Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέτρα για τους αστέγους, ανακοίνωσε ο Αντ. Σαμαράς
  • [02] Την καθιέρωση «Παγκόσμιας Ημέρας Μαραθωνίου» προτείνει ο Γ. Κουμουτσάκος
  • [03] Ενισχυμένα τα μέτρα της Τροχαίας για το Πάσχα
  • [04] Συνεδριάζει αύριο το ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου
  • [05] «Ο Πρόεδρος Πούτιν λαμβάνει πολλές εκκλήσεις για βοήθεια από την ανατολική Ουκρανία»

  • [01] Μέτρα για τους αστέγους, ανακοίνωσε ο Αντ. Σαμαράς

    Πρωτοβουλίες για την στήριξη των αστέγων και των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας και η τέως και νυν διοίκηση του ΕΚΚΑ.

    Ο κ. Σαμαράς είπε ότι οι πρωτοβουλίες κινούνται σε δύο επίπεδα, με πρώτο, τι μπορεί να δώσει το ίδιο το κράτος στους πολίτες που υποφέρουν. Αυτό όμως με τρόπο σίγουρο, χωρίς σπατάλη χρημάτων που δεν έχουμε.

    Κύρια παρέμβαση που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός σε αυτό το επίπεδο είναι η κοινωνική κατοικία που ήδη αξιοποιεί ό,τι ακίνητο υπάρχει στη δικαιοδοσία του δημοσίου και που άμεσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να στεγάζει αστέγους που σήμερα ζουν την πιο ακραία αδικία. Κι όχι μόνο να τους στεγάσει, αλλά και να τους προσφέρει βασικές υπηρεσίες, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κυρίως, ώστε να επιταχυνθεί η επανένταξή τους στην κοινωνία.

    Δεύτερον, συνέχισε ο πρωθυπουργός «συνεργαζόμαστε και συντονιζόμαστε με την ιδιωτική πρωτοβουλία. Από μεγάλα ιδρύματα που κάνουν δωρεές, μέχρι αστικές εταιρείες και ομάδες πολιτών που αναλαμβάνουν δράση κοινωνική. Γι' αυτό τον λόγο μάλιστα, ψηφίστηκε πρόσφατα νέα νομοθεσία που διευκολύνει τις δωρεές ιδιωτών για κοινωφελείς λόγους, χωρίς τα φορολογικά βάρη, Φ.Π.Α. κ.τ.λ., που υπήρχαν προηγουμένως. Και φυσικά, με τη συνεργασία και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Που εδώ μπορεί να αναδείξει - και αναδεικνύει - τον κοινωνικό της ρόλο».

    [02] Την καθιέρωση «Παγκόσμιας Ημέρας Μαραθωνίου» προτείνει ο Γ. Κουμουτσάκος

    Πρόταση για την καθιέρωση «Παγκόσμιας Ημέρας Μαραθωνίου Δρόμου» την 29η Μαρτίου, ημέρα διεξαγωγής του Μαραθωνίου στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες (1896), κατέθεσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Κουμουτσάκος, στο πλαίσιο περιοδείας του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην περιοχή του Μαραθώνα.

    Η εξωστρέφεια και η διπλωματία των σύγχρονων περιφερειών δίνουν μεγάλες δυνατότητες πολιτιστικής ανάπτυξης των πολλών εμβληματικών περιοχών της Περιφέρειας Αττικής, όπως ο Μαραθώνας, δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος μετά την επίσκεψή του στο Μουσείο του Μαραθωνίου, σημειώνοντας: «Αυτό είναι ένα μόνο παράδειγμα για το πώς με τέτοιες καινοτόμες, σύγχρονες και εξωστρεφείς πρωτοβουλίες η Αττική μπορεί να ξανακερδίσει τη χαμένη της αίγλη των τελευταίων χρόνων προς όφελος της ίδιας και όλων ανεξαιρέτως των κατοίκων της».

    [03] Ενισχυμένα τα μέτρα της Τροχαίας για το Πάσχα

    Ενισχυμένα θα είναι τις επόμενες ημέρες τα μέτρα της Τροχαίας λόγω της αυξημένης κίνησης των οχημάτων κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

    Εκτός των μέτρων διευκόλυνσης και κυκλοφορίας, που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.

    Άλλωστε, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, με αφορμή την επικείμενη εορταστική περίοδο, θα ενισχυθούν και τα μέτρα αστυνόμευσης σε όλη την επικράτεια, για παράδειγμα, με την ενίσχυση των πεζών και εποχούμενων περιπολιών τάξης και ασφάλειας με στόχο την πρόληψη και καταστολή εγκληματικών ενεργειών, ιδίως ληστειών και διαρρήξεων.

    [04] Συνεδριάζει αύριο το ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

    Συνεδριάζει αύριο το μεσημέρι το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας με αντικείμενο, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήματα κεφαλαιακών αναγκών που έχουν προκύψει μετά την διεξαγωγή της έκθεσης άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων για τον ελληνικό τραπεζικό τομέα. Με βάση τα αποτελέσματα της έκθεσης αυτής οι κεφαλαιακές ανάγκες της Εθνικής Τράπεζας υπολογίζονται σε 2,183 δισ. ευρώ.

    Επιπλέον, η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ζήτηση από τις τράπεζες να υποβάλουν, το αργότερο μέχρι τα μέσα Απριλίου σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης με βάση τα αποτελέσματα του βασικού σεναρίου και με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης το συντομότερο εύλογο χρονικό διάστημα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες θα εξεταστεί το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, χωρίς να έχει ανακοινωθεί επίσημα το ύψος του αλλά και όλων των εναλλακτικών και συμπληρωματικών πηγών άντλησης κεφαλαίων, σε συνδυασμό με την αύξηση.

    [05] «Ο Πρόεδρος Πούτιν λαμβάνει πολλές εκκλήσεις για βοήθεια από την ανατολική Ουκρανία»

    Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν λαμβάνει πολλές εκκλήσεις για βοήθεια από την ανατολική Ουκρανία και παρατηρεί με μεγάλη ανησυχία την εξέλιξη της κατάστασης, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του.

    "Δυστυχώς λαμβάνουμε πολλά αιτήματα, τα οποία απευθύνονται προσωπικά στον Πούτιν, από τις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας, οι οποίες ζητούν να τις βοηθήσουμε, να επέμβουμε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο" σημείωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

    "Ο Ρώσος Πρόεδρος παρατηρεί με μεγάλη ανησυχία την εξέλιξη της κατάστασης στις περιοχές" πρόσθεσε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρία Νόβαστι.

    Χθες το πρωί, η κυβέρνηση του Κιέβου, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με τις επιθέσεις που όπως φαίνεται είναι συντονισμένες και εξαπολύθηκαν στο ρωσόφωνο ανατολικό τμήμα της χώρας από ένοπλες ομάδες με στολές χωρίς διακριτικά, ανακοίνωσε την έναρξη μιας "αντιτρομοκρατικής επιχείρησης μεγάλου εύρους με τις ένοπλες δυνάμεις" για να δοθεί τέλος στις ταραχές.

    Η αναζωπύρωση των εντάσεων προκαλεί φόβους ότι η Μόσχα, η οποία έχει συγκεντρώσει έως και 40.000 στρατιωτικούς στην μεθόριο, θα αδράξει το πρόσχημα αυτό για μια επέμβαση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 April 2014 - 18:30:23 UTC