Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Ο λαός θα ρίξει την κυβέρνηση
  • [02] Ο Θ. Ζαγοράκης, στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας
  • [03] Συμπληρωματική απολογία Γ. Ρουπακιά
  • [04] Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, προανήγγειλε ο Ι. Στουρνάρας
  • [05] Νέο ρεκόρ του ιταλικού δημόσιου χρέους
  • [06] Στη Guardian US και στη Washington Post το βραβείο Πούλιτζερ για τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν
  • [07] Ρωσικό μαχητικό πέταξε κοντά σε αντιτορπιλικό των ΗΠΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Ο λαός θα ρίξει την κυβέρνηση

    «Σε όσους λοιδόρησαν και λοιδορούν τους αγώνες αυτού του λαού, σε όσους ακόμα και σήμερα δίνουν τα ρέστα τους, ώστε η διαπλοκή και το σύστημα εξουσίας να επιβιώσουν, να υπενθυμίσουμε ότι αυτός ο λαός έριξε ήδη δύο μνημονιακές κυβερνήσεις, με τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες του. Έρχεται η ώρα να ρίξει και την τρίτη, την κυβέρνηση Σαμαρά, με τη ψήφο του στις 25 του Μάη».

    Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του απόψε σε ανοικτή συγκέντρωση, στην πλατεία Δημοκρατίας, στο Αγρίνιο.

    Όπως πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, «στις 18 και στις 25 Μαΐου ψηφίζουμε και στις 26 Μαΐου φεύγουν αυτοί που λεηλάτησαν με τα μνημόνια την Ελλάδα και αναλαμβάνουμε, μαζί με το λαό το δύσκολο έργο της κοινωνικής σωτηρίας, της οικονομικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης της πατρίδας μας».

    Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως «αυτές τις ημέρες ντόπια και ξένη ολιγαρχία, όλοι αυτοί που μετέτρεψαν τη πατρίδα μας σε φτηνό οικόπεδο για εκποίηση, όλοι αυτοί που φτωχοποίησαν το λαό μας για να αβγατίσουν τα δικά τους κέρδη, παίζουν τα ρέστα τους». Και πρόσθεσε «Κράτος και παρακράτος, Βενιζέλος και Σαμαράς, νεοφιλελεύθεροι και ακροδεξιοί, ντόπια και ξένα συμφέροντα, δεν θα έχουν κανένα ενδοιασμό να φτάσουν ακόμα και στα άκρα, προκειμένου να κρατηθούν στην εξουσία. Θα συμπεριφερθούν όπως κάθε καθεστώς που όταν πλησιάζει η ώρα της κατάρρευσης γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνο».

    [02] Ο Θ. Ζαγοράκης, στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας

    Ο αρχηγός της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου που το 2004 κατέκτησε το Euro της Πορτογαλίας, ο Θοδωρής Ζαγοράκης, θα είναι ανάμεσα στους υποψήφιους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του Μαΐου. Η συμμετοχή του αρχηγού της εθνικής του 2004 ανακοινώθηκε σήμερα, μετά από συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

    «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την τιμητική πρόταση που μου κάνατε. Είμαστε υποχρεωμένοι, όταν μας χρειάζεται η χώρα, η πατρίδα, σε τέτοιου είδους προτάσεις να ανταποκρινόμαστε θετικά. Και πιστεύω ότι θα σηκώσουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη ακόμα περισσότερο» δήλωσε ο «κάπτεν» της πρωταθλήτριας Ευρώπης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

    Όπως είναι γνωστό, η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας είναι προγραμματισμένη για αύριο, Μεγάλη Τρίτη.

    [03] Συμπληρωματική απολογία Γ. Ρουπακιά

    Κλείνει αύριο ο κύκλος των απολογιών των κατηγορουμένων, μη πολιτικών προσώπων, που λαμβάνουν οι ανακρίτριες της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, με αυτήν που έχει κληθεί να δώσει ο Γιάννης Καζαντζόγλου, κατηγορούμενος ως συνεργός στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

    Ενώπιον των ανακριτριών Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου βρέθηκε σήμερα ο κατηγορούμενος για την εν ψυχρώ δολοφονία του μουσικού, Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος κλήθηκε σε συμπληρωματική απολογία τόσο για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας όσο και για αυτήν της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

    Ο Γιώργος Ρουπακιάς ο οποίος έκλεισε περίπου δέκα ώρες απολογίας και αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επέστρεψε στη φυλακή, κλήθηκε να δώσει διευκρινίσεις για την εμπλοκή του στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Στη μαραθώνια συμπληρωματική απολογία του δεν φέρεται να διαφοροποιήθηκε σε σχέση με τις προηγούμενες απολογίες του, στις οποίες υποστήριξε πως ήταν ένας απλός υποστηρικτής του κόμματος. Φέρεται επίσης ο κατηγορούμενος να δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από τις ανακρίτριες για τις φωτογραφίες που αποτελούν στοιχεία της δικογραφίας και στις οποίες εμφανίζεται στο πλευρό βουλευτών αλλά και πρωτοκλασάτων στελεχών της Χρυσής Αυγής σε διάφορες εκδηλώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Ρουπακιάς απάντησε πως του άρεσε να φωτογραφίζεται και πως ο καθένας μπορούσε να βγάζει φωτογραφίες δίπλα στους βουλευτές. Φέρεται ακόμα να υποστήριξε πως τα όπλα που εμφανίζονται στις επίμαχες φωτογραφίες ήταν αεροβόλα.

    [04] Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, προανήγγειλε ο Ι. Στουρνάρας

    Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής που θα περιλαμβάνει τα έσοδα και τους στόχους της ελληνικής οικονομίας για την προσεχή τριετία, πρόκειται να τεθεί υπόψιν της Βουλής για υπερψήφισή του μέχρι την 5η Μαΐου - ανέφερε σε δηλώσεις του προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

    Σε ομιλία του στην Επιτροπή Οικονομικών, ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτευχθείσα από την ελληνική Προεδρία, συμφωνία επί τεσσάρων «σημαντικών και δύσκολων» νομοθετημάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτά είναι η Οδηγία και ο Κανονισμός για τις αγορές χρηματοπιστωτικών μέσων (MiFID και MiFIR), «η οποία αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για ένα ασφαλέστερο, ορθότερο, περισσότερο διαφανές και υπεύθυνο χρηματοπιστωτικό σύστημα», η Οδηγία για τους Οργανισμούς Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες (ΟΣΕΚΑ - UCITS), «η οποία ενισχύει την εμπιστοσύνη και την προστασία των επενδυτών και καθιερώνει νέες πολιτικές στις αμοιβές, οι οποίες αποτρέπουν την υπερβολική ανάληψη κινδύνων», η Οδηγία σχετικά με τους Λογαριασμούς Πληρωμών (PAD), «η οποία εξασφαλίζει τη διαφάνεια και συγκρισιμότητα των χρεώσεων για πληρωμές που πραγματοποιούμε και λαμβάνουμε μέσω τραπεζικού λογαριασμού» - και τέλος, ο Κανονισμός που αφορά κανόνες διαφάνειας στα επενδυτικά προϊόντα που απευθύνονται σε μικροεπενδυτές (PRIIPs).

    [05] Νέο ρεκόρ του ιταλικού δημόσιου χρέους

    Νέο ιστορικό υψηλό κατέγραψε το δημόσιο χρέος της Ιταλίας, καθώς τον περασμένο Φεβρουάριο ανήλθε σε 2,137 τρισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα η Τράπεζα της Ιταλίας, το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της χώρας.

    Σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2014 το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 17,5 δισεκ. ευρώ.

    Παράλληλα, η Τράπεζα της Ιταλίας ανακοίνωσε ότι προβλέπει ο πληθωρισμός το 2014 να μην υπερβεί το 0,2%. Σύμφωνα με την εμπορική ένωση Confcommercio «το στοιχείο αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι η δυναμική της ζήτησης παραμένει ιδιαίτερα ασθενής».

    [06] Στη Guardian US και στη Washington Post το βραβείο Πούλιτζερ για τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν

    Στην αμερικανική έκδοση της βρετανικής εφημερίδας Guardian και στην εφημερίδα Washington Post απονεμήθηκε από κοινού απόψε το βραβείο Πούλιτζερ για τις αποκαλύψεις τους σχετικά με το εύρος των παρακολουθήσεων των τηλεπικοινωνιών από μέρους της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ, βάσει των στοιχείων που τους έδωσε ο πληροφορικός και πρώην συνεργάτης της, ο Έντουαρντ Σνόουντεν.

    [07] Ρωσικό μαχητικό πέταξε κοντά σε αντιτορπιλικό των ΗΠΑ

    Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος πέταξε επανειλημμένα σε χαμηλό ύψος πολύ κοντά σε αντιτορπιλικό των ΗΠΑ ενώ αυτό έπλεε στη Μαύρη Θάλασσα το Σαββατοκύριακο, ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο, καταδικάζοντας την ενέργεια αυτή εν μέσω των ρωσοαμερικανικών εντάσεων λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία.

    «Αυτή η προκλητική και μη επαγγελματική ρωσική ενέργεια δεν συνάδει με το πρωτόκολλο (σ.σ. τη διαδικασία που τηρούν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις) και τις πρότερες συμφωνίες για την αλληλεπίδραση ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις μας» δήλωσε ο συνταγματάρχης Στιβ Ουόρεν, εκπρόσωπος του Πενταγώνου των ΗΠΑ.

    Ο Ουόρεν επισήμανε ότι ένα ρωσικό μαχητικό Σουχόι Su-24 (κωδικός NATO: Fencer) πέταξε 12 φορές σε χαμηλό ύψος κοντά στο αντιτορπιλικό USS Donald Cook, το οποίο βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα από την 10η Απριλίου. Το ρωσικό μαχητικό κατά τα φαινόμενα δεν έφερε οπλισμό, είπε ο ίδιος στους δημοσιογράφους.

    Διαβάστε επίσης:

    «Ο Πρόεδρος Πούτιν λαμβάνει πολλές εκκλήσεις για βοήθεια από την ανατολική Ουκρανία»

    Οικονομική βοήθεια 1 δισ. ευρώ στην Ουκρανία


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 April 2014 - 20:30:23 UTC