Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ζ. Μακρή: Χωρίς καμία εξαίρεση ο έλεγχος στις Μονάδες Ψυχικής Υγείας
  • [02] Παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ για θέματα που αφορούν τον πολίτη τη τελευταία διετία
  • [03] «Τη μάχη του Δαυίδ κατά του Γολιάθ θυμίζει η μάχη του ΣΥΡΙΖΑ για να αλλάξει την ροή των πραγμάτων στην Ευρώπη»
  • [04] Στην Ελβετία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [05] Ξεκινά η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος - Προαιρετικά ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή
  • [06] Τα υψηλά πρόστιμα, κατεβάζουν τον πήχη της ανασφάλιστης εργασίας
  • [07] Μείωση οφειλετών με νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές τον Ιανουάριο
  • [08] Στις ΗΠΑ η Άγγελα Μέρκελ για συζητήσεις με τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα
  • [09] Σφοδρές μάχες και εκρήξεις στη Βεγγάζη
  • [10] Σε εξέλιξη επιχείρηση για να ανακαταληφθεί το Σλαβιάνσκ
  • [11] «Κάτω απ' την Παλίρροια», ένα φιλόδοξο ντοκιμαντέρ για τις γυναίκες της Ζανζιβάρης
  • [12] Απεβίωσε ο Κουβανός συνθέτης Χουάν Φορμέλ

  • [01] Ζ. Μακρή: Χωρίς καμία εξαίρεση ο έλεγχος στις Μονάδες Ψυχικής Υγείας

    Στο μικροσκόπιο, των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείο Υγείας, μπαίνουν οι μονάδες Ψυχικής Υγείας, ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Σύμφωνα με την υφυπουργό Υγείας Ζέττα Μακρή από τον έλεγχο δεν θα εξαιρεθούν ούτε εκείνες στις οποίες συμμετέχουν εν ενεργεία πολιτικοί ή συγγενείς συνδικαλιστών ή οι έχοντες διαχρονικά ασυλία. «Αυτή τη φορά, τον τελικό λόγο θα τον έχει η Δικαιοσύνη», είπε.

    Η υφυπουργός παρουσίασε τα αποτελέσματα δειγματοληπτικού ελέγχου, σε Μονάδες Ψυχικής Υγείας, όπου διαπιστώθηκαν αρκετές παρατυπίες, προκαλώντας την άμεση αντίδραση της συντονιστικής επιτροπής του Δικτύου για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Ψυχική Υγεία «Αργώ». Η κ. Μακρή υπογραμμίζει ότι τα Κέντρα Ημέρας μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες και σε ψυχικά πάσχοντες, που διαβιούν σε οικοτροφεία και ξενώνες, στην περίπτωση που οι ασθενείς αυτοί ετοιμάζονται να κάνουν το επόμενο βήμα στην κοινωνική τους επανένταξη, δηλαδή είτε να επιστρέψουν στην οικογένειά τους , είτε να ζήσουν αυτόνομα. Γι΄ αυτό και τα Κέντρα Ημέρας θεωρούνται παγκοσμίως ενδιάμεσες δομές.

    [02] Παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ για θέματα που αφορούν τον πολίτη τη τελευταία διετία

    Tις παρεμβάσεις και τις πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ, στις οποίες προχώρησε κατά την περίοδο από τον Ιούνιο του 2012 έως τον Απρίλιο του 2014, σε «θέματα που αφορούν άμεσα στον πολίτη» επισημαίνει η «Χαριλάου Τρικούπη».

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση της Χαριλάου Τρικούπη, οι παρεμβάσεις που έγιναν με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του αφορούσαν: Τη στήριξη/ ανακούφιση των πιο ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού, τη διασφάλιση δικαιωμάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την υπεράσπιση/διατήρηση δημοκρατικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών. Επισημαίνεται στην ενημέρωση ότι οι παρεμβάσεις εκδηλώθηκαν μέσω πρωτοβουλιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλου, πρωτοβουλιών της Κ.Ο. με καταθέσεις Προτάσεων Νόμου, Κοινοβουλευτικό έλεγχο, παρεμβάσεις προς υπουργούς, δημόσιες πρωτοβουλίες κ.ά. Επιπλέον, τονίζεται ότι αυτές «ανέδειξαν την φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ και το αυτόνομο πολιτικό του στίγμα, εν μέσω των μεγάλων προβλημάτων και δημοσιονομικών περιορισμών της κρίσης». Παράλληλα, σημειώνεται ιδιαίτερα ο ρόλος που διαδραμάτισαν οι πρωτοβουλίες του κόμματος «και η σταθερή άρνησή μας για την λήψη των δημοσιονομικών μέτρων για μισθούς - συντάξεις στην πρόσφατη διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας».

    [03] «Τη μάχη του Δαυίδ κατά του Γολιάθ θυμίζει η μάχη του ΣΥΡΙΖΑ για να αλλάξει την ροή των πραγμάτων στην Ευρώπη»

    Με τη μάχη του Δαυίδ εναντίον του Γολιάθ, για να υπογραμμίσει το πρόβλημα του συσχετισμού δύναμης, παρομοίωσε ο Αλέξης Τσίπρας την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των ευρωεκλογών, να ανατρέψει την ροή των πραγμάτων στην Ευρώπη προς όφελος των λαών, ιδιαίτερα του ευρωπαϊκού νότου. Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑLPHA, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης, ιδιαίτερα των ευρωεκλογών τονίζοντας ότι «σε όλη την Ευρώπη πια μας βλέπουν με μεγάλη ελπίδα και προσδοκία». Όλα τα μάτια, είπε χαρακτηριστικά, είναι στραμμένα πάνω μας, από φίλους και εχθρούς, ιδιαίτερα δε σε ότι αφορά τον ευρύτερο χώρο της αριστεράς όχι μόνο της ριζοσπαστικής και εναλλακτικής αλλά ακόμη και της κεντροαριστεράς, υπάρχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον μια ιδιαίτερη συμπάθεια στην προσπάθειά μας και εγώ αυτό το έχω ζήσει από κοντά σε όλες αυτές τις περιοδείες σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες

    Απαντώντας σε ερώτηση για τη μη συμμετοχή στο ντιμπέιτ που οργάνωσε το πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού τόνισε το πρόγραμμα των περιοδειών του στην Ευρώπη, δήλωσε ότι δεν φυγομάγησε και πρόσθεσε ότι, αυτοί που το είπαν όμως αυτό, καλό θα ήταν να είχαν την ίδια ευαισθησία για το ότι οι εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και της ευρωπαϊκής δεξιάς αρνήθηκαν να έρθουν στο ντιμπέιτ που κάλεσε το Καποδιστριακό πανεπιστήμιο. Πρόσθεσε ότι θα πάρει μέρος στο ντιμπέιτ το βασικό το οποίο θα γίνει στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και θα διοργανωθεί από την EBU στις 15 του Μάη.

    Για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το Ευρώ, ο κ. Τσίπρας αφού σημείωσε το δικαίωμα των διαφορετικών θέσεων εντός του κόμματος, υπογράμμισε ότι «έχουμε μία διακήρυξη. Έχουμε συλλογικές επεξεργασίες και ψηφισμένες από το συνέδριο συλλογικές θέσεις οι οποίες τι λένε? Λένε ότι δική μας προτεραιότητα είναι να σώσουμε τη χώρα μέσα στο ευρώ, όχι να σώσουμε το ευρώ στην Ελλάδα διαλύοντας την κοινωνία καταστρέφοντας τον ελληνικό λαό».

    [04] Στην Ελβετία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Επίσημη επίσκεψη στην Ελβετία πραγματοποιεί, από σήμερα έως και την Κυριακή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο Κάρολος Παπούλιας, θα έχει συνάντηση με τον Ελβετό ομόλογό του, αλλά και την υπουργό Οικονομικών της χώρας. Αύριο, θα επισκεφθεί τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών (CERN), στη Γενεύη, ύστερα από πρόσκληση του γενικού διευθυντή κ. Heuer, καθώς και την Έδρα των Ηνωμένων Εθνών. Επίσης, θα συναντηθεί με εκπροσώπους ελληνικών κοινοτήτων και Ενώσεων Ζυρίχης.

    [05] Ξεκινά η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος - Προαιρετικά ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή

    Ξεκινάει σήμερα η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος που θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 10 Μαΐου. Σύμφωνα με τον νόμο τα καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοικτά προαιρετικά την Κυριακή 4 Μαΐου, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου. Επειδή όμως την Κυριακή διεξάγεται ο «3ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας» , από 8:00 - 11:10, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, εκτιμώντας ότι η επιτυχία της εκδήλωσης θα συμβάλει στην ανάδειξη της εικόνας της πόλης και της αγοράς της, προτείνει στους εμπόρους μέλη του να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους από ώρα 12:00 - 18:00.

    Την πεποίθησή του ότι «η επιτυχημένη εφαρμογή της κυριακάτικης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, θα επιβεβαιωθεί και την προσεχή Κυριακή» εξέφρασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Αθ. Σκορδάς.

    [06] Τα υψηλά πρόστιμα, κατεβάζουν τον πήχη της ανασφάλιστης εργασίας

    Σημαντικά μειωμένο εμφανίζεται τον Μάρτιο το ποσοστό της ανασφάλιστης εργασίας, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα των ελέγχων των υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας, που διενεργήθηκαν στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου «'Αρτεμις». Το ποσοστό της ανασφάλιστης εργασίας που καταγράφεται είναι 23,61%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό τον Μάρτιο του 2013, έφθανε στο 38,50%. Η αδήλωτη εργασία εμφανίζει πτωτική τάση από τον Σεπτέμβριο του 2013 οπότε και ξεκίνησε η εφαρμογή του νέου επιχειρησιακού σχεδίου και η επιβολή των νέων, υψηλών προστίμων, τα οποία φτάνουν τα 10.550 ευρώ ανά αδήλωτο εργαζόμενο.

    Οι κυρώσεις επιβάλλονται πλέον άμεσα και επιτόπια από τους ελεγκτές, ενώ η αδήλωτη εργασία αντιμετωπίζεται και με την υποστήριξη των πληροφοριακών συστημάτων του Υπουργείου Εργασίας, όπως είναι το σύστημα «Εργάνη».Έτσι, ενώ το ποσοστό της αδήλωτης εργασίας, έφθανε τον Φεβρουάριο του 2013 στο 40,5%, τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους έπεσε στο 18,95%. Τον Ιανουάριο του 2014 υπολογίστηκε στο 24,76%, τον Φεβρουάριο στο 21,86% και τον Μάρτιο στο 23,61%.

    «Η εποχή της ασυδοσίας και της ατιμωρησίας έχει περάσει οριστικά» τονίζει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των ελέγχων για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας. «Για πρώτη φορά στη χώρα μας» συνεχίζει «η μάχη για την αντιμετώπιση του απαράδεκτου φαινομένου της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας έχει αποτελέσματα χειροπιαστά και μετρήσιμα. Επιδείξαμε σταθερή και πρωτόγνωρη πολιτική βούληση, και δεν διστάσαμε να επιβάλλουμε το υψηλότερο πρόστιμο που έχει ποτέ επιβληθεί, αλλά και να διακόψουμε τη λειτουργία επιχειρήσεων που παρανομούσαν συστηματικά σε βάρος των εργαζομένων».

    [07] Μείωση οφειλετών με νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές τον Ιανουάριο

    Μείωση παρουσίασε τον Ιανουάριο του 2014 ο αριθμός των οφειλετών με νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο (οφειλές που δημιουργήθηκαν από τις αρχές του 2013) σε σχέση με τον Δεκέμβριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, οι οφειλέτες αυτοί τον Ιανουάριο ανήλθαν σε 2.653.032 έναντι 2.922.447 τον Δεκέμβριο του 2013. Το σύνολο των νέων αυτών ληξιπρόθεσμων οφειλών ανήλθαν τον Ιανουάριο σε 10,098 δισ., έναντι 10,622 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο. Σημειώνεται ότι για τις οφειλές αυτές προβλέπεται η δυνατότητα πάγιας ρύθμισης σε 12 δόσεις στην οποία έχουν υπαχθεί 92.323 οφειλέτες.

    Σε ότι αφορά τις παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές, δηλαδή αυτές που δημιουργήθηκαν ως 31.12.2012 ανέρχονταν τον Ιανουάριο του 2014 σε 52,5 δις ευρώ. Για την τακτοποίηση των οφειλών αυτών στη ρύθμιση της τελευταίας ευκαιρίας έχουν 99.793 φορολογούμενοι. Στόχος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων είναι και από τις δύο αυτές κατηγορίες ρυθμίσεων να έχουν εισπραχθεί 662 εκατ ευρώ ως το τέλος του 2014.

    [08] Στις ΗΠΑ η Άγγελα Μέρκελ για συζητήσεις με τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα

    Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ έφτασε την Πέμπτη στην Ουάσιγκτον για την πολυαναμενόμενη συνάντησή της με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της οποίας, τα ζητήματα της Ουκρανίας και η υπόθεση των υποκλοπών της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας αναμένεται να βρεθούν στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης.

    Με την άφιξή της η Μέρκελ πήγε κατ 'ευθείαν στη γερμανική πρεσβεία όπου συναντήθηκε με Αμερικανούς γερουσιαστές. Η πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση με τον Ομπάμα στο Λευκό Οίκο είναι προγραμματισμένη για σήμερα, Παρασκευή. Οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν τις επιπρόσθετες κυρώσεις κατά της Ρωσίας για το θέμα της Ουκρανία αλλά και για τις συνομιλίες με τη συμμετοχή των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο την επίτευξη μιας ειρηνικής λύσης στην κρίση.

    [09] Σφοδρές μάχες και εκρήξεις στη Βεγγάζη

    Σφοδρές μάχες ξέσπασαν σήμερα ανάμεσα στον στρατό της Λιβύης και μια πολιτοφυλακή στην ανατολική πόλη της Βεγγάζης, έγινε γνωστό από κατοίκους. Πυροβολισμοί και εκρήξεις ακούγονταν για περισσότερο από μία ώρα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι ειδικές δυνάμεις του στρατού μετέφεραν οχήματα στον τόπο των μαχών, κοντά στη έδρα των δυνάμεων ασφαλείας της πόλης, δήλωσαν κάτοικοι. Η ταυτότητα του εχθρού δεν έγινε αμέσως γνωστή, είπαν οι κάτοικοι, αν και στην πόλη σημειώνονται συχνά συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και τους μαχητικούς ισλαμιστές.

    Υπάρχουν πληροφορίες για θύματα, όμως αξιωματούχοι της κυβέρνησης και των δυνάμεων ασφαλείας δεν ήταν διαθέσιμοι για να σχολιάσουν. Οι μάχες ξέσπασαν μερικές ημέρες αφότου ένας καμικάζι βομβιστής ανατίναξε ένα παγιδευμένο μικρό λεωφορείο έξω από στρατόπεδο του λιβυκού στρατου στη Βεγγάζη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι και να τραυματισθούν άλλοι δύο. Ήταν η δεύτερη επίθεση καμικάζι από το Δεκέμβριο. Οι επιθέσεις με παγιδευμένα οχήματα και οι δολοφονίες στρατιωτών και αστυνομικών είναι κάτι συνηθισμένο στη Βεγγάζη, όπου οι στρατιώτες συγκρούονται τακτικά με μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης Άνσαρ αλ-Σαρία, η οποία θεωρείται τρομοκρατική από την Ουάσινγκτον. Οι περισσότερες χώρες έχουν κλείσει τα προξενεία τους στη Βεγγάζη και ορισμένες ξένες αεροπορικές εταιρείες έχουν σταματήσει τις πτήσεις εκεί από το Σεπτέμβριο του 2012, όταν ο αμερικανός πρεσβευτής και άλλοι τρεις Αμερικανοι είχαν σκοτωθεί από επίθεση μαχητικών ισλαμιστών.

    [10] Σε εξέλιξη επιχείρηση για να ανακαταληφθεί το Σλαβιάνσκ

    Φιλορώσοι αυτονομιστές στο Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας δήλωσαν σήμερα πως ουκρανικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει μια «επιχείρηση μεγάλης κλίμακας» για την ανακατάληψη της πόλης και μάχες μαίνονται στα βορειοανατολικά προάστιά της. Οι αντάρτες του Σλαβιάνσκ, οι οποίοι ελέγχουν την πόλη, δήλωσαν πως κατερρίφθη τουλάχιστον ένα στρατιωτικό ελικόπτερο. Ο Βιατσεσλάβ Πονομαριόφ, ο αυτοανακηρυχθείς δήμαρχος της πόλης, δήλωσε σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ πως κατερρίφθησαν δύο ελικόπτερα και ένας πιλότος συνελήφθη. Ένας άλλος σκοτώθηκε. Άλλα ρωσικά πρακτορεία είδήσεων μεταδίδουν πως η πόλη και οι 100.000 κάτοικοί της έχουν περικυκλωθεί από βαριά οπλισμένες δυνάμεις του Κιέβου. Το Ιντερφάξ μετέδωσε επίσης πως θέσεις των ανταρτών στις παρυφές της πόλης δέχονται επίθεση.

    Ομάδες ενόπλων που επιδιώκουν την ένωση με τη Ρωσία έχουν καταλάβει αριθμό κυβερνητικών κτιρίων στην ανατολική Ουκρανία. Η δράση στο Σλαβιάνσκ, εφόσον επιβεβαιωθεί, συνιστά την πρώτη σημαντική στρατιωτική απάντηση του Κιέβου.

    [11] «Κάτω απ' την Παλίρροια», ένα φιλόδοξο ντοκιμαντέρ για τις γυναίκες της Ζανζιβάρης

    «Την ώρα που, με την άμπωτη, τα νερά της παλίρροιας αποσύρονται και ρηχαίνουν, είναι η ώρα που ο καυτός ήλιος τσουρουφλίζει τη σάρκα. Είναι η ώρα που οι τουρίστες στο γραφικό χωριό Πάτζε της Ζανζιβάρης τρέχουν στα στέγαστρα της παραλίας, να προφυλαχτούν από τον ήλιο και να δροσιστούν μ' αναψυκτικά. Αλλά είναι κι η ώρα που οι γυναίκες της Ζανζιβάρης πιάνουν δουλειά. Πώς να τις πω; «Φυκομαζώχτρες»; Θα 'πρεπε, μα δεν είναι. Αυτές δεν μαζεύουν σκόρπια φύκια, αλλά τα καλλιεργούν. Επίμονα και βασανιστικά. Τα πιάνουν σε σχοινιά που τα δένουν σε παλούκια. Κι αυτό το κάνουν, όταν τα νερά τραβιούνται - κι ο ήλιος καίει - λυγισμένες με τις ώρες στα δύο, σε μια απάνθρωπη κι υπεράνθρωπη "ορθή γωνία"».

    Αυτές οι γυναίκες είναι οι πρωταγωνίστριες του νέου ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει η Κατερίνα Ζούλα με τίτλο «Κάτω από την Παλίρροια». Αν και νεαρή σε ηλικία, μετράει ήδη μια επαγγελματική πορεία χρόνων που ξεκίνησε από την ΕΡΤ και συνεχίστηκε στο Al Jazeera, όπου εργάστηκε για 8 χρόνια στο Λονδίνο και στη Ντόχα που διαμένει σήμερα. Παρά το γεγονός ότι η εμπειρία της στον τηλεοπτικό τομέα της χάρισε πολλά, η μεγάλη της αγάπη ήταν πάντα το ντοκιμαντέρ. «Με το ντοκιμαντέρ, βρήκα τον τέλειο τρόπο να ανακαλύψω τον κόσμο. Όταν κάποιος σ' αφήνει να καταγράψεις έστω και μια βινιέτα από τη ζωή του, νιώθεις πραγματικά ότι γνωρίζεις το μέρος που βρίσκεσαι και τους ανθρώπους του», λέει η ίδια μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Όποιος ενδιαφέρεται να συμβάλλει στην ολοκλήρωση του ντοκιμαντέρ της Κατερίνας Ζούλα, «Κάτω από την Παλίρροια», αλλά και να παρακολουθήσει ένα promo βίντεο, μπορεί να επισκεφτεί την ακόλουθη διεύθυνση : https://www.indiegogo.com/projects/beneath-the-tide.

    [12] Απεβίωσε ο Κουβανός συνθέτης Χουάν Φορμέλ

    Ο συνθέτης και μπασίστας Χουάν Φορμέλ, ιδρυτής του δημοφιλούς κουβανέζικου μουσικού συγκροτήματος «Los Van Van» πέθανε «ξαφνικά» στην Αβάνα την Πέμπτη σε ηλικία 71 ετών. Η ανακοίνωση της απώλειας του μεγάλου κουβανού μουσικοσυνθέτη έγινε από την τοπική τηλεόραση χωρίς όμως να διευκρινίζεται η αιτία του θανάτου.

    Ο Χουάν Φορμέλ ξεκίνησε την καριέρα του το 1968 στην ορχήστρα του Έλιο Ρέβε πριν ιδρύσει το 1969 το περίφημο συγκρότημα «Los Van Van» που έμελλε να γίνει η «ατμομηχανή» της μετα-επαναστατικής κουβανέζικης μουσικής και η βασική έκφραση της χορευτικής κίνησης σάλσα. Η δημοφιλία του συγκροτήματος παρέμεινε αναλλοίωτη για πάνω από σαράντα χρόνια. Το συγκρότημα έλαβε το 1999 το βραβείο Latin Grammy για την καλύτερη ερμηνεία του μουσικοχορευτικού κομματιού «Llego Van Van». Το 2013, το συγκρότημα Van Van έλαβε το τιμητικό βραβείο Grammy Latino για το συνολικό έργο ζωής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 2 May 2014 - 6:30:25 UTC