Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στ. Θεοδωράκης: Λύσεις μνημονίων ή άρνησης των μνημονίων είναι το ίδιο λαϊκίστικες
  • [02] Κατάληψη του δημαρχείου της Πάτρας από εργαζόμενους που αντιδρούν στην αξιολόγηση
  • [03] Συνεχές ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα της ΔΕΗ από 1ης Μαΐου
  • [04] Πορεία προς τη Βουλή των πωλητών λαϊκών αγορών
  • [05] Ι. Στουρνάρας: Στο επόμενο Eurogroup, το θέμα του χρέους
  • [06] Οι χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο στρέφονται στην αύξηση της έμμεσης φορολογίας για την άντληση εσόδων
  • [07] ΔΝΤ: Οι χώρες της Ασίας πρέπει να προωθήσουν διαρθρωτικές αλλαγές για να διατηρήσουν την πρωτοκαθεδρία στην ανάπτυξη
  • [08] Συζητήσεις της γαλλικής κυβέρνησης με την General Electric για συμφωνία ύψους 1,3 δισ. ευρώ
  • [09] Το ναυάγιο του Sewol πλήττει την κατανάλωση των νοικοκυριών στη Ν. Κορέα
  • [10] Ένοπλοι αυτονομιστές κατέλαβαν το δημαρχείο και το αρχηγείο της αστυνομίας της πόλης Κοστιαντινίφκα
  • [11] Θανατική ποινή για 683 υποστηρικτές του Μόρσι

  • [01] Στ. Θεοδωράκης: Λύσεις μνημονίων ή άρνησης των μνημονίων είναι το ίδιο λαϊκίστικες

    Μόνη διέξοδος «ένα εθνικό σχέδιο δράσης», «να κάτσουν οι πολιτικοί κάτω να δουλέψουν, να μην έχουν τις έτοιμες λύσεις από το εξωτερικό, είτε με τη μορφή των μνημονίων, είτε με τη μορφή άρνησης των μνημονίων- γιατί και τα δύο είναι το ίδιο λαϊκίστικα. Εμείς έχουμε την τόλμη και θα το επιχειρήσουμε, και θα δούμε αν και οι άλλοι έχουν την τόλμη» λέει ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνέντευξή του στην Web TV του ΑΠΕ ΜΠΕ. Διερωτάται αν είναι «αντιπερισπασμός στο Ποτάμι» το «νέο αίμα» στα ψηφοδέλτια των κομμάτων, ενίσταται στην κατηγορία «πασοκογένειας» του κόμματός του και δηλώνει «εχθρικός απέναντι στους ευρωσκεπτικιστές» και υπέρμαχος της ενίσχυσης του ρόλου της Ευρώπης, αλλά όχι της ομοσπονδιακής εκδοχής της.

    «Υπάρχουν και άλλοι αξιόλογοι άνθρωποι σε όλους τους συνδυασμούς, αλλά το θέμα είναι ποιανού μέθοδος είναι αυτή» απαντά στην ερώτηση σε τι διαφέρει το δικό του ψηφοδέλτιο με το «νέο αίμα» στην πολιτική, μια μέθοδος η οποία έχει υιοθετηθεί από πολλά κόμματα. Το θέμα είναι «ποιος το κάνει εξαρχής με αποφασιστικότητα και με δύναμη», λέει ο κ. Θεοδωράκης. «Τα παλιά κόμματα αφότου εμφανίστηκε το Ποτάμι και έβαλε καινούργιους ανθρώπους μπροστά άρχισαν να βάζουν και κάποιους από την κοινωνία. Βάζουν επειδή το πιστεύουν ή βάζουν απλώς για να κάνουν αντιπερισπασμό στο Ποτάμι; Αυτό ας το κρίνει ο πολίτης» συμπληρώνει.

    «Το ποτάμι πασοκογενές;» ενίσταται ερωτηθείς, σημειώνοντας: «Εμείς δεν έχουμε κανένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ένα στα δύο στελέχη του είναι από το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος σοβαρά να υποστηρίξει ότι εμείς είμαστε η μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ. Αυτό που είμαστε εμείς είναι ότι εκφράζουμε, νομίζω, μία απαίτηση της κοινωνίας για την εμπλοκή στην πολιτική νέων ανθρώπων. Αυτό είναι το ξεκάθαρο σημάδι».

    [02] Κατάληψη του δημαρχείου της Πάτρας από εργαζόμενους που αντιδρούν στην αξιολόγηση

    Σε κατάληψη του δημαρχείου της Πάτρας έχουν προχωρήσει από το πρωί εργαζόμενοι στο δήμο Πατρέων, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕ ΟΤΑ, σχετικά με την αξιολόγηση. Σύμφωνα με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων στον δήμο Πατρέων, σκοπός των κινητοποιήσεων είναι «να μην εκδοθεί καμία απόφαση για τον χαρακτηρισμό και καταμερισμό των εργαζομένων σε κατηγορίες, που θέτουν πολλούς στον "προθάλαμο" των απολύσεων». Παράλληλα, οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν γενική συνέλευση, προκειμένου να πάρουν νέες αποφάσεις, ενώ αναμένεται να ζητήσουν να συνεδριάσει για το θέμα της αξιολόγησης το δημοτικό συμβούλιο.

    [03] Συνεχές ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα της ΔΕΗ από 1ης Μαΐου

    Με συνεχές ωράριο, από τις 11 το βράδυ ως τις 7 το πρωί, θα εφαρμόζεται από την προσεχή Πέμπτη, 1η Μαΐου, το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ, υπενθυμίζει η επιχείρηση με ανακοίνωσή της για όσους καταναλωτές κάνουν χρήση του μειωμένου τιμολογίου. Το συνεχές ωράριο ισχύει για τη θερινή περίοδο (από 1ης Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου), ενώ το χειμώνα η μειωμένη χρέωση ισχύει και για δύο ώρες το μεσημέρι.

    Η ΔΕΗ Α.Ε. υπενθυμίζει στους πελάτες της, που κάνουν χρήση του οικιακού τιμολογίου με χρονοχρέωση (μειωμένο - νυχτερινό), ότι για την καλοκαιρινή περίοδο, από 1ης Μαΐου 2014 έως 31ης Οκτωβρίου 2014, το συνεχές ωράριο θα ισχύει από 23:00 έως 07:00, όπως κάθε χρόνο. Με τα ισχύοντα τιμολόγια της ΔΕΗ, το πάγιο για το νυχτερινό ρεύμα είναι 2 ευρώ το τετράμηνο και η χρέωση της ενέργειας είναι 0,06610 ευρώ ανά κιλοβατώρα Για περισσότερες πληροφορίες οι καταναλωτές μπορούν να ζητήσουν τα σχετικά πληροφοριακά έντυπα από τα Καταστήματα της ΔΕΗ στην περιοχή τους ή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της ΔΕΗ στη διεύθυνση: http://www.dei.com.gr/default.aspx?id=31158&nt=19&langid=1.

    [04] Πορεία προς τη Βουλή των πωλητών λαϊκών αγορών

    Άρχισε η πορεία προς τη Βουλή, από την πλατεία Κάνιγγος, των συγκεντρωμένων παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο που προωθείται από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ενώ έχουν λάβει απόφαση να μείνουν κλειστές επ΄αόριστον οι λαϊκές όλης της χώρας.

    Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων παρέδωσε ψήφισμα με τις θέσεις τους στο υπουργείο, ενώ σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Αθ. Σκορδάς, σχολίασε ότι το σχέδιο νόμου βρίσκεται σε διαβούλευση από τον Νοέμβριο του 2013 και έχει γίνει πολύ συζήτηση με τους εκπροσώπους του κλάδου «γιατί υπάρχουν παθογένειες στο σύστημα αδειών και πρέπει να αλλάξει». Εξάλλου, υπεραμύνθηκε των ρυθμίσεων, λέγοντας ότι δεν χάνονται θέσεις, αλλά δίνεται προτεραιότητα στους ανέργους και τις ευπαθείς ομάδες και θα γίνεται κλήρωση για να αλλάζουν «πόστα».

    Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, Παντελής Μόσχος σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, σημείωσε ότι «το νέο νομοσχέδιο είναι ταφόπλακα για τις λαϊκές αγορές, θα διώξει του παραγωγούς και τους επαγγελματίες από τις λαϊκές και θα οδηγήσει το λιανεμπόριο των οπωροκηπευτικών στα μεγάλα συμφέροντα και τα σούπερ μάρκετ».

    [05] Ι. Στουρνάρας: Στο επόμενο Eurogroup, το θέμα του χρέους

    Στο επόμενο Eurogroup θα θέσει η Ελλάδα το ζήτημα της έναρξης της συζήτησης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας από το βήμα του Ελληνοκινεζικού Επιχειρηματικού Συνεδρίου που διοργανώνουν το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών. «Η ανακοίνωση της Eurostat ανοίγει τον δρόμο για τη συζήτηση σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα, με βάση όσα έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους. Στο επόμενο Eurogroup της 5ης Μαΐου η ελληνική κυβέρνηση θα θέσει το θέμα αυτό ούτως ώστε να ξεκινήσει η σχετική συζήτηση» επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας παράλληλα ότι «η Ελλάδα εξαλείφει το τρίγωνο των ελλειμμάτων- δημοσιονομικό έλλειμμα, παραγωγικό έλλειμμα, έλλειμμα ανταγωνιστικότητας- και στηρίζει το τρίγωνο της γνώσης (εκπαίδευση, έρευνα, καινοτομία)». Απευθυνόμενος στους συνέδρους, ο κ. Στουρνάρας τόνισε: «Το Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής βγαίνει. Φέρνει πλέον θετικά αποτελέσματα. Ο οδικός χάρτης της ελληνικής οικονομίας θα είναι πλέον η ορθή δημοσιονομική διαχείριση και οι υγιείς αναπτυξιακές πρωτοβουλίες με στόχο ένα νέο εξωστρεφές και βιώσιμο αναπτυξιακό πρότυπο». Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι «η ελληνική οικονομία έχει αναξιοποίητα σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, εξαιρετικές δυνατότητες και επομένως προσφέρει επιχειρηματικές ευκαιρίες τόσο μεσοπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα». «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι απομένουν αρκετά ακόμη να γίνουν κυρίως σε επίπεδο διαρθρωτικών αλλαγών. Αυτές οι μεταρρυθμίσεις θα συνοδεύονται από αυξημένους αναπτυξιακούς ρυθμούς. Σε κάθε περίπτωση ελάχιστοι ανέμεναν, τόσο στο εξωτερικό όσο και στη χώρα μας, ότι η Ελλάδα θα αποκαθιστούσε τόσο γρήγορα τις βασικές δημοσιονομικές ανισορροπίες και το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας και θα εξελισσόταν τόσο σύντομα σε επενδυτικό προορισμό». «Για να στηρίξουμε την οικονομική ανάκαμψη και την περαιτέρω πρόοδο εργαζόμαστε εντατικά προς την κατεύθυνση της στήριξης της εξωστρεφούς και καινοτόμας επιχειρηματικότητας, την ενθάρρυνση τόσο των εγχώριων όσο και των ξένων άμεσων επενδύσεων και την προώθηση των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών. Σε αυτή την προσπάθεια προσβλέπω στην πολύτιμη συμβολή των ελληνικών και των κινεζικών επιχειρήσεων».

    [06] Οι χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο στρέφονται στην αύξηση της έμμεσης φορολογίας για την άντληση εσόδων

    Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο στρέφονται όλο και περισσότερο στους έμμεσους φόρους για να αυξήσουν τα κρατικά έσοδα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της εταιρείας παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών KPMG σε περίπου 130 χώρες, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times. Η έρευνα διαπίστωσε ότι μία στις δέκα χώρες αύξησε τους φορολογικούς συντελεστές στην κατανάλωση, τους τελευταίους 15 μήνες. Δεκατρείς χώρες αύξησαν τους συντελεστές έμμεσης φορολογίας από τον Ιανουάριο του 2013, ενώ καμία δεν τους μείωσε. «Σε όλο τον κόσμο, οι χώρες έχουν στραφεί και συνεχίζουν να στρέφονται στην έμμεση παρά στην άμεση φορολογία για να αυξήσουν τα έσοδά τους» τονίζει η έκθεση. Οι συντελεστές φορολογίας των επιχειρήσεων αυξήθηκαν σε εννέα χώρες μετά από μία δεκαετία μείωσής τους, αν και οι περισσότερες φορολογικές Αρχές προσπαθούν να αυξήσουν τα έσοδα με περισσότερους ελέγχους και έρευνες. Στις χώρες που αύξησαν την έμμεση φορολογία περιλαμβάνονται η Κύπρος, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ιαπωνία- η τελευταία αύξησε τον φορολογικό συντελεστή στην κατανάλωση από το 5% στο 8% τον τρέχοντα μήνα και πιθανόν να προχωρήσει σε περαιτέρω αύξησή του στο 10% το επόμενο έτος, ανάλογα με την κατάσταση της οικονομίας της χώρας.

    [07] ΔΝΤ: Οι χώρες της Ασίας πρέπει να προωθήσουν διαρθρωτικές αλλαγές για να διατηρήσουν την πρωτοκαθεδρία στην ανάπτυξη

    Οι χώρες της Ασίας πρέπει να προωθήσουν διαρθρωτικές αλλαγές για να διασφαλίσουν ότι η περιοχή θα συνεχίσει να είναι επικεφαλής της παγκόσμιας ανάπτυξης και θα αντέξει την αστάθεια από τη μείωση της νομισματικής στήριξης στις ΗΠΑ, αναφέρει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε έκθεσή του, όπως μεταδίδει το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεωνBloomberg.

    Οι ασιατικές οικονομίες θα αντιμετωπίσουν υψηλότερα επιτόκια και κύματα αστάθειας όσον αφορά τις ροές κεφαλαίων και τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων, καθώς θα περιορίζεται η ρευστότητα παγκοσμίως εν μέσω της ανάκαμψης των αναπτυγμένων χωρών, σημειώνει το ΔΝΤ στην έκθεσή του σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές για την Ασία και την περιοχή του Ειρηνικού.

    Ο περιορισμός της παγκόσμιας ρευστότητας αποτελεί έναν από τους τέσσερις κύριους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Ασία φέτος και το επόμενο έτος, σύμφωνα με το ΔΝΤ. Οι άλλοι κίνδυνοι αφορούν μία μεγαλύτερη του αναμενόμενου επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας, τη μείωση της αποτελεσματικότητας των πολιτικών που ακολουθεί η Ιαπωνία για την ενίσχυση της ανάπτυξης και πολιτικές και γεωπολιτικές εντάσεις που αποδιαρθρώνουν το εμπόριο.

    [08] Συζητήσεις της γαλλικής κυβέρνησης με την General Electric για συμφωνία ύψους 1,3 δισ. ευρώ

    Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο υπουργός Οικονομίας του Αρνό Μοντμπούρ θα συναντηθούνσήμερα με τον επικεφαλής της General Electric Τζεφ Ίμελτ για να συζητήσουν το επιχειρησιακό μέλλον του γαλλικού ομίλου Alstom, ανέφερε ένας αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας στο πρακτορείο Ρόιτερς.

    Η συνάντηση αυτή ακολουθεί την είδηση της περασμένης εβδομάδας ότι η GE σχεδιάζει μια συμφωνία 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αγοράσει ανεμογεννήτριες ισχύος της Alstom και έρχεται μετά από παρέμβαση τόσο της γαλλικής κυβέρνησης όσο και του ανταγωνιστικού γερμανικού ομίλου της Siemens.

    [09] Το ναυάγιο του Sewol πλήττει την κατανάλωση των νοικοκυριών στη Ν. Κορέα

    Το ναυάγιο του νοτιοκορεατικού οχηματαγωγού που προκάλεσε τον θάνατο περισσσοτέρων των 300 ανθρώπων, στην πλειοψηφία τους μαθητών, στις 16 Απριλίου έχει μειώσει την κατανάλωση των νοικοκυριών της Νότιας Κορέας, γεγονός που είναι πιθανόν να έχει επιπτώσεις στην ανάπτυξη του πρώτου εξαμήνου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Korea Herald.

    Η χρήση των πιστωτικών καρτών μειώθηκε κατά 4,4% κατά την εβδομάδα που ακολούθησε το ναυάγιο του Sewol, ανατρέποντας την τάση που είχε καταγραφεί τις προηγούμενες εβδομάδες, γεγονός που, σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές, είναι πιθανόν να έχει σοβαρές συνέπειες στην ανάπτυξη της νοτιοκορεατικής οικονομίας, διαψεύδοντας τις προβλέψεις της Κεντρικής Τράπεζας για ρυθμό ανάπτυξης 3,9% του ΑΕΠ κατά το πρώτο εξάμηνο.

    [10] Ένοπλοι αυτονομιστές κατέλαβαν το δημαρχείο και το αρχηγείο της αστυνομίας της πόλης Κοστιαντινίφκα

    Ένοπλοι φιλορώσοι αυτονομιστές κατέλαβαν το αρχηγείο της αστυνομίας και το δημαρχείο της πόλης Κοστιαντινίφκα της ανατολικής Ουκρανίας, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. «Στις 6:00 π.μ περίπου 30 αυτονομιστές εισήλθαν στο αρχηγείο της αστυνομίας και κατέλαβαν το ισόγειο. Διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη με τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας. Δεν γνωρίζουμε ποιά είναι τα αιτήματά τους», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Λαρίσα Βολκόβα.

    [11] Θανατική ποινή για 683 υποστηρικτές του Μόρσι

    Αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε σε θάνατο 683 υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, ανάμεσά τους και τον ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμεντ Μπαντίε. Οι 683 αντιμετώπιζαν κατηγορίες για επίθεση εναντίον αστυνομικού τμήματος τον περασμένο χρόνο. Το ίδιο δικαστήριο μετέτρεψε 492 από τις 529 θανατικές ποινές που είχε επιβάλει τον περασμένο Μάρτιο κατά υποστηρικτών του Μόρσι, σε ποινές ισόβιας κάθειρξης.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 April 2014 - 10:30:32 UTC