Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα
  • [02] Άνοιξε η εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα
  • [03] Το Κίεβο υπόσχεται αποκέντρωση εξουσιών και ειδικό καθεστώς για τη ρωσική γλώσσα
  • [04] Δεύτερη ήττα για τον Παναθηναϊκό

  • [01] Συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα

    Ομαλά συνεχίζεται έως αυτή την ώρα η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα.Από τις 11:00 το πρωί έως αυτή την ώρα έχουν περάσει από το σταθμό διοδίων της Ελευσίνας 50.000 αυτοκίνητα, ενώ σύμφωνα με τους υπευθύνους των διοδίων στις Αφίδνες, η κίνηση φέτος είναι μειωμένη περίπου κατά 10% σε σχέση με πέρυσι.

    Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τις επόμενες τρεις ημέρες τα τρένα του ΟΣΕ, λόγω της τριήμερης απεργίας που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

    Βελτίωση του καιρού από αύριο

    Από το Μεγάλο Σάββατο ο σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Την Κυριακή του Πάσχα στις περισσότερες περιοχές θα επικρατεί ηλιοφάνεια, ενώ η θερμοκρασία θα φθάσει τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου. Εξαίρεση θα αποτελέσουν περιοχές στα βόρεια και στα βορειανατολικά της Ελλάδας και στο ανατολικό Αιγαίο, όπου μπορεί να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές.

    [02] Άνοιξε η εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα

    Μετά την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία καθορίζονται τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος, το ύψος του, οι κατηγορίες των δικαιούχων, ο φορέας, η διαδικασία και ο χρόνος και τρόπος καταβολής του, άνοιξε χθες στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr) η εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα.

    Για τους δικαιούχους που θα υποβάλουν αίτηση ως το τέλος Απριλίου η καταβολή του μερίσματος θα γίνει ως τις 15 Μαΐου, για όσους υποβάλουν αίτηση έως το τέλος Μαΐου η καταβολή θα γίνει ως τις 10 Ιουνίου, ενώ για όσους υποβάλουν αίτηση έως 30 Ιουνίου που είναι και η καταληκτική ημερομηνία το μέρισμα θα καταβληθεί ως της 10 Ιουλίου. Σύμφωνα με την απόφαση, το κοινωνικό μέρισμα καταβάλλεται εφάπαξ για τη στήριξη των πολιτών και οικογενειών με χαμηλό συνολικό ετήσιο εισόδημα και ακίνητη περιουσία μικρής αξίας. Το ποσό που θα διατεθεί για το κοινωνικό μέρισμα αναμένεται να φθάσει στα 450 εκατομμύρια ευρώ και οι δικαιούχοι θα είναι 600.000 περίπου νοικοκυριά.

    [03] Το Κίεβο υπόσχεται αποκέντρωση εξουσιών και ειδικό καθεστώς για τη ρωσική γλώσσα

    Οι αρχές του Κιέβου υποσχέθηκαν σήμερα την αποκέντρωση των εξουσιών και «ένα ειδικό καθεστώς» για τη ρωσική γλώσσα προκειμένου να αποκλιμακώσουν τις εντάσεις που έχουν ξεσπάσει στις ρωσόφωνες περιοχές στα ανατολικά της Ουκρανίας.

    Σε ένα κοινό τηλεοπτικό διάγγελμα, ο μεταβατικός πρόεδρος Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ και ο πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ απηύθυναν έκκληση για εθνική ενότητα, προέτρεψαν τους πολίτες να απέχουν από τη βία και δήλωσαν ότι θα στηρίξουν τη μεταρρύθμιση του συντάγματος και την αποκέντρωση περισσότερων εξουσιών προς τα τοπικά συμβούλια, περιλαμβανομένου του θέματος της επίσημης γλώσσας τους, που αποτελεί ένα πάγιο αίτημα των Ρωσόφωνων διαδηλωτών στα ανατολικά της χώρας.

    [04] Δεύτερη ήττα για τον Παναθηναϊκό

    Η αστοχία που κυριάρχησε στο αποψινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού δεν του επέτρεψε να «εξαργυρώσει» την αμυντική προσήλωσή του και μοιραία ήρθε η συντριβή με 77-51 από την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα και το 0-2 στη σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας, με τη ρωσική «αρκούδα» να απέχει μία νίκη από την πρόκριση της στο φάιναλ φορ του Μιλάνου. Οι «πράσινοι» καλούνται πλέον στους δύο αγώνες (αν χρειαστούν) στο ΟΑΚΑ (21 & 23/4) να ισοφαρίσουν τη σειρά και εν συνεχεία να επιστρέψουν στη Μόσχα σε πέμπτο αγώνα, για να διεκδικήσουν την πρόκριση.

    Τα δεκάλεπτα: 21-19, 39-25, 50-39, 77-51


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 April 2014 - 18:30:27 UTC