Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τους Δήμους και την Εκκλησία
  • [02] Ο Ουκρανός πρωθυπουργός κατηγορεί τη Ρωσία ότι «υποσκάπτει τη διεθνή σταθερότητα»
  • [03] Οι δύτες έχουν ανασύρει 19 σορούς από το ναυάγιο ανοικτά των ακτών της Ν. Κορέας
  • [04] «Παράλογη» χαρακτηρίζει το Κρεμλίνο την απειλή για κυρώσεις στην περιουσία του Βλ. Πούτιν στην Ελβετία

  • [01] Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τους Δήμους και την Εκκλησία

    Ουρές σχημάτισαν σήμερα το μεσημέρι οι πολίτες στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Ρουφ (Πειραιώς & Εχελιδών 69) για να παραλάβουν τα γεύματα αγάπης που πρόσφερε για μια ακόμη χρονιά το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων. Tο ΚΥΑΔΑ πρόσφερε πασχαλινό γεύμα αγάπης σε άστεγους και ανήμπορους οικονομικά συμπολίτες μας, παρουσία του δημάρχου Γιώργου Καμίνη.Εκτός από τον παραδοσιακό οβελία και τα πασχαλινά εδέσματα, δόθηκαν δώρα που είχαν προσφέρει χορηγοί για τους άπορους των Αθηνών.Σύμφωνα με τους υπευθύνους μοιράσθηκαν 1000 περίπου πακέτα αγάπης.

    Γεύματα αγάπης μοίρασε και η Εκκλησία της Ελλάδος σε ολόκληρη την Ελλάδα ενώ πολλοί ήταν Δήμοι, σε ολόκληρη την χώρα, που διοργάνωσαν για τους δημότες παραδοσιακά γλέντια με πασχαλινά εδέσματα.

    [02] Ο Ουκρανός πρωθυπουργός κατηγορεί τη Ρωσία ότι «υποσκάπτει τη διεθνή σταθερότητα»

    Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία ότι «υποσκάπτει τη διεθνή σταθερότητα» και ζήτησε την οικονομική στήριξη των συμμάχων του της Δύσης προκειμένου να εκμοντερνίσει τον ουκρανικό στρατό, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που μεταδόθηκε σήμερα στις ΗΠΑ.

    «Η παγκόσμια κοινότητα έχει λόγους για να ανησυχεί για τις προθέσεις του Πούτιν» δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο NBC ο Γιατσενιούκ, σε μια συνέντευξη που μαγνητοσκοπήθηκε χθες και μεταδόθηκε σήμερα. «Η Ομοσπονδία της Ρωσίας υποσκάπτει τη διεθνή σταθερότητα. Είναι προφανές σήμερα ότι η Ρωσία συνιστά μια απειλή για την υφήλιο, για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για την Ουκρανία», προσέθεσε ο Ουκρανός πρωθυπουργός.

    [03] Οι δύτες έχουν ανασύρει 19 σορούς από το ναυάγιο ανοικτά των ακτών της Ν. Κορέας

    Οι δύτες έχουν ανασύρει μόνο 19 σορούς από το κουφάρι του πλοίου που ναυάγησε τη Μεγάλη Τετάρτη στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Κορέας με 476 επιβαίνοντες. Χρειάστηκαν 3 ημέρες προκειμένου οι 500 δύτες, που δίνουν μάχη ενάντια στα ισχυρά ρεύματα και τη σχεδόν μηδενική ορατότητα, να μπορέσουν να αρχίσουν να ανασύρουν τις σορούς από το ναυάγιο, γεγονός που επιτρέπει να αρχίσει η μακρά και επώδυνη διαδικασία αναγνώρισης των θυμάτων από τις οικογένειες. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός κάνει λόγο για 58 νεκρούς και 244 αγνοούμενους, στην πλειονότητά τους εφήβους που πήγαιναν σχολική εκδρομή.

    Οι δύτες ανέσυραν χθες τις τρεις πρώτες σορούς από το πλοίο αφότου έσπασαν το φινιστρίνι μιας καμπίνας επιβατών. Σήμερα ανέσυραν άλλες 16 σορούς, ανακοίνωσε η ακτοφυλακή. Οι σοροί έχουν μεταφερθεί σε σκηνές στο λιμάνι του νησιού Τζίντο, κοντά στο σημείο του δυστυχήματος, όπου οι συγγενείς των επιβατών έχουν συγκεντρωθεί σε ένα γυμναστήριο. Αστυνομικοί που έχουν τοποθετηθεί στο εξωτερικό των σκηνών ξεσπούν σε κλάματα όταν ακούνε τους γονείς να φωνάζουν μέσα σε αυτές. Ορισμένοι εξέφρασαν το θυμό τους όταν τους ζητήθηκε να δώσουν δείγμα από το σάλιο τους προκειμένου να διεξαχθούν τεστ DNA, ενώ δεν έχουν καν ολοκληρωθεί οι έρευνες στο βυθισμένο πλοίο.

    [04] «Παράλογη» χαρακτηρίζει το Κρεμλίνο την απειλή για κυρώσεις στην περιουσία του Βλ. Πούτιν στην Ελβετία

    Ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, χαρακτήρισε σήμερα «παράλογη» την απειλή, όπως δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα The Times, επιβολής κυρώσεων εκ μέρους των ΗΠΑ εις βάρος των «δισεκατομμυρίων» της προσωπικής περιουσίας που διατηρεί, σύμφωνα με την ίδια, ο Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ελβετία.

    Σύμφωνα με το άρθρο που δημοσιεύτηκε τη Μεγάλη Παρασκευή από τους The Times, οι οποίοι επικαλούνταν μια ανώνυμη αμερικανική κυβερνητική πηγή, οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο, εάν η Ρωσία στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, να επιδιώξουν να επιβάλουν κυρώσεις εις βάρος του ίδιου προσωπικά του Βλαντίμιρ Πούτιν αναζητώντας και δεσμεύοντας στις ελβετικές τράπεζες τα «40 δισεκατομμύρια δολάρια» που έχει συγκεντρώσει εκεί χάρη στις μετοχές που κατέχει στη Γκαζπρομ και σε άλλες εταιρείες υδρογονανθράκων. «Πρόκεται προφανώς για μια φάρσα, μια παράλογη» (φάρσα), δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πούτιν, απαντώντας σε ερώτηση που του έθεσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Ηχώ της Μόσχας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 20 April 2014 - 18:30:22 UTC