Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Aντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα σπάει τις αλυσίδες της
  • [02] Τον Χρ. Ξηρό συνδέει με τον φάκελο-βόμβα στο Α.Τ. Ιτέας η Αστυνομία
  • [03] Έληξε η περιπέτεια για τους επιβάτες και το πλήρωμα του «Πρέβελης»
  • [04] Γ. Μαυραγάνης: Μείωση των φορολογικών συντελεστών στην κυβερνητική ατζέντα

  • [01] Aντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα σπάει τις αλυσίδες της

    Για μια νέα Ελλάδα που γεννιέται, σπάζοντας το κέλυφος και θρυμματίζοντας τις αλυσίδες της κάνει λόγο ο Αντώνης Σαμαράς, σε άρθρο του που δημοσιεύει η εφημερίδα "Βήμα".

    Ο Πρωθυπουργός αναφέρεται στις παθογένειες του παρελθόντος που κράτησαν την Ελλάδα πίσω σε «αναχρονιστικές νοοτροπίες, στρεβλώσεις και αγκυλώσεις, συντηρώντας μια ψεύτικη ανάπτυξη με δανεικά». Ο Αντώνης Σαμαράς κάνει λόγο για ένα «κέλυφος» που είχε δημιουργηθεί γύρω από τη χώρα και δεν την άφηνε να προχωρήσει.

    «Αυτό το "κέλυφος" σπάει τώρα! Κι απελευθερώνονται οι μεγάλες δυνατότητες της χώρας και του λαού μας» τονίζει, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στις δυνάμεις εκείνες που, όπως λέει, αντιστέκονται ακόμα λυσσαλέα γιατί δεν θέλουν η Ελλάδα να κάνει βήματα προς το μέλλον. «Μιλάνε για την κρίση, τώρα που ξεπερνάμε την κρίση, μιλάνε ακόμα για τα «μνημόνια», τώρα που βγάζουμε πλεονάσματα και ξεπερνάμε τα μνημόνια και αμφισβητούν, όχι μόνο τη θέση της Ελλάδας στο ευρώ, αλλά και τη θέση της χώρας στο ΝΑΤΟ», τονίζει κατηγορώντας τους πως «θέλουν να επιστρέψει η Ελλάδα στη δίνη της κρίσης που αφήνουμε πίσω μας και τη χώρα ασταθή, διεθνώς απομονωμένη και διχασμένη.»

    Φωτογραφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αντώνης Σαμαράς κατηγορεί την Κουμουνδούρου ότι προέβλεπε ότι η κυβέρνηση δεν θα τα κατάφερνε και ότι θα αναγκαζόταν σε νέα μέτρα λιτότητας. «Τώρα διαπιστώνουν ότι τέτοια πρόσθετα μέτρα, ούτε χρειάστηκαν ούτε πρόκειται να υπάρξουν» ενώ ξεκαθαρίζει ότι δεν θα υπάρξει νέο Μνημόνιο καθώς η χώρα έχει πιάσει τους στόχους της. «

    «Έπεσαν έξω σε όλες τις προβλέψεις τους και τώρα έχουν μοναδικό τους όπλο τη μιζέρια! Επιμένουν να καπηλεύονται τις οδύνες του Ελληνικού λαού. Γιατί απ? αυτές τις οδύνες και μόνο μπορούν ακόμα να κερδίζουν πολιτικά» τονίζει ο Πρωθυπουργός υποστηρίζοντας πως όσοι αντιδρούν «αναδείχθηκαν μέσα από την κρίση και το - υποψιάζονται ήδη - θα εξαφανιστούν μαζί της!»

    Ο κ. Σαμαράς καταγγέλλει ουσιαστικά τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να ασκήσει ιδεολογική τρομοκρατία και να διχάσει την κοινωνία καθώς προσπαθούν, όπως λέει, να στιγματίσουν ηθικά ως «ακροδεξιά» ή «νεοφιλελεύθερη» κάθε άποψη που είναι αντίθετη με τη δική τους.»

    [02] Τον Χρ. Ξηρό συνδέει με τον φάκελο-βόμβα στο Α.Τ. Ιτέας η Αστυνομία

    Ο καταζητούμενος δραπέτης και μέλος της 17 Νοέμβρη Χριστόδουλος Ξηρός, συνδέεται, σύμφωνα με την Αστυνομία, από στοιχεία των εργαστηριακών ερευνών και του ελέγχου DNA, με την αποστολή παγιδευμένου φακέλου, με ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό, στο Αστυνομικό Τμήμα της Ιτέας.

    Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, στον εκρηκτικό μηχανισμό, που ταχυδρομήθηκε και εξουδετερώθηκε στο αστυνομικό τμήμα, με αποστολέα δήθεν ΜΚΟ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και παραλήπτη τον διοικητή, "ανιχνεύτηκε γενετικός τύπος άνδρα, ο οποίος ταυτίζεται με τον ίδιο γενετικό τύπο άνδρα, που ανιχνεύτηκε σε αντικείμενα τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, που χρησιμοποίησε για τη μεταφορά - διαφυγή του, από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, την 05-01-2014, ο Χριστόδουλος Ξηρός".

    Σημειώνεται ότι με προκήρυξη που αναρτήθηκε χτες στο διαδίκτυο, την ευθύνη για την αποστολή του φακέλου ανέλαβε η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

    [03] Έληξε η περιπέτεια για τους επιβάτες και το πλήρωμα του «Πρέβελης»

    Κανένα σοβαρό πρόβλημα δεν διαπίστωσαν οι επιθεωρητές του ιταλικού νηογνώμονα RINA στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Πρέβελης» στο λιμάνι της Σαντορίνης, που τα ξημερώματα με 70 άτομα πλήρωμα και 190 επιβάτες, προερχόμενο από τον Πειραιά, προσάραξε στη νησίδα Ασπρονήσι. Το πλοίο, που αποκολλήθηκε με ιδία μέσα, αφού πρώτα διενεργήθηκε προληπτικός έλεγχος από ιδιώτη δύτη για τυχόν ρήγμα, αναχώρησε τελικά στις 3:30 το μεσημέρι από το λιμάνι Αθηνιός της Σαντορίνης, με 78 επιβάτες 11 φορτηγά 10 οχήματα και 3 δίκυκλα για τους επόμενους προορισμούς του.

    Το «Πρέβελης» είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά στις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής και πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πειραιά-Μήλο-Θήρα-Ανάφη-Ηράκλειο, Σητεία, Κάσο, Κάρπαθο, Διαφάνι, Χάλκη, Ρόδο. Τα αίτια της προσάραξης δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί και φως στα αίτια αναμένεται να δώσει η προανάκριση που έχει αναλάβει το λιμεναρχείο της Σαντορίνης.

    [04] Γ. Μαυραγάνης: Μείωση των φορολογικών συντελεστών στην κυβερνητική ατζέντα

    Η μείωση των φορολογικών συντελεστών, από το 26% που είναι σήμερα στο 20% και για το μέλλον ακόμα και 15%, βρίσκεται στις προθέσεις της κυβέρνησης, τόνισε από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, στη διάρκεια συνάντησης που είχε στη Θεσσαλονίκη με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων από τη Βόρεια Ελλάδα.

    Ο κ. Μαυραγάνης είπε ακόμα ότι το νέο σύστημα πληρωμής του ΦΠΑ, που θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το ερχόμενο Φθινόπωρο θα δώσει βαθιά ανάσα ρευστότητας στις επιχειρήσεις, ενώ αναφέρθηκε στα βήματα που έχουν ήδη γίνει στο μέτωπο του εκσυγχρονισμού της φορολογικής νομοθεσίας.

    Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των συνδέσμων, των επιμελητηρίων και των άλλων παραγωγικών φορέων, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν στα προβλήματα από τη συνεχιζόμενη φυγή επιχειρήσεων από τη Μακεδονία και τη Θράκη, σε γειτονικές βαλκανικές χώρες, την περιορισμένη ρευστότητα, ενώ ζήτησαν την επέκταση του συμψηφισμού των οφειλών, μεταξύ Δημοσίου και ιδιωτών. Ιδιαίτερα, ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Δημήτρης Μπακατσέλος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στον αθέμιτο ανταγωνισμό, που όπως είπε, δέχονται οι επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας, εξαιτίας της διακίνησης προϊόντων, χωρίς νόμιμα παραστατικά από τη Βουλγαρία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 3 May 2014 - 14:30:24 UTC