Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρνητικά τα πρώτα αποτελέσματα για τον ιό MERS σε άτομα που ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή
  • [02] Ενδείξεις χρήσης ενός τοξικού χημικού από την κυβέρνηση Άσαντ ανακοινώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
  • [03] Αντικαθίσταται ο υπουργός Υγείας στη Σαουδική Αραβία εν μέσω φόβων για τον κοροναϊό MERS
  • [04] Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 65-58 στο 30΄
  • [05] Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 45-38 στο ημίχρονο
  • [06] Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 23-15 στο 10΄

  • [01] Αρνητικά τα πρώτα αποτελέσματα για τον ιό MERS σε άτομα που ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή

    Σε επαγρύπνηση βρίσκονται οι υπηρεσίες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) μετά τον εντοπισμό του πρώτου εργαστηριακά επιβεβαιωμένου κρούσματος λοίμωξης από MERS - κοροναϊό σε Έλληνα που επέστρεψε πρόσφατα από την Σαουδική Αραβία. Το ελληνικό περιστατικό είναι το 10ο κρούσμα λοίμωξης από MERS- κοροναϊό που διαγιγνώσκεται στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τους επιστήμονες ο νέος αυτός ιός δεν έχει άμεση συγγένεια με κανέναν από τους υπόλοιπους γνωστούς κοροναϊούς, αλλά συνοδεύεται από νόσο με σημαντική θνητότητα. Το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ιχνηλάτηση και παρακολούθηση των επαφών του ασθενούς τόσο κατά τη διάρκεια του ταξιδίου του προς την Αθήνα, όσο και κατά την παραμονή του στην Ελλάδα. Εντοπίστηκαν όλοι οι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή ανάμεσα τους και ο οδηγός ΤΑΧΙ που τον μετέφερε από το αεροδρόμιο στην Αμφιάλη Κερατσινίου και όλοι υποβλήθηκαν στις απαραίτητες εξετάσεις, με τα πρώτα αποτελέσματα να είναι αρνητικά.

    Τα μέτρα προφύλαξης που συστήνονται για την προστασία από το MERS- Κοροναϊό είναι αυτά που ισχύουν και για τις άλλες ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού, δηλαδή η αποφυγή στενής επαφής με άτομα που παρουσιάζουν τα συμπτώματα της νόσου (βήχας, φτέρνισμα) και έχουν πρόσφατα ταξιδέψει σε περιοχές υψηλού κινδύνου (Αραβική Χερσόνησος). Τονίζεται ιδιαίτερα η έγκαιρη αναζήτηση ιατρικής εκτίμησης σε ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την Αραβική Χερσόνησο και εμφανίζουν παρόμοια συμπτώματα εντός 14 ημερών από την άφιξή τους. Όλα τα μέτρα πρόληψης και ελέγχου της διασποράς της νόσου για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, έχουν ήδη εφαρμοστεί, επισημαίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

    [02] Ενδείξεις χρήσης ενός τοξικού χημικού από την κυβέρνηση Άσαντ ανακοινώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

    Οι ΗΠΑ έχουν ενδείξεις χρήσης ενός τοξικού χημικού, πιθανότατα του χλωρίου, στη Συρία αυτόν το μήνα και εξετάζουν τις ενδείξεις ότι η συριακή κυβέρνηση είναι υπεύθυνη, ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Έχουμε ενδείξεις χρήσης ενός τοξικού βιομηχανικού χημικού» στην πόλη Κφάρ Ζέιτα, δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Πσάκι. «Εξετάζουμε τις καταγγελίες ότι η κυβέρνηση ήταν υπεύθυνη» είπε στους δημοσιογράφους.

    Την ίδια ώρα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν προειδοποίησε ότι οι προεδρικές εκλογές που ανακοινώθηκαν σήμερα θα υπονομεύσουν τις προσπάθειες επίτευξης μιας πολιτικής λύσης στον εμφύλιο πόλεμο που σπαράσσει τη Συρία τα τελευταία 3 χρόνια εάν πραγματοποιηθούν την 3η Ιουνίου, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ σήμερα. Παράλληλα και η βρετανική κυβέρνηση εξέφρασε σήμερα την εκτίμηση ότι το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στη Συρία «δεν θα έχει καμια αξία ούτε αξιοπιστία».

    [03] Αντικαθίσταται ο υπουργός Υγείας στη Σαουδική Αραβία εν μέσω φόβων για τον κοροναϊό MERS

    O βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Αμπντάλα απομάκρυνε από τα καθήκοντά του τον υπουργό Υγείας Αμπντάλα αλ Ράμπια ενώ το βασίλειο δίνει μάχη ενάντια στην ανησυχητική αύξηση των νέων κρουσμάτων του αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής (MERS). Τα καθήκοντά του θα αναλάβει ο υπουργός Εργασίας Αντέλ Φάκιε ο οποίος θα διατηρήσει την τωρινή του θέση.

    Η Σαουδική Αραβία έχει επιβεβαιώσει ότι 244 άνθρωποι έχουν ασθενήσει από τον κοροναϊό του αναπνευστικού συνδρόμου της Μέσης Ανατολής από τότε που η ασθένεια αναγνωρίστηκε το 2012 εκ των οποίων οι 79 έχουν πεθάνει. Η εξάπλωση των νέων κρουσμάτων επιβραδύνεται κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ωστόσο υπήρξε ξαφνική αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων αυτόν το μήνα.

    [04] Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 65-58 στο 30΄

    [05] Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 45-38 στο ημίχρονο

    [06] Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 23-15 στο 10΄


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 April 2014 - 18:30:26 UTC