Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θρίλερ με την ομηρία διεθνών παρατηρητών στην ανατολική Ουκρανία
  • [02] Κυπελλούχος Ελλάδας ο Παναθηναϊκός

  • [01] Θρίλερ με την ομηρία διεθνών παρατηρητών στην ανατολική Ουκρανία

    Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία μετά την ομηρία από φιλορώσους αυτονομιστές, στην πόληΣλαβιάνσκ, διεθνών παρατηρητών του ΟΑΣΕ.

    Ο ΟΑΣΕ απέστειλε ομάδα διαπραγματευτών για να διασφαλίσει την απελευθέρωση των στρατιωτικών παρατηρητών του.

    Οι αυτονομιστές κατηγόρησαν τους παρατηρητές ότι είναι "κατάσκοποι του ΝΑΤΟ" και δήλωσαν ότι δεν θα αφεθούν ελεύθεροι παρά μόνο αν ανταλλαγούν με δικούς τους "κρατούμενους".

    H Μόσχα ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε όλες τις δυνατές ενέργειες για την απελευθέρωση των παρατηρητών του ΟΑΣΕ που κρατούνται από χθες από αυτονομιστές στην πόλη Σλαβιάνσκ.

    Την ίδια ώρα, ο μεταβατικός υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Μιχάιλο Κόβαλ δήλωσε ότι ο ουκρανικός στρατός θα απαντήσει στρατιωτικά αν η Μόσχα στείλει στρατεύματα με την πρόφαση της ειρηνευτικής αποστολής, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Interfax της Ουκρανίας.

    "Τα Ηνωμένα Έθνη δεν έχουν δώσει καμία τέτοια (ειρηνευτική) εντολή στους Ρώσους. Όλοι έχουμε ήδη κουραστεί με τα παιχνίδια της Ρωσίας με τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις. Αν έρθουν, θα πάρουν αυτό που τους αναλογεί: θα πραγματοποιήσουμε στρατιωτικές επιχειρήσεις".

    Από την Ιταλία όπου βρέθηκε ο Ουκρανός πρωθυπουργός, Αρσένι Γιατσενιούκ, είπε ότι ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη παραβίασαν επανειλημμένως τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, γεγονός το οποίο διέψευσε κατηγορηματικά το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

    Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα στον Αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι, πως η Ουκρανία πρέπει να σταματήσει τη στρατιωτική επιχείρησή της στις νοτιοανατολικές περιφέρειες της χώρας στο πλαίσιο των προσπαθειών για την εκτόνωση της κρίσης.

    Ο Λαβρόφ "υπογράμμισε την ανάγκη να ληφθούν επείγοντα μέτρα για μια αποκλιμάκωση της κατάστασης στην Ουκρανία, πριν απ' όλα για να σταματήσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των διαδηλωτών και να μπει ένα τέλος στις επιθετικές ενέργειες των υπερθνικιστών του Πράβι Σέκτορ (Δεξιού Τομέα)", αναφέρει το ρωσικό υπουργείο.

    Στην τηλεφωνική συνομιλία του με τον Κέρι, η οποία έγινε με πρωτοβουλία της αμερικανικής πλευράς, ο Λαβρόφ κάλεσε επίσης τις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση αυτών που το ρωσικό υπουργείο αποκαλεί ηγέτες του "κινήματος διαμαρτυρίας" στη νοτιοανατολική Ουκρανία -- μια αναφορά στους φιλορώσους αυτονομιστές.

    [02] Κυπελλούχος Ελλάδας ο Παναθηναϊκός

    Ο Παναθηναϊκός είναι ο Κυπελλούχος Ελλάδας για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 και μάλιστα κατά τρόπο εμφατικό, καθώς στον 72ο τελικό της διοργάνωσης και με πρωταγωνιστή τον Μάρκους Μπεργκ, που έφτασε σε χατ-τρικ (15΄, 50΄, 88΄), συνέτριψε στο ΟΑΚΑ τον φιναλίστ ΠΑΟΚ με 4-1 και έφτασε τους 18 τίτλους στη διοργάνωση. Ενδιάμεσα ο Καρέλης είχε «γράψει» το 3-0 στο 54΄, ενώ ο Βούκιτς είχε μειώσει για τον «Δικέφαλο» με πέναλτι στο 70΄.

    Πριν από την έναρξη του αγώνα έγιναν 51 συλλήψεις οπαδών των δύο ομάδων στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ και σε άλλα σημεία της Αθήνας για κατοχή φωτοβολίδων, βεγγαλικών, κονταριών και άλλων απαγορευμένων ειδών αλλά και για ρίψεις πετρών. Συνολικά έχουν γίνει 119 προσαγωγές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 26 April 2014 - 20:30:22 UTC