Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Ο λαός να δώσει εντολή να φύγει η κυβέρνηση
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Εξαιρετικά ευοίωνες οι ενδείξεις για τον ενεργειακό πλούτο της χώρας
  • [03] Χωρίς τρένα του ΟΣΕ, και προαστιακό την Πρωτομαγιά - Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ
  • [04] Παράταση στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων
  • [05] Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Ο λαός να δώσει εντολή να φύγει η κυβέρνηση

    Με την παρότρυνση «Έλληνες σηκωθείτε» για «να τελειώνουμε με τα ψέματα, με τους Μπαλτάκους, με την ακροδεξιά του Μαξίμου, με τον φασισμό, με τη διαπλοκή, με το σάπιο πολιτικό σύστημα, με το κράτος εχθρό, με τη μετατροπή της δημοκρατίας σε υπηρέτρια των μεγάλων συμφερόντων», ο Αλέξης Τσίπρας κήρυξε την τυπική έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζοντας σε ειδική εκδήλωση το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

    O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον ελληνικό λαό να δώσει μία και μόνη εντολή στις ευρωεκλογές: «να φύγει η κυβέρνηση της υποτέλειας».

    Εκφράζοντας τη βεβαιότητά του για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, αλλά και την αισιοδοξία του ότι η προοπτική αυτή συγκινεί και τους ευρωπαϊκούς λαούς και μεταφέροντας στους οπαδούς του τις εντυπώσεις του από την ευρωπαϊκή περιοδεία του, τόνισε ότι «όλη η Ευρώπη μιλά για τον ΣΥΡΙΖΑ». Όλη η Ευρώπη, είπε ο κ. Τσίπρας, «περιμένει από τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει τη μεγάλη ανατροπή στην Ελλάδα και να ανάψει τη σπίθα της αλλαγής σε όλη την Ευρώπη».

    [02] Αντ. Σαμαράς: Εξαιρετικά ευοίωνες οι ενδείξεις για τον ενεργειακό πλούτο της χώρας

    «Οι ενδείξεις για τον ενεργειακό πλούτο της χώρας είναι εξαιρετικά ευοίωνες» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο συνέδριο του Greek Energy Forum και πρόσθεσε ότι όλο και περισσότεροι ευρωπαίοι τονίζουν τη σημασία του ενεργειακού πλούτου της χώρας.

    «Το λέω όχι μόνο σαν γνώμη αλλά σαν γνώση» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στην σημασία των πηγών για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας με γεωστρατηγικές προεκτάσεις. Τα ενεργειακά ζητήματα αναδεικνύουν τον ρόλο της Ελλάδας είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι μπορεί να γίνει πολύ μεγάλος κόμβος για παραγωγή και μεταφορά ενέργειας.

    «Κάποιοι έλεγαν ότι δεν θα βγούμε από την κρίση» ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Μόνο από την ενέργεια μπορούμε να πετύχουμε ανάπτυξη που θα πετύχει κάθε στόχο. Φυσικά δεν θα βασιστούμε μόνο στην ενέργεια. Όλα αυτά προϋποθέτουν επενδύσεις, σταθερότητα, σοβαρότητα σχεδιασμού, συνέπεια εφαρμογής, εμπιστοσύνη στην Ελλάδα, επικοινωνία με ανοιχτούς ορίζοντες της Ελλάδας με τον κόσμο και σταθεροποιητικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή μας και όχι συμπεριφορές απομονωτισμού».

    «Η ενέργεια είναι το κατ΄ εξοχή ζήτημα που αντανακλά στρεβλώσεις της ελληνικής οικονομίας» είπε ο κ. Σαμαράς και αναφέρθηκε «στις αλλαγές που προσπαθήσαμε και κάναμε τα τελευταία δύο χρόνια, τις αλλαγές που κάνουμε τώρα και ανοίγουν τον δρόμο για μακροχρόνια ανάπτυξη, τις άμεσες επιπτώσεις του ενεργειακού χάρτη της Ελλάδας στις προοπτικές ολόκληρης της Ευρώπης».

    [03] Χωρίς τρένα του ΟΣΕ, και προαστιακό την Πρωτομαγιά - Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ

    Με 24ωρη απεργία αλλά και με στάσεις εργασίας συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς στην απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Πρωτομαγιά.

    Αναλυτικά, την Πέμπτη, ημέρα της Πρωτομαγιάς, δεν θα πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο στα τρένα του ΟΣΕ και του προαστιακού σιδηροδρόμου, ενώ οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας». Επίσης, ματαιώσεις θα υπάρξουν και στα αυριανά βραδινά σιδηροδρομικά δρομολόγια.

    Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα συμμετάσχουν με στάσεις εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

    [04] Παράταση στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

    Παράταση στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων δόθηκε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με εγκύκλιο. Η εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης μετατοπίζεται χρονικά με όριο τις 18 Ιουλίου για το προσωπικό στα υπουργεία και τους εποπτευόμενους φορείς τους και την 1η Σεπτεμβρίου για τους ΟΤΑ, λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την εγκύκλιο, ως τις 19 Μαΐου πρέπει να έχει εκδοθεί η απόφαση επιμερισμού των ποσοστών ανά κλίμακα βαθμολόγησης των υπαλλήλων. Δηλαδή, μέχρι τότε οι υπηρεσίες θα πρέπει να υπολογίσουν τον αριθμό των υπαλλήλων που θα μπορούν να ενταχθούν από τον αξιολογητή σε κάθε μία από τις τρεις κλίμακες βαθμολόγησης (με τους βαθμούς 9 ως 10 αξιολογείται ποσοστό έως και 25% των υπαλλήλων, με 7 ως 8 ποσοστό έως και 60% των υπαλλήλων και με 1 ως 6 ποσοστό έως και 15% των υπαλλήλων).

    Ως τις 18 Ιουλίου 2014 πρέπει να έχουν συνταχθεί οι εκθέσεις αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.

    [05] Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank

    Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικασία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank. Σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, η τιμή διάθεσης διαμορφώθηκε στα 0,31 ευρώ. Σημειώνεται επίσης ότι η δημόσια προσφορά και η διεθνής προσφορά υπερκαλύφθηκαν. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι πάνω από 250 θεσμικοί επενδυτές συμμετείχαν στη διεθνή προσφορά επιβεβαιώνοντας το ισχυρό ενδιαφέρον για τη Eurobank.

    Από την πλευρά του το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε σήμερα 29 Απριλίου 2014 η διαδικασία της διεθνούς και δημόσιας προφοράς της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της Eurobank, και η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών αναμένεται να ξεκινήσει στις 9 Μαΐου 2014.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 April 2014 - 18:30:26 UTC