Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις»
  • [02] Παρατείνεται η προσωρινή κράτηση του Ν. Μιχαλολιάκου
  • [03] Δεμένα τα πλοία την Πρωτομαγιά
  • [04] «Ψήφος εμπιστοσύνης στην Εθνική Τράπεζα»
  • [05] ΔΝΤ: Στο δεύτερο εξάμηνο του 2014 η συζήτηση για το χρέος
  • [06] Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία έκδοσης ομολογιακού δανείου της Εθνικής Τράπεζας

  • [01] «Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις»

    Με την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των πεσόντων από τους ναζί στη Βιάννο, απ' όπου ανακοίνωσε και την υποψηφιότητα του Μανώλη Γλέζου για την Ευρωβουλή, ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην Κρήτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

    «Είναι χρέος μας να αποτίσουμε φόρο τιμής και χρέος μας να μην ξεχνάμε. Να μην ξεχνάμε ότι αν σήμερα οι ευρωπαϊκοί λαοί ζουν ελεύθεροι και έχουν νικήσει το φάντασμα της μισαλλοδοξίας, τη μαύρη ιδεολογία του φασισμού είναι διότι κάποιοι έδωσαν τη ζωή τους και ήταν χιλιάδες αυτοί που έδωσαν τη ζωή τους στη χώρα μας» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Σημειώνοντας ότι 70 και πλέον χρόνια μετά, «παραμένει ανεκπλήρωτο και ιστορικά αδικαίωτο το αίτημα της ηθικής και υλικής αποκατάστασης από την πλευρά της Γερμανίας των πολεμικών επανορθώσεων και του αναγκαστικού Κατοχικού δανείου», ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς «θα διεκδικήσει αυτό το ανεκπλήρωτο χρέος» και ανακοίνωσε ότι «αποφασίσαμε να κοσμήσει με την παρουσία του το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ» ο Μανώλης Γλέζος, η «μεγάλη μορφή της Εθνικής Αντίστασης», ο «ακάματος αγωνιστής της κοινωνικής δικαιοσύνης».

    [02] Παρατείνεται η προσωρινή κράτηση του Ν. Μιχαλολιάκου

    Την παράταση της προσωρινής κράτησης του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος, κατά την δικογραφία, θεωρείται ο αρχηγός και διευθύνων νους εγκληματικής οργάνωσης, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών.

    Με βούλευμά του το δικαστικό συμβούλιο, που συνεδρίασε ενόψει της λήξης του πρώτου εξαμήνου κράτησης του κατηγορουμένου στην υπόθεση των παράνομων δραστηριοτήτων της οργάνωσης, που χειρίζονται οι ανακρίτριες Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου, διατάσσει να συνεχιστεί για ακόμη ένα εξάμηνο η προσωρινή κράτησή του, κρίνοντας ότι δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι για τους οποίους κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος τον περασμένο Οκτώβριο, με τη σύμφωνο γνώμη ανακριτών και του αρμόδιου Εισαγγελέα.

    Πριν λίγες ημέρες με αντίστοιχα βουλεύματα, παρατάθηκε η κράτηση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού και Χρήστου Παππά, ενώ συνολικά για την εγκληματική δράση της ΧΑ κρατούνται στις φυλακές έξι βουλευτές.

    [03] Δεμένα τα πλοία την Πρωτομαγιά

    Τη συμμετοχή της στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ για την εργατική Πρωτομαγιά την ερχόμενη Πέμπτη, 1η Μαΐου, με 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, αποφάσισε στη σημερινή συνεδρίασή της, η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

    «Οι ναυτεργάτες και οι εργαζόμενοι της χώρας αποτίουν ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωες των εργατικών αγώνων, διατρανώνοντας για μια ακόμη φορά την απόφασή τους να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα για το κτίσιμο ενός κόσμου ειρηνικού, κοινωνικά δίκαιου, για τη θέσπιση και διασφάλιση ανθρώπινων και αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και θεμελιακών δικαιωμάτων για τους ανθρώπους του μόχθου και της κοινωνίας γενικότερα» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ.

    [04] «Ψήφος εμπιστοσύνης στην Εθνική Τράπεζα»

    Ψήφο εμπιστοσύνης στην Εθνική Τράπεζα και γενικότερα στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα και την ελληνική οικονομία, χαρακτηρίζουν οικονομικοί αναλυτές την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης ομολογιακού δανείου της Εθνικής Τράπεζας.

    Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Εθνική Τράπεζα προχώρησε σε έκδοση ομολόγου κύριου χρέους ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ, 5ετούς διάρκειας. Το βιβλίο προσφορών για την έκδοση υπερκαλύφθηκε σήμερα περί τις 3 φορές. Η απόδοση του ομολόγου κατά την έκδοση διαμορφώθηκε στο 4,50% ενώ το τοκομερίδιο θα είναι 4,375%. Η τιμή έκδοσης του ομολόγου ορίστηκε στο 99,451%. Συντονιστές έκδοσης ήταν οι τράπεζες Bank of America Merrill Lynch, Citi, Goldman Sachs, HSBC και Morgan Stanley.

    Όπως αναφέρουν οικονομικοί αναλυτές είναι η πρώτη εταιρική έκδοση με κόστος χαμηλότερο του αντίστοιχης διάρκειας ομολόγου του ελληνικού δημοσίου, γεγονός που θεωρείται ιδιαίτερη επιτυχία για την Εθνική Τράπεζα (διαμορφώθηκε σε 50 μονάδες βάσης χαμηλότερα σε σχέση με την απόδοση του 5ετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου πριν λίγες εβδομάδες).

    [05] ΔΝΤ: Στο δεύτερο εξάμηνο του 2014 η συζήτηση για το χρέος

    Στα μέσα Μαΐου θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο πλαίσιο της πέμπτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις, ο οποίος τόνισε ότι η συζήτηση για το ελληνικό χρέος θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο εξάμηνο της τρέχουσας χρονιάς, όταν ερωτήθηκε για το πότε θα γίνουν οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις για την Ελλάδα, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία του ΔΝΤ, στην Ουάσιγκτον, ο κ. Ράις καλωσόρισε την πρόοδο που σημείωσε η Ελλάδα, μετά και τη χθεσινή επιβεβαίωση του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2013 από τη Eurostat, ενώ υπογράμμισε την πρόσφατη έξοδο της χώρας στις αγορές.

    Κατά την επικείμενη συνεδρίαση αναμένεται να εγκριθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης του ΔΝΤ προς την Ελλάδα.

    [06] Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία έκδοσης ομολογιακού δανείου της Εθνικής Τράπεζας

    Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η διαδικασία έκδοσης ομολογιακού δανείου της Εθνικής Τράπεζας. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Εθνική Τράπεζα προχώρησε σε έκδοση ομολόγου κύριου χρέους ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ, 5ετούς διάρκειας.

    Το βιβλίο προσφορών για την έκδοση υπερκαλύφθηκε σήμερα περί τις 3 φορές. Η απόδοση του ομολόγου κατά την έκδοση διαμορφώθηκε στο 4,50% ενώ το τοκομερίδιο θα είναι 4,375%. Η τιμή έκδοσης του ομολόγου ορίστηκε στο 99,451%. Συντονιστές έκδοσης ήταν οι τράπεζες Bank of America Merrill Lynch, Citi, Goldman Sachs, HSBC και Morgan Stanley.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 April 2014 - 16:30:23 UTC