Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ. Γλέζος: «Δεν δικαιούμαι να απέχω»
  • [02] Βροχοπτώσεις στη Β. Ελλάδα
  • [03] Συμφωνία εξαγοράς της Μεβγάλ από τη Δέλτα Τροφίμων
  • [04] Σ. Λαβρόφ: Η Ουάσιγκτον στρεβλώνει τη συμφωνία της Γενεύης για την Ουκρανία
  • [05] Η Ουκρανία συνεχίζει την επιχείρησή της εναντίον φιλορώσων ανταρτών
  • [06] Το Βερολίνο προτείνει ένα κοινό ταξίδι ΗΠΑ, ΕΕ και Ρωσίας στην Ουκρανία
  • [07] Έκρηξη με επτά τραυματίες σε σημείο ελέγχου, στην Ουκρανία
  • [08] Στη Ν. Κορέα ο Μπαράκ Ομπάμα
  • [09] Ανακαλύφθηκε ο Κρυπτοδράκων, ο αρχαιότερος πτερόσαυρος

  • [01] Μ. Γλέζος: «Δεν δικαιούμαι να απέχω»

    Με την φράση «δεν δικαιούμαι να απέχω», ο Μανώλης Γλέζος με δήλωσή του επιβεβαιώνει και επίσημα την συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποδεχόμενος σχετική πρόταση του Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Γλέζος αναφέρει ότι «λίγο πριν κλείσω τα 92 μου χρόνια, αποδέχτηκα την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, του ΣΥΡΙΖΑ και πολλών συναγωνιστών να είμαι υποψήφιος Ευρωβουλευτής. Ο λόγος είναι προφανής: στη ζοφερή εποχή που ζούμε, δεν δικαιούμαι να απέχω».

    Κι ακόμα, προσθέτει ο Μ. Γλέζος, υπάρχει ένας ιδιαίτερος, δικός μου λόγος: η κλιμάκωση του αγώνα για τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, και «οι συμμαχητές μου που χάθηκαν σε μάχες, εκτελέστηκαν ή πέθαναν απροσκύνητοι με καλούν να τους εκπροσωπήσω, όρθιος, στις επάλξεις του χρέους» και καταλήγει στη δήλωσή του: «Γέρασα διεκδικώντας γι' αυτούς και για τη χώρα μας το αυτονόητο: την απονομή δικαιοσύνης. Είναι πολύ αργά τώρα να το βάλω κάτω. Είναι καιρός η υπόθεση των γερμανικών οφειλών να τελειώνει. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά με έναν τρόπο: τη δικαίωσή μας».

    [02] Βροχοπτώσεις στη Β. Ελλάδα

    Οι βροχοπτώσεις είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού σήμερα σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στις περισσότερες περιοχές γύρω στους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου. Αρκετοί δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ... ποτάμια δυσκολεύοντας την κίνηση πεζών και οδηγών, ενώ η τροχαία συνιστά ιδιαίτερη προσοχή στην κυκλοφορία των οχημάτων λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος και της περιορισμένης, κατά τόπους, ορατότητας. Επιπλέον, εξαιτίας του παγετού, τις πρώτες πρωινές ώρες ήταν αναγκαία η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για όσους επιθυμούσαν να ανέβουν στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν του νομού Πέλλας.

    [03] Συμφωνία εξαγοράς της Μεβγάλ από τη Δέλτα Τροφίμων

    Προσύμφωνο εξαγοράς ποσοστού 43% της Μεβγάλ ΑΕ, από την οικογένεια Παπαδάκη - Χατζηθεοδώρου που τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, υπέγραψε η Δέλτα Τροφίμων, μέλος του Ομίλου Vivartia, όπως ανακοίνωσε η Marfin Investment Group. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το τίμημα της εξαγοράς συμφωνήθηκε στα 4,5 εκατ. ευρώ και θα καταβληθεί μετά από την εξόφληση υποχρεώσεως της Μεβγάλ προς τη Δέλτα ύψους 3,8 εκατ. ευρώ και την εξόφληση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου που αναμένεται να χορηγηθεί από τις δανείστριες τράπεζες προς την Μεβγάλ στα πλαίσια της χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

    Μέχρι την έγκριση της εξαγοράς από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τη μεταβίβαση των μετοχών, που μαζί με τις μετοχές που ήδη κατέχει η Δέλτα θα αυξήσουν τη συμμετοχή της στο 57,8% των μετοχών της Μεβγάλ, καθήκοντα Προέδρου της Μεβγάλ θα αναλάβει η κα. Μαίρη Χατζάκου και Αντιπροέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου ο κ. Πέτρος Παπαδάκης.

    [04] Σ. Λαβρόφ: Η Ουάσιγκτον στρεβλώνει τη συμφωνία της Γενεύης για την Ουκρανία

    Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε σήμερα την Ουάσινγκτον ότι στρεβλώνει τη διεθνή συμφωνία για την Ουκρανία προβάλλοντας πρόσθετες απαιτήσεις έναντι της Μόσχας. «Η Ρωσία θα συμβάλει αποφασιστικά στην αποκλιμάκωση της σύγκρουσης βάσει της συμβιβαστικής προσέγγισης που συμφωνήθηκε στη Γενεύη ... δεν μπορεί να υπάρχουν μονομερείς απαιτήσεις», δήλωσε ο Λαβρόφ κατά τη συνάντησή του με νέους διπλωμάτες στη Μόσχα. «Και μας υποβάλλονται απαιτήσεις -- πρώτα απ' όλα εννοώ τις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν μια εξαιρετική ικανότητα να στρεβλώνουν τα πάντα».

    Παράλληλα ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας κατήγγειλε την επιχείρηση των υπηρεσιών ασφαλείας του Κιέβου στην ανατολική Ουκρανία ως «αιματηρό έγκλημα» και δήλωσε ότι η προσωρινή κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη επειδή οργάνωσε ένα πόλεμο εναντίον των πολιτών της. «Αυτοί (οι αρχές του Κιέβου) διεξάγουν έναν πόλεμο εναντίον των δικών τους ανθρώπων. Πρόκειται για ένα αιματηρό έγκλημα και εκείνοι που ώθησαν το στρατό να κάνει αυτό, θα πληρώσουν, είμαι βέβαιος, και θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», είπε στη διάρκεια της συνάντησης αυτής.

    [05] Η Ουκρανία συνεχίζει την επιχείρησή της εναντίον φιλορώσων ανταρτών

    Η Ουκρανία συνεχίζει την επιχείρησή της εναντίον φιλορώσων ανταρτών στις ανατολικές περιοχές της χώρας και έχει επαρκείς στρατιωτικούς πόρους για να συνεχίσει την επίθεση 24 ώρες το 24ωρο, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών. Ο Αρσέν Αβάκοφ απέρριψε πληροφορίες ότι το Κίεβο ανέστειλε την «αντιτρομοκρατική επιχείρησή» του έπειτα από απειλές από τη Μόσχα όταν ουκρανικά στρατεύματα πλησίασαν σε οχυρά των ανταρτών. «Δεν έχει υπάρξει διακοπή της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης σε σχέση με την απειλή εισβολής από τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας» έγραψε ο υπουργός στη σελίδα του στο Facebook. «Η αντιτρομοκρατική επιχείρηση συνεχίζεται. Οι τρομοκράτες θα πρέπει να προσέχουν 24 ώρες το 24ωρο. Οι άμαχοι δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν».

    Αρνούμενος φήμες ότι οι δυνάμεις του Κιέβου είναι εξαντλημένες από την κόπωση, υπογράμμισε επίσης πως έχει ληφθεί φροντίδα για να αποφευχθουν απώλειες μεταξύ των μη μαχητών, αφού η Μόσχα προειδοποίησε πως μπορεί να αναλάβει δράση για να προστατεύσει αμάχους.

    [06] Το Βερολίνο προτείνει ένα κοινό ταξίδι ΗΠΑ, ΕΕ και Ρωσίας στην Ουκρανία

    Οι ΗΠΑ, η ΕΕ και η Ρωσία πρέπει να πραγματοποιήσουν μια κοινή υψηλού επιπέδου επίσκεψη σε εστίες αναταραχής στην Ουκρανία μαζί με ντόπιους αξιωματούχους για να σηματοδοτήσουν την πολιτική στήριξή τους στη συμφωνία που συνήφθη στις 17 Απριλίου στη Γενεύη, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ. Αμερικανοί αξιωματούχοι εκφράζουν ολοένα και περισσότερο την ανυπομονησία τους επειδή, όπως λένε, η Ρωσία δεν τηρεί τη συμφωνία για την εκτόνωση της κρίσης στην Ουκρανία.

    Σε επιστολή του προς τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), ο Σταϊνμάγερ αναφέρει πως η διεθνής συμφωνία για την εκτόνωση της έντασης χρειάζεται «ορατή πολιτική στήριξη». Ο Σταϊνμάγερ έστειλε την επιστολή στον Ελβετό υπουργό Εξωτερικών Ντιντιέ Μπουρκχάλτερ, η χώρα του οποίου προεδρεύει του ΟΑΣΕ. Αποσπάσματα δημοσιεύονται σήμερα από την εφημερίδα «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ», σύμφωνα με την οποία αντίγραφα της επιστολής εστάλησαν επίσης στην Ουάσινγκτον, τη Μόσχα, τις Βρυξέλλες και το Κίεβο.

    [07] Έκρηξη με επτά τραυματίες σε σημείο ελέγχου, στην Ουκρανία

    Επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού που σημειώθηκε στη διάρκεια της νύχτας σε σημείο ελέγχου που είχαν εγκαταστήσει οι ουκρανικές δυνάμεις κοντά στην Οδησσό στη Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία. Οι κάτοικοι της πόλης έχουν εγκαταστήσει αρκετά σημεία ελέγχου κοντά στην πόλη με στόχο να αποτρέψουν τους φιλορώσους αυτονομιστές να εισέλθουν από την Υπερδνειστερία, την αυτονομιστική περιοχή της Μολδαβίας. «Επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό. (Η έκρηξη) σημειώθηκε περίπου στις 4 π.μ σε σημείο ελέγχου που είχε εγκαταστήσει μία τοπική ομάδα αυτοάμυνας», δήλωσε τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

    Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλέστηκε αυτόπτες μάρτυρες σύμφωνα με τους οποίους διερχόμενο αυτοκίνητο πέταξε προς το σημείο ελέγχου τον εκρηκτικό μηχανισμό, ωστόσο η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από την αστυνομία. Η Υπερδνειστερία, όπου εδρεύουν ρώσοι στρατιώτες οι οποίοι φυλάσσουν αποθήκες με όπλα από τη σοβιετική εποχή, και μέλη της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης, διακήρυξε την ανεξαρτησία της από τη Μολδαβία στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Τον περασμένο μήνα το ΝΑΤΟ προειδοποίησε για το ενδεχόμενο ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης στην Υπερδνειστερία ύστερα από την προσάρτηση της ουκρανικής Κριμαίας στη Ρωσία.

    Διαβάστε επίσης:

    Το Βερολίνο προτείνει ένα κοινό ταξίδι ΗΠΑ, ΕΕ και Ρωσίας στην Ουκρανία

    Η Ουκρανία συνεχίζει την επιχείρησή της εναντίον φιλορώσων ανταρτών

    [08] Στη Ν. Κορέα ο Μπαράκ Ομπάμα

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έφθασε σήμερα στη Νότια Κορέα για μια διήμερη επίσκεψη, κατά την οποία αναμένεται ότι θα κυριαρχήσει το θέμα των απειλών για πραγματοποίηση μιας τέταρτης πυρηνικής δοκιμής από τη Βόρεια Κορέα. Ο Πρόεδρος, το αεροπλάνο του οποίου προσγειώθηκε στην αμερικανική αεροπορική βάση του Οσάν, νοτίως της Σεούλ, επισκέπτεται μια χώρα η οποία βρίσκεται σε πένθος μετά το ναυάγιο ενός πλοίου με πάνω από 300 νεκρούς ή αγνοούμενους, ανάμεσα στους οποίους 280 μαθητές Γυμνασίου.

    «Ξέρω πως η επίσκεψή μου τώρα πραγματοποιείται ενώ οι Νοτιοκορεάτες βρίσκονται σε πένθος και η επίσκεψή μου θα είναι μια ευκαιρία για να εκφράσω τη συμπάθεια του αμερικανικού λαού», δήλωσε ο Ομπάμα. Ο Αμερικανός Πρόεδρος θα επισκεφθεί επίσης τη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες.

    [09] Ανακαλύφθηκε ο Κρυπτοδράκων, ο αρχαιότερος πτερόσαυρος

    Μια διεθνής ομάδα παλαιοντολόγων ανακάλυψε στην έρημο Γκόμπι της βορειοδυτικής Κίνας το απολίθωμα του αρχαιότερου πτερόσαυρου που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα, ο οποίος ζούσε πριν από περίπου 163 εκατ. χρόνια και πήρε το όνομα Κρυπτοδράκων (κρυμμένος δράκος). Το όνομα προέρχεται από την κινεζική ταινία «Ο τίγρης και ο δράκος» (Crouching Tiger, Hidden Dragon) του Ανγκ Λι, η οποία γυρίστηκε το 2000 κοντά στην τοποθεσία, όπου ανακαλύφθηκε το απολίθωμα.

    Αν και το νέο απολίθωμα έχει άνοιγμα φτερών περίπου 1,4 μέτρων, ορισμένα μέλη της οικογένειας της πτεροδάκτυλων έγιναν αργότερα τόσο γιγάντια, που έμοιαζαν με μικρά αεροπλάνα, όπως ο «Κουετζαλοκοάτλους» που είχε άνοιγμα φτερών περίπου δέκα μέτρων (σχεδόν όσο ένα μαχητικό F-16!). Τελικά οι πτεροδακτυλίδες εξαφανίστηκαν μαζί με τους δεινόσαυρους πριν από περίπου 66 εκατ. χρόνια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 25 April 2014 - 8:30:25 UTC