Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απαγορεύσεις συγκεντρώσεων και δρακόντεια μέτρα για τον τελικό του Κυπέλου Ελλάδας
  • [02] Ανοίγει το ζήτημα του χρέους
  • [03] Νέα κλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Ουκρανία
  • [04] Μπ. Ομπάμα: Η αμερικανο-ιαπωνική Συνθήκη Ασφαλείας καλύπτει τα νησιά Σενκάκου
  • [05] Στους 159 οι νεκροί από τη βύθιση του νοτιοκορεάτικου πλοίου
  • [06] Σεισμός 6,7 βαθμών στο νησί Βανκούβερ
  • [07] Δεν ανήκουν στο εξαφανισμένο Boeing τα συντρίμμια που ανακαλύφθηκαν
  • [08] Το Εθνικό Θέατρο ταξιδεύει στα νησιά του Αιγαίου
  • [09] Η ασπιρίνη μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου

  • [01] Απαγορεύσεις συγκεντρώσεων και δρακόντεια μέτρα για τον τελικό του Κυπέλου Ελλάδας

    Δρακόντεια μέτρα έχουν σχεδιαστεί από την Αστυνομία για τον τελικό αγώνα Κυπέλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο, μεταξύ των ομάδων ΠΑΟΚ- ΠΑΟ, που θα γίνει το Σάββατο 26-4-2014 και ώρα 20:00 στο ΟΑΚΑ. Όπως έγινε γνωστό απο αστυνομικές πηγές, η νέα ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, σε συσκέψεις που πραγματοποίησε τις τελευταίες μέρες έχει σχεδιάσει πρωτοφανή μέτρα για ποδοσφαιρικό αγώνα, σε όλη την Αθήνα, ώστε να αποφευχθούν τυχόν συναντήσεις οπαδών των δύο ομάδων, για την αποφυγή επεισοδίων, ενώ στο γήπεδο θα υπάρχουν τρεις ζώνες ελέγχου για να μην περάσουν αντικείμενα, καθώς και φίλαθλοι χωρίς εισιτήρια.

    Στο πλαίσιο των μέτρων, απαγορεύονται όλες οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, απο το πρωί του Σαββάτου, ενώ οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων θα οδηγούνται συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων στο ΟΑΚΑ. Ειδικότερα, ανακοινώθηκε ότι με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπονται «για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής, κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 ώρα του Σαββάτου 26 Απριλίου 2014 μέχρι και την 20:00 ώρα της ιδίας, οι δημόσιες υπαίθριες συγκεντρώσεις φιλάθλων στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Κωνσταντινουπόλεως (από τη συμβολή της με την οδό Σεπολίων), αριστερά Θερμοπυλών, Αγίων Ασωμάτων, Αποστόλου Παύλου, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Λ. Αμαλίας, Βασ. Σοφίας, αριστερά Ακαδημίας, Χαλκοκονδύλη, δεξιά 28ης Οκτωβρίου, αριστερά Κοδριγκτώνος, Αγορακρίτου, Πεισιστράτους, Σεπολίων, Κωνσταντινουπόλεως».

    [02] Ανοίγει το ζήτημα του χρέους

    Το ζήτημα της έναρξης της συζήτησης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους προτίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να «ανοίξει» το υπουργείο Οικονομικών σήμερα, έστω και σε τεχνικό επίπεδο, κατά τη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (Euro Working Group), στις Βρυξέλλες. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι η περίσταση είναι ευνοϊκή για τις ελληνικές κινήσεις, καθώς η συνεδρίαση πραγματοποιείται μια ημέρα μετά από την επικύρωση από τη Ευρωστατιστική Υπηρεσία του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2013.

    Άλλωστε, η Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης θα προετοιμάσει την ατζέντα για την Ευρωομάδα (Eurogroup) της 5ης Μαΐου, κατά την οποία, αναμένεται να υπάρξει πολιτική παρέμβαση από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, για το θέμα της ελάφρυνσης του δημοσίου χρέους, στη βάση της απόφασης της Ευρωομάδας της 27ης Νοεμβρίου 2012, με δεδομένο, ότι η κυβέρνηση εκτιμά πως η Ελλάδα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να αρχίσει η συζήτηση για το χρέος. Όπως, για παράδειγμα, την εκπλήρωση στο επίπεδο του 90%, των στόχων του Προγράμματος (compliance rate). Εξάλλου, όπως αναφέρουν κυβερνητικοί παράγοντες, η έγκριση από την Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης της δόσης των 6,3 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, αυτό ακριβώς θα έχει πιστοποιήσει: την τήρηση του Προγράμματος σε ποσοστό που κινείται στην περιοχή του 90%.

    Διαβάστε επίσης:

    Οι πιστωτές ξεκινούν συνομιλίες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, εκτιμούν οι FT

    [03] Νέα κλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Ουκρανία

    Οι εντάσεις στην ανατολική Ουκρανία κλιμακώθηκαν εκ νέου την Τετάρτη, με τους φιλορώσους μαχητές να αποφασίζουν να πάρουν ομήρους και την κυβέρνηση στο Κίεβο να δηλώνει ότι αρχίζει ξανά τις «αντιτρομοκρατικές» επιχειρήσεις κατά των αυτονομιστών, αδιαφορώντας για τη ρωσική απειλή στρατιωτικής επέμβασης. Ο Βιατσεσλάβ Πονομαριόφ, ο αυτοανακηρυγμένος «δήμαρχος του λαού» της πόλης Σλαβιάνσκ, η οποία αποτελεί το επίκεντρο της ένοπλης φιλορωσικής εξέγερσης στην περιοχή, δήλωσε ότι ο αμερικανοϊσραηλινός δημοσιογράφος Σιμόν Οστρόφσκι, ο οποίος αιχμαλωτίστηκε τη Δευτέρα θα παραμείνει υπό κράτηση. «Χρειαζόμαστε αιχμαλώτους. Χρειαζόμαστε ένα διαπραγματευτικό χαρτί», είπε ο Πονομαριόφ στον ρωσικό ειδησεογραφικό ιστότοπο gazeta.ru.

    Συνολικά περίπου 16 άτομα απήχθηκαν από την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ . Μεταξύ αυτών ήταν και ο Βολόντιμιρ Ρούμπακ, μέλος του τοπικού δημοτικού συμβουλίου, του οποίου το πτώμα βρέθηκε την Τρίτη κοντά στη Σλαβιάνσκ. Ο προσωρινός πρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ είπε ότι ο Ρούμπακ απήχθη, βασανίστηκε και δολοφονήθηκε από φιλορώσους μαχητές. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επέκρινε το γεγονός ότι η Δύση απαιτεί μονόπλευρα τον αφοπλισμό των φιλορωσικών ομάδων, ενώ κλείνει τα μάτια στις «προκλητικές ενέργειες» από μέλη του ουκρανικού υπερεθνικιστικού Δεξιού Τομέα.

    [04] Μπ. Ομπάμα: Η αμερικανο-ιαπωνική Συνθήκη Ασφαλείας καλύπτει τα νησιά Σενκάκου

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα στο Τόκιο ότι τα νησιά Σενκάκου τα οποία διεκδικεί η Κίνα με το όνομα Ντιαογιού «καλύπτονται» από την Συνθήκη Ασφαλείας ΗΠΑ-Ιαπωνίας, τονίζοντας ωστόσο την ανάγκη για την ειρηνική επίλυση των διαφορών σε θαλάσσιες περιοχές. «Η δέσμευσή μας στη συνθήκη για την ασφάλεια της Ιαπωνίας είναι απόλυτη. Το άρθρο 5 (της διμερούς συνθήκης Ασφαλείας καλύπτει όλα τα εδάφη που τελούν υπό ιαπωνική διοίκηση, συμπεριλαμβανομένων των νησιών Σενκάκου» στη Ανατολική Σινική Θάλασσα, δήλωσε ο Ομπάμα σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Αμπε στο τέλος της συνάντησης τους.

    Τα νησιά Σενκάκου βρίσκονται στην Ανατολική Σινική Θάλασσα, 200 χλμ. βορειοανατολικά της Ταϊβάν και 400 χλμ δυτικά της Οκινάουα (νότια Ιαπωνία). Τελούν υπό ιαπωνική διοίκηση αλλά διεκδικούνται από την Κίνα με το όνομα Ντιαογιού. Χωρίς να κατονομάσει την Κίνα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ απηύθυνε έκκληση για επίλυση «ειρηνική και ύστερα από διάλογο» των «εδαφικών διαφορών στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων αυτών σε θαλάσσιες περιοχές». Τόνισε επίσης, τη σημασία της «ελεύθερης ναυσιπλοΐας».

    [05] Στους 159 οι νεκροί από τη βύθιση του νοτιοκορεάτικου πλοίου

    Στους 159 έχει φτάσει ο αριθμός των νεκρών που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από το νοτιοκορεάτικο πλοίο, το οποίο βυθίστηκε την περασμένη Τετάρτη ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από το λιμάνι Ίντσεον στο τροπικό νησί Τζέζου, μετέδωσε την Πέμπτη το πρακτορείο Ειδήσεων Yonhap.

    Ακόμα 143 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, σύμφωνα με το πρακτορείο. Εκατόν εβδομήντα τέσσερις επιβάτες και πλήρωμα, εκ των συνολικά 476, διασώθηκαν όταν βυθίστηκε το πλοίο στις 16 Απριλίου. Η πλειονότητα του πληρώματος επέζησε του δυστυχήματος, ενώ 29 εξ αυτών, συμπεριλαμβανομένου του καπετάνιου του πλοίου έχουν συλληφθεί και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για πολλαπλά αδικήματα.

    [06] Σεισμός 6,7 βαθμών στο νησί Βανκούβερ

    Σεισμός μεγέθους 6,7 βαθμών σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης τοπική ώρα (06.10 ώρα Ελλάδος σήμερα) ανοικτά του καναδικού νησιού Βανκούβερ, στον Ειρηνικό Ωκεανό, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS). Το επίκεντρο της ισχυρής σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε 94 χλμ. νοτίως του Πορτ Χάρντι και το εστιακό του βάθος προσδιορίστηκε στα 11,4 χλμ. σύμφωνα με το USGS. Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

    [07] Δεν ανήκουν στο εξαφανισμένο Boeing τα συντρίμμια που ανακαλύφθηκαν

    Τα συντρίμμια που ανακαλύφθηκαν στη δυτική ακτή της Αυστραλίας δεν ανήκουν στην πτήση MH370 της Malaysia Airlines που αγνοείται για σχεδόν 2 μήνες, δήλωσαν την Πέμπτη αξιωματούχοι. Το Boeing 777 εξαφανίστηκε μία ώρα μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ και είχε προορισμό το Πεκίνο. Το αεροσκάφος μετέφερε 239 επιβάτες και πλήρωμα, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν Κινέζοι.

    Ο επικεφαλής του αυστραλιανού Γραφείου Ασφάλειας Μεταφορών, Μάρτιν Ντόλαν, δήλωσε ότι αυτό που βρέθηκε 320 χιλιόμετρα νότια του Περθ δεν είναι κομμάτια του εξαφανισμένου αεροσκάφους. «Θέλουμε να διερευνούμε κάθε πιθανό στοιχείο που θα μας βοηθήσει να βρούμε το αεροσκάφος, αλλά δυστυχώς η ανακάλυψη αυτή δεν πρόκειται να βοηθήσει σε αυτή μας την αναζήτηση», δήλωσε ο Ντόλαν στο εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ABC.

    [08] Το Εθνικό Θέατρο ταξιδεύει στα νησιά του Αιγαίου

    Λιμάνι στα ελληνικά νησιά «πιάνει» για πρώτη φορά το Εθνικό Θέατρο, εγκαινιάζοντας τη «Σκηνή περιοδείας» του - που θα αφορά στους χειμερινούς και εαρινούς μήνες και θα απευθύνεται σε ομάδες πληθυσμού της περιφέρειας που δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στη θεατρική πράξη - με το έργο «Ένας Έλληνας». Μια θεατρική εμπειρία βασισμένη στα Απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη και μια παράσταση που- κατά τον σκηνοθέτη Περικλή Μουστάκη- «φωτίζει το κείμενο ενός αυθεντικά λαϊκού ανθρώπου εστιάζοντας όχι μόνο στο παρελθόν, αλλά στο παρόν και το μέλλον».

    «Όχημα» της θεατρικής δράσης είναι το αρματαγωγό «Ρόδος», το οποίο με τη βοήθεια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Πολεμικού Ναυτικού, μετατρέπεται σε μέσο μεταφοράς της θεατρικής τέχνης, καθώς η σκηνή, τα καμαρίνια και οι θέσεις των θεατών βρίσκονται στα «σπλάχνα» του πλοίου. Στην πρώτη περιοδεία του κλιμακίου που θα διαρκέσει από τις 28 Απριλίου μέχρι τις 16 Μαΐου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, το αρματαγωγό «Ρόδος» θα προσεγγίσει λιμάνια άγονης γραμμής, και συγκεκριμένα τα νησιά: Ικαρία (Άγιος Κήρυκος), Πάτμος (Σκάλα), Λέρος (Λακκί), Αστυπάλαια (Λιμάνι), Νίσυρος (Μανδράκι), Τήλος (Λιβάδια) , Κάρπαθος (Πηγάδια) και Κάσος (Φρυ). Μαζί με το κλιμάκιο του Εθνικού θα βρίσκεται και η Πηγή Δημητρακοπούλου, η οποία θα κινηματογραφήσει όλους τους σταθμούς της περιοδείας του, με σκοπό την δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ.

    [09] Η ασπιρίνη μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου

    Η ασπιρίνη, εκτός από την καταπολέμηση των πονοκεφάλων και τη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου για εμφράγματα και εγκεφαλικά, έχει άλλη μια ικανότητα: να μειώνει σημαντικά (έως 50%) τον κίνδυνο για καρκίνο του εντέρου, αρκεί κάποιος να διαθέτει ένα συγκεκριμένο γονίδιο. Προηγούμενες μελέτες είχαν παράσχει ενδείξεις ότι η τακτική λήψη μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων και ιδίως ασπιρίνης μπορεί να δρα προστατευτικά στον καρκίνο του εντέρου.

    Όμως η νέα έρευνα, πρώτη φορά, εξηγεί γιατί αυτό δεν συμβαίνει σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους, αλλά μόνο σε όσους έχουν το κατάλληλο γενετικό υπόβαθρο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 April 2014 - 6:30:22 UTC