Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Κεδίκογλου: Ο Αλ.Τσίπρας δεν διστάζει να παίζει με τους θεσμούς
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Το στοίχημα των εκλογών είναι η κυβερνητική σταθερότητα
  • [03] Ο Standard and Poor's υποβάθμισε Rosneft και Gazprom
  • [04] «Η Μόσχα θα απαντήσει στις κυρώσεις των ΗΠΑ»
  • [05] Μείωση τιμών εισιτηρίων στο Εθνικό θέατρο

  • [01] Σ. Κεδίκογλου: Ο Αλ.Τσίπρας δεν διστάζει να παίζει με τους θεσμούς

    «Ας σταματήσει επιτέλους ο κ. Τσίπρας να χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να κρύψει την ανεπάρκειά του» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή την επιστολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Πρόεδρο της Βουλής.

    «Μέσα στον πανικό του και προσπαθώντας να αποκρύψει την ανυπαρξία προτάσεων και προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας δεν διστάζει ακόμα και να παίζει με τους θεσμούς» ανέφερε ο εκπρόσωπος, σημειώνοντας πως ο προσδιορισμός της διεξαγωγής προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης των πολιτικών αρχηγών ορίζεται ρητά στον Κανονισμό της Βουλής.

    «Η κυβέρνηση είναι ανοικτή στον διάλογο για οποιοδήποτε θέμα. Άλλωστε, για το συγκεκριμένο ζήτημα που θέτει ο κ. Τσίπρας, έχει γίνει ευρύτατος δημόσιος διάλογος επί αρκετές εβδομάδες και η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί σαφώς» πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου.

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Το στοίχημα των εκλογών είναι η κυβερνητική σταθερότητα

    «Τα πράγματα είναι βαριά, δύσκολα, υπάρχει διακύβευμα και στοίχημα» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας σε διευρυμένη συνεδρίαση του Τομέα Υγείας του κόμματος σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, σημειώνοντας ότι «η χώρα πρέπει να βγει όρθια και σταθερή» από τη θεσμική αλλά και πολιτική διαδικασία των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών.

    «Το στοίχημα των εκλογών είναι η κυβερνητική σταθερότητα όχι μιας κυβέρνησης δικομματικής, αλλά η κυβερνητική σταθερότητα μιας κυβέρνησης που διαχειρίζεται τις εθνικές υποθέσεις» τόνισε για να υπογραμμίσει ότι το στοίχημα της κυβερνητικής σταθερότητας είναι η δημοκρατική παράταξη, η Ελιά, το ΠΑΣΟΚ που συμμετέχει σε αυτήν, το ΠΑΣΟΚ «που αγωνίζεται, ούτε κρύβεται, ούτε υποστέλει τις σημαίες του, που συσπειρώνει όλες τις δυνάμεις και διαμορφώνει μια πλατφόρμα ακόμα μεγαλύτερης συσπείρωσης, με δυναμική στην οποία θα πρέπει αν δεν πειστούν, να πιεστούν να ενταχθούν όλοι όσοι ισχυρίζονται ότι ανήκουν στον χώρο της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας».

    «Το στοίχημα της χώρας, της σταθερότητας, της συνέχειας και της ολοκλήρωσης της εθνικής στρατηγικής, κρίνεται στην Ελιά, στο ΠΑΣΟΚ, στη δημοκρατική παράταξη» σημείωσε. Για να προσθέσει ότι «όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό δεν έχει αίσθηση των συσχετισμών και των ρόλων».

    [03] Ο Standard and Poor's υποβάθμισε Rosneft και Gazprom

    Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's ανακοίνωσε σήμερα ότι υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα των ρωσικών εταιρειών του ενεργειακού τομέα Rosneft και Gazprom μετά την ανακοίνωση της επιβολής νέων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας από τις ΗΠΑ.

    Ο οίκος υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft και αυτή της ρωσικής εταιρείας φυσικού αερίου Gazprom από BBB σε BBB-, μετά την απόφαση της Ουάσινγκτον να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος 7 Ρώσων αξιωματούχων και 17 εταιρειών που συνδέονται με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, μεταξύ αυτών και ο επικεφαλής της Rosneft Ίγκορ Σετσίν.

    Ο ίδιος ο Σετσίν δήλωσε ότι οι κυρώσεις των ΗΠΑ δεν θα βλάψουν τη συνεργασία της εταιρείας με τους συνεργάτες της.

    [04] «Η Μόσχα θα απαντήσει στις κυρώσεις των ΗΠΑ»

    "Αηδιασμένος" από την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου σχετικά με την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος Ρώσων αξιωματούχων και εταιρειών που συνδέονται με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν εμφανίστηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ.

    "Κάθε λέξη που χρησιμοποίησε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου (σ.σ. ο Τζέι Κάρνεϊ) μαρτυρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ έχουν χάσει εντελώς την αίσθηση της πραγματικότητας και οδηγούν τα πράγματα σε μια επιδείνωση της κρίσης" υποστήριξε.

    Ο Ρώσος υφυπουργός τόνισε ότι η Μόσχα "θα απαντήσει" στις νέες κυρώσεις. "Ασφαλώς, θα απαντήσουμε. Είμαστε βέβαιοι ότι η απάντηση αυτή θα έχει οδυνηρές συνέπειες για την Ουάσινγκτον" είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι η Ρωσία έχει στη διάθεσή της πολλές επιλογές. Απέφυγε ωστόσο να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

    [05] Μείωση τιμών εισιτηρίων στο Εθνικό θέατρο

    Την τιμολογιακή πολιτική του στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες προσαρμόζει σύμφωνα με ανακοίνωσή του, το Εθνικό Θέατρο θέλοντας να ενθαρρύνει την πρόσβαση του κοινού στη θεατρική πράξη.

    Στο πλαίσιο αυτής της λογικής, η πρώτη κρατική σκηνή ανακοινώνει, ότι στο εξής οι τιμές και στις βραδινές παραστάσεις της Τετάρτης για την «Πρόβα Νυφικού», την «Τρελή του Σαγιό», αλλά και του επερχόμενου «Μεφίστο» μειώνονται στα 13 ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 April 2014 - 16:30:22 UTC