως δεν είναι τυχαίο ότι υπέβαλλε ο ΣΥΡΙΖΑ αντισυνταγματική- όπως τη χαρακτηρίζει - πρόταση μομφής, καθώς και ότι αμφισβήτησε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και σημειώνει "ενώ ο ελληνικός λαός βλέπει πια να γίνονται τα πρώτα αποφασιστικά βήματα εξόδου από την κρίση, καταλαβαίνει ότι κάποιοι δεν το θέλουν! Κάποιοι, κολλημένοι οι ίδιοι στη μιζέρια τους, θέλουν να μείνει και η Ελλάδα κολλημένη στο τέλμα. Εμείς τη βγάζουμε από το τέλμα. Κάποιοι ήθελαν να υπάρχει για πάντα το Μνημόνιο, για να έχουν κι οι ίδιοι λόγο ύπαρξης: να το καταγγέλλουν!

    Εμείς βγάζουμε τη χώρα από την κρίση δανεισμού. Κι αυτό σήμερα το καταλαβαίνουν όλοι... Κάποιοι, συνηθισμένοι στον λαϊκισμό, προσπαθούν να διχάσουν τους Έλληνες. Γιατί η μιζέρια είναι η μόνη πολιτική που ξέρουν. Γιατί ο λαϊκισμός είναι η μόνη πολιτική που καταλαβαίνουν. Γιατί ο διχασμός είναι το μόνο που τους τρέφει. Εμείς ενώνουμε τους Έλληνες."

    Ο κ Σαμαράς καταλήγει λέγοντας: "Πριν από δύο χρόνια, όταν μίλαγα για προοπτική και ελπίδα, οι οιωνοί ήταν εναντίον μας. Ελάχιστοι πίστευαν πραγματικά ότι θα τα καταφέρουμε. Τώρα όλοι το βλέπουν: η Ελλάδα βήμα βήμα τα καταφέρνει. Και μάλιστα νωρίτερα απ' ό,τι περίμεναν και οι πιο αισιόδοξοι. Αρκεί να μην κάνουμε πίσω τώρα. Αρκεί να μην εφησυχάσουμε, να μην αφήσουμε να περάσουν τα σχέδια όσων θέλουν την Ελλάδα κολλημένη στη μιζέρια, στην γκρίνια, στην απομόνωση.

    Πίστευα πάντα, το πίστευα πριν από δύο χρόνια, και το πιστεύω τώρα περισσότερο από ποτέ: «Εις οιωνός άριστος...»: Υπερασπιζόμενος την Πατρίδα, να απορρίπτεις τις Κασσάνδρες. Να εξουδετερώνεις τους κινδύνους. Και να ανοίγεις τον δρόμο για την αναγέννηση της χώρας. Τον δρόμο της Ελπίδας!".

    [03] Η προστασία των ανηλίκων στην ψηφιακή εποχή, σε συνδιάσκεψη στο Ζάππειο

    Στη σημασία της εκπαίδευσης όλων, των ανηλίκων, των γονέων και των εκπαιδευτικών, για την ασφαλή και βέλτιστη χρήση των ψηφιακών μέσων πρόκειται να αναφερθεί, σε συνδιάσκεψη για «την προστασία των ανηλίκων στην ψηφιακή εποχή», ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου. Τη συνδιάσκεψη διοργανώνει, σήμερα και αύριο, η γγ Μέσων Ενημέρωσης, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Ο κ. Κεδίκογλου, αναμένεται να αναφερθεί ιδιαίτερα στην επίδραση των ψηφιακών μέσων επικοινωνίας στους νέους και να τονίσει την ανάγκη να αναληφθούν πρωτοβουλίες, από τον δημόσιο τομέα και τους ιδιώτες, ώστε να γίνουν αλλαγές στο νομικό και ρυθμιστικό πλαίσιο και να περιορισθούν οι κίνδυνοι, που απορρέουν από τη σύγκλιση των μέσων μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα αναφερθεί τέλος, στα αποτελέσματα της ψηφιακής σύγκλισης στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα των Ευρωπαίων που δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών παροχής περιεχομένου σε ψηφιακά μέσα.

    [04] Κινητοποιήσεις στο Αττικό Νοσοκομείο

    Την επ' αόριστον αναστολή λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρείων, του ακτινολογικού τμήματος και των υπόλοιπων εργαστηρίων, των τακτικών χειρουργείων και των τακτικών εισαγωγών στο Αττικό Νοσοκομείο, ξεκινούν από σήμερα οι εργαζόμενοι.

    Συγκεκριμένα, το Σωματείο εργαζόμενων με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης προκηρύσσει από σήμερα, επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας 7 π.μ. -9 π.μ., συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας 9 π.μ.-11 π.μ. και στη συνέχεια συνελεύσεις. Οπως αναφέρουν σε ανακοινωσή τους οι εργαζόμενοι, «αιτία για όλα αυτά είναι η απαξιωτική, προκλητική, αυταρχική στάση της διοίκησης του νοσοκομείου και των πολιτικών προϊσταμένων τους, που διαλύουν νοσοκομεία και βγάζουν σε διαθεσιμότητα συναδέλφους οδηγούς και φύλακες, που όχι μόνο απαξιώνουν τη δουλειά μας, όχι μόνο ανέχονται το νοσοκομείο μας να βουλιάζει, από τα ράντζα, τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό (9.500 οφειλόμενα ρεπό και Κανονικές Άδειες του 2013), σε φάρμακα και υλικά, όχι μόνο μας κοροϊδεύουν και μας απειλούν καθημερινά αλλά και μας αφήνουν απλήρωτους πασχαλιάτικα (5 μήνες εφημερίες, νυχτερινά, αργίες, υπερωρίες και απογευματινά)».

    [05] Συμψηφισμοί με την εφορία και για οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία

    Επεκτείνεται και στις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, το σύστημα συμψηφισμών που ισχύει ήδη μεταξύ των οφειλών των φορολογούμενων και των επιστροφών φόρων που δικαιούνται (από ΦΠΑ ή εισόδημα). Αυτό σημαίνει ότι επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έχουν οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση για τις οφειλές αυτές και δικαιούνται επιστροφή φόρου από την εφορία, θα λαμβάνουν μόνο το ποσό που θα προκύπτει μετά τον συμψηφισμό των οφειλών ή δόσεων της ρύθμισης, με αυτό της επιστροφής φόρου.

    Η επέκταση των συμψηφισμών και για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία προβλέπεται σε κοινή απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη. Στην απόφαση προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι για την εφαρμογή του νέου συστήματος η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης θα αποστέλλει κάθε 15νθήμερο στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), το ηλεκτρονικό αρχείο επιστροφών ΦΠΑ και φόρων εισοδήματος, το οποίο περιλαμβάνει τους αριθμούς φορολογικού μητρώου φυσικών και νομικών προσώπων και το ονοματεπώνυμο ή επωνυμία αντιστοίχα, για τα οποία έχει εκδοθεί εκκαθαρισμένο ατομικό φύλλο έκπτωσης και επίκειται επιστροφή ποσού.

    [06] Π. Τόμσεν: «Σημαντικό ορόσημο» η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές

    «Σημαντικό ορόσημο» χαρακτήρισε την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στη χώρα μας, Πολ Τόμσεν, σε αποκλειστική συνέντευξη στον ανταποκριτή του MEGA στις ΗΠΑ, Μιχάλη Ιγνατίου. «Πιστεύω ότι είναι σημαντικό ορόσημο. Ένας θεμελιώδης στόχος του προγράμματος είναι η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές. Αυτό ήταν το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα. Το χαιρετίζουμε λοιπόν. Πιστεύω ότι θα διευκολύνει την επιστροφή των ελληνικών τραπεζών στις αγορές. Ήταν σημαντικό βήμα» ανέφερε ο κ.Τόμσεν, σε ερώτηση για το αν είναι παράτολμη η σταδιακή έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

    Απαντώντας στον Μιχάλη Ιγνατίου, σχετικά με τη χρηματοδότηση, τόνισε: «Δεν θα συζητούσα για ένα νέο πρόγραμμα. Έχουμε πρόγραμμα αλλά κατά την άποψή μας, θα χρειαστεί και άλλη χρηματοδότηση. Το πρόγραμμα συνεχίζεται μέχρι τις αρχές του 2016. Και κατά τη γνώμη μας η χρηματοδότηση δεν επαρκεί μέχρι το 2016 και στη νέα αξιολόγηση θα χρειαστούν κι άλλα χρήματα. Δεν μιλάμε για ένα μεγάλο ποσό όπως στο παρελθόν. Είναι τίποτα σε σύγκριση με το παρελθόν. Αλλά πιστεύω ότι θα χρειαστεί μεγαλύτερη αρωγή».

    Αναφερόμενος στη βιωσιμότητα του χρέους είπε πως κινείται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα και πως είναι απολύτως απαραίτητο -για να αποκτήσει η Ελλάδα πλήρη πρόσβαση στις αγορές και να πάψει να στηρίζεται στη χρηματοδότηση από επίσημο θεσμό- να μειωθεί το χρέος σε χαμηλότερα επίπεδα.

    Τέλος, ο κ. Τόμσεν ανέφερε πως το καλοκαίρι θα υπάρξει μια βραχύχρονη αποστολή στην Αθήνα και οι κύριες διαπραγματεύσεις θα γίνουν το φθινόπωρο.

    [07] ΗΠΑ: Τα πτώματα νεογέννητων που σκότωσε η μητέρα τους ανακαλύφθηκαν σε γκαράζ

    Μία γυναίκα στις ΗΠΑ, η οποία κατηγορείται ότι σκότωσε επτά νεογέννητα βρέφη που έφερε στον κόσμο σε διάστημα μίας δεκαετίας, συνελήφθη από την αστυνομία ύστερα από τον εντοπισμό των πτωμάτων που ήταν τοποθετημένα μέσα σε χαρτοκιβώτια στο γκαράζ του παλιού σπιτιού της. Η 39χρονη Μέγκαν Χάντσμαν, η οποία ζούσε στο συγκεκριμένο σπίτι στη Γιούτα μέχρι πριν από τρία χρόνια, έφερε στον κόσμο τα βρέφη στο διάστημα 1996-2006, ανακοίνωσαν χθες Κυριακή οι αρχές. Η αστυνομία δέχτηκε το Σάββατο τηλεφωνική κλήση από τον εν διαστάσει σύζυγο της γυναίκας για ένα νεκρό βρέφος στο σπίτι στην μεσοαστική περιοχή Πλέζεντ Γκρόουβ, νότια του Σολτ Λέικ Σίτι, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας Μάικλ Ρόμπερτς. Όταν μετέβησαν στο σπίτι οι αστυνομικοί ανακάλυψαν τα άλλα έξι πτώματα. Οι γείτονες δήλωσαν σοκαρισμένοι από την αποκάλυψη κι εξέφρασαν την απορία πως τα μεγαλύτερα παιδιά της γυναίκας που εξακολουθούν να ζουν σε αυτό το σπίτι δεν γνώριζαν ότι η μητέρα τους ήταν έγκυος ή δεν είχαν παρατηρήσει κάτι ύποπτο.

    Σχετικά με τον εν διαστάσει σύζυγο, η αστυνομία δεν πιστεύει ότι εκείνος γνώριζε την κατάσταση.Ερωτηθείς για το πως μπορεί να αγνοούσε την κατάσταση ενώ ζούσε μέσα στο σπίτι, ο Ρόμπερτς απάντησε: "Αυτή είναι η ερώτηση για το βραβείο των χιλίων δολαρίων. Εντυπωσιακό". Τα πτώματα των βρεφών εστάλησαν στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Γιούτα για εξέταση και για να διακριβωθούν τα αίτια θανάτου τους. Από τα δείγματα DNA που ελήφθησαν από τη γυναίκα και τον σύζυγό της θα καθοριστεί αν τα παιδιά είναι δικά τους, όπως εκτιμά η αστυνομία.

    [08] Kηλίδες καυσίμων εντοπίστηκαν στη ζώνη των ερευνών για το Boeing

    Κηλίδες καυσίμων εντοπίστηκαν στη ζώνη των ερευνών για το αγνοούμενο Boeing της Malaysia Airlines, σύμφωνα με τον επικεφαλής των αυστραλιανής υπηρεσίας που συντονίζει τις έρευνες, τον Άνγκους Χιούστον, ο οποίος όπως δήλωσε σήμερα ένα υποβρύχιο ρομπότ πρόκειται να ξεκινήσει πλέον την αναζήτηση στον βυθό του Ινδικού Ωκεανού ύστερα από σχεδόν έξι εβδομάδες προσπαθειών που απέβησαν άκαρπες.

    Η κίνηση αυτή κρίθηκε απαραίτητη ύστερα από έξι ημέρες χωρίς τον εντοπισμό κάποιου ηχητικού σήματος που πιθανόν να προέρχεται από τα μαύρα κουτιά του Boeing 777, το οποίο εξαφανίστηκε πριν από πέντε εβδομάδες. Οι ειδικοί που μετέχουν στις έρευνες θεωρούν ότι γνωρίζουν, κατά προσέγγιση, το σημείο όπου έπεσε το αεροσκάφος, περίπου 1.550 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Περθ της Αυστραλίας και βασίζουν τις έρευνες στα τέσσερα ηχητικά σήματα που εντοπίστηκαν πριν από ημέρες και τα οποία εκτιμούν ότι προέρχονται από τα μαύρα κουτιά του. Όπως τόνισε ο Χιούστον, παρότι εντοπίστηκε κηλίδα καυσίμων κοντά στη ζώνη των ερευνών, είναι σχεδόν απίθανο να βρεθούν στην περιοχή επιπλέοντα συντρίμμια του αεροσκάφους.

    [09] Τζ. Ναπολιτάνο: Η ΕΕ δεν μπόρεσε να απαντήσει ικανοποιητικά στην οικονομική κρίση

    «Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπόρεσε να απαντήσει ικανοποιητικά στην οικονομική κρίση», δήλωσε ο Ιταλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο σε συνέντευξή του προς τη δημόσια τηλεόραση Rai Tre. «Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν μια αμεσότερη σχέση με τους πολίτες και δεν αντέδρασαν στην κρίση με την πρέπουσα ταχύτητα», πρόσθεσε ο Ιταλός πρόεδρος. Θεωρεί, πάντως, ότι «η Ευρώπη δεν μπορεί, πλέον, να γυρίσει πίσω, παρά τους ευρωσκεπτικιστές. Και αυτό διότι «όσα έχουν οικοδομηθεί από οικονομικής, κοινωνικής, και πολιτιστικής απόψεως δεν μπορούν, με κανέναν τρόπο, να καταστραφούν».

    Σύμφωνα με τον 80χρονο Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας «η αντεπίθεση των φιλοευρωπαϊστών πρέπει να βασισθεί σε όσα οικοδομήθηκαν στην Ευρώπη τα τελευταία εξήντα χρόνια, με κύρια αναφορά στο κοινοτικό δίκαιο, το οποίο μπορεί να παραλληλισθεί με την πρόοδο που αποτέλεσε το ρωμαϊκό δίκαιο». Στην συνέντευξή του στο Rai Tre ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο τόνισε, επίσης, ότι «κάποιοι θεωρούν πως το κόστος του κοινωνικού κράτος είναι πλέον μη αντιμετωπίσιμο. Αλλά το μοντέλο της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς είναι κάτι το οποίο δεν είναι δυνατόν να στερηθούμε». «Η μείωση του δημόσιου χρέους πρέπει να συνεχισθεί όχι επειδή μας το ζητά η Ευρώπη, αλλά για να ευνοηθούν, κυρίως, οι νέοι. Η Ιταλία, κάθε χρόνο, πληρώνει ογδόντα δισεκατομμύρια ευρώ σε τόκους για το δημόσιο χρέος της», ολοκλήρωσε ο Ναπολιτάνο.

    [10] Άκαρπη η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, για την Ουκρανία

    Σε «διάλογο κωφών» μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας εξελίχτηκε η έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας που έγινε τις απογευματινές προς βραδινές ώρες της Κυριακής στη Νέα Υόρκη ( ξημερώματα ώρα Ελλάδας) με τους δυτικούς να κατηγορούν τη Μόσχα ότι ενορχήστρωσε την ένταση στην ανατολική Ουκρανία και τη Μόσχα να ρίχνει τις ευθύνες στο Κίεβο για χρήση βίας κατά του ουκρανικού λαού. Αυτή ήταν η δέκατη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ από την αρχή της κρίσης στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου και όπως όλες οι προηγούμενες εξελίχθηκε σε μια στείρα αντιπαράθεση μεταξύ των Ρώσων και των Δυτικών. Η Ρωσία, ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, έχει ως εκ τούτου το δικαίωμα του βέτο και μπορεί να εμποδίσει πραγματικά κάθε προσπάθεια για να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση στο πρόβλημα της Ουκρανίας.

    Μια σειρά από φαινομενικά συντονισμένες επιθέσεις από ένοπλους άνδρες που συχνά φορούν στολές χωρίς διακριτικά, ξεκίνησε το Σάββατο στις πόλεις της ρωσόφωνης Ουκρανίας , η οποία συνορεύει με τη Ρωσία. Αυτή η αυξανόμενη ένταση έχει προκαλέσει φόβους ότι η Μόσχα θα εκμεταλλευτεί την περίσταση για να παρέμβει καθώς ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει υποσχεθεί να υπερασπιστεί "με κάθε κόστος" του ρώσους πολίτες στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ.

    Το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών δημοσίευσε την Κυριακή έναν «κατάλογο» με τους 10 ψευδείς ισχυρισμούς, όπως αναφέρει, τους οποίους χρησιμοποίησε η Ρωσία προκειμένου να δικαιολογήσει τις ενέργειές της στην Ουκρανία, μετά την προσάρτηση από τη Μόσχα της περιοχής της Κριμαίας τον περασμένο μήνα. Πετώντας το «διπλωματικό γάντι» στη Μόσχα η Ουάσιγκτον εξέδωσε τον δεύτερο κατά σειρά κατάλογο σε μόλις ένα μήνα από τους ψευδείς ισχυρισμούς που όπως θεωρούν οι ΗΠΑ έχει εκφράσει η Ρωσία για την Ουκρανία.

    [11] «Μικρά βήματα προόδου» για τον M. Σουμάχερ

    Ο πρώην πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 Μίχαελ Σουμάχερ «κάνει μικρά βήματα προόδου» που «μάς δίνουν πολύ κουράγιο» ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής η εκπρόσωπός του Ζαμπίνε Κεμ. «Υπάρχουν μικρά βήματα προόδου που μάς κάνουν ευτυχείς και μάς δίνουν επίσης πολύ κουράγιο», δήλωσε η Ζαμπίνε Κεμ στο πρώτο κανάλι της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης ARD. «Αλλά είναι μικρές στιγμές, στιγμές, όπως έχω πει, συνείδησης και αφύπνισης και αυτό είναι καλή είδηση» είπε κατά τη διάρκεια talk-show αφιερωμένου στην εξέλιξη της υγείας του Μίχαελ Σουμάχερ. Ωστόσο δεν θέλησε να μιλήσει «για συγκεκριμένα πράγματα», λέγοντας ότι τέτοιες λεπτομέρειες είναι ιδιωτικής φύσεως. «Αυτά δεν αφορούν παρά την οικογένεια», είπε.

    Ο Μίχαελ Σουμάχερ βρίσκεται σε διαδικασία αφύπνισης από το τεχνητό κώμα. Ιατρός αναισθησιολόγος ειδικευμένος στην ανάνηψη έχει δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι σε αυτές τις περιπτώσεις «ο δρόμος μπορεί να είναι πολύ μακρύς».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 April 2014 - 6:30:26 UTC