Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με τη Σ. Ρουαγιάλ θα συναντηθεί σήμερα στο Παρίσι, ο Μ. Χρυσοχοΐδης
  • [02] Τροχαίο με νταλίκα στην περιφερειακή της Θεσσαλονίκης - Πληροφορίες για τουλάχιστον ένα εγκλωβισμένο άτομο
  • [03] Χιονίζει από το πρωί στη βόρεια Ελλάδα
  • [04] Έκρυθμη η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία
  • [05] Ο Ουκρανός πρωθυπουργός κατηγορεί τη Μόσχα ότι «εξάγει τρομοκρατία»
  • [06] «Οι Έλληνες είναι το καλύτερο κοινό» λέει ο Βρετανός σαξοφωνίστας Νατ Mπέρτσαλ
  • [07] Αναβαθμίζεται βιοκλιματικά το νοσοκομείο της Καλαμάτας

  • [01] Με τη Σ. Ρουαγιάλ θα συναντηθεί σήμερα στο Παρίσι, ο Μ. Χρυσοχοΐδης

    Συνάντηση με την υπουργό Οικολογίας, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ενέργειας της Γαλλίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ, θα έχει σήμεραστο Παρίσι, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Αντικείμενο της συνάντησης είναι θέματα κοινού ενδιαφέροντος στον τομέα των μεταφορών και ειδικότερα, οι προοπτικές ανάπτυξης και συνεργασίας στους τομείς των σιδηροδρομικών και οδικών μεταφορών. Ο υπουργός Μεταφορών, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Παρίσι, θα συμμετάσχει σε διάσκεψη υπουργών, με θέμα «Οδικές εμπορευματικές μεταφορές, εναρμόνιση ευρωπαϊκών κοινωνικών πολιτικών στον τομέα» η οποία τελεί υπό την αιγίδα της ελληνικής Προεδρίας.

    [02] Τροχαίο με νταλίκα στην περιφερειακή της Θεσσαλονίκης - Πληροφορίες για τουλάχιστον ένα εγκλωβισμένο άτομο

    Σοβαρό τροχαίο ατύχημα προκλήθηκε πριν από λίγο στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του κόμβου Πανοράματος - Πυλαίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, νταλίκα που κινούνταν προς τα δυτικά, εξετράπη της πορείας της -για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο- και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα (δυτικά), με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με διερχόμενα αυτοκίνητα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, υπάρχει τουλάχιστον ένα εγκλωβισμένο άτομο και στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, άνδρες της Τροχαίας και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με οκτώ άτομα. Στο σημείο δημιουργήθηκε σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα, καθώς το ρεύμα προς δυτικά έχει κλείσει, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται από παράπλευρες οδούς.

    [03] Χιονίζει από το πρωί στη βόρεια Ελλάδα

    Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε περιοχές του νομού Πέλλας, εξαιτίας της χιονόπτωσης και του παγετού. Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη στην επαρχιακή οδό Άρνισσας- Χιονοδρομικού Κέντρου -Βόρρας- από το 12ο χιλιόμετρο έως το χιονοδρομικό κέντρο και στη δημοτική οδό Κερασιάς Έδεσσας προς το χιονοδρομικό κέντρο. Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό δίκτυο η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά. Χιονίζει από το πρωί στην πόλη της Φλώρινας και σε περιοχές του νομού. Οι αστυνομικές αρχές συνιστούν στους οδηγούς να χρησιμοποιούν τα κατάλληλα λάστιχα (χιονολάστιχα) ακόμα και αλυσίδες για τις μετακινήσεις τους. Ήδη, το χιόνι έχει «ασπρίσει» σημεία της πόλης. Έντονα καιρικά φαινόμενα, με χιονοπτώσεις στα ορεινά και ισχυρές βροχοπτώσεις πλήττουν από τα ξημερώματα τον νομό Ιωαννίνων. Η καταιγίδα που σημειώθηκε στις 8 το πρωί, δημιούργησε προβλήματα στο δίκτυο της ΔΕΗ, καθώς έπεσαν κεραυνοί σε υποσταθμούς, με αποτέλεσμα δημόσιες υπηρεσίες καθώς και η μισή πόλη των Ιωαννίνων, να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Κεραυνοί έπεσαν και στους αναμεταδότες των τηλεοπτικών σταθμών που βρίσκονται στο Μητσικέλι και τους έθεσαν εκτός λειτουργίας. Στα ορεινά χωριά του νομού και σε υψόμετρο πάνω από 1.100 μέτρα, χιονίζει από τα ξημερώματα και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας, βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

    [04] Έκρυθμη η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία

    Οι ένοπλες φιλορωσικές ομάδες στην ανατολική Ουκρανία έχουν εντολή «να κάνουν χρήση των όπλων τους για να σκοτώσουν» Ουκρανούς στρατιώτες, ανακοίνωσαν σήμερα οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες (SBU). «Οι συνομιλίες μεταξύ των Ρώσων δολιοφθορέων, οι οποίες υπεκλάπησαν, μαρτυρούν ότι οι ενέργειες δολιοφθοράς στην ανατολική Ουκρανία τελούν υπό την καθοδήγηση αξιωματικών των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών του στρατού οι οποίοι δίνουν την κυνική εντολή 'πυροβολήστε για να σκοτώσετε' ουκρανούς στρατιώτες», δήλωσε η υπηρεσία.

    Τρία ελαφρά τεθωρακισμένα άρματα και ένα όχημα με ρωσική σημαία που μεταφέρει ενόπλους με στολές χωρίς διακριτικά εθεάθησαν στους δρόμους της πόλης Κραματόρσκ της ανατολικής Ουκρανίας, σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, και κατευθύνθηκαν προς την πόλη Σλαβιάνσκ, που βρίσκεται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων βόρεια.

    Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax-Ukraina μετέδωσε ότι πρόκειται για οχήματα που συμμετέχουν στην «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» της ουκρανικής ηγεσίας, τα οποία εισήλθαν στην πόλη, αποκλείσθηκαν από φιλορώσους διαδηλωτές και στη συνέχεια κατελήφθησαν.

    Εν τω μεταξύ, δύο ουκρανοί στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν στην περιοχή του Λουχάνσκ, της ανατολικής Ουκρανίας, από ενόπλους, ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

    Διαβάστε επίσης: Ο Ουκρανός πρωθυπουργός κατηγορεί τη Μόσχα ότι «εξάγει τρομοκρατία» , Η Ουκρανία είναι στα πρόθυρα εμφυλίου, είπε ο Πούτιν στη Μέρκελ

    [05] Ο Ουκρανός πρωθυπουργός κατηγορεί τη Μόσχα ότι «εξάγει τρομοκρατία»

    Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία ότι «υψώνει ένα νέο τείχος του Βερολίνου» στην Ουκρανία, μία ημέρα πριν από την τετραμερή διεθνή συνάντηση της Γενεύης για την ουκρανική κρίση. «Αυτό που συμβαίνει σήμερα αποτελεί κίνδυνο για την Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Είναι σαφές ότι οι γείτονές σας οι Ρώσοι αποφάσισαν να υψώσουν ένα τέο τείχος του Βερολίνου και επιδιώκουν την επιστροφή στον ψυχρό πόλεμο», δήλωσε ο Αρσένι Γιατσενιούκ κατά την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στο Κίεβο. Ο Ουκρανός πρωθυπουργός κατηγόρησε επίσης τη Μόσχα ότι «εξάγει τρομοκρατία» προς την Ουκρανία χρησιμοποιώντας μυστικές ρωσικές δυνάμεις για να οργανώσουν τους ένοπλους αυτονομιστές, οι οποίοι επετέθησαν εναντίον ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων και κατέλαβαν δημόσια κτίρια.

    [06] «Οι Έλληνες είναι το καλύτερο κοινό» λέει ο Βρετανός σαξοφωνίστας Νατ Mπέρτσαλ

    «Το κοινό της Ελλάδας είναι το καλύτερο. Όταν παίζεις και το κοινό σε παρακολουθεί, αυτό το εισπράττεις και η μουσική σου γίνεται καλύτερη»,δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ,ο διάσημος Βρετανός σαξοφωνίστας ΝατΜπέρτσαλ, ο οποίος πρόσφατα βρέθηκε στο τζαζ μπαρ Duende, στη Λάρισα, για δύο εμφανίσεις.

    «Και τις δύο νύχτες που παίξαμε, υπήρχε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Ο κόσμος είχε θετική ενέργεια και ήταν ανοιχτός απέναντι στη μουσική. Και αυτό το αισθάνεσαι όταν παίζεις, νιώθεις τη θετική ενέργεια, νιώθεις την αγάπη για τη μουσική»,είπε οΝατ.

    Ο Νατ Μπέρτσαλ θεωρείται ένας από τους καλύτερους μουσικούς στη Βρετανία. Παίζει τενόρο και σοπράνο σαξόφωνα, έχει δημιουργήσει το δικό του συγκρότημα, είναι συνθέτης και ενορχηστρωτής. Ο Νατ έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των ακροατών με τον "soulful" ήχο του και τη "spiritual" μουσική του.

    [07] Αναβαθμίζεται βιοκλιματικά το νοσοκομείο της Καλαμάτας

    Αναβαθμίζεται βιοκλιματικά το Νοσοκομείο Καλαμάτας μέσα από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ) του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ύστερα από θετική αξιολόγηση με συνολικό προϋπολογισμό 2.142.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα σημαντικό και πρωτοποριακό έργο που θα συμβάλει καθοριστικά στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού κελύφους της νοσηλευτικής μονάδας με την εφαρμογή ψυχρών υλικών στις όψεις των κτιριακών εγκαταστάσεων και με προσθήκη θερμομόνωσης στα δώματα της οροφής. Ταυτόχρονα, θα τοποθετηθούν νέες κεντρικές αντλίες θερμότητας υψηλής απόδοσης, με στόχο την αποφυγή μεγάλων απωλειών ψυχρού νερού στο εκτεταμένο δίκτυο του νοσοκομείου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 April 2014 - 10:30:26 UTC