Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άρση ασυλίας για τους τέσσερις βουλευτές της ΧΑ αποφάσισε η Ολομέλεια
  • [02] Σε εξέλιξη η συζήτηση για την άρση ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής
  • [03] Απέχει από την ψηφοφορία για την άρση ασυλίας βουλευτών της ΧΑ, ο Ι. Μιχελογιαννάκης
  • [04] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Γ. Άσμουσεν στη Βουλή
  • [05] Δέσμευση μήλων προέλευσης Βελγίου
  • [06] Εικοσιτετράωρη απεργία των εμποροϋπαλλήλων την Κυριακή
  • [07] Ι. Βρούτσης: Δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις
  • [08] Ολ. Τουρτσίνοφ: Κύριος στόχος του Κιέβου να μην εξαπλωθεί «η τρομοκρατία»
  • [09] Χρηματοδότηση περιβαλλοντικών προγραμμάτων για την Ελλάδα
  • [10] «Πράσινη» διατροφή για όσους έχουν πάθει έμφραγμα
  • [11] Τελετή Αφής και παράδοση Φλόγας στους διοργανωτές του «Νανζίνγκ 2014»

  • [01] Άρση ασυλίας για τους τέσσερις βουλευτές της ΧΑ αποφάσισε η Ολομέλεια

    Δεκτές έγιναν οι αιτήσεις της εισαγγελικής Αρχής για την άρση της βουλευτικής ασυλίας των βουλευτών της ΧΑ κ.κ. Αντώνη Γρέγου, Πολύβιου Ζησιμόπουλου, Αρτέμιου Ματθαιόπουλου και Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση. Κατά την ονομαστική φανερή ψηφοφορία 213 βουλευτές ψήφισαν «υπέρ» της άρσης, 16 ψήφισαν «κατά» της άρσης και 8 βουλευτές ψήφισαν «παρών».

    [02] Σε εξέλιξη η συζήτηση για την άρση ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής

    Ξεκίνησε πριν από λίγο στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγου, Πολύβιου Ζησιμόπουλου, Αρτέμη Ματθαιόπουλου και Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, οι οποίοι ελέγχονται για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Εξάλλου, η Ολομέλεια ενέκρινε κατά πλειοψηφία το αίτημα του ανεξάρτητου βουλευτή Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου να αναβληθεί η εξέταση της άρσης ασυλίας του, καθώς ο ίδιος δεν μπορεί να παραστεί για να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Όπως εξηγεί ο κ. Αλεξόπουλος στην επιστολή του προς το Σώμα, την ίδια μέρα έχει κληθεί να παρουσιαστεί στο μονομελές Πρωτοδικείο Λάρισας όπου εκδικάζεται υπόθεσή του που αφορά παράνομη χρήση ραδιοσυχνότητας και επισυνάπτει τη σχετική κλήση.

    [03] Απέχει από την ψηφοφορία για την άρση ασυλίας βουλευτών της ΧΑ, ο Ι. Μιχελογιαννάκης

    Την απόφασή του να απέχει από τη σημερινή ψηφοφορία για την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής έκανε γνωστή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης ο οποίος με γραπτή του δήλωση επισημαίνει ότι «το κάθε κόμμα κρίνεται από τη λαϊκή ετυμηγορία και τη λαϊκή ψήφο, διαφορετικά, και άλλα κόμματα, όπως πχ το ΠΑΣΟΚ, με αποδεδειγμένες ενέργειες στελεχών του όπως Τσουκάτος, Μαντέλης, Τσοχατζόπουλος και άλλοι, θα έπρεπε να είναι παράνομα. Η παρανομία όμως δεν αφορά τα χιλιάδες μέλη του, εκ των οποίων πολλά από αυτά δεν εμπλέκονται στη διαπλοκή».

    Ο βουλευτής αναφέρει, επίσης, ότι από τη μελέτη του φακέλου της ΧΑ διαπίστωσε ότι «πράγματι υπάρχουν ευθύνες για συμμετοχή σε παραστρατιωτική οργάνωση».

    [04] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Γ. Άσμουσεν στη Βουλή

    Τη βεβαιότητά του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις ευρωεκλογές, εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον Γερμανό υφυπουργό Εργασίας Γιοργκ Άσμουσεν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση των δύο ανδρών περιστράφηκε γύρω από τα θέματα των ευρωεκλογών και της αγοράς εργασίας και ο κ. Τσίπρας επισήμανε το μεγάλο ποσοστό της ανεργίας των νέων, αλλά και την αποτυχία των προγραμμάτων λιτότητας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τη θέση του για την ανάγκη διαγραφής μεγάλου μέρους του χρέους.

    [05] Δέσμευση μήλων προέλευσης Βελγίου

    Στη δέσμευση μήλων προέλευσης Βελγίου, συνολικού καθαρού βάρους 16.704 κιλών, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, μετά από έλεγχο σε επιχείρηση χονδρικού εμπορίου φρούτων και λαχανικών, στην περιοχή του Ρέντη. Τα μήλα είχαν ελλιπή σήμανση στις συσκευασίες τους.

    Το συγκεκριμένο προϊόν παραμένει δεσμευμένο, μέχρι να ταυτοποιηθεί πλήρως η προέλευσή του και να σημανθεί κατάλληλα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

    [06] Εικοσιτετράωρη απεργία των εμποροϋπαλλήλων την Κυριακή

    Εικοσιτετράωρη απεργία στον κλάδο του εμπορίου, προκηρύσσει, με απόφασή της διοίκησή της, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), στις 4 Μάη 2014 με αφορμή την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων. Οι εμποροϋπάλληλοι έχουν προγραμματίσει απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων της ΟΙΥΕ στις 11 το πρωί, στο εμπορικό κέντρο «THE MALL ATHENS» στον σταθμό Νερατζιώτισσα. Σε ανακοίνωσή της η ΟΙΥΕ αναφέρει ότι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι που αναγκάστηκαν να εργαστούν την Κυριακή των Βαΐων, ακόμα περιμένουν να πληρωθούν για την κυριακάτικη εργασία τους ή τουλάχιστον να πάρουν το ρεπό που τους οφείλουν οι εργοδότες και τονίζει ότι τα καταστήματα, με ελάχιστες περιπτώσεις, δεν δούλεψαν».

    [07] Ι. Βρούτσης: Δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις

    Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο όπου συνεχίζεται το Άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας. Αναφερόμενος επίσης στην εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου 3863/2010 από το 2015, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν «βίαιες προσαρμογές και αναταράξεις στις σχέσεις των συνταξιούχων με το ασφαλιστικό σύστημα». Όσον αφορά τις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ, χαρακτήρισε τις αναπροσαρμογές που έχουν γίνει, αναγκαίες και δίκαιες και πρόσθεσε ότι χάρη σε αυτές οι συντάξεις και τα εφάπαξ διασφαλίστηκαν για τις επόμενες γενιές και τα ταμεία στο εξής δεν πρόκειται να εμφανίσουν ελλείμματα.

    [08] Ολ. Τουρτσίνοφ: Κύριος στόχος του Κιέβου να μην εξαπλωθεί «η τρομοκρατία»

    Ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ δήλωσε σήμερα, κατά τη συνάντησή του με τους επικεφαλής των περιφερειών, ότι ο κύριος στόχος της κυβέρνησής του είναι να αποτρέψει το ενδεχόμενο «η τρομοκρατία» που έχει εκδηλωθεί στο ανατολικό τμήμα της χώρας να εξαπλωθεί, ενώ πρόσθεσε πως έχει θέσει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σε κατάσταση «πλήρους στρατιωτικής ετοιμότητας» καθώς εξακολουθεί να υπάρχει «πραγματικός» κίνδυνος στρατιωτικής επέμβασης της Ρωσίας. Παραδέχθηκε ότι το Κίεβο απώλεσε τον έλεγχο στο Λουγκάνσκ και το Ντονέτσκ και εξήγγειλε τη δημιουργία «πολιτοφυλακών» σε όλες τις επαρχίες αποτελούμενων από «εθελοντές» μετά την «προδοσία» της αστυνομίας.

    Ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας σημείωσε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από μέρους της κυβέρνησής του για να εξασφαλιστεί ότι οι πολίτες στο ανατολικό τμήμα της χώρας θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στις εκλογές της 25ης Μαΐου. Οι φιλορώσοι εξεγερμένοι κατέλαβαν σήμερα και άλλα κτίρια σε διάφορες πόλεις. Ο Τουρτσίνοφ είπε πως φοβάται «ενέργειες δολιοφθοράς» από μέρους της Ρωσίας κατά την διάρκεια των εορτασμών στις 9 Μαΐου για τη νίκη στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο .

    [09] Χρηματοδότηση περιβαλλοντικών προγραμμάτων για την Ελλάδα

    Tη χορήγηση 282,6 εκατ. ευρώ για 225 νέα περιβαλλοντικά και κλιματικά προγράμματα στα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ αποφάσισε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE+. Στην Ελλάδα θα χρηματοδοτηθούν πέντε προγράμματα με 7,1 εκατ. ευρώ.Ειδικότερα για τη χώρα στο πλαίσιο του LIFE+ Περιβαλλοντική Πολιτική και Διακυβέρνηση, πρόκειται να χρηματοδοτηθούν δύο έργα με 4,1 εκατ. ευρώ. Πρώτον, θα ενισχυθεί το LIFE BIODELEAR (Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ»). Όπως αναφέρει η Επιτροπή, το έργο αυτό έχει σκοπό τη χάραξη στρατηγικής για μια ορθολογική, ολοκληρωμένη και, περιβαλλοντικά, αειφόρο διαχείριση για την αντιμετώπιση του προβλήματος της μύγας της Μεσογείου στις χώρες της μεσογειακής λεκάνης και έχει ως παράδειγμα την καλλιέργεια οπωροφόρων. Το δεύτερο πρόγραμμα που θα χρηματοδοτηθεί είναι το LIFE FOODPRINT (Γιώτης ΑΕ). Κύριος στόχος του έργου αυτού είναι η αξιολόγηση του αποτυπώματος του διοξειδίου του άνθρακα του κλάδου της ζαχαροπλαστικής και των προϊόντων αλευροποιίας σε όλη την αλυσίδα παραγωγής και εφοδιασμού και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας μέσω της ανάπτυξης ενός καινοτόμου λογισμικού.

    Εξάλλου, στο πλαίσιο του LIFE+ Φύση, θα χρηματοδοτηθεί με 1,2 εκατ. ευρώ το πρόγραμμα LIFE ElClimA (Πανεπιστήμιο Πατρών- Επιτροπή ερευνών). Tο έργο στοχεύει στο να διευκολύνει την προσαρμογή του μαυροπετρίτη, ενός αποδημητικού γερακιού της Μεσογείου, στην τρέχουσα και μελλοντική κλιματική αλλαγή. Σχεδιάζεται η υλοποίηση σειράς ενεργειών που στοχεύουν στη βελτίωση των επιδόσεων αναπαραγωγής του είδους καθώς και στην ποιοτική και ποσοτική βελτίωση των περιοχών χορτονομής. Παράλληλα, στο πλαίσιο του LIFE+ Ενημέρωση και Επικοινωνία, θα χρηματοδοτηθούν με 1,8 εκατ. ευρώ δύο έργα.

    [10] «Πράσινη» διατροφή για όσους έχουν πάθει έμφραγμα

    Οι άνθρωποι που έχουν ήδη πάθει έμφραγμα, πρέπει να τρώνε τροφές με άφθονες φυτικές ίνες, γιατί αυτή η διατροφή βοηθά σημαντικά στην αποκατάσταση της υγείας τους και απομακρύνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές επεσήμαναν πως, πέρα από τη λήψη των αναγκαίων φαρμάκων μετά το έμφραγμα, ο τρόπος ζωής και ειδικότερα η διατροφή παίζουν σημαντικό ρόλο. Αν και δεν είναι πάντα ξεκάθαρο πού οφείλονται τα οφέλη των ινών, η νέα μελέτη δείχνει ότι είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για τους καρδιοπαθείς.

    [11] Τελετή Αφής και παράδοση Φλόγας στους διοργανωτές του «Νανζίνγκ 2014»

    Πραγματοποιήθηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο η τελετή Αφής και Παράδοσης της Φλόγας στους Κινέζους διοργανωτές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Νανζίνγκ 2014», με νέα Πρωθιέρεια την Κατερίνα Λέχου.

    Την τελετή τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, αλλά και ο επίτιμος πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ. Σε μία λιτή αλλά γεμάτη αρχαία Ελλάδα Τελετή Αφής της ιερής Φλόγας, η δάδα άναψε με τη βοήθεια του κοίλου κατόπτρου στα χέρια της Πρωθιέρειας, για να ακολουθήσει μίνι λαμπαδηδρομία εντός σταδίου και τελικά να παραδοθεί στους Κινέζους διοργανωτές, και συγκεκριμένα στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής της Νανζίνγκ, Λιου Πονγκ, και στο δήμαρχο της πόλης και αντιπρόεδρο της NYOGOC, Μιάο Ρουίλιν. Η νέα Πρωθιέρεια (θα είναι μέχρι το 2018) Κατερίνα Λέχου ήταν μια παρουσία εντυπωσιακή και επιβλητική στο χώρο, μαζί με τις ιέρειες, που ως «Καρυάτιδες» μάγεψαν με τις κινήσεις και το χορό τους σε χορογραφία της Αρτεμις Ιγνατίου και μουσική Γιάννη Ψειμάδα. Άλλωστε η χορογραφία της Τελετής είχε τον τίτλο «Καρυάτιδες» και ήταν εμπνευσμένη από τις Καρυάτιδες της αρχαιότητας, οι οποίες ήταν όμορφες και λυγερές κόρες, που χόρευαν γύρω από αγάλματα της Θεάς Αρτεμης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 April 2014 - 12:30:29 UTC