Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει πίσω την εθνική της ανεξαρτησία» δήλωσε ο Π. Καμμένος από το Λασίθι
  • [02] Απευθείας πτήσεις της British Airways από Λονδίνο για Μύκονο και Σαντορίνη
  • [03] Γ. Προβόπουλος: Tο Grecovery είναι καθ΄οδόν
  • [04] «Δεν θα διεξαχθούν προεδρικές εκλογές στο Ντονέτσκ»
  • [05] Διευρύνει την "ψαλίδα" το ξενοφοβικό κόμμα Ukip στη Βρετανία
  • [06] Έμειναν στο «Χ» Ατρόμητος και Παναθηναϊκός

  • [01] «Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει πίσω την εθνική της ανεξαρτησία» δήλωσε ο Π. Καμμένος από το Λασίθι

    «Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει πίσω την εθνική της ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια, πρέπει να αποκτήσει πίσω το δικαίωμα να ζει ελεύθερη», τόνισε σήμερα από τη Σητεία Λασιθίου όπου πραγματοποίησε επίσκεψη, ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στην Κρήτη ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Όπως ανέφερε ο κ. Καμμένος, «η κυβέρνηση, ακόμα μια φορά, φέρνει ένα νέο μεσοπρόθεσμο, ένα νέο μνημόνιο. Ο κ. Σαμαράς διέψευσε ακόμα μια φορά τον εαυτό του. Ο κ. Βενιζέλος αυτοδιαψεύστηκε από τις πρωινές του δηλώσεις».

    Ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι στις 18 και τις 25 Μαΐου ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει «να ρίξει την κυβέρνηση της τρόικας, την κυβέρνηση των τραπεζιτών, την κυβέρνηση της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού, την κυβέρνηση που παραδίδει την εθνική αξιοπρέπεια, αλλά και την εθνική κυριαρχία».

    [02] Απευθείας πτήσεις της British Airways από Λονδίνο για Μύκονο και Σαντορίνη

    Απευθείας πτήσεις από το αεροδρόμιο Χίθροου στο Λονδίνο προς Μύκονο και Σαντορίνη εγκαινιάζει από το ερχόμενο Σάββατο, 3 Μαΐου, η αεροπορική εταιρεία British Airways.

    Η σύνδεση με τη Μύκονο θα γίνεται Τρίτη και Σάββατο, ενώ η Σαντορίνη θα συνδέεται με το Λονδίνο Τετάρτη και Κυριακή. Τις νέες γραμμές θα εξυπηρετούν αεροσκάφη τύπου A320, τα οποία θα διαθέτουν τόσο Club Europe όσο και Euro Traveller καμπίνες.

    Παράλληλα, έχει προσθέσει στις πτήσεις της το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λονδίνο, συνδέοντας 4 φορές εβδομαδιαίως τη συμπρωτεύουσα με το αεροδρόμιο Gatwick.

    [03] Γ. Προβόπουλος: Tο Grecovery είναι καθ΄οδόν

    Η εμπιστοσύνη στις προοπτικές της Ελλάδος επιστρέφει, εκτίμησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος μιλώντας σε θεσμικούς επενδυτές του Λονδίνου στο πλαίσιο του Forum «Bank Speaker Series» που διοργάνωσε η Goldman Sachs.

    Αναφερόμενος στις ελληνικές τράπεζες, υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή είναι από τις καλύτερα κεφαλαιοποιημένες στην Ευρώπη. Συμπλήρωσε δε ότι έχει επιτευχθεί ένας πολύ μεγάλος βαθμός συγκέντρωσης. Μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των τραπεζών, το κόστος τους περιορίσθηκε σημαντικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και, ως αποτέλεσμα, έχουμε ένα τραπεζικό σύστημα πιο συμπαγές, αποδοτικό και ανταγωνιστικό.

    Ο κ. Προβόπουλος, του οποίου η θητεία λήγει τον Ιούνιο, μίλησε για τη σημαντική πρόοδο που σημειώνει η ελληνική οικονομία ως προς τη δημοσιονομική προσαρμογή, την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητάς της, την αντιμετώπιση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων. Ο κ. Προβόπουλος αναφέρθηκε και στις προκλήσεις που υφίστανται, ενώ επισήμανε ότι «η επαναφορά της Ελλάδας στην ανάπτυξη - το Grecovery - είναι καθ' οδόν.

    [04] «Δεν θα διεξαχθούν προεδρικές εκλογές στο Ντονέτσκ»

    Ο ηγέτης των φιλορώσων στην αυτοανακηρυχθείσα "λαϊκή δημοκρατία" του Ντονέτσκ δήλωσε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Μόσχα, ότι δεν πρόκειται να διεξαχθούν οι "παράνομες" προεδρικές εκλογές στην περιφέρεια αυτή της ανατολικής Ουκρανίας.

    "Oι προεδρικές εκλογές αποφασίστηκαν από μια παράνομη κυβέρνηση και κατά συνέπεια, είναι παράνομες" είπε ο ηγέτης της "λαϊκής δημοκρατίας", Ντένις Πουσίλιν. "Δεν σκοπεύουμε να συμμετάσχουμε στις εκλογές των γειτόνων μας και υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να διεξαχθούν στην περιοχή του Ντονέτσκ" πρόσθεσε.

    "Θα μιλήσω με τους (Ρώσους) πολιτικούς την επόμενη φορά, μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία" της δημοκρατίας του Ντονέτσκ που οι αυτονομιστές επιδιώκουν να οργανώσουν στις 11 Μαΐου. Σημείωσε επίσης ότι Ρώσοι στρατιωτικοί θα συμμετάσχουν "προφανώς" στην οργάνωση του δημοψηφίσματος. "Δεν μπορούμε να τους εμποδίσουμε να συμμετάσχουν στην απελευθέρωση της περιοχής μας (. . .) των ρωσικών εδαφών" δήλωσε.

    [05] Διευρύνει την "ψαλίδα" το ξενοφοβικό κόμμα Ukip στη Βρετανία

    Το λαϊκιστικό, ευρωφοβικό κόμμα Ukip εξακολουθεί να προηγείται των τριών μεγάλων "παραδοσιακών" κομμάτων της Βρετανίας στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν στη χώρα στις 22 Μαΐου, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Το "Ανεξάρτητο Κόμμα του Ηνωμένου Βασιλείου" του Νάιτζελ Φάρατζ συγκεντρώνει ποσοστό 38% και προηγείται με μεγάλη διαφορά από τους Εργατικούς που καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση με 27%. Τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα, οι Συντηρητικοί και οι Φιλελεύθεροι, καταποντίζονται συγκεντρώνοντας ποσοστά 18% και 8% αντίστοιχα, στη δημοσκόπηση του ινστιτούτου COMRES που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού καναλιού ITV.

    Μια άλλη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Yougov που δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή, έδινε στο Ukip ποσοστό 31%, στους Εργατικούς 28%, στους Συντηρητικούς 19% και στους Φιλελεύθερους 9%.

    [06] Έμειναν στο «Χ» Ατρόμητος και Παναθηναϊκός

    Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα στον Ατρόμητο και στον Παναθηναϊκό, με την οποία άνοιξε η «αυλαία» των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1, με τους «πράσινους» να προηγούνται στο 18΄ με τον Αμπέντ και τους «κυανόλευκους» να ισοφαρίζουν στο 56΄ με τον Ταυλαρίδη. Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε με 10 παίκτες τα τελευταία 12 λεπτά (συν τις καθυστερήσεις) λόγω της αποχώρησης του Λαγού λόγω τραυματισμού, ενώ είχαν γίνει ήδη και οι τρεις αλλαγές από τον Γιάννη Αναστασίου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 April 2014 - 16:30:25 UTC