Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Κεδίκογλου: Την πολιτική ανωμαλία εκφράζει εκείνος που προσπαθεί να υπονομεύσει τη σταθερότητα στη χώρα του
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Kαιρός να τελειώνουν τα ψέματα
  • [03] Συλλήψεις για οφειλές πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ στο Δημόσιο
  • [04] Την απογοήτευσή της εκφράζει η Ουάσιγκτον για τη συμφωνία συμφιλίωσης των Παλαιστινίων
  • [05] Σ. Λαβρόφ: Καταστροφικές οι προεδρικές εκλογές χωρίς τη συμφωνία των φιλορώσων
  • [06] Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 37-30 στο ημίχρονο
  • [07] Ζωντανός ο Παναθηναϊκός στο κυνήγι της πρόκρισης

  • [01] Σ. Κεδίκογλου: Την πολιτική ανωμαλία εκφράζει εκείνος που προσπαθεί να υπονομεύσει τη σταθερότητα στη χώρα του

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, δίνοντας απάντηση σε όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του στην Ιεράπετρα, δήλωσε πως «την πολιτική ανωμαλία εκφράζει εκείνος που προσπαθεί να υπονομεύσει τη σταθερότητα στη χώρα του που ανακάμπτει και παραληρεί επειδή δεν τα καταφέρνει...».

    [02] Αλ. Τσίπρας: Kαιρός να τελειώνουν τα ψέματα

    «Είναι καιρός να τελειώνουν τα ψέματα. Είναι καιρός να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας. Είναι καιρός να αλλάξουμε τα δεδομένα. Ας δούμε την αλήθεια κατάματα» ανέφερε απόψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Ιεράπετρα Λασιθίου ανεβάζοντας τους τόνους και κατηγορώντας την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι επιδιώκουν την ανωμαλία ενώ ανέφερε ότι ο άξονας των μνημονίων διεμβολίζει την ίδια τη δημοκρατία.

    Ο κ. Τσίπρας μίλησε για «μπαλωθιά» που δίνει ο κρητικός λαός «στους φθαρμένους πολιτικούς, στα φθαρμένα κόμματα που μας έφεραν ως εδώ», σύμφωνα με τον ίδιο.

    «Οι επικείμενες εκλογές δεν είναι και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να γίνουν μια πασαρέλα βλακείας, ψεύδους, και συκοφαντίας», είπε και μίλησε για «μια επίδειξη των δυνατοτήτων που έχει ο θηριώδης μηχανισμός των δυνάμεων του μνημονίου στην απάτη, στο μοντάζ, στη διαστρέβλωση, στην κατασκευή μιας τεχνητής πραγματικότητας, στην παραγωγή και αναπαραγωγή κλίματος ανωμαλίας. Και μια απόδειξη φόβου από εκείνους που τρέμουν την ομαλή, δημοκρατική, με επιχειρήματα αντιπαράθεση, και καταφεύγουν στην ακραία κινδυνολογία».

    [03] Συλλήψεις για οφειλές πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ στο Δημόσιο

    Συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη δύο αδέλφια ηλικίας 44 και 40 ετών, μέλη εταιρείας. Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι πρόκειται για Μη Κυβερνητική Οργάνωση- κατηγορούμενοι για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο κατ' εξακολούθηση.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, το ύψος της οφειλής ανέρχεται στο χρηματικό ποσό του 1.067.653,84 ευρώ για έκαστο συλληφθέντα.

    Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

    [04] Την απογοήτευσή της εκφράζει η Ουάσιγκτον για τη συμφωνία συμφιλίωσης των Παλαιστινίων

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εξέφρασαν σήμερα την απογοήτευσή τους για τη συμφωνία εθνικής συμφιλίωσης μεταξύ της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς και της ισλαμικής ριζοσπαστικής οργάνωσης Χαμάς. Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, αυτή η συμφωνία θα μπορούσε να περιπλέξει σοβαρά την ειρηνευτική διαδικασία με το Ισραήλ.

    «Η χρονική στιγμή (που επελέγη) ήταν ανησυχητική και είμαστε σίγουρα απογοητευμένοι με την ανακοίνωση» ανέφερε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι κατά την διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

    [05] Σ. Λαβρόφ: Καταστροφικές οι προεδρικές εκλογές χωρίς τη συμφωνία των φιλορώσων

    O επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ έκρινε σήμερα ότι θα είναι «καταστροφική» η διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών που έχουν προγραμματισθεί για την 25η Μαΐου στην Ουκρανία, εν μέσω της εξέγερσης των φιλορώσων στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

    «Πιστεύω ότι το να οργανώσει κανείς μια εκλογική αναμέτρηση χωρίς να έχει βρει πεδίο συνεννόησης με την Ανατολή και το Νότο (σ.σ. τους ρωσόφωνους) της Ουκρανίας είναι πολύ καταστροφικό για τη χώρα» δήλωσε ο Λαβρόφ στο τηλεοπτικό δίκτυο RT.

    Οι προεδρικές εκλογές έχουν προγραμματισθεί για την 25η Μαΐου στην Ουκρανία προκειμένου να προκύψει μια νόμιμη κυβέρνηση από τις κάλπες μετά την αποπομπή, στα τέλη του Φεβρουαρίου, του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, έπειτα από ένα κίνημα διαμαρτυρίας που διήρκησε 3 μήνες και κατέληξε σε ένα λουτρό αίματος αλλά και την απώλεια της χερσονήσου της Κριμαίας, που προσαρτήθηκε στη Ρωσία.Οι αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας απαιτούν τη διενέργεια ενός δημοψηφίσματος για την «ομοσπονδιοποίηση».

    [06] Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 37-30 στο ημίχρονο

    [07] Ζωντανός ο Παναθηναϊκός στο κυνήγι της πρόκρισης

    Ο στόχος επετεύχθη για τον Παναθηναϊκό, που ισοφάρισε τη σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας με την ΤΣΣΚΑ σε 2-2 και επιστρέφει στη Μόσχα (25/4) για να διεκδικήσει την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Μιλάνου. Οι ψυχωμένοι «πράσινοι» επικράτησαν 73-72 στην παράταση (64-64κ.α.) της ρωσικής «αρκούδας» στον τέταρτο αγώνα στο ΟΑΚΑ και πλέον ετοιμάζονται να γράψουν ιστορία στα πλέι οφ, καθώς ποτέ ομάδα δεν έχει ανατρέψει το εις βάρος της 2-0, με το οποίο βρέθηκε να χάνει στους πρώτους προημιτελικούς.

    Τα δεκάλεπτα: 21-16, 37-38, 51-48, 64-64κ.α., 73-72 παρ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 April 2014 - 20:30:25 UTC