Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο Μανώλης Γλέζος
  • [02] Ανάκληση διορισμού της αναπληρώτριας διοικήτριας του νοσοκομείου «Έλενα»
  • [03] Κι άλλος μαθητής είχε απειληθεί από τον κατηγορούμενο -φερόμενο ως μέλος της Χρυσής Αυγής- για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος 17χρονου
  • [04] Επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών, τα τελευταία 5 χρόνια, διαπιστώνουν οι Έλληνες
  • [05] Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τους τρεις αγνοούμενους απο το ναυάγιο, δυτικά της Κρήτης
  • [06] Η έκθεση «Εκτός ναού... Θησαυρός του 11ου αιώνα από το Μουσείο του Cluny» στο Βυζαντινό Μουσείο
  • [07] Στο εδώλιο κάθισε το «αφεντικό» της Formula 1 κατηγορούμενος για δωροδοκία

  • [01] Στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο Μανώλης Γλέζος

    Νέες ανατροπές σημειώνονται στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ με την προσθήκη του Μανώλη Γλέζου, την οποία ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κρήτη.

    Η συμμετοχή του κ. Γλέζου στο ψηφοδέλτιο σημαίνει την παραίτησή του από την βουλευτική του έδρα. Η κίνηση αυτή επιφέρει νέα αλλαγή, καθώς προκαλεί την παραίτηση της Μάνιας Παπαδημητρίου από το ευρωψηφοδέλτιο, καθώς θα καταλάβει τη θέση του στο εθνικό Κοινοβούλιο.

    Ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, την οποία ενημέρωσε για τις εξελίξεις και υπήρξε συμφωνία για τις αλλαγές. Έτσι παραμένουν δύο κενές θέσεις στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες πιθανόν να καλυφθούν κατά την αυριανή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

    Σημειώνεται ότι στην σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας δεν έγινε συζήτηση για τις εξελίξεις με επίκεντρο την αντικατάσταση της κ. Σαμπιχά Σουλειμάν, αλλά για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και ειδικότερα την επιλογή των αντιπεριφερειαρχών. Στην αυριανή συνεδρίαση θα πάρει μέρος και ο Αλέξης Τσίπρας.

    [02] Ανάκληση διορισμού της αναπληρώτριας διοικήτριας του νοσοκομείου «Έλενα»

    Στην ανάκληση του διορισμού της αναπληρώτριας διοικήτριας του νοσοκομείου «Έλενα» θα προχωρήσει άμεσα το υπουργείο Υγείας, όπως διαβεβαίωσε εγγράφως τον Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος παρενέβη έπειτα από επώνυμη καταγγελία ότι το εν λόγω στέλεχος δεν διαθέτει τα προβλεπόμενα από το νόμο τυπικά προσόντα για τη συγκεκριμένη θέση. Ο Συνήγορος ζήτησε, με έγγραφό του, διευκρινίσεις από τον πρόεδρο της Επιτροπής Αξιολόγησης Υποψηφιοτήτων και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, καθώς και αντίγραφο του φακέλου της αναπληρώτριας διοικήτριας για έλεγχο. Αντί αυτού, οι υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας διενέργησαν οι ίδιες έλεγχο γνησιότητας του τίτλου σπουδών και διαπίστωσαν ότι ο κατατεθείς στο διαγωνισμό τίτλος σπουδών δεν ήταν γνήσιος.

    [03] Κι άλλος μαθητής είχε απειληθεί από τον κατηγορούμενο -φερόμενο ως μέλος της Χρυσής Αυγής- για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος 17χρονου

    Με καταθέσεις μαρτύρων -και πλέον με έναν κατηγορούμενο να κάθεται στο εδώλιο- συνεχίστηκε η δίκη στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 17χρονου μαθητή πριν από ένα χρόνο στο Παλαιό Φάληρο από φερόμενους ως μέλη της Χρυσής Αυγής.

    Το δικαστήριο προχώρησε σε διαχωρισμό της υπόθεσης για τον δεύτερο κατηγορούμενο, συναυτουργό στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του μαθητή, καθώς κατά τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος, δηλαδή τον Ιανουάριο του 2013, ήταν ανήλικος. Έτσι η δικογραφία ως προς αυτόν παραπέμφθηκε στο αρμόδιο δικαστήριο ανηλίκων. Στο δικαστήριο κατέθεσε συμμαθητής του θύματος, ο οποίος υποστήριξε ότι και ο ίδιος είχε δεχθεί απειλές από τον κατηγορούμενο πριν συμβεί το επίδικο περιστατικό.

    Στο δικαστήριο κατέθεσε ο αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες για την επίθεση ο οποίος είπε ότι ο κατηγορούμενος του είχε πει ότι «ανήκει στην Χρυσή Αυγή αλλά δεν ασχολείται». Ο μάρτυρας μάλιστα ανέφερε πως του είχε προκαλέσει εντύπωση πως ο κατηγορούμενος κατά τη διαδικασία λήψης αποτυπωμάτων «με ρώτησε αν θα έχει πρόβλημα λόγω της υπόθεσης γιατί ήθελε να καταθέσει τα χαρτιά του για ειδικός φρουρός. Σαν να μην είχε καταλάβει τι έκανε».

    Τέλος, κατέθεσε ο αστυνομικός, στην κατ' οίκον έρευνα βρέθηκαν όπλα και μπλουζάκια με εθνικιστικά μηνύματα. Σύμφωνα με όσα είχαν πει τότε στην αστυνομία οι γονείς του κατηγορουμένου, ανέφερε ο μάρτυρας, μία καραμπίνα που είχε εντοπιστεί στο πατάρι ανήκε στον πατέρα του που εργαζόταν στα ΕΚΑΜ ενώ μία σιδηρογροθιά ανήκε στη μητέρα του η οποία εργαζόταν σε εταιρία σεκιούριτι. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 30 Απριλίου.

    [04] Επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών, τα τελευταία 5 χρόνια, διαπιστώνουν οι Έλληνες

    Επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών στην Ελλάδα βλέπει το 88% των Ελλήνων, τα τελευταία 5 χρόνια, σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση Ευρωβαρόμετρο, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και η οποία ερευνά τον τρόπο με τον οποίο η κρίση επηρέασε την ποιότητα των όρων εργασίας στην ΕΕ.

    Σύμφωνα με την έρευνα, το 82% των Ελλήνων θεωρεί ότι οι εργασιακές συνθήκες στην Ελλάδα είναι «κακές» (43% στην ΕΕ), ενώ μόλις το 16% θεωρεί ότι είναι «καλές» (53% στην ΕΕ).

    Μετά την Ελλάδα, τα υψηλότερα ποσοστά δυσαρέσκειας όσον αφορά τις συνθήκες εργασίες στη χώρα τους καταγράφονται στους Ούγγρους (79%), στους Ισπανούς (76%) και στους Ιταλούς (73%).

    [05] Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τους τρεις αγνοούμενους απο το ναυάγιο, δυτικά της Κρήτης

    Ακαρπες παραμένουν μέχρι τώρα, οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή, 30 ναυτικά μίλια δυτικά της Παλαιοχώρας Κρήτης σε διεθνή ύδατα, για τον εντοπισμό των τριών μελών του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «Ag-Marina» με σημαία Τόνγκο, που βυθίστηκε τα ξημερώματα λόγω εισροής υδάτων, η οποία προκλήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Πρόκειται για τον καπετάνιο του πλοίου, τον μηχανοδηγό και τον ηλεκτρολόγο. Στο πλοίο επέβαιναν άλλα τέσσερα άτομα, μέλη του πληρώματος, που διασώθηκαν από παραπλέον φορτηγό πλοίο και μεταφέρθηκαν με πλωτό σκάφος του λιμενικού στα Χανιά και από εκεί, στο νοσοκομείο της πόλης για προληπτικές εξετάσεις. Πρόκειται για τον υποπλοίαρχο, τον Α μηχανικό, τον ναύκληρο και ένα μάγειρα.

    Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι διασωθέντες, το πλοίο ήταν φορτωμένο με 6 φορτηγά οχήματα που μετέφεραν τσιγάρα και είχε αναχωρήσει από το Μαυροβούνιο, με προορισμό το λιμάνι της Οδησσού στη Μαύρη Θάλασσα. Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα, αν το πλοίο είχε και κάποιο ενδιάμεσο σταθμό στο δρομολόγιό του. Στις έρευνες στη θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου, συμμετέχουν παραπλέοντα πλοία, ένα ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος της Frontex.

    [06] Η έκθεση «Εκτός ναού... Θησαυρός του 11ου αιώνα από το Μουσείο του Cluny» στο Βυζαντινό Μουσείο

    Η έκθεση «Εκτός ναού... Θησαυρός του 11ου αιώνα από το Μουσείο του Cluny» εγκαινιάζεται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (ΒΧΜ) τη Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014, στις 20:00.

    Κεντρικό της έκθεμα είναι μία λίθινη φορητή Αγία Τράπεζα δυτικής τέχνης, που χρονολογείται στις αρχές του 11ου αιώνα και προέρχεται από το Μουσείο του Cluny στο Παρίσι, ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της Γαλλίας, αφιερωμένο στη μεσαιωνική εποχή. Όπως πληροφορεί το ΒΧΜ, «η αμφιπρόσωπη πλάκα από ξύλο και πορφυρίτη περιέχει στο εσωτερικό της λείψανα τεσσάρων Αγίων και έχει αργυρή επένδυση, κατά τόπους επιχρυσωμένη. Η επένδυση φέρει εγχάρακτο διάκοσμο που επικεντρώνεται στην ερμηνεία της Θείας Λειτουργίας, ενώ στην εικονογραφία της εντοπίζονται βυζαντινές επιρροές. Την έκθεση συμπληρώνουν αντίστοιχα αντικείμενα από τη χριστιανική Ανατολή, υφασμάτινα αντιμήνσια και λειτουργικά σκεύη (άγιο ποτήριο, δίσκος, λόγχη, κοχλιάριο κ.λπ.) που χρησιμοποιούνται για την τέλεση της Θείας Ευχαριστίας και προέρχονται από τις συλλογές του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου».

    Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 3 Αυγούστου 2014 (Δευτέρα- Κυριακή 8:00- 20:00), θα παρουσιάζεται στο ανακαινισμένο Μέγαρο της Δούκισσας της Πλακεντίας.

    [07] Στο εδώλιο κάθισε το «αφεντικό» της Formula 1 κατηγορούμενος για δωροδοκία

    Αρνήθηκε τις κατηγορίες που τον βαρύνουν ο εμπορικός διευθυντής της Formula 1, Μπέρνι Έκλστοουν, του οποίου άρχισε σήμερα στη Γερμανία η δίκη για δωροδοκία, σε μια υπόθεση που ενδέχεται να βάλει τέλος στην... ηγεμονία του στο πρωτάθλημα. Οι εισαγγελικές Αρχές του Μονάχου έχουν απαγγείλει εναντίον του 83χρονου Βρετανού την κατηγορία ότι δωροδόκησε τον φυλακισμένο τραπεζίτη, Γκέρχαρντ Γκριμπκόφσκι, στο περιθώριο της πώλησης μεριδίου των δικαιωμάτων τηςF1 στην εταιρεία CVC.

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Έκλστοουν ευνόησε την CVC, επειδή οι άνθρωποί της είχαν δεσμευθεί ότι θα τον διατηρούσαν στη θέση του εμπορικού διευθυντή. «Είμαι αισιόδοξος, ο ήλιος λάμπει», είπε ο Έκλστοουν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες που κατέγραφαν την είσοδό του στο δικαστήριο του Μονάχου. Ο Βρετανός δίνει μάχη για να σώσει τη θέση και τη φήμη του, καθώς αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να του επιβληθεί κάθειρξη 10 ετών, εάν καταδικαστεί.

    Με την έναρξη της δίκης, οι δικηγόροι του εξέδωσαν μια σύντομη δήλωση, στην οποία ο Έκλστοουν επιβεβαιώνει ότι αρνείται τις κατηγορίες και πως θα παλέψει για να «καθαρίσει» το όνομά του: «Η καταγγελλόμενη δωροδοκία δεν συνέβη ποτέ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 April 2014 - 14:30:28 UTC