Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με εγκαύματα γ΄ βαθμού νοσηλεύονται οι τραυματίες του ρωσικού φορτηγού πλοίου
  • [02] Επεισόδιο με οπαδούς του ΠΑΟΚ, στο Κολωνάκι
  • [03] Εκτροπή της κυκλοφορίας στα διόδια Αφιδνών, λόγω της έλευσης των πούλμαν με οπαδούς του ΠΑΟΚ
  • [04] Νέες συλλήψεις και κατηγορίες σε βάρος μελών του πληρώματος του νοτιοκορεατικού πλοίου
  • [05] Μ. Αμπάς: Οι Παλαιστίνιοι δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσουν το Ισραήλ ως «εβραϊκό κράτος»
  • [06] Νεκροί στρατιώτες του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν από συντριβή ελικοπτέρου
  • [07] Στους 92 ανήλθαν οι θάνατοι από τον κοροναϊό MERS στη Σαουδική Αραβία

  • [01] Με εγκαύματα γ΄ βαθμού νοσηλεύονται οι τραυματίες του ρωσικού φορτηγού πλοίου

    Με εγκαύματα γ΄βαθμού, νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Βόλου, τα δύο μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «Νakhodka» με σημαία Ρωσίας, σε αποθήκη του οποίου σημειώθηκε το πρωί έκρηξη και πυρκαγιά, ενώ βρισκόταν σε λιμενική εγκατάσταση στην περιοχή της Αμαλιάπολης. Η πυρκαγιά σβήστηκε ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ τραυματίες είναι ο πρώτος και ο τρίτος μηχανικός.

    Έως στιγμής τα αίτια της ατυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί, ενώ την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει το λιμενικό τμήμα Αμαλιάπολης, που υπάγεται στο Λιμεναρχείο Βόλου. Ο απόπλους του πλοίου απαγορεύτηκε έως ότου αποκατασταθούν οι ζημιές και προσκομισθεί πιστοποιητικό αξιοπλοΐας, από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

    [02] Επεισόδιο με οπαδούς του ΠΑΟΚ, στο Κολωνάκι

    Επεισόδιο σημειώθηκε στις περίπου 12:30, σε καφετέρια της πλατείας Κολωνακίου, όταν δύο άτομα, που επάνω τους έφεραν διακριτικά της ομάδας του ΠΑΟΚ, δέχθηκαν επίθεση από ομάδα έξι ατόμων. Δεν υπήρξε αναφορά για τραυματισμό.

    [03] Εκτροπή της κυκλοφορίας στα διόδια Αφιδνών, λόγω της έλευσης των πούλμαν με οπαδούς του ΠΑΟΚ

    Εκτροπή της κυκλοφορίας πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος των διοδίων Αφιδνών, λόγω των δεκάδων πούλμαν, με οπαδούς του ΠΑΟΚ, που μεταβαίνουν στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν τον τελικό Κυπέλου ανάμεσα στην ομάδα τους και τον Παναθηναϊκό. Τα πούλμαν ελέγχονται στα διόδια από την Αστυνομία ανά είκοσι, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ουρά οχημάτων.

    [04] Νέες συλλήψεις και κατηγορίες σε βάρος μελών του πληρώματος του νοτιοκορεατικού πλοίου

    Κατηγορίες για εγκληματική αμέλεια απαγγέλθηκαν εις βάρος και των 15 υψηλόβαθμων μελών του πληρώματος του νοτιοκορεατικού οχηματαγωγού, το οποίο βυθίστηκε στις 16 Απριλίου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εκατοντάδες άτομα, κυρίως παιδιά που πήγαιναν σχολική εκδρομή, αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα. Οι εισαγγελικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης εναντίον τεσσάρων ακόμη μελών του πληρώματος του Sewol ύστερα από την σύλληψη 11 μελών, περιλαμβανομένου του καπετάνιου.

    Οι 15 κατηγορούνται ότι δεν βοήθησαν τους επιβάτες να εγκαταλείψουν το πλοίο όταν άρχισε να βυθίζεται. Το Sewol μετέφερε 476 άτομα όταν ξαφνικά πήρε κλίση και βυθίστηκε, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, κοντά στις νοτιοδυτικές ακτές της Νότιας Κορέας. Οι έρευνες εντοπισμού των σορών των επιβατών συνεχίζονται καθώς σήμερα ο αριθμός των σορών που έχουν ανασυρθεί από το ναυάγιο του πλοίου ανήλθε σε 187. Οι διασωθέντες είναι 147 και 115 άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται.

    [05] Μ. Αμπάς: Οι Παλαιστίνιοι δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσουν το Ισραήλ ως «εβραϊκό κράτος»

    Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε σήμερα ότι εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για τη συνέχιση των ειρηνευτικών συνομιλιών με το Ισραήλ μετά την διακοπή τους από την ισραηλινή πλευρά η οποία αντέδρασε στην απρόσμενη συμφωνία συμφιλίωσης του Αμπάς με την ισλαμιστική Χαμάς, την οποία το Ισραήλ και οι ΗΠΑ θεωρούν τρομοκρατική οργάνωση.

    Μιλώντας στην διάρκεια διήμερης συνόδου υψηλόβαθμων στελεχών της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) με θέμα την αξιολόγηση της στρατηγικής που θα ακολουθήσουν οι Παλαιστίνιοι ύστερα από την κατάρρευση των υπό την αιγίδα των ΗΠΑ συνομιλιών, ο Αμπάς τόνισε ότι οι Παλαιστίνιοι δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσουν το Ισραήλ ως «εβραϊκό κράτος» και ότι η νέα παλαιστινιακή κυβέρνηση θα πρέπει «να απορρίψει τη βία και την τρομοκρατία».

    [06] Νεκροί στρατιώτες του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν από συντριβή ελικοπτέρου

    Πέντε στρατιώτες της διεθνούς δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (Isaf) σκοτώθηκαν σήμερα όταν συνετρίβη το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν στα νότια της χώρας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΑΤΟϊκή δύναμη χωρίς να κάνει λόγο για τα αίτια του δυστυχήματος. «Η ISAF βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της εξέτασης των συνθηκών (του δυστυχήματος) για να μάθει περισσότερες πληροφορίες» ανέφερε η διεθνής δύναμη που δεν δημοσιοποίησε την εθνικότητα των θυμάτων. Οι περισσότεροι στρατιώτες της ISAF που εδρεύουν στο νότιο Αφγανιστάν είναι Αμερικανοί, Βρετανοί και Καναδοί.

    [07] Στους 92 ανήλθαν οι θάνατοι από τον κοροναϊό MERS στη Σαουδική Αραβία

    Σε 92 ανήλθαν οι θάνατοι από τον κοροναϊό MERS στη Σαουδική Αραβία ύστερα από τον θάνατο πέντε ακόμη ατόμων, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας. Ένας Παλαιστίνιος 81 ετών και μία γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία 59 ετών πέθαναν στο Ριάντ, μία γυναίκα από το Μπανγκλαντές 40 ετών πέθανε στη Μέκα, καθώς ένας 64χρονος Παλαιστίνιος και μία 30χρονη γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία πέθαναν στην Τζέντα, ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του το υπουργείο. Παγκοσμίως έχουν εντοπιστεί, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), 254 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού Αναπνευστικού Συνδρόμου Μέσης Ανατολής (MERS). Οι Σαουδαραβικές αρχές έχουν αναφέρει 299 κρούσματα, αν και για ορισμένα από αυτά αναμένεται η τελική επιβεβαίωση.

    «Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε αιφνίδια από τα μέσα του Μαρτίου του 2014» δήλωσε ο Τάρικ Γιαζάρεβιτς, στέλεχος του ΠΟΥ στην Γενεύη, προσθέτοντας ότι τα περισσότερα κρούσματα έχουν εντοπιστεί στην Σαουδική Αραβία και τα γειτονικά της Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σε έως και τα τρία τέταρτα των νέων κρουσμάτων ο ιός μεταδόθηκε μέσω της ανθρώπινης επαφής και αυτό συνέβη κυρίως μέσα σε χώρους υγειονομικής περίθαλψης, προσβάλλοντας εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και ορισμένους ασθενείς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 26 April 2014 - 12:30:24 UTC