Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Ανάγκη προάσπισης του δημόσιου πλούτου, των επιχειρήσεων και των τραπεζών
  • [02] Αποφυλακίζεται με όρους η πρώην σύζυγος και συγκατηγορούμενη του επιχειρηματία Ι. Καρούζου
  • [03] Tελευταίος έλεγχος στην οικονομία της Πορτογαλίας, η οποία ετοιμάζεται να ακολουθήσει το μοντέλο της Ιρλανδίας
  • [04] Η Μόσχα κινδυνεύει με περισσότερη απομόνωση, διαμηνύει ο Τζο Μπάιντεν
  • [05] Ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι στην Ιταλία για την είσπραξη των φόρων
  • [06] «Το Τάβλι» στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής
  • [07] Διίστανται οι απόψεις για τον αν ωφελεί τελικά τον οργανισμό, η μεσημεριανή «σιέστα»

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Ανάγκη προάσπισης του δημόσιου πλούτου, των επιχειρήσεων και των τραπεζών

    Στην ανάγκη συνένωσης όλων των υγιών και προοδευτικών δυνάμεων του τόπου, ώστε να προασπισθεί ο δημόσιος πλούτος, οι κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις, το περιβάλλον, και να μην ξεπουληθούν οι τράπεζες, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σήμερα, από το Ρέθυμνο όπου περιόδευσε. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από τους πολίτες να μην αποδεχτούν το δίλημμα Σαμαράς ή Τσίπρας, αλλά με τη συμμετοχή τους στις επικείμενες εκλογές, αλλά και στις τοπικές διαδικασίες, να απαντήσουν στο δίλημμα «Ελλάδα ή Μέρκελ». Δήλωσε, επίσης, ότι θα μπει μπροστά ώστε να μην επιτραπεί η εναπόθεση των χημικών όπλων από τον πόλεμο της Συρίας στη Μεσόγειο, νότια της Κρήτης. Κατά την παραμονή του στο Ρέθυμνο, ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το νοσοκομείο της πόλης, όπου ενημερώθηκε για τα τεράστια, όπως και ο ίδιος χαρακτήρισε, προβλήματα του νοσηλευτικού ιδρύματος αλλά και εν γένει του τομέα της υγείας και της περίθαλψης στον νομό. Ζήτησε, μάλιστα, να έχει συνεχή ενημέρωση για το συγκεκριμένο πρόβλημα που είναι ένα από τα σημαντικότερα που ταλανίζουν τον Ρεθεμνιώτικο λαό, υποσχόμενος πως όταν θα μπορεί να κινηθεί από τη θέση της κυβέρνησης θα δώσει άμεσες λύσεις στα θέματα της υγείας, με στόχο να μην υπάρχει κανένα νοσοκομείο με προβλήματα λειτουργίας, αλλά και κανένας ανασφάλιστος πολίτης, χωρίς ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική κάλυψη.

    [02] Αποφυλακίζεται με όρους η πρώην σύζυγος και συγκατηγορούμενη του επιχειρηματία Ι. Καρούζου

    Δεκτή έγινε από το δικαστικό συμβούλιο η αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης που είχε υποβάλει η Ρεβέκκα Σκαφτούρα, πρώην σύζυγος του επιχειρηματία στον χώρο των ακινήτων Γιάννη Καρούζου, κατηγορούμενη σε υπόθεση μεγάλης φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα του ομίλου Καρούζου. Η κατηγορουμένη -που από την αρχή αρνείται ότι είχε ρόλο στις παράνομες ενέργειες που καταλογίζονται στον πρώην σύζυγο της- αφέθηκε ελεύθερη με βούλευμα του αρμόδιου Συμβουλίου, με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 500 χιλιάδων ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε τακτά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα.

    [03] Tελευταίος έλεγχος στην οικονομία της Πορτογαλίας, η οποία ετοιμάζεται να ακολουθήσει το μοντέλο της Ιρλανδίας

    Η τρόικα (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ) άρχισε σήμερα στη Λισαβόνα τον τελευταίο έλεγχο του προγράμματος λιτότητας της Πορτογαλίας, η οποία ετοιμάζεται να ακολουθήσει το ιρλανδικό παράδειγμα και να γίνει η δεύτερη χώρα της ευρωζώνης που απαλλάσσεται επιτυχώς από την κηδεμονία των δανειστών της. Η Πορτογαλία δεν θα χρειαστεί ένα δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης: «αυτός δεν είναι ένας οποιοσδήποτε έλεγχος, είναι ο τελευταίος. Είναι η εξέταση που θα μας επιτρέψει να ανακτήσουμε την πολιτική και δημοσιονομική αυτονομία μας», επέμεινε χθες, Δευτέρα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Πάουλο Πόρτας. Η πολυαναμενόμενη από τον πληθυσμό οριστική αποχώρηση αυτών τους οποίους στην Πορτογαλία αποκαλούν "άνδρες με τα μαύρα", δεν αναμένεται ωστόσο να οδηγήσει στον τερματισμό της αυστηρής λιτότητας που εφαρμόζεται εδώ και τρία χρόνια. «Μια διευρυμένη δέσμευση υπέρ της δημοσιονομικής πειθαρχίας είναι κρίσιμης σημασίας για να εξασφαλισθεί ότι το χρέος θα παραμείνει βιώσιμο και για να διατηρηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών», προειδοποίησε χθες, Δευτέρα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

    Η κυβέρνηση συνεχίζει να συντηρεί το σασπένς όσον αφορά τον τρόπο εξόδου από το πρόγραμμα που προβλέπεται για τις 17 Μαΐου: θα επιλέξει άραγε μια προληπτική γραμμή πιστώσεων, στην οποία θα μπορέσει να προσφύγει σε περίπτωση ανάγκης, ή μια επιστροφή στις αγορές α λα ιρλανδικά, χωρίς δίχτυ ασφαλείας; Η απάντηση αναμένεται πριν από τις 5 Μαΐου, ημερομηνία της επόμενης συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης που πρόκειται να επισημοποιήσει την έξοδο της Πορτογαλίας από το ύψους 78 δισεκ. ευρώ πρόγραμμα στήριξης, πέντε μήνες μετά την Ιρλανδία. Τα συνδικάτα δεν έχουν ψευδαισθήσεις: «με ή χωρίς πρόγραμμα πρόληψης, η πολιτική λιτότητας θα συνεχισθεί. Είναι πάντα οι ίδιοι, αυτοί που εξακολουθούν να πληρώνουν το λογαριασμό», δήλωσε ο Αρμένιο Κάρλος, γενικός γραμματέας της CGTP, της κύριας συνδικαλιστικής συνομοσπονδίας.

    [04] Η Μόσχα κινδυνεύει με περισσότερη απομόνωση, διαμηνύει ο Τζο Μπάιντεν

    Η Ρωσία πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματά της από τα σύνορα με την Ουκρανία και να σταματήσει «να υποστηρίζει ανθρώπους που κρύβονται πίσω από μάσκες» στην ανατολική Ουκρανία, διότι διαφορετικά κινδυνεύει με «περισσότερη απομόνωση», προειδοποίησε σήμερα ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν. «Υπήρξαμε σαφείς: η Ρωσία κινδυνεύει να υποστεί περισσότερα κόστη και περισσότερη απομόνωση», δήλωσε ο Μπάιντεν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον ουκρανό πρωθυπουργό Αρσένι Γιατσενιούκ. «Είναι καιρός να σταματήσουν τα λόγια και να αρχίσει η δράση. (...) Πρέπει να ληφθούν μέτρα χωρίς καθυστέρηση, ο χρόνος είναι μετρημένος». Στη διάρκεια της σημερινής επίσκεψης του αμερικανού αντιπροέδρου στο Κίεβο, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε επίσης πως οι ΗΠΑ προσέφεραν στην Ουκρανία ένα νέο πακέτο αρωγής 50 εκατ. δολαρίων για να βοηθήσουν στην οικονομική και πολιτική μεταρρύθμιση.

    [05] Ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι στην Ιταλία για την είσπραξη των φόρων

    Η ιταλική υπηρεσία είσπραξης φόρων αρχίζει από σήμερα να ελέγχει όλες τις δαπάνες των πολιτών που ξεπερνούν τις 3.600 ευρώ. Σε περίπτωση που οι αγορές αυτές δεν δικαιολογούνται από το δηλωθέν εισόδημα, θα ζητείται από τους φορολογούμενους να προσφέρουν επαρκείς και πειστικές εξηγήσεις για το πώς απέκτησαν το χρηματικό ποσό για τη δαπάνη. Οι έμποροι οι οποίοι πωλούν αγαθά ή υπηρεσίες αξίας από 3.600 ευρώ και πάνω οφείλουν να πληροφορούν άμεσα την υπηρεσία είσπραξης φόρων, η οποία θα έχει δικαίωμα να ξεκινά τους σχετικούς ελέγχους. Με τον τρόπο αυτό, υπογραμμίζει ο ιταλικός Τύπος, θα δημιουργηθεί μια τεράστια τράπεζα δεδομένων που θα αφορά τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τους πολίτες, περιορίζοντας σημαντικά τα περιθώρια φοροδιαφυγής. Ένα πρώτο όριο που είχε τεθεί από το ιταλικό υπουργείο οικονομικών για την πραγματοποίηση αναλυτικών ελέγχων, αφορούσε τις αγορές που ξεπερνούν τις 25.000 ευρώ. Στην συνέχεια, όμως αποφασίσθηκε ότι έπρεπε να επιλεγεί ένα σαφώς χαμηλότερο όριο, ώστε να αποτυπώνεται η πραγματική οικονομική ευρωστία του κάθε πολίτη.

    [06] «Το Τάβλι» στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής

    Με όπλο του τους έξυπνους διαλόγους, το αγέραστο σατιρικό έργο του Δημήτρη Κεχαΐδη επιστρέφει στη σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κυκλάδων- Λευτέρης Βογιατζής, με πρωταγωνιστές τους Νίκο Κουρή και Μάκη Παπαδημητρίου, οι οποίοι μάλιστα υπογράφουν και τη σκηνοθεσία της παράστασης.

    Ήρωες του έργου, ο Φώντας και ο κουνιάδος του ο Κόλλιας, δύο επιστήθιοι φίλοι, με πολλές διαφορές μεταξύ τους. Με φόντο μια λαϊκή αυλή, οι δύο ήρωες αναμετρώνται στο ελληνικό «σπορ», το τάβλι, όπου και ξεδιπλώνουν τα πάθη, τις επιθυμίες και τα όνειρά τους. Ο Φώντας ονειρεύεται να πιάσει «την καλή» και παρασύρει τον πρώην αντιστασιακό και νυν λαχειοπώλη Κόλλια στο σχεδιασμό της μεγάλης κομπίνας. Αυτής που θα τους κάνει μέλη της «καλής κοινωνίας».

    «To Τάβλι» πρωτοανέβηκε στο Θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν το 1972, μεσούσης της δικτατορίας, με πρωταγωνιστές τον Νικήτα Τσακίρογλου και τον Γιάννη Μόρτζο. Έκτοτε το έργο παρουσιάζεται συχνά, καθώς αποτελεί μια οξυδερκή ματιά στη νεοελληνική νοοτροπία.

    [07] Διίστανται οι απόψεις για τον αν ωφελεί τελικά τον οργανισμό, η μεσημεριανή «σιέστα»

    Οι άνθρωποι της μέσης και τρίτης ηλικίας που έχουν συνηθίσει να παίρνουν καθημερινά τον μεσημεριανό υπνάκο τους, μπορεί να αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιδημιολογική έρευνα.

    Η μελέτη έρχεται μάλλον να μπερδέψει τα πράγματα, όσον αφορά την ωφέλεια του ύπνου μετά το μεσημεριανό γεύμα, καθώς, με βάση αρκετές μέχρι τώρα έρευνες (αν και όχι όλες), ο μεσημεριανός ύπνος, ακόμη και για λιγότερο από μισή ώρα, φαίνεται να κάνει καλό παρά κακό στην υγεία. Αντίθετα, η νέα έρευνα δείχνει ότι όσο περισσότερο κοιμάται κανείς τα μεσημέρια, κυρίως αν έχει αναπνευστικά προβλήματα, τόσο μεγαλύτερο κίνδυνο αντιμετωπίζει να είναι η ζωή του πιο σύντομη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 April 2014 - 12:30:23 UTC