Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Βουλή διαβιβάζει τη δικογραφία για το βίντεο Κασιδιάρη η Εισαγγελία
  • [02] Παρουσίαση προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού. Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014- 2020»
  • [03] «Κόντρα» Β. Παπαγεωργόπουλου - Π. Σαξώνη στη δίκη για την υπεξαίρεση στο δήμο
  • [04] Αυστηρά μέτρα της Τροχαίας ενόψει εξόδου για το Πάσχα
  • [05] Ολοκληρώνονται οι απολογίες των μη πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής
  • [06] Σημαντική αποκλιμάκωση απόδοσης κατά τη σημερινή δημοπρασία του ΟΔΔΗΧ
  • [07] «Η αγορά πιστεύει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ» αναφέρει η γερμανική WSJ
  • [08] Ο πρόεδρος της Κίνας ζητά μεγαλύτερη στρατιωτική χρήση του διαστήματος
  • [09] Το ρομποτικό βαθυσκάφος διέκοψε πρόωρα την αναζήτηση του Boeing
  • [10] Ι. Μπουρούσης: Ο Ολυμπιακός είναι ένας δύσκολος αντίπαλος

  • [01] Στη Βουλή διαβιβάζει τη δικογραφία για το βίντεο Κασιδιάρη η Εισαγγελία

    Στη Βουλή διαβιβάζεται η δικογραφία για το βίντεο Κασιδιάρη, με τη συνομιλία του με τον Παναγιώτη Μπαλτάκο. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών, μετά την έρευνα που διενήργησε για την υπόθεση η εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλλιόπη Νταγιάντα, αποφάσισε την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή, για άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, προκειμένου να διωχθεί για το αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος της παραβίασης απορρήτου προφορικής συνομιλίας.

    [02] Παρουσίαση προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού. Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014- 2020»

    Την έναρξη του νέου επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού. Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014- 2020» κήρυξαν οι υπουργοί Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης και Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας. «Το ΕΣΠΑ δεν είναι μόνον αριθμοί, είναι κυρίως άνθρωποι, είναι η βάση για ένα καλύτερο μέλλον» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης. «Από το ΕΣΠΑ καλύπτονται 16.500 επενδυτικά σχέδια μικρομεσαίων επιχειρήσεων, 18.000 τεχνικά έργα. Δημιουργήθηκαν ή ανακαινίσθηκαν 450 βρεφονηπιακοί σταθμοί, γεγονός που επέτρεψε σε 67.500 οικογένειες να στέλνουν εκεί τα παιδιά τους. Κάλυψε τις δαπάνες υγείας 42.500 συμπολιτών μας. Το ΕΣΠΑ είναι ένα ανάχωμα στην κρίση» πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα είναι τρίτη στην απορρόφηση κονδυλίων στην Ευρώπη και πρώτη, στην απορρόφηση του προγράμματος περιφερειακής ανάπτυξης. Ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε γνωστό ότι το κέντρο βάρους του νέου ΕΣΠΑ θα μετατοπιστεί για πρώτη φορά από τα έργα υποδομής, στην ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας, από τη μία πλευρά και στην αντιμετώπιση του προβλήματος της κοινωνικής συνοχής, από την άλλη. Προς τούτο, το ύψος των πόρων των κοινωνικών προγραμμάτων θα φτάσει τα 3,4 δισ. ευρώ, σημαντικό μέρος των οποίων θα διατεθούν στην κατάρτιση και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού. Οι σχετικές προτάσεις θα έχουν παρουσιαστεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έως τις 28 Απριλίου.

    [03] «Κόντρα» Β. Παπαγεωργόπουλου - Π. Σαξώνη στη δίκη για την υπεξαίρεση στο δήμο

    «Κόντρα» μεταξύ του τέως δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και του πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη για τη γνωριμία τους ή μη προτού αποκαλυφθεί η πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης στον δήμο, ξέσπασε κατά την 29η μέρα της δίκης, που διεξάγεται -σε δεύτερο βαθμό- ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Όλα ξεκίνησαν όταν η πολιτική αγωγή επέδειξε δύο φωτογραφίες σε μάρτυρα -κατά την εξέταση του τελευταίου- στην οποία απεικονίζονται ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης μαζί με τη σύζυγό του κι έναν ακόμη αθλητικό παράγοντα της πόλης να διασκεδάζουν στο -συμφερόντων Π. Σαξώνη- νυχτερινό κέντρο «Μπουμ». Η κίνηση αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια των συνηγόρων πολιτικής αγωγής να αποδημήσουν τον ισχυρισμό του Β. Παπαγεωργόπουλου ότι δεν γνώριζε ούτε είχε καμία σχέση με τον Π. Σαξωνη προτού ξεσπάσει το οικονομικό σκάνδαλο.

    [04] Αυστηρά μέτρα της Τροχαίας ενόψει εξόδου για το Πάσχα

    Ενισχυμένα είναιαυτές τις μέρεςτα μέτρα της Τροχαίας λόγω της αυξημένης κίνησης των οχημάτων κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

    Εκτός των μέτρων διευκόλυνσης και κυκλοφορίας, που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.

    Άλλωστε, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, με αφορμή την επικείμενη εορταστική περίοδο, θα ενισχυθούν και τα μέτρα αστυνόμευσης σε όλη την επικράτεια, για παράδειγμα, με την ενίσχυση των πεζών και εποχούμενων περιπολιών τάξης και ασφάλειας με στόχο την πρόληψη και καταστολή εγκληματικών ενεργειών, ιδίως ληστειών και διαρρήξεων.

    [05] Ολοκληρώνονται οι απολογίες των μη πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής

    Κλείνεισήμερα ο κύκλος των απολογιών των κατηγορουμένων, μη πολιτικών προσώπων, που λαμβάνουν οι ανακρίτριες της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, με αυτήν που έχει κληθεί να δώσει ο Γιάννης Καζαντζόγλου, κατηγορούμενος ως συνεργός στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

    Ενώπιον των ανακριτριών Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου βρέθηκεχθες ο κατηγορούμενος για την εν ψυχρώ δολοφονία του μουσικού, Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος κλήθηκε σε συμπληρωματική απολογία τόσο για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας όσο και για αυτήν της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

    [06] Σημαντική αποκλιμάκωση απόδοσης κατά τη σημερινή δημοπρασία του ΟΔΔΗΧ

    Σημαντική αποκλιμάκωση απόδοσης παρατηρήθηκε κατά τη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων από τον ΟΔΔΗΧ, κατά την οποία αντλήθηκαν 1,625 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, κατά τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων, που διενεργήθηκε σήμερα για τη συγκέντρωση ποσού ύψους 1,25 δισ. ευρώ, η απόδοση διαμορφώθηκε στο 2,45% έναντι 3,10% της αντίστοιχης προηγούμενης δημοπρασίας στις 18 Μαρτίου 2014. Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 3,416 δισ. ευρώ, πού υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,73 φορές και έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 375 εκατομμυρίων ευρώ.

    [07] «Η αγορά πιστεύει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ» αναφέρει η γερμανική WSJ

    «Η αγορά πιστεύει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, ότι η χώρα δεν θα βυθιστεί στο χάος και ότι οποιαδήποτε περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους δεν θα προέρχεται από τους ιδιώτες, αλλά από τους δημόσιους πιστωτές» αναφέρει η Wall Street Journal Deutschland, σε ανάλυσή της με τίτλο «Αλλάζει σελίδα για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη σε ό,τι αφορά την κρίση». «Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ήταν μια συμβολικά σημαντική στιγμή στην κρίση του ευρώ» αναφέρει ο αρθρογράφος και τονίζει ότι η επιτυχής έκδοση του ελληνικού ομολόγου ήταν μία μόνο από τις θετικές εξελίξεις που αφορούν τις χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση και αποδεικνύουν ότι η διάθεση των αγορών έναντι των χωρών της νότιας Ευρώπης έχει αλλάξει. «Τα σενάρια τρόμου έχουν αποδειχθεί μέχρι στιγμής μακριά από την πραγματικότητα» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

    [08] Ο πρόεδρος της Κίνας ζητά μεγαλύτερη στρατιωτική χρήση του διαστήματος

    Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Ζινπίνγκ προέτρεψε τις αεροπορικές δυνάμεις της χώρας του να υιοθετήσουν μια ολοκληρωμένη αμυντική ικανότητα τόσο στον αέρα όσο και στο διάστημα, απαντώντας έτσι στην αυξανόμενη στρατιωτική χρήση του διαστήματος από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες. Επισκεπτόμενος μια κεντρική αεροπορική βάση στο Πεκίνο, ο πρόεδρος Σι ο οποίος είναι επικεφαλής του στρατού, είπε στους αξιωματικούς «να επιταχύνουν τις αεροναυτικές και διαστημικές τους προσπάθειες για να αυξηθούν οι επιθετικές και αμυντικές τους ικανότητες» μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα. Το Πεκίνο πρέπει να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στις αμυντικές ικανότητές του έγραψε και το επίσημο όργανο της χώρας η εφημερίδα Ημερησία της Κίνας. «Η ιδέα του συνδυαστικής στρατιωτικής ικανότητας στον αέρα και το διάστημα δεν είναι νέα για την κινεζική πολεμική αεροπορία» ανέφερε η Ημερησία της Κίνας.

    [09] Το ρομποτικό βαθυσκάφος διέκοψε πρόωρα την αναζήτηση του Boeing

    Το πολύ μεγάλο βάθος των νερών του Ινδικού Ωκεανού, ανάγκασε το ειδικό ρομποτικό βαθυσκάφος που έρευνα για τον εντοπισμό των συντριμμιών του Boeing 777 της Malaysia Airlines, να διακόψει το υποθαλάσσιο ταξίδι του, κάνοντας έρευνα έξι ωρών, αντί των σχεδιαζόμενων 16 ωρών, ανακοίνωσαν οι αυστραλιανές αρχές . Το αυτόνομο βαθυσκάφος Bluefin-21 που είναι εξοπλισμένο με υπερευαίσθητο σόναρ ποντίστηκε το βράδυ της Δευτέρας από το αυστραλιανό πλοίο Ocean Shield , το οποίο και διευθύνει τις έρευνας για τον εντοπισμό του αεροπλάνου που εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου.

    [10] Ι. Μπουρούσης: Ο Ολυμπιακός είναι ένας δύσκολος αντίπαλος

    Έναν παλιό γνώριμό του θα βρει στη σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός και αυτός δεν είναι άλλος από τον Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος θα βρίσκεται κάτω από τα καλάθι της Ρεάλ Μαδρίτης.

    Ο Έλληνας σέντερ τόνισε, με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας ενόψει του σημερινού πρώτου αγώνα με τους «ερυθρόλευκους», ότι κάθε αναμέτρηση θα είναι διαφορετική, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, υπογραμμίζοντας ότι, αν η ομάδα του δεν παρουσιάσει το καλό πρόσωπό της, τότε ο Ολυμπιακός θα πάρει το πολύτιμο «διπλό» στη Μαδρίτη. «Ο Ολυμπιακός είναι ένας δύσκολος αντίπαλος»σημείωσε ο Έλληνας διεθνής σέντερ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 April 2014 - 10:30:29 UTC