Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι πιστωτές ξεκινούν συνομιλίες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, εκτιμούν οι FT
  • [02] Σημαντική επιτυχία της Ελλάδας το πρωτογενές πλεόνασμα, γράφουν τα γερμανικά ΜΜΕ
  • [03] Σε Μαδρίτη και Μόσχα Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός για τη μεγάλη ανατροπή

  • [01] Οι πιστωτές ξεκινούν συνομιλίες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, εκτιμούν οι FT

    Δημοσίευμα υπό τον τίτλο "οι πιστωτές ξεκινούν συνομιλίες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους" (Creditors to begin debt relief talks with Greece) φέρει η βρετανική οικονομική εφημερίδα, Financial Times. Όπως επισημαίνεται στο σχετικό δημοσίευμα, μολονότι η ελληνική κυβέρνηση στηρίχτηκε σε μεγάλο βαθμό στην επίτευξη του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος για να ξεκινήσουν οι συνομιλίες περί ελάφρυνσης του χρέους της, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επεσήμαναν ότι αυτές οι συνομιλίες δεν θα αφορούν το ενδεχόμενο διαγραφής του συνολικού χρέους, όπως αξιωματούχοι του ΔΝΤ υποστήριζαν το προηγούμενο διάστημα. Το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου χρέους βρίσκεται στα χέρια των διεθνών δανειστών που σημαίνει ότι περαιτέρω κούρεμα του χρέους θα οδηγήσει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σε άμεσες απώλειες, σημειώνεται στο ίδιο ρεπορτάζ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, Έλληνας αξιωματούχος αναμένεται να εγείρει το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους στη συνάντηση του Eurogroup την Πέμπτη.

    [02] Σημαντική επιτυχία της Ελλάδας το πρωτογενές πλεόνασμα, γράφουν τα γερμανικά ΜΜΕ

    Η επίσημη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ελληνικό πρωτογενές πλεόνασμα καλύπτεται εκτενώς από το σύνολο των γερμανικών ηλεκτρονικών ΜΜΕ, τα οποία κάνουν λόγο κυρίως για μια σημαντική επιτυχία, η οποία σημειώθηκε για πρώτη φορά έπειτα από δεκαετίες και σηματοδοτεί μια νέα ελπίδα για τη χώρα.

    «Μετά από χρόνια κρίσης η Ελλάδα έχει επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα, ένα σημάδι ότι η χώρα δεν ζει πια πέρα από τις δυνατότητές της», αναφέρει το περιοδικό «Der Spiegel» στην ηλεκτρονική έκδοσή του και περιγράφει την σημερινή μέρα ως «τη μέρα κατά την οποία η Ελλάδα σημείωσε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της - τουλάχιστον στα χαρτιά», για να προσθέσει ότι «οι Έλληνες εισπράττουν περισσότερα από όσα ξοδεύουν και μπορούν πάλι να δανείζονται χρήματα - και τα δύο ήταν αδιανόητα πριν από όχι πολύ καιρό». Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ακόμη το υψηλό ελληνικό χρέος και τονίζεται ότι αυτό που θα μπορούσε βραχυπρόθεσμα να βοηθήσει τη χώρα θα ήταν μια ελάφρυνσή του, με μείωση των επιτοκίων, καθώς, όπως αναφέρεται, ένα νέο «κούρεμα» ως τώρα αποκλείεται.

    «Η Ελλάδα επιτυγχάνει επιτέλους πλεόνασμα» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της εφημερίδας «Die Welt», στο οποίο γίνεται λόγος για «ακτίδα ελπίδας», ενώ σημειώνεται ότι «τώρα η χώρα περιμένει τις ελαφρύνσεις της τρόικας» και αναφέρεται ότι η Αθήνα ελπίζει η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους να ξεκινήσει στο Eurogroup της 5ης Μαΐου.

    Με την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος η χώρα (ενν. η Ελλάδα) «έχει ξεπεράσει ένα σημαντικό εμπόδιο», αναφέρει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα «Die Zeit», η οποία υπενθυμίζει και την πρόσφατη επιτυχή έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

    «Η Ελλάδα σκορπά ελπίδα», γράφει η οικονομική «Handelsblatt» και αναφέρει ότι για την χώρα η πορεία είναι ανοδική. Και σε αυτό το δημοσίευμα επισημαίνεται ωστόσο και το υψηλό δημόσιο χρέος.

    [03] Σε Μαδρίτη και Μόσχα Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός για τη μεγάλη ανατροπή

    Μαθημένος στις εκπλήξεις από τα τελευταία δύο φάιναλ φορ ο Ολυμπιακός διέψευσε τα προγνωστικά και ισοφάρισε τη σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας με τη Ρεάλ Μαδρίτης σε 2-2. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 71-62 της «βασίλισσας» στον τέταρτο προημιτελικό στο ΣΕΦ και την Παρασκευή έχουν την ευκαιρία στον 5ο και τελευταίο αγώνα για μία μεγάλη ανατροπή στη Μαδρίτη, που θα τους δώσει και το εισιτήριο για το φάιναλ φορ του Μιλάνου, όπου στα ημιτελικά περιμένει η Μπαρτσελόνα.

    Ο στόχος επετεύχθη και για τον Παναθηναϊκό, που ισοφάρισε τη σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας με την ΤΣΣΚΑ σε 2-2 και επιστρέφει στη Μόσχα (25/4) για να διεκδικήσει την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Μιλάνου. Οι ψυχωμένοι «πράσινοι» επικράτησαν 73-72 στην παράταση (64-64κ.α.) της ρωσικής «αρκούδας» στον τέταρτο αγώνα στο ΟΑΚΑ και πλέον ετοιμάζονται να γράψουν ιστορία στα πλέι οφ, καθώς ποτέ ομάδα δεν έχει ανατρέψει το εις βάρος της 2-0, με το οποίο βρέθηκε να χάνει στους πρώτους προημιτελικούς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 April 2014 - 22:30:22 UTC