Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θανατηφόρο τροχαίο μέσα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»
  • [02] Στάσεις εργασίας της ΟΛΜΕ στις 23, 24 και 25 Απριλίου
  • [03] Ο αποπεμφθείς πρόεδρος Γιανουκόβιτς απευθύνει έκκληση για αποφυγή «ενός λουτρού αίματος»
  • [04] Ο Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για την αποκατάσταση των Τατάρων και άλλων εθνικών μειονοτήτων της Κριμαίας

  • [01] Θανατηφόρο τροχαίο μέσα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»

    Νεκρή είναι μία υπάλληλος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, που παρασύρθηκε από όχημα μέσα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η γυναίκα παρασύρθηκε κάτω από άγνωστες συνθήκες από λεωφορείο που μεταφέρει επιβάτες και κινούνταν στο λεγόμενο υπηρεσιακό δρόμο του αερολιμένα. Την προανάκριση έχει αναλάβει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

    [02] Στάσεις εργασίας της ΟΛΜΕ στις 23, 24 και 25 Απριλίου

    Με αφορμή την απόφαση του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου για αναπλήρωση των διδακτικών ωρών λόγω καταλήψεων στα σχολεία , το ΔΣ της ΟΛΜΕ κηρύσσει στάσεις εργασίας 8- 11 π.μ. και τις τρεις πρώτες ώρες κάθε επόμενης βάρδιας για τις ημέρες 23, 24 και 25 Απριλίου 2014, στα σχολεία όπου οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης έχουν ορίσει αναπλήρωση της ύλης μέσα στις διακοπές του Πάσχα.

    Επίσης η ΟΛΜΕ καλείτα ΔΣ των ΕΛΜΕ να λάβουν αποφάσεις για συμπληρωματικές στάσεις εργασίας τις ίδιες ημέρες όπου απαιτείται, και καλεί τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία, να οργανώσουν μαζί με τις ΕΛΜΕ και σε συνεργασία με τους γονείς και τους μαθητές, κινητοποιήσεις σε κάθε σχολείο τις ημέρες αυτές.

    [03] Ο αποπεμφθείς πρόεδρος Γιανουκόβιτς απευθύνει έκκληση για αποφυγή «ενός λουτρού αίματος»

    O αποπεμφθείς πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς κάλεσε τη νέα κυβέρνηση του Κιέβου να «αποσύρει αμέσως όλες τις στρατιωτικές της δυνάμεις» από τις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας προκειμένου να αποφύγει «ένα λουτρό αίματος, σε ένα μήνυμα που μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti. «Δεδομένης της απότομης κλιμάκωσης της κατάστασης στα Ανατολικά της Ουκρανίας, απευθύνω έκκληση όλες οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις να επιστρέψουν στις βάσεις τους (?) και αμέσως να ξεκινήσει ένας ειρηνευτικός διάλογος με τους ηγέτες που έχουν επιλέξει οι πολίτες των ανατολικών περιοχών» δήλωσε ο Γιανουκόβιτς. «Βρίσκεστε πολύ κοντά σε ένα λουτρό αίματος (?) Σταματήστε!» συνέχισε ο ίδιος. «Μην περνάτε τα όρια! Μην εκτελείτε εγκληματικές εντολές!» υπογράμμισε απευθυνόμενος «στους στρατιωτικούς και τα μέλη των ειδικών δυνάμεων».

    [04] Ο Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για την αποκατάσταση των Τατάρων και άλλων εθνικών μειονοτήτων της Κριμαίας

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως έχει υπογράψει ένα διάταγμα με το οποίο αποκαθίστανται οι Τάταροι της Κριμαίας και άλλες εθνικές μειονότητες που είχαν υποφέρει επί των ημερών του σοβιετικού δικτάτορα Ιωσήφ Στάλιν. Ο Στάλιν εκτόπισε μαζικά τους Τατάρους της Κριμαίας στην Κεντρική Ασία κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, κατηγορώντας τους για συνεργασία με τη ναζιστική Γερμανία, και πολλοί πέθαναν σε φρικτές συνθήκες κατά την άφιξή τους στην εξορία. Στους Τατάρους μουσουλμάνους επιτράπηκε να επιστρέψουν κατά τις τελευταίες ημέρες της Σοβιετικής Ένωσης, η κατάρρευση της οποίας το 1991 άφησε την Κριμαία σε μια ανεξάρτητη Ουκρανία. Αποτελούν τώρα το 12% του πληθυσμού της Κριμαίας, τα δύο εκατομμύρια του οποίου είναι κυρίως Ρώσοι. Πολλοί απείχαν από το δημοψήφισμα της 16ης Μαρτίου στην Κριμαία, όταν η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφισάντων υποστήριξε την ένταξη στη Ρωσία, η προσάρτηση από την οποία της Κριμαίας τον Απρίλιο προκάλεσε τη μεγαλύτερη κρίση στις σχέσεις Ρωσίας-Δύσης μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 April 2014 - 16:30:22 UTC