Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οικονομική κρίση και υγεία στο επίκεντρο των υπουργών Υγείας
  • [02] Eκτός λειτουργίας, σήμερα και αύριο, το τραμ στο τμήμα «ΑΓΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ- ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ»
  • [03] Χωρίς λαϊκές αγορές από σήμερα
  • [04] Το ναυάγιο του Sewol πλήττει την κατανάλωση των νοικοκυριών στη Ν. Κορέα
  • [05] Απελευθέρωση των κρατουμένων παρατηρητών, ζητεί ο ΟΑΣΕ
  • [06] Υπεγράφη αμυντική συμφωνία Ουάσιγκτον - Μανίλας, λίγες ώρες πριν την επίσκεψη Ομπάμα στις Φιλιππίνες
  • [07] Οι υποβρύχιες έρευνες για το Boeing θα διευρυνθούν, ανακοίνωσε ο T. Άμποτ
  • [08] Παραλύει το Λονδίνο από νέα απεργία στο μετρό
  • [09] Τουλάχιστον δέκα νεκροί από ανεμοστρόβιλους, στις ΗΠΑ

  • [01] Οικονομική κρίση και υγεία στο επίκεντρο των υπουργών Υγείας

    Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην ιατρική περίθαλψη και οι προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουν τα ευρωπαϊκά συστήματα υγείας λόγω της μετανάστευσης, είναι τα βασικά θέματα που θα απασχολήσουν το άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Υγείας της ΕΕ, το οποίο συνεδριάζει σήμερα και αύριο, στο Ζάππειο στην Αθήνα. Οι υπουργοί Υγείας θα συζητήσουν και την ανάγκη δημιουργίας βάσεων δεδομένων για τους μετανάστες και αν πρέπει να υπάρξει στατιστική μελέτη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ακριβής αξιολόγηση της κατάστασης στην ΕΕ και σε κάθε κράτος μέλος. Επίσης, θα συζητήσουν για τις απαραίτητες, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επιπρόσθετες δράσεις, ώστε να ισχυροποιηθούν τα δημόσια συστήματα υγείας σε εκείνες τις χώρες που είναι περισσότερο εκτεθειμένες στις μεταναστευτικές ροές.

    Επίσης, στο άτυπο Συμβούλιο, η ελληνική Προεδρία θα ασχοληθεί με τα οφέλη των ηλεκτρονικών υπηρεσιών υγείας, τόσο για τους ασθενείς, το σύστημα υγείας και κατ' επέκταση την κοινωνία, όσο και για την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα, τη μείωση των δαπανών υγείας, τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης και τη διατήρηση της ποιότητας και της ασφάλειας των υπηρεσιών σε επιθυμητό επίπεδο, εξηγεί η Προεδρία.

    [02] Eκτός λειτουργίας, σήμερα και αύριο, το τραμ στο τμήμα «ΑΓΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ- ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ»

    Εκτός λειτουργίας θα βρίσκεται σήμερα και αύριο, από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, το τμήμα του δικτύου του τραμ «ΆΓΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ» λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης. Ετσι λοιπόν, τα οχήματα του τραμ θα τερματίζουν τα δρομολόγιά τους στη στάση «ΑΓΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».

    [03] Χωρίς λαϊκές αγορές από σήμερα

    Σε απεργία διαρκείας κατεβαίνουν από σήμερα Δευτέρα, οι παραγωγοί και οι πωλητές λαϊκών αγορών, κλείνοντας τις λαϊκές όλης της χώρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο, που προωθείται από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Για το πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση του κλάδου στην πλατεία Κάννιγγος και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή. Αντίστοιχη εκδήλωση προγραμματίζεται και στη Θεσσαλονίκη, όπου οι διαμαρτυρόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 9 στην Καμάρα και θα πορευτούν προς το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

    Τα σωματεία παραγωγών και εμπόρων καλούν όλο τον κλάδο σε απεργία διαρκείας από αύριο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο σχέδιο νόμου για τις Λαϊκές Αγορές και το Υπαίθριο Εμπόριο, του οποίου διατάξεις και άρθρα εκτιμάται από τον κλάδο ότι «απειλούν με διάλυση 50.000 οικογένειες, εξυπηρετώντας στο έπακρο τα μεγάλα συμφέροντα».

    [04] Το ναυάγιο του Sewol πλήττει την κατανάλωση των νοικοκυριών στη Ν. Κορέα

    Το ναυάγιο του νοτιοκορεατικού οχηματαγωγού που προκάλεσε τον θάνατο περισσσοτέρων των 300 ανθρώπων, στην πλειοψηφία τους μαθητών, στις 16 Απριλίου έχει μειώσει την κατανάλωση των νοικοκυριών της Νότιας Κορέας, γεγονός που είναι πιθανόν να έχει επιπτώσεις στην ανάπτυξη του πρώτου εξαμήνου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Korea Herald.

    Η χρήση των πιστωτικών καρτών μειώθηκε κατά 4,4% κατά την εβδομάδα που ακολούθησε το ναυάγιο του Sewol, ανατρέποντας την τάση που είχε καταγραφεί τις προηγούμενες εβδομάδες, γεγονός που, σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές, είναι πιθανόν να έχει σοβαρές συνέπειες στην ανάπτυξη της νοτιοκορεατικής οικονομίας, διαψεύδοντας τις προβλέψεις της Κεντρικής Τράπεζας για ρυθμό ανάπτυξης 3,9% του ΑΕΠ κατά το πρώτο εξάμηνο.

    [05] Απελευθέρωση των κρατουμένων παρατηρητών, ζητεί ο ΟΑΣΕ

    Ο επικεφαλής του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), υπουργός Εξωτερικών της Ελβετίας, Ντιντιέ Μπουρκχάλτερ καταδίκασε την Κυριακή την κράτηση των παρατηρητών του ΟΑΣΕ από τις επαναστατικές φιλορωσικές ομάδες στην ανατολική Ουκρανία και απηύθυνε έκκληση για την απελευθέρωσή τους. Ο κ. Μπουρχάλτερ μίλησε για μια «απαράδεκτη» κατάσταση και ζήτησε να υπάρξει εγγύηση της ασφάλειας των διεθνών παρατηρητών.

    Εν τω μεταξύ ένας από τους οκτώ κρατούμενους παρατηρητές απελευθερώθηκε την Κυριακή το βράδυ για λόγους υγείας και έφυγε από τον τόπο κράτησής του, στην πόλη του Σλαβιάνσκ, συνοδευόμενος από δύο διαπραγματευτές του ΟΑΣΕ, δήλωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP). Συνολικά, δώδεκα άνδρες - οκτώ ξένοι και τέσσερις Ουκρανοί ? κρατούνται από την Παρασκευή από αυτονομιστές, οι οποίοι τους χαρακτηρίζουν «αιχμάλωτους πολέμου» και θέλουν να ανταλλάξουν τους ομήρους αυτούς με δικούς τους κρατούμενους από τις ουκρανικές αρχές.

    [06] Υπεγράφη αμυντική συμφωνία Ουάσιγκτον - Μανίλας, λίγες ώρες πριν την επίσκεψη Ομπάμα στις Φιλιππίνες

    Σύμφωνο άμυνας που θα επιτρέψει την αυξημένη στρατιωτική παρουσία των Aμερικανών στη χώρα εν μέσω κλιμακούμενων εντάσεων εξ αιτίας των εδαφικών διαφορών στην θάλασσα της Νότιας Κίνας υπέγραψαν οι Φιλιππίνες και οι Ηνωμένες Πολιτείες, τη Δευτέρα. Ο υπουργός Άμυνας των Φιλιππίνων Βολτέρ Γκαζμίν και ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μανίλα Φίλιπ Γκόλντμπεργκ υπέγραψαν αυτή τη 10-ετή συμφωνία ενίσχυσης της αμυντικής συνεργασίας των δυο χωρών λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η διήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα, του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα.

    Η συμφωνία επιτρέπει στα αμερικανικά στρατεύματα να έχουν πρόσβαση σε στρατόπεδα, να προχωρήσουν στην κατασκευή νέων εγκαταστάσεων και να εξοπλίσουν τις θέσεις στάθμευσης αεροσκαφών και πλοίων στις Φιλιππίνες. Η συμφωνία άνοιξε ένα νέο κύκλο αμυντικής συνεργασίας, περισσότερα από 20 χρόνια μετά το κλείσιμο των αμερικανικών ναυτικών και αεροπορικών βάσεων στη νησιωτική χώρα του Ειρηνικού Ωκεανού.

    [07] Οι υποβρύχιες έρευνες για το Boeing θα διευρυνθούν, ανακοίνωσε ο T. Άμποτ

    Οι υποβρύχιες έρευνες για την ανεύρεση του Boeing 777 της Malaysia Airlines στον Ινδικό Ωκεανό θα ενταθούν, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Αμποτ, διευκρινίζοντας ότι δεν θεωρεί πιθανόν ότι συντρίμμια του αεροσκάφους έχουν παραμείνει στην επιφάνεια της θάλασσας. «Σε αυτό το στάδιο δεν είναι πιθανόν να βρούμε συντρίμμια του αεροσκάφους στην επιφάνεια του ωκεανού», δήλωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Σίδνεϊ. Επειτα από την παρέλευση περισσοτέρων των πενήντα ημερών «τα περισσότερα από τα συντρίμμια του αεροσκάφους θα έχουν απορροφήσει νερό και θα έχουν βυθιστεί» είπε.

    «Θα πράξουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να επιλύσουμε το μυστήριο» δήλωσε ο Τόνι Αμποτ παραδεχόμενος ωστόσο ότι είναι πιθανόν να μην βρεθεί ποτέ τίποτε από το Boeing 777. Στο εξής, οι υποβρύχιες έρευνες θα ενταθούν και θα επεκταθούν εν ανάγκη στο σύνολο της ζώνης η οποία εκτείνεται σε μήκος 700 και πλάτος 80 χιλιομέτρων, είπε αναφερόμενος στην θαλάσσια περιοχή που έχει προσδιοριστεί με βάση τις τελευταίες δορυφορικές καταγραφές της πορείας του αεροσκάφους και τον εντοπισμό σημάτων που πιθανώς προέρχονταν από τα μαύρα κουτιά, οι μπαταρίες των οποίων έχουν πλέον εκπνεύσει.

    [08] Παραλύει το Λονδίνο από νέα απεργία στο μετρό

    Εκατομμύρια λονδρέζοι αλλά και τουρίστες προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν χάος στις μεταφορές από σήμερα το βράδυ, καθώς οι εργαζόμενοι στο δίκτυο του μετρό του Λονδίνου προχωρούν σε διήμερη απεργία, διαφωνώντας για τα σχέδια περικοπής θέσεων εργασίας και του κλεισίματος εκδοτηρίων για τα εισιτήρια.

    Συνομιλίες συμβιβασμού αναμένεται να γίνουν ως και την «ενδέκατη ώρα»ανάμεσα στην εταιρεία διαχείρισης του μετρό Transport for London ( TfL) και στην Ένωση των εργαζομένων στους Σιδηροδρόμους τη Ναυτιλία και τις Μεταφορές ( RMT ) σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την 48ωρη απεργία. Μια παρόμοια απεργία το Φεβρουάριο προκάλεσε πραγματικό χάος στο δίκτυο που χρησιμοποιείται από περίπου τρία εκατομμύρια ανθρώπους ημερησίως. Μια ακόμη τριήμερη απεργία έχει προγραμματισθεί για τις 5 Μαΐου.

    [09] Τουλάχιστον δέκα νεκροί από ανεμοστρόβιλους, στις ΗΠΑ

    Οι ανεμοστρόβιλοι που έπληξαν τις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον δέκα ανθρώπων στο Αρκανσο και την Οκλαχόμα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ενώ τα σωστικά συνεργεία αναζητούν μέσα στο σκοτάδι επιζώντες. Οι διασώστες συνεχίζουν να ερευνούν στα ερείπια αναζητώντας θύματα. Οι τοπικές αρχές κάνουν λόγο για μεγάλο αριθμό τραυματιών.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 April 2014 - 6:30:25 UTC